suptil Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Mene zanima da li Amerika zna gde se krije verski vodja Irana? Sa tom strateskom bombom koju nose mogli bi da gadjaju taj bunker gde je verski vodja i sigurno probiju isti.
033zero330 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 22 hours ago, Angelia said: Trump ima I da misli o svojoj politickoj situaciji, nije sve crno/belo. Ima dosta otpora u americkoj javnosti za vojnu intervenciju. Pogotovo ako izraelci mogu to da obave sami. Nema uopste pitanja da vecina smatra da Iran ne sme da ima nuklearnu sposobnost, samo se ne slazu kako to postici. I koji su rizici razlicitih varijanti. Naravno da je napustio G7 zbog Irana, to je svakom razumnom jasno. A moguce je i ovo sto iranci tvrde, da je ovo "u toku dve nedelje" samo da se stvori element iznenadjenja, a u medjuvremenu se poziciraju US snage. Drugo, postoje I znakovi da postoji mogucnost da se iranci pobune protiv rezima, dugo je Mossad tamo. Izrael sad daje izjavu za svoje gradjane da se spreme za duzu akciju, medjutim tako su i 13tog govorili kako Trump ne dozvoljava napade, da Bibi ide na vencanje sinu.... Tako da ja ne bih pravila preduhitrene zakljucke. Koliko znam, nije starije od nedelju dana ili par dana, ispitanici su, i jedni i drugi, reps i dems, u svakom slučaju, oba su daleko iznad 50% u vezi mula i njihovih sranja. Nisam video stanje u vezi pitanja, kako to postći. Izrael svakako ima svoj scenario, ali više mi je tu udar na ego. On samo solejmanija, izrael čitav mulaški vojni vrh i nuklearne fizičare. Gotovo je nemoguće razmišljati o trumpu, kao racionalnoj osobi, između ostalog, zbog odnosa prema saveznicima, to ne sjebavaš. Ne sjebavaš, decenije i vek poverenja. Potvrđujem gomilanje snaga, mnogi se danas slažu, previše je resursa skupljeno, da bi to samo bio fordow. Vratio se koliko-toliko internet u iranu, može da potpomogne razvoj situacije ka smeni mula. Posle jučerašnjih razgovora u ženevi, rekao bi da su evropski zvaničnici prilično sigurni u nemogućnost diplomatskog rešenja, koje oni traže. Trenutno je aktuelno da je u toku moguća izraelska taktička operacija u fordow. 1
Klotzen Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Moje je mišljenje da SAD neće intervenisati, to bi bilo samoubistvo za Republikansku stranku a oni više brinu o tome nego šta je dobro za SAD. Tramp to ostavlja kao mogućnost čisto da bi pritisak na Iran bio veći jer ulazak i SAD u rat bi značio još goru poziciju po njih i skoro sigurnu devastaciju države nakon mesec do dva bombardovanja. Što se tiče kopnene invazije to bi bilo kontraproduktivno jer bi time i one koji su protiv Mula okrenuli da budu neutralni ili možda čak i za Mule. Jedino što bi moglo imati logike je invazija na taj deo uz Iračku granicu gde su glavna nalazišta nafte no to bi iziskivalo dosta snaga koje SAD u ovom momentu sigurno nema a ne verujem da će rat trajati toliko dugo da ih mobilišu. Druga moguća meta desanta je Bandar Abas (otprilike na sredini Iranske obale tačno naspram tesnaca Hormuz). Tu se nalazi velika baza Iranske mornarice a taj prepad bi mogao da su uradi sa manjim snagama koje SAD može da grupiše za par nedelja. No i to je veliki rizik a zna se da Tramp nema klikere za tako nešto. Ako sam u krivu mislim da će se SAD priključiti i da će biti samo bombardovanje mesec do dva nakon čega će ih toliko devastirati da će se država teško oporaviti u narednih nekoliko godina. Verovatno nešto po uzoru na Siriju, dovesti državu u takvu situaciju da narod vidi da država sa sadašnjim vođstvom nema ama baš nikakvu perspektivu.
Angelia Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago @Klotzen kopnena invazija nije ni misao. Ako treba da razmisljam sta je opcija to je tvoja zadnja. U pravu si da Trump ima politicki problem, ali moguce je I da ne bude potrebe da se mesa jer Izrael moze da zavrsi posao. Medjutim, on mozda I mora, a politicka situacija ce se promeniti cim je akcija uspesna. Napakovali su toliko opreme tamo, da je napad mozda jedina opcija. A I druga stvar, na ME ne pretis u prazno. Tako da mozda ceka na provokaciju.
Darko Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) 1 hour ago, Klotzen said: Ako sam u krivu mislim da će se SAD priključiti U krivu si, this did not age well Tramp baš izjavio da je US bombardovala nuklearna postrojenja Fordo i još dva druga postrojenja, ne setih se imena. Edited 19 hours ago by Darko 1
Angelia Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 2 minutes ago, Darko said: U krivu si, this did not age well Tramp baš izjavio da je US bombardovala nuklearna postrojenja Fordo i još dva druga postrojenja, ne setih se imena. Da upravo objavili. Natanz i isfahan mislim da se zove. I B2 su vec van Irana. Eto, sumnjala sam da se kuva, kad I Trump i Bibi udju u komadne centre. Ne pomeras B2 bez razloga. Izrael izgleda daje podrsku u vazduhu I skida jos neke ciljeve.
033zero330 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago On 6/17/2025 at 7:22 PM, 033zero330 said: Da, ali će uzeti sebi zasluge, ako poleti B-52 za fordow. Green flag. 1
Angelia Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Trump se obraca naciji u 10 pm (sat i 40 min). Sad cemo videti sta ce Iran uraditi, iako su ranije pominjali puskaranje oko Fordow. Realno, bilo je za ocekivati. Ne mozes samo da pretis. 1
Angelia Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Izrael I Iran potvrdili, slike iz Fordow su .... sulude.izgleda da su unistili celu planinu. Sve americke baze su na high-alert. Huti prete, ne kontaju da su sledeci. Hamas danas dosao u Egipat da pregovara ....
033zero330 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Ako se misli na video koji sada kruži od strane Israel News Pulse, to je lažnjak.
Helena Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 2 hours ago, Klotzen said: ...će ih toliko devastirati da će se država teško oporaviti u narednih nekoliko godina. Verovatno nešto po uzoru na Siriju, dovesti državu u takvu situaciju da narod vidi da država sa sadašnjim vođstvom nema ama baš nikakvu perspektivu. Ti ovde razmišljaš kao pripadnik zapadne civilizacije. Sve tamo zavisi od uticaja vere i na njihov pogled o devastiranju. 1
Angelia Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) 8 minutes ago, 033zero330 said: Ako se misli na video koji sada kruži od strane Israel News Pulse, to je lažnjak. Iskreno ne znam, jer svi cekaju na potvrdu. Ne znam ko je Izrael News Pulse, ali u pravu si da treba sacekati potvrde. Gledala sam neki podcast koji je pokazao sliku, ne video. Edit: u pravu si, upravo sam cula da je ta slika laznjak Edited 18 hours ago by Angelia
DJORDJE Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago BBC nije trt.mrt, znaci izvrsen je napad, plus registrovan je i zemljotres od nekih 5 rihtera u oblasti postrojenja. Vest o potresu je prvo izasla.
Angelia Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 10 minutes ago, DJORDJE said: BBC nije trt.mrt, znaci izvrsen je napad, plus registrovan je i zemljotres od nekih 5 rihtera u oblasti postrojenja. Vest o potresu je prvo izasla. Izvini ali BBC je BS vec neko vreme, godinama ako ne deceniju. Odbijali su da Hamas zovu teroristima. BBC nije ono sto pamtimo. Bilo je i ono da su dobijali grantove od USAID. Englezi mrze BBC, zato sto redovno lazu. Mediji koje smo smatrali za gold standard, danas lazu redovno. 2
Darko Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 2 hours ago, Angelia said: Odbijali su da Hamas zovu teroristima. Oni nikoga ne zovu teroristima, ne samo Hamas. To im je jedan od motoa radi neutralnosti, imali su objašnjenje u vezi toga pre koju godinu. Donekle ima smisla, jer definicija terorizma nije baš tako crno bela, iako je meni Hamas tipična teroristička organizacija. Anyway, ima većih problema sa BBC-em od toga.
HAMMER Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 3 hours ago, Angelia said: Izvini ali BBC je BS vec neko vreme, godinama ako ne deceniju. Odbijali su da Hamas zovu teroristima. BBC nije ono sto pamtimo. Bilo je i ono da su dobijali grantove od USAID. Englezi mrze BBC, zato sto redovno lazu. Mediji koje smo smatrali za gold standard, danas lazu redovno. apsolutno netacno. bbc je na meti jer trigeruje tv taksu od 110£ i zato ljudi odbijaju da ga prate inace je daleko najobjektivni i najpoverljiviji servis ovde u britaniji. 4
djura.net Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago bbc International Atomic Energy Agency (IAEA) - has just released a statement saying there has been "no increase in off-site radiation levels" reported after the US struck three nuclear sites in Iran. Iran's state media admit part of the Fordo site was "attacked by enemy strikes", but it is downplaying the extent of the damage. Tehran earlier warned it would target American interests in the Middle East in retaliation for any US attack - so far it has fired missiles at Israel, with blasts heard over Jerusalem.
deez nuts. Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 8 hours ago, Klotzen said: Moje je mišljenje da SAD neće intervenisati, to bi bilo samoubistvo za Republikansku stranku a oni više brinu o tome nego šta je dobro za SAD. Tramp to ostavlja kao mogućnost čisto da bi pritisak na Iran bio veći jer ulazak i SAD u rat bi značio još goru poziciju po njih i skoro sigurnu devastaciju države nakon mesec do dva bombardovanja. Što se tiče kopnene invazije to bi bilo kontraproduktivno jer bi time i one koji su protiv Mula okrenuli da budu neutralni ili možda čak i za Mule. Jedino što bi moglo imati logike je invazija na taj deo uz Iračku granicu gde su glavna nalazišta nafte no to bi iziskivalo dosta snaga koje SAD u ovom momentu sigurno nema a ne verujem da će rat trajati toliko dugo da ih mobilišu. Druga moguća meta desanta je Bandar Abas (otprilike na sredini Iranske obale tačno naspram tesnaca Hormuz). Tu se nalazi velika baza Iranske mornarice a taj prepad bi mogao da su uradi sa manjim snagama koje SAD može da grupiše za par nedelja. No i to je veliki rizik a zna se da Tramp nema klikere za tako nešto. Ako sam u krivu mislim da će se SAD priključiti i da će biti samo bombardovanje mesec do dva nakon čega će ih toliko devastirati da će se država teško oporaviti u narednih nekoliko godina. Verovatno nešto po uzoru na Siriju, dovesti državu u takvu situaciju da narod vidi da država sa sadašnjim vođstvom nema ama baš nikakvu perspektivu. Dobro si mislio. Nema vise republikanske stranke, ni Kongresa. Kult licnosti je na snazi. Edited 13 hours ago by deez nuts. slovo 2
40Wins Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ako nema povisene radijacije, onda nisu unistili gorivo ili postoji opcija da se unisti gorivo bez rasta radijacije?
NMX Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Odusevljen sam sa kakvom lakocom ljudi pisu o kopnenoj invaziji na suverenu zemlju, makar bila i drzava sa pecinskm ljudima na vlasti. Koliko ljude, kojima su usta inace puna prava i pravde, neretko zabole za iste dokle god njihovi nisu sa druge strane. 19 1 1
Giorgio II Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Sledeće je gorivo...ako zatvore moreuz, ode cena u tri lepe...usrani Tramp
Ludi za Poli Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ja se samo nadam da nije dovoljno tupav (upitno) pa da ga Bibi navuce na kopnenu invaziju na Iran. Vijetnam bi za to bio djecija pjesmica. 1
Klotzen Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Tramp me je iznenadio napadom i treba ga pohvaliti jer ovo mu ne ide u prilog a ipak je uradio. Sada se čeka da se vidi odgovor Irana i da li će to i definitivno uvesti SAD u ovaj rat. Čini mi se na osnovu Trampovog govora da je to to što su oni planirali. Iran bi morao da odgovori na ove napade a to je pipavo i za njih jer bi morali da tuku druge zemlje a napad nije odrađen iz regiona nego direkt iz SAD i mornarice. 3 B2 bombardera su bacila 6 bombi na Fordo a mornarica je ispalila oko 30 raketa na ostale dve baze. Čekamo procene jer na osnovu slika koje kruže netom teško je nama laicima nešto reći. Ovo je još jedna potvrda da je Iranska PVO propisno nalupana. Fordo je u centralnom Iranu i kao što vidimo bez problema su došli i gađali cilj. Sa druge strane ako Iran ne odgovori u regionu po SAD bazama ovo bi mogao biti i lep završetak akcije. Izrael i Iran će da tvrde da su rešili Iranski nuklearni program a Mule će da odahnu jer je napadima kraj. Iran je jutros bombardovao Izrael ali nema vesti da je gađao bilo šta drugo. Ovo je takođe i snažan šamar za BRICS jer je sada i neupućenima jasno da to nikakav savez nije jer niko prstom nije mrdnuo da pomogne novopečenom članu BRICS 🙂 . Ne možete da verujete da šta god im vi predočite Rusofili su bili ubeđeni da je to kontrateža NATO 🙂 . Nadam se da će ih ovo otrezniti. Ovde će takođe biti interesantno kako će se ovaj konflikt rešavati ubuduće jer bi mogao da postane paket sa Ukrajinom. U principu "ako će putin da udara po Ukrajini, zapad će po Iranu". 1 1
djura.net Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 48 minutes ago, NMX said: Odusevljen sam sa kakvom lakocom ljudi pisu o kopnenoj invaziji na suverenu zemlju, makar bila i drzava sa pecinskm ljudima na vlasti. Koliko ljude, kojima su usta inace puna prava i pravde, neretko zabole za iste dokle god njihovi nisu sa druge strane. Uopste mi nije jasno na sta si ili na kog referisao ovim postom. Bez ironije pitam, stvarno mi nije jasno otkud ovo?
Div Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 41 minutes ago, Klotzen said: Ovde će takođe biti interesantno kako će se ovaj konflikt rešavati ubuduće jer bi mogao da postane paket sa Ukrajinom. U principu "ako će putin da udara po Ukrajini, zapad će po Iranu". Daj bože da i ovo dosad nije dogovor Trampa i Putina, pusti da rešimo Iran, ne mešaj se, mi dižemo ruke od Ukrajine. 1
Recommended Posts