40Wins Posted Thursday at 10:10 PM Posted Thursday at 10:10 PM 19 hours ago, 033zero330 said: Klasično moskaljsko bacanje pod autobus. Quote Putin responded that the agreement “does not include a clause on defense cooperation.” Hamnei prelistava sta su mule potpisale: 3
Angelia Posted Thursday at 11:14 PM Posted Thursday at 11:14 PM 1 hour ago, Helena said: Doneću moju odluku da li ulazimo ili ne, u toku sledeće dve nedelje. Donald tranp, mirotvorac o sukobu Izraela i Irana Inace strateski genijalna izjava, jer sad niko nema pojma sta ce da uradi. Odluku moze da donese za sat, dan, nedelju....sve u sklopu 2 nedelje. Izrael verovatno zna. Kakav mirotvorac u ovom slucaju? On je ovo planirao sa Izraelom. Izraelu ide potpuno dobro samostalno. Iran se sutra sastaje sa E3, tako da verovatno ceka na to, da vidi da li ce samo da kapituliraju. Izrael je danas eliminisao 30 vodja IRGC u bunkeru. Udarili su I bunker gde se (predpostavljaju) krije Khamenei.
033zero330 Posted Thursday at 11:37 PM Posted Thursday at 11:37 PM Day 1: Unconditional Surrender Day 2: It's too late for negotiations Day 3: Israel needs to wait 2 weeks while we negotiate with them Izrael dobio ukrajinski tretman. 2
Angelia Posted yesterday at 01:00 AM Posted yesterday at 01:00 AM 1 hour ago, 033zero330 said: Day 3: Israel needs to wait 2 weeks while we negotiate with them Nemam osecaj da Izrael misli da je dobio "ukrajinski tretman", jasno im je da US moze ovo da zavrsi za dan. Ali jasno im je i da Tramp ima politicku situaciju. Razlika izmedju Izraela I Ukrajine, je da realno Izrael moze na malo duze staze da sam zavrsi ovo.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 01:22 AM Posted yesterday at 01:22 AM 1 hour ago, 033zero330 said: Day 1: Unconditional Surrender Day 2: It's too late for negotiations Day 3: Israel needs to wait 2 weeks while we negotiate with them Izrael dobio ukrajinski tretman. Ma... poslali su vec gomilu aviona, brodova, telekomunikacija... a on ce da odobri kad Israel vec bude dotukao Iran, cisto da pokupi lovorike... Nije njemu do rata, al' priznanja su priznanja...
djura.net Posted yesterday at 06:30 AM Posted yesterday at 06:30 AM Iranski raketni napadi blizu tehnološkog parka Beersheba, ureda Microsofta i vojnog kampusa
Smrtokapa Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 13 hours ago, Angelia said: Inace strateski genijalna izjava, jer sad niko nema pojma sta ce da uradi. Nije mu uopšte bila neophodna ova izjava za taj efekat. 3 11
033zero330 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 19 hours ago, Angelia said: Nemam osecaj da Izrael misli da je dobio "ukrajinski tretman", jasno im je da US moze ovo da zavrsi za dan. Ali jasno im je i da Tramp ima politicku situaciju. Razlika izmedju Izraela I Ukrajine, je da realno Izrael moze na malo duze staze da sam zavrsi ovo. Ako ništa drugo, dobio je tretman rečima. Problem je tome što sve tretira ovako kao da je u pitanju lanjski sneg, to omaložavanje, to jednostavno nije pokerface da se krijemo iza toga. Postoje glasine da je otišao sa G7 sastanka, samo da ne bi imao ozbiljne razgovore sa makronom i zelenskim, nego što je to bila hitnost sa mulama. Ne može sve biti pokerface, ima nešto i do toga da je do same osobe. Barem ja primećujem, da ako nije u onom kvizu, šouu, šta li već, da ako se ne oseća kao da je tamo, da kaže onu završnu, vi ste otpušteni, da će da pobegne. Samo što sad baš i ne može da pobegne, ponajpre zbog solejmanija. Od ukrajine je svakako pobegao, baca je pod autobus gde god stigne. Trumpova administracija je ta koja je izbrisala budimpeštanski sporazum sa sajta bele kuće, kao da usa nikad nije bila garant postojanja ukrajine. Iako se dokument može naći i u drugim državnim institucijama, nije to u pitanju. Čuvena 24 sata i nisam tako mislio. Trump je sam kriv, što ljudi razmišljaju, da se dogodi sada 9/11, sačekaću dve nedelje. Pandan onom balkanskom, za dve-tri godine. Da damo malo pozitive, čini se da su se i makron i trump složili, čini se da imaju isti stav, čak i da nisu pričali međusobno, to je da mule nemaju više pravo na obogaćivanje uranijuma. Izrael izjavljuje da neće stati, znamo da je zbog toga, da ne može dozvoliti predah mulama. Takođe, ako trump ne reši fordow uskoro, oni će sami to rešiti. Vreme teče: 1
Angelia Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 58 minutes ago, 033zero330 said: Trump je sam kriv, što ljudi razmišljaju, da se dogodi sada 9/11, sačekaću dve nedelje. Pandan onom balkanskom, za dve-tri godine. Da damo malo pozitive, čini se da su se i makron i trump složili, čini se da imaju isti stav, čak i da nisu pričali međusobno, to je da mule nemaju više pravo na obogaćivanje uranijuma. Izrael izjavljuje da neće stati, znamo da je zbog toga, da ne može dozvoliti predah mulama. Takođe, ako trump ne reši fordow uskoro, oni će sami to rešiti. Trump ima I da misli o svojoj politickoj situaciji, nije sve crno/belo. Ima dosta otpora u americkoj javnosti za vojnu intervenciju. Pogotovo ako izraelci mogu to da obave sami. Nema uopste pitanja da vecina smatra da Iran ne sme da ima nuklearnu sposobnost, samo se ne slazu kako to postici. I koji su rizici razlicitih varijanti. Naravno da je napustio G7 zbog Irana, to je svakom razumnom jasno. A moguce je i ovo sto iranci tvrde, da je ovo "u toku dve nedelje" samo da se stvori element iznenadjenja, a u medjuvremenu se poziciraju US snage. Drugo, postoje I znakovi da postoji mogucnost da se iranci pobune protiv rezima, dugo je Mossad tamo. Izrael sad daje izjavu za svoje gradjane da se spreme za duzu akciju, medjutim tako su i 13tog govorili kako Trump ne dozvoljava napade, da Bibi ide na vencanje sinu.... Tako da ja ne bih pravila preduhitrene zakljucke.
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ovo Trumpovo oklevanje se diljem sveta uglavnom percipira kao TrumpChickenedOut, a mnogi misle da Izrael ceka ista sudbina kao i Ukrajnu, samo kad jevrejski fondovi presuse. A onda ce 'administracija imati prioritet na drugom kraju sveta.' Izraelu ne ide dobro, naprotiv. Posle pocetnog soka, Iran se konsolidovao, zadaje, za sada, male ali bolne udarce Izraelu i pokazuje sta ce biti taktika u nekom dugom ratu izmedju ovih drzava. Izraelski PVO sve cesce popusta i propusta iranske projektile koje lagano ruse infrastrukturu i porucuju Izraelcima da ce narednih godina morati da se kriju pod zemljom, jer u svojim stanovima, kucama i na poslu nece biti bezbedni. Iran je ogromna teritorija, moze da rasteze Izraelske napade i bolje amortizuje udare od gusto naseljenih Jevrejskih gradova. Pocetna prednosti koju je Mosad dao Izraelu, je samo to - pocetna prednosti, na duge staze nece biti kljucna. Na medjunarodnom planu, iranski saveznici se, takodje, konsoliduju. Juce je bio telefonski razgovora Xija i Putina, siguran sam da ce pomoc Iranu krenuti lagano da dolazi. Rusija tesko moze da pruzi vojnu pomoc, ali nafta, gas i hrana bi trebalo da su sigurni. Kinezi, na drugoj strani, mislim da jedva cekaju da isprobaju svoje PVO sisteme protiv f35ica. Zato ocekujem da 'nadju nacin' kako da Iranu dostave ovo oruzje. Generalno, moja poenta je da mi izgleda da su se u Izraelu debelo preracunali kad su ocekivali da ce USA stati i vojno uz njih, mada nije iskljuceno ni da su dobili neka lazna obecanja, mislim, znamo s kakvim hohstaplerima imaju posla. Sad im ne preostaje nista drugo nego da se kriju po sklonistima i podrumima dok slusaju eksplozije, da se mole za zdravlje i zivote svojih najblizih. 1
Recommended Posts