Hamilton Posted December 10 Share Posted December 10 To Izraeleee, samo rokaj snimaj! Nema zajebavancije. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted December 10 Share Posted December 10 Bajden okoncao rat u Siriji. Veliki si Dzozefe! 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted December 11 Share Posted December 11 2 hours ago, deez nuts. said: Bajden okoncao rat u Siriji. Veliki si Dzozefe! Kakav Biden, to je poceo da se oseca uticaj novopomazanog, koji je kao sto je poznato vec pobedio jednom IS. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted December 11 Share Posted December 11 10 hours ago, deez nuts. said: Bajden okoncao rat u Siriji. Veliki si Dzozefe! Kakav profi odlazak u penziju 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted December 11 Share Posted December 11 10 hours ago, deez nuts. said: Bajden okoncao rat u Siriji. Veliki si Dzozefe! Jos da se ovaj nas satrap oglasi kako mu je to predlagao u duhu "civilizovanog resenja problema za koje nije bitno vreme do kraja mandata..." Bajden se ne seca ni onih opanaka u Skadarliji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted December 11 Share Posted December 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted December 11 Share Posted December 11 15 hours ago, deez nuts. said: okoncao rat u Siriji. Da ne bude ipak iz 1 u 2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted December 11 Share Posted December 11 1 hour ago, Beonegro said: Da ne bude ipak iz 1 u 2... To ce trampulja da zakuva, lici na njega. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted December 11 Share Posted December 11 Ako Tramp povuče podršku SDF-u odma ide opšti napad Turaka na njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 12 Share Posted December 12 Zanimljiv tekst: Who is Abu Mohammed al-Jolani? ‘Polite’ Syrian leader heads home Pošto zahteva pretplatu, koristite ovo: https://12ft.io/ da biste pročitali Quote The rebel leader of Hayat Tahrir al-Sham, the former jihadist group, has promised that no one need fear for their future — unless they have blood on their hands ... Earlier that day his troops had entered Syria’s capital in triumph, sweeping all before them, liberating prisoners from their dungeons and taking over government ministries. But Jolani had a more personal mission: he wanted to go home. He went up to the tenth floor in the lift, along with four armed guards, and rang the doorbell. His arrival came as something of a shock to Dr Ahmed Suleiman, a mechanical engineer, and his wife, the flat’s current occupants. However, according to the building’s caretaker, Amer, who witnessed the scene, Jolani was very polite. “Would you mind vacating this apartment?” he asked. “You see, my parents have fond memories of this place and would like to move back.” ... ... ... The only people who had any reason for regret at Jolani’s two visits to his old haunts were the Suleimans. They decided they would accede to Jolani’s request to return the family flat, Amer, the caretaker, said. “They loaded the car, and took off at noon today,” he said. “Mind you, if it had been a guy from the old regime, he would have chucked them out of the window.” Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrach Posted December 12 Share Posted December 12 Cek jel to ovaj lik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 12 Share Posted December 12 6 minutes ago, wrach said: Cek jel to ovaj lik? Ne znam, možda?! Jolani-Jawlani... ima smisla. A i liči. Quote At one point he was arrested by the Americans and held in Camp Bucca, the Iraq prison often called jihad’s best university, so numerous were the former inmates who later rose to prominence, including Abu Bakr al-Baghdadi, later leader of Islamic State. It was Baghdadi who in 2011 sent Jolani back to Syria to found Jabhat al-Nusra, a new group, to stake a jihadi claim to the anti-Assad uprising. But the two men fell out, in part over the extreme tactics such as mass killings and beheading which Baghdadi favoured. Deluje kao da ne nešto manje radikalan sad, aj videćemo, ne poznajem ja tu scenu, ovo mi poslao prijatelj, novinar, koji je duže u toj problematici, kaže da je interesantan tekst a i lik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrach Posted December 12 Share Posted December 12 (edited) Ako je taj lik, onda je ovo stvarno smejurija.. Prvo ga traze i nude silne nagrade, sada puna podrska uz mora se priznati zanimljiv izbor odevnih kombinacija. Edited December 12 by wrach Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted December 12 Share Posted December 12 On 12/9/2024 at 1:22 PM, MeanMachine said: Ako prati iracki (ispravi me ako gresim) onda mora da ide preko Iraka i to preko teritorije gde su Kurdi tate, Turcima samo jos treba i to da Kurdi kontrolisu i da imaju finu kintu od tranzita. Doduse sada je po meni cela prica o gasovodu manje bitna, terminali se grade u Evropi jer je to jedini nacin da imas izbor sto se tice gasa. Pa eto i Rusi grade tankere za gas dok pak onaj sega mega gasovod snaga sibira 2 samo postoji kao lepa zelja Rusije i Kine ali niko da cane lovu za isti. Tacno, zato je i cela ideja Katarskog gasovoda prilicno neozbiljna, rodjena u vreme kada su Saudijci planirali da od Katara naprave ostrvo. Bilo kakav gasovod preko Sirije, Iraka, Libana je siguran kao vrbov klin, svaki lokalni serif moze da ga zatvori kada mu se cefne. Rat u Siriji se sigurno nije vodio zbog nekog gasovoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted December 12 Share Posted December 12 Asad je navodno odneo 135 milijardi $ u Moskvu Pali sirijski diktator Bašar al-Asad možda se obogatio još više nego što se očekivalo: Bivši obaveštajni oficir Halid Bej rekao je za "Tursku Gazetesi" da je 59-godišnjak na svom letu doneo 135 milijardi dolara u Rusiju. Tokom godina građanskog rata, porodica Assad stavila je nacionalne resurse u svoje džepove, prema Beie. Kada je režim propao, ona je povela najveći deo sa sobom. Ogromno bogatstvo despota takođe će verovatno biti povezano sa Asadovom unosnom trgovinom drogom : Damask je odgovoran za 80 odsto svetskog snabdevanja Kaptagona. od Irana Kaže se da je sirijski predsednik primao milijardu dolara mesečno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted December 12 Share Posted December 12 Jolani i HTS jesu ns spisku terorističkih organizacija u skoro svim zapadnim državama. Za njim postoji nagrada od 10 mil. $. Čak i ako to on nije na toj slici postoji poternica za njim. No stvari se menjaju od 2017 na ovamo i zato niko i ne insistira na njegovom hapšenju. Ja sam inače prvih dana ove ofanzive pisao da će biti strašnih osveta međutim ništa od toga se nije desilo. Očekivalo se da će da pobiju sve ove što su služili u istaknutijim vojnim jedinicama međutim oni su raspisali pomilovanje za sve njih. Zatim očekivali su se zločini nad hrišćanima i Alavitima i od toga nema ništa. Blinken je rekao da pozdravlja najave Jolanija ali da se poternica i teroristička etiketa neće skidati dok ne pokaže na delu da nije za neku ISIS 2.0. verziju Sirije. Zato i ne treba očekivati neke veće odmazde ili kršenja ljudskih prava jer su na "posmatranju". To je dobro za sve ostale grupe jer Jolani ne sme da zateže preterano zbog moći koju tretutno ima jer je njemu prvi cilj da sa sebe skine optužnice i etikete. Videćemo u martu na šta će ličiti nova vlada, na osnovu spiska ministara videćemo ko je sve u njoj i da li će neko dominirati. Izvan Sirije takođe postoje neke opozicione grupe i neki ugledniji ljudi koji su bili opozicionari. Navodno će se i oni naći u novoj vladi jer je bitno da prva vlada bude što šira. Tu bi trebalo očekviati i manjine. Postoji jedan scenario novog rata sa Kurdima ako budu insistirali da očuvaju sadašnju poziciju. Prvo ćemo da vidimo da li će ih Tramp podržati, ako ih podrži mogu se nadati nekoj autonomiji ali će morati da odustanu od mnogih stvari. Ako ih Tramp ostavi na cedilu onda verovatno neće dobiti ništa osim nekih kozmetičkih promena tipa ovih naših opština na Kosovu. Dobar deo SDF su arapi, jedna grupa koja je držala teritoriju na reci Eufrat kod granice Iraka je pre dva dana objavila da više nije u SDF nego da se pridržila snagama HTS. To će se masovno destiti ako dođe do nekog rata sa Kurdima jer ne treba očekivati da će Arapi iz SDF ratovati protiv svojih zarad Kurdskih interesa. Nema više Asada i Kurdi ne mogu da računaju na te Arape kao do sada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted December 12 Share Posted December 12 Samo u palatu i vozni park je ulupana milijarda lagano. Pokazali su kako ono izgleda, ziveo je san svakog satrapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted December 12 Share Posted December 12 5 hours ago, Dragan said: Bivši obaveštajni oficir Halid Bej rekao je za "Tursku Gazetesi" da je 59-godišnjak na svom letu doneo 135 milijardi dolara u Rusiju. U kešu? Daj ne zezaj. To da je Asad opljačkao Siriju, to stoji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted December 13 Share Posted December 13 10 hours ago, Darko said: U kešu? Daj ne zezaj. U novčanicama od 100 dolara koje teže 1 gram to je 1350 tona love. 270 kamiona petotonaca. Dobar taj avion, a i radnici na utovaru Mislim da je jasno da je žestoko preterivanje. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted December 13 Share Posted December 13 10 minutes ago, Stiletto said: U novčanicama od 100 dolara koje teže 1 gram to je 1350 tona love. 270 kamiona petotonaca. Dobar taj avion, a i radnici na utovaru Mislim da je jasno da je žestoko preterivanje. Bitcoin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted December 13 Share Posted December 13 Juče su u Damasku bili turski ministar spoljnih poslova i šef obaveštajne službe. Verovatno šalju svima poruku tom posetom. Našli intervju Asada iz 2012. godine gde kaže da dobra osoba i patriota ne beži iz svoje zemlje 🙂 U Raki su izbili protesti, Kurdi pucali na protestante. Ovo će ih ukopati i može rasturiti SDF, odnosno arapski deo SDF bi mogao komplet da ih napusti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted December 13 Share Posted December 13 4 minutes ago, Selina said: Bitcoin? Dragan napisa "na svom letu doneo 135 milijardi dolara u Rusiju." Ako ima toliku vrednost u bitkoinima, zašto bi imao fizičke bitkoine u toj vrednosti? Imao je punu garažu Ferarija i Lambordžinija za kurčenje, šta će mu još i to? Darko je pomenuo keš pa sam na to reagovao, a jedino osim novčanica moguće je i da je doneo u svom avionu toliku vrednost u zlatu ili dijamantima. Ne znam cene istih i mrzi me da računam koliko kilograma (eventualno tona) bi to iznelo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted December 13 Share Posted December 13 2 minutes ago, Stiletto said: Dragan napisa "na svom letu doneo 135 milijardi dolara u Rusiju." Ako ima toliku vrednost u bitkoinima, zašto bi imao fizičke bitkoine u toj vrednosti? Imao je punu garažu Ferarija i Lambordžinija za kurčenje, šta će mu još i to? Darko je pomenuo keš pa sam na to reagovao, a jedino osim novčanica moguće je i da je doneo u svom avionu toliku vrednost u zlatu ili dijamantima. Ne znam cene istih i mrzi me da računam koliko kilograma (eventualno tona) bi to iznelo. Ma zezam se, blesave su te price o Putinu koji ima 1000 milijardi i ovom Aasadu koji tovari 1000 tona dolara u avion. I naravno da je mnogo jednostavnije imati kesu sa brusenim dijamantima ili razne racune po svetu koji i ne moraju obavezno da budu na ime Asad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted December 13 Share Posted December 13 Aman, bre, ljudi, - to je preko interneta i online bankarstva.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted December 13 Share Posted December 13 11 hours ago, Darko said: U kešu? Daj ne zezaj. To da je Asad opljačkao Siriju, to stoji. Ne znam, ako su lagali mene onda sam i ja vas - uostalom nigde ne pise da je bas tim avionom odneo toliko para u kesu. Moguce je da se radi o sumi koja se nakupila tokom celokupne njegove vladavine od 2000. a verovatno mu je i babo nesto ostavio u amanet (1971.-2000.). Nije ni prvi ni poslednji diktator koji je opljackao svoju zemlju i novce prebacio u inostranstvo. 1 kg zlata ~ 80 000 $ 1 karat (0.2 gram) ~ 5-15 000 $ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts