Jump to content

Bliski Istok


A sad

Recommended Posts

Izrael potvrdio da je Nasrala ubijen, plus Ali Karaki koji se izvukao pre par dana. Cekamo jos... 

Za Hasima Safi al Dina jos nema zvanicnih potvrda iako su mediji jos juce javili da je ubijen. 

Nema jos vesti, a ni spekukacija da li su tamo bili Naim Kasem i Talal Hamija. 

I to je generalno to sto je ostalo od lidera Hamasa, mozda jos Muhamed Hajdar. Mislim na vojni deo, ne mogu sad da se setim jos nekog poznatig lidera koji je u zivotu. 

Link to comment
Share on other sites

Da su Rusi stvarno ono sto su lagali da jesu, osvojili bi Ukrajinu za ta tri dana. Sta je Izrael napravio ovima za mesec dana je bukvalno genijalno. Takodje, ovo baca novo svetlo i na Gazu sto su neki od nas pominjali odmah - Hamas toliko koristi civile kao stit, ima ih toliko mnogo i kriju se u tunelima kao pacovi, da bez "oranja" posao ne moze da se zavrsi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Selina said:

GYj-Hovl-W0-AAt-BUz.jpg

 

Na ovoj slici fali Ali Reda Abas, koji je hijerarhijski u trecem redu, a pre par dana je zvanicno postavljen za komandanta Radwan jedinice, sto znaci da je presao u drugi red. On je jos uvek ziv i pretpostavljam da se jos uvek nalazi u Siriji gde je na Golanu delovao do sada. Radi se o ozbiljnom ludaku koji pored iskustva u ratu u Siriji je ucestvovao i u pobuni irackih siita protiv Amerikanaca. Iza sebe ima kidnapivanje i ubistva Amerikanaca u Kerbali. Iranski covek 120%, i bas klasican terorista. 

 

Njegov najblizi saradnik je Ali Musa Dakduk. Takodje ozbiljan terorista. Ameri su ga uhvatili u Iraku, gde je takodje ucestvovao u pobuni siita i u kidnapivanju i ubijanju Amerikanaca. Bio je zarobljen i proveo je pet ipo godina u zatvoru, izmedju ostalog i u Gvantanamu. U sklopu Obaminog gasenja Gvamtanama predat je irackim vlastima koje su ga naravno oslobodile. Posle toga je ucestvovao u ratu u Siriji, opet zajedno sa pomenutim. On cak ima jacu reputaciju u teroristickim krugovima od Ali Rede, ali je hijerarhijski nize kotiran. Ocekujem da ce i on znacajno napredovati nakon ovih likvidacija. 

Edited by A sad
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...