Kronostime Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 1 hour ago, Pletilja said: Stolrija u stanu starija od 60 godina, kosava duva kroz ceo stan, dzabe placam plin za etazno grejanje.....nemam snage da prolazim kroz zamenu stolarije ovim novim, plastificiranim vratima i prozorima, to je takav nered, skupo je i nezdravo...i zato kad dodje zima, postavljam izolir trake tamo gde treba, nema tog majstora koji ce da dodje i odradi to umesto mene. Nasla sam neke fine filcane trake i polepila sam ih na kriticna mesta, mora da se koristi lepak, trake nemaju lepljivu stranu. I tako, 24 h nakon postavljana na prag balkonskih vrata, hocu da izadjem na terasu da proverrim ruzmarin, smilje....i ne mogu da otvorim vrata, zalepaila sam ih. Sve sam pokusala, cimala sam, koristila shrafciger kao polugu, cak sam ih i shutnula sto ne preporucujem, posle sam bila ljuta na sebe, na zivot, na sudbinu. Pozalim se cerki da ne znam sta da radim, zet dobacuje sa strane da probam sa acetonom....ukratko: kozmeticki tretman sa acetonom, komadicima vate i cca 2 sata "capkanja" sa unutrasnje strane vrata je bilo uspesno, odlepila sam ih i izasla na terasu. Sad sam prehladjena, ovaj put je kosava duvala samo 3 dana a ne 5.....razmisljam koliko je mudrosti u recima moje bake iz Zmaj Jovine: "sedi disi, ni za disi nisi....". Dihtung guma na vratima resava dosta stvari samo treba da se izmeri "zazor" izmedju vrata/prozora i stoka i odabere odgovarajuci tip i debljina iste. Inace, za skidanje zalepljenih tankih folija, traka, nalepnica... je najbolji alat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago 3 hours ago, Kronostime said: Dihtung guma na vratima resava dosta stvari samo treba da se izmeri "zazor" izmedju vrata/prozora i stoka i odabere odgovarajuci tip i debljina iste. Inace, za skidanje zalepljenih tankih folija, traka, nalepnica... je najbolji alat Hvala Kronose ali ne vredi, brenerom bih spalila celu zgradu. Probala sam izolir gumene treke sa slike ali to se spljeska posle jedne sezone i ako hocu da zatvorim vrata, moram da legnem na njih, ne jednom sam pomerila pola prsljena u kicmi dok sam se borila sa vratima pri zakljucavanju. Ove filcane su taman koliko treba debele i nisu tako upadljive. Koliko sam veshta u ostalim kucnim poslovima, toliko sam trapava oko ovih drugih majstorija, tu sam opasna kako po sebe, tako i po - vrata. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 3 hours ago, Pletilja said: Hvala Kronose ali ne vredi, brenerom bih spalila celu zgradu. Probala sam izolir gumene treke sa slike ali to se spljeska posle jedne sezone i ako hocu da zatvorim vrata, moram da legnem na njih, ne jednom sam pomerila pola prsljena u kicmi dok sam se borila sa vratima pri zakljucavanju. Ove filcane su taman koliko treba debele i nisu tako upadljive. Koliko sam veshta u ostalim kucnim poslovima, toliko sam trapava oko ovih drugih majstorija, tu sam opasna kako po sebe, tako i po - vrata. Postoji još jedno rešenje, a to je dihtovanje stolarije aluminijumskim lajsnama. Evo kako to otprilike izgleda: https://www.prozorivrata.com/dihtovanje-vrata-i-prozora-aluminijumskim-lajsnama/ Ovo je uradio jedan moj prijatelj pre nešto više od deset godina, ali ne mogu da pitam za detalje jer se odselio, a kuća je prodata. Imao je drvene prozore koji su izgledali lepo, kuća je bila starinska i hteo je da namerno zadrži originalnu stolariju. Ovde nema razvaljivanja zidova, a njemu je radilo posao. Iako nije iskustvo iz prve ruke, bar ovoliko umem da kažem. Ovo nije za samostalno postavljanje, već to čine majstori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 4 hours ago, Pletilja said: Hvala Kronose ali ne vredi, brenerom bih spalila celu zgradu. Probala sam izolir gumene treke sa slike ali to se spljeska posle jedne sezone i ako hocu da zatvorim vrata, moram da legnem na njih, ne jednom sam pomerila pola prsljena u kicmi dok sam se borila sa vratima pri zakljucavanju. Ove filcane su taman koliko treba debele i nisu tako upadljive. Koliko sam veshta u ostalim kucnim poslovima, toliko sam trapava oko ovih drugih majstorija, tu sam opasna kako po sebe, tako i po - vrata. Ja bih ti savetovala da ipak razmislis o stavljanju barem tog jednog prozora i vrata koja izlaze na balkon. Nije to veliki dzumbus, pozovi nekog da pogleda i da ti kaze koliko ce to da traje. Kod mene je to za 4-5 sati bilo gotovo bez nekog nereda, odneli su te stare prozore i vrata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts