Drug Crni Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Uf, što mi čini plezir kada vidim kako cvilite za belosvetskim barabama.. 3
Nek grmi jako Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 50 minutes ago, texas said: Aha, pa ok, vidim da ti je retorika jaca strana, al’ ti je logika ozbiljno obogaljena na obe noge. Sepas, a pomagala ne saniraju/ne prikrivaju problem. Pominjes 'krv na ulicama' i 'stajanje uz coveka', a svesno ignorises da je upravo taj tvoj 'humanitarni' narativ posluzio kao pogonsko gorivo za svaku katastrofu od Vijetnama do Libije. E sad da razjasnimo par stvari: Mit o 'podrsci narodu': Kazes da je Libija uvreda za Irance? Uvreda za zdrav razum je tvrditi da ce se scenario 'oslobadjanja' zavrsiti drugacije u Teheranu nego u Tripoliju ili Bagdadu. Narodi tih zemalja nisu bili 'manje civilizovani' od Iranaca, pa su ih tvoji ideoloski mentori ipak vratili u kameno doba. Tvoja 'treca opcija' uvek, bez izuzetka, zavrsi kao pijaca namucenih robova u Libiji ili decenijski haos. To nije 'plasenje tiranijom', to je gledanje istini u oci. Dronovi vs. lekovi: Ta tvoja teza da 'ako imaju za rakete, imaju i za lekove' je vrhunac cinizma. Kvalitetno si informisan da si naravno svestan da sankcije onemogucavaju platni promet, sto znaci da cak i da dakad Iran ima novac, ne moze da ga prebaci farmaceutskim kucama na zapadu. Optuzivati zrtvu opsade da je kriva i sto nema ‘leba dok joj ti drzis ruku na grlu je moralno dno, matori. Medjunarodno pravo kao 'svedski sto':Pominjes proksije, a preskaces da je Izrael jedina drzava koja decenijama nekaznjeno sprovodi aparthejd i vrsi vansudske egzekucije po tudjim teritorijama. Moja 'opsesija' Rijadom i Izraelom sluzi da ti pokazem da ti nije stalo do 'vrednosti', vecc do geopolitickog svrstavanja. Tebi je ubijeni student u Iranu tragedija (sto i jeste), ali ti je na hiljade ubijene dece u Gazi 'kolateralna steta' ili 'pravo na odbranu'. To je to tvoje 'stajanje uz coveka', hah?! Suverenitet nije tapija na tiraniju: Suverenitet je tapija na to da o sudbini Irana odlucuju Iranci, a ne tvoji 'filantropi' iz Vasingtona koji decenijama priznaju da ruse vlade sirom sveta. Svaki put kad se vi umesate da 'zastitite' narod, tog naroda na kraju bude duplo manje. Na kraju, matori, istorija zaista sudi. Ali ne sudi po lepim recima o slobodi, nego po rezultatima. A tvoji rezultati su Irak, Libija, Sirija i Jemen. Ja ipak biram multipolarni svet jer je to jedini svet u kojem tvoji 'miroljubivi hegemoni' nece moci da zapale svaku kucu koja im ne otvori vrata. To nije odbrana dzelata, to je odbrana civilizacije od tvoje 'humanitarne' vatre. Hoćete da vam pošaljem na PP link sa javnim egzekucijama, ili link sa javnim vešanjima na kranove? Pa da vidite šta volite i podržavate, a onda da nam se ovde vratite i da lepo napišete šta osećate dok to gledate... Ne mogu da ih ovde objavim jer poštujem pravo forumaša da ne gledaju šta su u stanju da urade moralne nakaze koje ovde branite, ali vama ću to sa zadovoljstvom poslati jer svako neka gleda ono što voli i brani. Baš me zanima kako ćete da racionalizujete sliku deteta koje gleda vešanje na kranu... A ako vam se posle gledanja ipak zgadi, pa shvatite da to nije unutrašnja politika čiji suverenitet treba poštovati, već sistematski zločin protiv čovečnosti, slobodno se vratite i recite nam to. Neću vas ismejavati, naprotiv, biće mi drago što vam se otvorilo barem jedno oko. Jer dok ste vi i vama slilčni godinama ovde pisali o suverenitetu zločinačkih režima, u Teheranu i u Ukrajini padali su milioni... Kako ćete se osećati kada vidite da u Mashhadu dižu nekog klinca na kran, sa decom u publici koja gledaju kako mu se noge trzaju? Jel biste taj sadržaj preporučili mlađima od 15 godina? I ako ne biste, zašto ne kad već ovde branite ono čiji je to produkt kao nekakvu ultimativnu vrednost? Da li će se noge ili srce trznuti i vama dok to gledate? I zašto neće? Jer to nije teorija zavere, niti ono kad opravdavate ravnozemljaštvo, i nije cionistički lobi, to je stvarnost koju snimaju njihovi sopstveni mediji, a koju Amnesty i Iran Human Rights dokumentuju godinama. Ako želite te linkove, samo recite... Ako ne želite da ih gledate, to je već neki znak da znate da je to zlo. A ako ih odgledate i i dalje branite režim koji je to učinio, onda ću znati da podržavate te nakaze jer mrzite Ameriku više nego vešanje dece. Čekam vaš odgovor. Ili vašu tišinu... I jedno i drugo reći će mi sve što želim da znam o vama. Edited 1 hour ago by Nek grmi jako 1
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sad i zvanicno bbc An Iranian official says Iran will "set fire to anyone who tries to pass through” the Strait of Hormuz. The warning comes from Ebrahim Jabbari, an adviser to the Commander-in-Chief of Iran's Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), speaking on state TV. He confirms that the strait is closed and warned ships: "They should not come to this region. They will certainly face a serious response from us."
texas Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 26 minutes ago, Nek grmi jako said: Hoćete da vam pošaljem na PP link sa javnim egzekucijama, ili link sa javnim vešanjima na kranove? Pa da vidite šta volite i podržavate, a onda da nam se ovde vratite i da lepo napišete šta osećate dok to gledate... Ne mogu da ih ovde objavim jer poštujem pravo forumaša da ne gledaju šta su u stanju da urade moralne nakaze koje ovde branite, ali vama ću to sa zadovoljstvom poslati jer svako neka gleda ono što voli i brani. Baš me zanima kako ćete da racionalizuje sliku deteta koje gleda vešanje na kranu... A ako vam se posle gledanja ipak zgadi, pa shvatite da to nije unutrašnja politika čiji suverenitet treba poštovati, već sistematski zločin protiv čovečnosti, slobodno se vratite i recite nam to. Neću vas ismejavati, naprotiv, biće mi drago što vam se otvorilo barem jedno oko. Jer dok ste vi i vama slilčni godinama ovde pisali o suverenitetu zločinačkih režima, u Teheranu i u Ukrajini padali su milioni... Kako ćete se osećati kada vidite da u Mashhadu dižu nekog klinca na kran, sa decom u publici koja gledaju kako mu se noge trzaju? Jer biste taj sadržaj preporučili mlađima od 15 godina? I ako ne biste, zašto ne kad već ovde branite ono čiji je to produkt? Da li će se noge ili srce trznuti i vama dok to gledate? I zašto neće? Jer to nije teorija zavere, niti ono kad opravdavate ravnozemljaštvo, i nije cionistički lobi, to je stvarnost koju snimaju njihovi sopstveni mediji, a koju Amnesty i Iran Human Rights dokumentuju godinama. Ako želite te linkove, samo recite... Ako ne želite da ih gledate, to je već neki znak da znate da je to zlo. A ako ih odgledate i i dalje branite režim koji je to učinio, onda ću znati da podržavate te nakaze jer mrzite Ameriku više nego vešanje dece. Čekam vaš odgovor. Ili vašu tišinu... I jedno i drugo reći će mi sve što želim da znam o vama. Vidim da si presao na cistu patetiku i pokusaje licne diskreditacije jer su ti argumenti o blokadi lekova i Libiji kao pijaci robova ocigledno nepremostivi. Vazi, samo mr postedi tih PP linkova – Nisam pao s Marsa, video sam uzase rata i represije sirom sveta, od Teherana do Gvantanama. Znas, razlika izmedju mene i tebe je u tome sto je tebi mucno samo kad kran podize dzelat u Teheranu, dok ti je ocigkedno sasvim prihvatljivo kad 'pametne bombe' tvojih favorita kidaju decu na komade u Gazi, Jemenu ili Faludzi.Hoces l ti meni da posaljes linkove sa sprzenom decom iz Gaze kojuu tvoj 'demokratski svet' aktivno finansira i naoruzava dok mi ovde pisemo? Da li ti se ikad srce trzne na to, ili je to samo 'neophodna cena slobode'? Tvoja teza je prosta i opasna: Posto rezim radi grozne stvari (sto apsolutno niko ne spori), daj da podrzimo spoljnu agresiju i sankcije koje ce pobiti jos vise ljudi. To je logika 'spalimo selo da bismo ga spasili'. Ja ne branim kranove, ja branim pravo naroda da ne bude 'oslobodjen' tvojim bombama,jer tvoje 'oslobadjanje' uvek ostavlja vise leseva nego bilo koji tiranin kojeg si ikada kritikovao. I nemoj da mi prodajes pricu o 'stajanju uz coveka'. Ti stojis uz geopoliticki narativ. Da zaista stojis uz coveka, jednako bi te boleli i klinci u Masadu i deca koja umiru od gladi u Jemenu zbog blokade koju sprovode americki saveznici. Posto o tome mudro cutis, tvoj moralni bes je samo instrument imperijalizma. Moja 'tisina' o kojoj ovde mastas ne postoji. Postoji samo tvoja nesposobnost da odgovoris na kljucno pitanje: Zasto je vasa/tvoja 'humanost' uvek u sluzbi NATO interesa, a nikada protiv njih? To je jedina istina koja je ovde bitna, a linkove zadrzi za one koji veruju u vase/tvoje krokodilske suze. 2
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, Stiletto said: Ja se nadam da postoji neki dogovor, mnogo ljudi je "zarobljeno" u Dubaiju. Mislim da je u pitanju čista matematika. Mnoge zemlje članice NATO ne učestvuju u akciji protiv muladi, pa su valjda shvatili da im se ne isplati da zviznu raketu u, recimo, španski avion, jer bi onda cela Španija, koja je uzdržana, rešila da od muladi napravi jamon iberico. A nasumično ispaljena raketa bi mogla da zvizne i u kineski avion, čija vlast ih podržava, ali bi ih u ovakvom slučaju pretvorili u muletinu u sečuan sosu sa povrćem i pirinčem. A možda su i shvatili da u slučaju malo većeg pičvajza nije pametno rasipati rakete na kojekakve plaže ili hotele, gde takođe mogu da se nađu državljani zemalja koje bi im takav pogodak veoma skupo naplatile. 1
Nek grmi jako Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 32 minutes ago, texas said: Vidim da si presao na cistu patetiku i pokusaje licne diskreditacije jer su ti argumenti o blokadi lekova i Libiji kao pijaci robova ocigledno nepremostivi. Vazi, samo mr postedi tih PP linkova – Nisam pao s Marsa, video sam uzase rata i represije sirom sveta, od Teherana do Gvantanama. Znas, razlika izmedju mene i tebe je u tome sto je tebi mucno samo kad kran podize dzelat u Teheranu, dok ti je ocigkedno sasvim prihvatljivo kad 'pametne bombe' tvojih favorita kidaju decu na komade u Gazi, Jemenu ili Faludzi.Hoces l ti meni da posaljes linkove sa sprzenom decom iz Gaze kojuu tvoj 'demokratski svet' aktivno finansira i naoruzava dok mi ovde pisemo? Da li ti se ikad srce trzne na to, ili je to samo 'neophodna cena slobode'? Tvoja teza je prosta i opasna: Posto rezim radi grozne stvari (sto apsolutno niko ne spori), daj da podrzimo spoljnu agresiju i sankcije koje ce pobiti jos vise ljudi. To je logika 'spalimo selo da bismo ga spasili'. Ja ne branim kranove, ja branim pravo naroda da ne bude 'oslobodjen' tvojim bombama,jer tvoje 'oslobadjanje' uvek ostavlja vise leseva nego bilo koji tiranin kojeg si ikada kritikovao. I nemoj da mi prodajes pricu o 'stajanju uz coveka'. Ti stojis uz geopoliticki narativ. Da zaista stojis uz coveka, jednako bi te boleli i klinci u Masadu i deca koja umiru od gladi u Jemenu zbog blokade koju sprovode americki saveznici. Posto o tome mudro cutis, tvoj moralni bes je samo instrument imperijalizma. Moja 'tisina' o kojoj ovde mastas ne postoji. Postoji samo tvoja nesposobnost da odgovoris na kljucno pitanje: Zasto je vasa/tvoja 'humanost' uvek u sluzbi NATO interesa, a nikada protiv njih? To je jedina istina koja je ovde bitna, a linkove zadrzi za one koji veruju u vase/tvoje krokodilske suze. Kojih mojih favorita? Koji NATO interesi? Šta pišete na ovoj temi, kada NATO sam tim nema nikave veze?! Jel vam se priviđa NATO u Iranu? Gde ste pročitali da favorizujem NATO? I kada... Jel možete da nam pokažete taj moj upis? Ili vam se nešto pokvarilo? Koja moja Gaza? Pa gde sam ja pisao na taj način o Gazi i kada sam favorizovao ubistva bilo čije dece? Jel ste nešto sanjali? Jel su u tom snu i mule, ili ste me sanjali bez mula? Da li možete da okačite ovde neki moj post u kome branim ubijanje dece u Gazi?! Ili ga okačite, ili ste nas svesno slagali... A mi ovde ne volimo kad nas lažu, i odmah ih provalimo kad podmeću nešto nekome što taj neko nikada nije napisao. I takvi onda ubrzo sami odlepršaju, jer je laganje sprint, a ne maraton i niko ne može baš toliko besomučno da laže. Koji bre Jemen? Pa kad sam ja branio neke blokade Jemena? Osim studentskih blokada i blokada građana koji podržavaju studente, nikada nisam pominjao druge blokade ni na koji način koji favorizuje bilo koga... S kim se vi dopisujete? Edited 45 minutes ago by Nek grmi jako
MeanMachine Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago (edited) 47 minutes ago, DJ_Vasa said: Mislim da je u pitanju čista matematika. Mnoge zemlje članice NATO ne učestvuju u akciji protiv muladi, pa su valjda shvatili da im se ne isplati da zviznu raketu u, recimo, španski avion, jer bi onda cela Španija, koja je uzdržana, rešila da od muladi napravi jamon iberico. A nasumično ispaljena raketa bi mogla da zvizne i u kineski avion, čija vlast ih podržava, ali bi ih u ovakvom slučaju pretvorili u muletinu u sečuan sosu sa povrćem i pirinčem. A možda su i shvatili da u slučaju malo većeg pičvajza nije pametno rasipati rakete na kojekakve plaže ili hotele, gde takođe mogu da se nađu državljani zemalja koje bi im takav pogodak veoma skupo naplatile. Postoj teorija da su hotele su izgleda gadjali jer izgleda su Ameri tu smestili vojnike. Navodno ovi sto su izginuli (sad ih je sest) su bili u hotelu nekoliko spratova su Ameri iznajmili za vojnike, i neko od lokalaca je dojavio Irancima. A zasto je to moralo tako zbrda zdola? Pa zato sto nisu mogli znati kad ce vrh rezima da se sastane a ako bi krenuli evakuaciju i to tog zadnjeg osoblja iz baza Iranci bi skontali da se nesto desava. Takodje Irancima odgovara da dopuste evakuaciju em ubiraju poene em ko sto si napisao smanjuju sansu da nekog ozbiljno iznerviraju ionako vec se dosta zezaju sa zatvaranjem Hormuza* npr evo sad Spanci traze od Amera da njihovi avioni napuste spanske baze jer operacija protiv Irana nije odobrena od UN: https://www.bbc.com/news/live/cy0dp1l57nxt?post=asset%3A525e1c73-62c7-4152-93a8-198b1fa8e1ed#post *imaju srece da Rusi ne znaju sta ce sa naftom barem za zemlje koje su naklonjene Iranu npr Kina. Kina opusteno sad moze da poveca uvoz iz Rusije ko i Indija sto je Indija vec najjavila. Problem je za nas i slicne (Japan u ovom smo bas slicni jer skoro svu naftu iz zaliva nabavljamo jebem nas glupe i nas i Japance 😄 ) Edited 23 minutes ago by MeanMachine
A sad Posted 31 minutes ago Author Posted 31 minutes ago Izgleda da Ahmedinedzad nije ubijen. Iako se dosta zamerio pre svega Izraelcima dok je bio predsednik, on je vec neko vreme protivnik rezima. Videcemo ovih dana sta je ovde istina.
MeanMachine Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago (edited) U Iraku mestani nasli americki lucas dron, kopija iranskih zujalica samo manja ali ima i neka resenja koja su Rusi ubacili u zujalice npr starlink antenu: https://x.com/Osinttechnical/status/2028591302388977970 2 minutes ago, A sad said: Izgleda da Ahmedinedzad nije ubijen. Iako se dosta zamerio pre svega Izraelcima dok je bio predsednik, on je vec neko vreme protivnik rezima. Videcemo ovih dana sta je ovde istina. Bese su ga hapsili ne tako davno? Zato je meni bilo cudno da ga zveknu. Inace lik je totalno nebitan, mislim da se vozi javnim prevozom. On je bio presednik koji je shvatio da se za nista realno ne pita pa je krenuo da zajebava na svetskoj sceni, a tajming odlican, okupacija Iraka koju i Ameri pocinju da mrze... Edited 28 minutes ago by MeanMachine
texas Posted 24 minutes ago Posted 24 minutes ago 44 minutes ago, Nek grmi jako said: Kojih mojih favorita? Koji NATO interesi? Šta pišete na ovoj temi, kada NATO sam tim nema nikave veze?! Jel vam se priviđa NATO u Iranu? Gde ste pročitali da favorizujem NATO? I kada... Jel možete da nam pokažete taj moj upis? Ili vam se nešto pokvarilo? Koja moja Gaza? Pa gde sam ja pisao na taj način o Gazi i kada sam favorizovao ubistva bilo čije dece? Jel ste nešto sanjali? Jel su u tom snu i mule, ili ste me sanjali bez mula? Da li možete da okačite ovde neki moj post u kome branim ubijanje dece u Gazi?! Ili ga okačite, ili ste nas svesno slagali... A mi ovde ne volimo kad nas lažu, i odmah ih provalimo kad podmeću nešto nekome što taj neko nikada nije napisao. I takvi onda ubrzo sami odlepršaju, jer je laganje sprint, a ne maraton i niko ne može baš toliko besomučno da laže. Koji bre Jemen? Pa kad sam ja branio neke blokade Jemena? Osim studentskih blokada i blokada građana koji podržavaju studente, nikada nisam pominjao druge blokade ni na koji način koji favorizuje bilo koga... S kim se vi dopisujete? Dopisujem se s tobom. Ali je problem upravo tamo gde je i poenta – u tvojoj tisini. Fascinantno je kako si nadahnut kad treba da pises o kranovima u Teheranu, ali se momenat radikalno menja kad postoji potreba da se pomene Gaza, Jemen ili bilo koji zlocin tvojih zapadnih 'svetionika demokratije'. To sto nikada nisi napisao ni rec protiv blokade Jemena ili aparthejda u Gazi tekom ove rasprave, dok istovremeno trazis 'humanitarnu intervenciju' u Iranu, jasno govori cije interese zastupas. Tvoje 'pravo na cutanje' o zlocinima NATO-a i Izraela nije neutralnost, nego saucesnistvo kroz selektivni moral. Prozvao si me da 'volim dzelate' jer branim suverenitet, a sada se povlacis u misju rupu cim ti pomenem dzelate koji nose zapadne uniforme i koriste zapadne fondove. Dalje, zbog cega se toliko bojis da osudis zlocine u Gazi i Jemenu u istoj recenici sa onima u Iranu? Je l ti to kvari sliku o 'miroljubivom Zapadu' koji samo zeli da 'pomogne narodu'? Moja 'laz' je zapravo ogledalo u kojem ne smes da se pogledas. Realno posmatrajucii, tvoja briga za ljudska prava prestaje tamo gde pocinje NATO zona uticaja. Dok ne budes imao herca da osudis decenijsko mrcvarenje Palestine ili unistavanje Libije, tvoja prica o 'stajanju uz coveka' ostaje samo suplja fraza jednog obicnog navijaca imperije. Cekam tvoju osudu izraelskog aparthejda i saudijske agresije na Jemen... ili ces opet da se pravis da te teme ne postoje u tvom 'humanitarnom' univerzumu? Da cujem?
Angelia Posted 22 minutes ago Posted 22 minutes ago 5 hours ago, berti said: O situaciji u Gazi valja popricati sa ljudima koji zive u Gazi. Valjalo bi, ali ne moze. 5 hours ago, berti said: A ima li u Izraelu nekoga ko ne misli da Izrael moze da radi sta god hoce, da roka bombama koga god pozeli, da moze da izazove svetski rat jer je ugrozen... Sta bi bilo da svako ko se oseca ugrozenim pocne da radi to sta radi Izrael. Procenis da si ugrozen, udri odmah. Hmmm, izrael je hteo mir sa komsijama. Ili si se ti utripovao da je Izrael umislio svoju ugrozenost? Zato treba da odes. Kad ti neko kaze da hoce da te ubije, veruj mu. 4 hours ago, texas said: Ne radi se o ‘neskrivenim simpatijama', vec o eksplicitnoj odbrani prava naroda na suverenitet , bez obzira na to da li se tebi ili meni svidja njihova unutrasnja politika. Naroda ili okupacionog rezima? Najveci drzavni sponzor terorizma koji ne postuje niciji suverenitet, ali ne daj Boze da se teroristima umesamo u posao...
Nek grmi jako Posted 15 minutes ago Posted 15 minutes ago (edited) 21 minutes ago, texas said: Dopisujem se s tobom. Ali je problem upravo tamo gde je i poenta – u tvojoj tisini. Fascinantno je kako si nadahnut kad treba da pises o kranovima u Teheranu, ali se momenat radikalno menja kad postoji potreba da se pomene Gaza, Jemen ili bilo koji zlocin tvojih zapadnih 'svetionika demokratije'. To sto nikada nisi napisao ni rec protiv blokade Jemena ili aparthejda u Gazi tekom ove rasprave, dok istovremeno trazis 'humanitarnu intervenciju' u Iranu, jasno govori cije interese zastupas. Tvoje 'pravo na cutanje' o zlocinima NATO-a i Izraela nije neutralnost, nego saucesnistvo kroz selektivni moral. Prozvao si me da 'volim dzelate' jer branim suverenitet, a sada se povlacis u misju rupu cim ti pomenem dzelate koji nose zapadne uniforme i koriste zapadne fondove. Dalje, zbog cega se toliko bojis da osudis zlocine u Gazi i Jemenu u istoj recenici sa onima u Iranu? Je l ti to kvari sliku o 'miroljubivom Zapadu' koji samo zeli da 'pomogne narodu'? Moja 'laz' je zapravo ogledalo u kojem ne smes da se pogledas. Realno posmatrajucii, tvoja briga za ljudska prava prestaje tamo gde pocinje NATO zona uticaja. Dok ne budes imao herca da osudis decenijsko mrcvarenje Palestine ili unistavanje Libije, tvoja prica o 'stajanju uz coveka' ostaje samo suplja fraza jednog obicnog navijaca imperije. Cekam tvoju osudu izraelskog aparthejda i saudijske agresije na Jemen... ili ces opet da se pravis da te teme ne postoje u tvom 'humanitarnom' univerzumu? Da cujem? Moje ćutanje na ovom forumu? Moja forumska tišina?! Pa ovo je hit, čak se i Helena sada verovatno smeje...Čekajte, stvarno, s kim se dopisujete? I kad sam pominjao Gazu i ubijanje dece? Po-ka-ži-te po-st i-li ste-nas sla-ga-li... Ako nemate taj moj upis na koji ste se referisali, onda je to svesna laž. A laž je najlakši način i da se izgubi forumska debata i da ostanete upamćeni kao podmetač, zato čekam dokaz ili izvinjenje. Kad sam zagovarao ili branio blokadu Jemena? Jel imate taj moj upis? Koje NATO zločine pominjete? I kada sam branio bilo kakve zločine? Zašto ovo radite i da li vas uzbuđuje kad nekoga lažno optužujete za decu u Gazi? Kakva saudijska agresija koju sam ja branio, o čemu vi to? Edited 2 minutes ago by Nek grmi jako
A sad Posted 10 minutes ago Author Posted 10 minutes ago 3 minutes ago, MeanMachine said: U Iraku mestani nasli americki lucas dron, kopija iranskih zujalica samo manja ali ima i neka resenja koja su Rusi ubacili u zujalice npr starlink antenu: https://x.com/Osinttechnical/status/2028591302388977970 Bese su ga hapsili ne tako davno? Zato je meni bilo cudno da ga zveknu. Inace lik je totalno nebitan, mislim da se vozi javnim prevozom. On je bio presednik koji je shvatio da se za nista realno ne pita pa je krenuo da zajebava na svetskoj sceni, a tajming odlican, okupacija Iraka koju i Ameri pocinju da mrze... Hapsili ga, bio je dugo i u kucnom pritvoru. On je vec u drugom mandatu poceo da ulazi u sukob sa mulama, kada je shvatio da je samo korisni idiot. Dobro im je dosao da prekine vladavinu reformistickih predsednika koji su pravili problem, posebno Hatami, medjutim koliko god bio lojalan nisu mogli da predju preko toga sto nije svestenik. Iako prva dva predsednika posle revolucije nisu bili svestenici oni su vladali jako kratko, tako da je on prakticno prvi predsednik koji nije bio svestenik. I nakon njega do ovog aktuelnog predsednika su svi bili svestenici, a i kako je ovaj sad postao predsednik je tek prica... Kada je shvatio sta se desava poceo je u drugom mandatu da zeza Hamneia i ekipu, ipak ostao je lojalan do kraja mandata i neprijateljstvo prema rezimu je poceo da pokazuje kad mu je prestao mandat. Kakav god da je, a realno je da nema neki uticaj medju politickim elitama, on je i dalje popularan medju obicnim ljudima. Ima problem sto to ne moze da materializuje, medju konzervativcima ne moze da dobije dovoljnu podrsku jer je protiv mula, a reformisti ga mrze i sa njima ne moze. Ipak mule su se uplasile njegove ponovne kandidature na izborima i zabranili su mu da ucestvuje na izborima. Izrael ima obicaj da likvidira one koji su mu se zamerili, cak i ako prodje mnogo vremema od tada, cak i ako postanu nebitni, zato sam i poverovao u tu pricu iako mi to nije bilo logicno. Videcemo sta je istina.
madzone Posted 5 minutes ago Posted 5 minutes ago 1 hour ago, Drug Crni said: Uf, što mi čini plezir kada vidim kako cvilite za belosvetskim barabama.. USA se jeste ubulila u ovaj rat, ali ne vidim da se mnogo cvili za njima. PS, a ja volim kada ljubitelji zapadne demokratije (čitaj tiranije) nemaju ni jedan argument protiv lepo sročenih argumenta pa im ostaje da se smeju postovima i budu patetično sarkastični...
texas Posted just now Posted just now 20 minutes ago, Angelia said: Valjalo bi, ali ne moze. Hmmm, izrael je hteo mir sa komsijama. Ili si se ti utripovao da je Izrael umislio svoju ugrozenost? Zato treba da odes. Kad ti neko kaze da hoce da te ubije, veruj mu. Naroda ili okupacionog rezima? Najveci drzavni sponzor terorizma koji ne postuje niciji suverenitet, ali ne daj Boze da se teroristima umesamo u posao... Zanimljivo je kako ti termin 'okupacioni rezim' vazi za Teheran, ali ti ne pada na pamet da ga upotrebis za decenijsku izraelsku okupaciju Palestine koju tvoji mentori finansiraju milijardama dolara. Gde ti je tu briga za suverenitet? Da cujemo? Pominjes 'drzavni sponzor terorizma' – to je etiketa koju Vasington lepi svakom ko odbija da mu preda kljuceve svoje centralne banke i naftnih polja. Ako cemo o 'mesanju u posao', podseti me ko je izvrsio invaziju na Irak na bazi lazi, ko je razorio Libiju, ko drzi ilegalne baze u Siriji i ko decenijama davi Jemen? Da li su to iranske mule ili tvoji 'miroljubivi' zapadni partneri? Da cujemo i to? Logika ti je i vise nego providna: Suverenitet je svetinja kad se brani NATO interes, a 'okupacioni rezim' kad treba opravdati agresiju na nepokorne drzave. Mogla bi nesto da kazes i na to da je taj isti Iran poslednji put napao drugu drzavu pre vise od 200 godina, dok su tvoji favoriti u konstantnom ratu sa polovinom planete? Ko je ovde stvarni sponzor terorizma i haosa? Onaj ko brani svoje granice i saveznike u regionu, ili onaj ko preko okeana dolazi da 'uvodi red' bombama? Da cujemo i to. Aj’
Recommended Posts