djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Izgleda da je Iran pogodio USA ambasadu u Kuvajtu. Vrlo precizan pogodak, reklo bi se.
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, djole said: sad evo kaze Tramp da su bili pripremili spisak, ali da su i oni ubijeni u napadima Bila su dva spiska, jedan spisak saveznika i drugi za odstrel, stavili ih na isti sto i jbg
Dzoni_m Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 27 minutes ago, djura.net said: Izgleda da je Iran pogodio USA ambasadu u Kuvajtu. Vrlo precizan pogodak, reklo bi se. Ozbiljno se zajebavaju. Mislim da ne kapiraju da narandzasti hoce da bude u svemu prvi i da ga bas zakon ne zanima. Pogotovu medjunarodni.
djole Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U SA su pogodili jednu od najevecih rafinerija nafte Ras Tanura. Trenutno se pojavljuju info i da su pogodili Incirlik SAD bazu u Turskoj, ali i dalje neproverena informacija. Nije mi bas najjasnije sta dobijaju time ako je tacno.
Klotzen Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago 16 minutes ago, djole said: U SA su pogodili jednu od najevecih rafinerija nafte Ras Tanura. Trenutno se pojavljuju info i da su pogodili Incirlik SAD bazu u Turskoj, ali i dalje neproverena informacija. Nije mi bas najjasnije sta dobijaju time ako je tacno. Indžirlik se verovatno koristi u ovim operacijama tako da ima logike gađati njega. A ovo što gađaju po zalivu to je potez očajnika, to je sve evakuisano, tu ne verujem da ima bilo šta osim nešto malo PVO i neka minimalna posada. Rafinerija nafte je isto potez očajnika u fazonu "ako propadamo mi povući ćemo još neke sa nama".
momohyoideus Posted 21 minutes ago Posted 21 minutes ago Oboren F-15E u Kuvajtu, blue-on-blue https://packaged-media.redd.it/yp7ryfyzqkmg1/pb/m2-res_854p.mp4?m=DASHPlaylist.mpd&v=1&e=1772449200&s=b9a9fed0629118f58124bab8103df5e71fa4ace7
feanorlfc Posted 15 minutes ago Posted 15 minutes ago Nekoliko aviona, po zvanicnom saopstenju ministarstva odbrane Kuvajta.
djole Posted 14 minutes ago Posted 14 minutes ago 16 minutes ago, Klotzen said: Indžirlik se verovatno koristi u ovim operacijama tako da ima logike gađati njega. A ovo što gađaju po zalivu to je potez očajnika, to je sve evakuisano, tu ne verujem da ima bilo šta osim nešto malo PVO i neka minimalna posada. Rafinerija nafte je isto potez očajnika u fazonu "ako propadamo mi povući ćemo još neke sa nama". Nebitno je da li se koristi ili ne (verovatno se koristi) posto takticki ne dobijaju nista jer ne mogu da naprave ozbiljniju stetu. Stvar je u tome da strateski nema smila - da li stvarno zele da uvuku i Tursku u ovo, pa nije to boranija poput ovih zalivskih drzava. Sto se tice poteza ocajnika, ne bih se slozio. Jasno da u nekoj direktnoj konfrontaciji sa SAD i Izraelom ne mogu puno da urade, bas zato je ovo sto tuku po njihovim saveznicima dobar strateski potez jer stavljaju pritisak na SAD da ih zastite, a to puno kosta.
Barkley#34 Posted 12 minutes ago Posted 12 minutes ago 1 minute ago, djole said: stavljaju pritisak na SAD da ih zastite Uz pritisak da završavaju što pre jerbo će se njihovi (iz tih država) stanovnici pobuniti.
djole Posted 5 minutes ago Posted 5 minutes ago (edited) 6 minutes ago, Barkley#34 said: Uz pritisak da završavaju što pre jerbo će se njihovi (iz tih država) stanovnici pobuniti. Ne poznajem prilike previse, ali svakako. Za Emirate ne toliko pobuna koliko tihi odlazak gomile expata i urusavanje tog imidza kao najboljeg mesta za zivot na svetu. Za druge, kao npr. Bahrein gde je oko 50% muslimana Shia, to može znaciti i proteste (vec ima nekih snimaka), kao sto su ih uostalom i imali ranije 2011. Edited 5 minutes ago by djole
Recommended Posts