Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
12 minutes ago, McLeod said:

Nemoj Vucicu da dajes jos ideja molim te 😄

Pa to se polako i dešava. Kada sam bio klinac bilo je samo Dedinje, malo kasnije i malo Diplomatsko naselje na obodu Košutnjaka, a sada već imaš i ne tako mali Beograd na vodi.  Po meni to ne mora biti ni tako loše.

Inače nikada u životu nisam bio u Beogradu na vodi - nemam apsolutno nikakvo interesovanje za taj deo grada. Imam jako dobru drugaricu koja tamo živi, ali čak ni kod nje ne idem nikada - zna da prezirem taj deo grada sa sve većinom ljudi koji tamo žive, i onda se vidjamo na nekim drugim mestima. Jeste joj negde krivo jer je lik koji voli da ugosti prijatelje, ali se baš dugo poznajemo i volimo, pa zna i prihvata da sam ja mnogo veliki drkoš za neke stvari i da tu nema kompromisa. 🤣

🤣

Edited by Utopista
Posted
2 hours ago, vilhelmina said:

Gresis, Vaso. Trebalo je vise klikova da se dodje do prave informacije, a ona je da su to cene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Sto je vec realno i uopste nije jeftino, naprotiv. Ni po svedskim, a kamoli po srpskim kriterijumima. Niko u swe ne bi dao vise od prosecne neto plate za samo jednu nedelju u mestu pored Alicante za dve osobe. Svi bi to smatrali pljackom. 

Ni wizzairov let nije jeftin jer prva cena na koji nailazis na sajtu ili aplikaciji je basic, bez ikakvog prtljaga. Stvarna je bar 50% veca. 

Na kraju mi se ipak namece zakljucak da su ljudi u Srbiji jako zeljni putovanja, pa su im i kriterijumi sta je jeftino, a sta nije, nesto labaviji nego ljudima na zapadu. Koji su opet prilicno razmazeni kad su zaista jeftina putovanja u pitanju i ni u ludilu ne bi platili onoliko koliko Kontiki reklamira kao pristojnu ponudu. 

Edit: Jos sam malo cackala oko tog Kontikija, koji valjda vazi za pouzdanu agenciju, u odnosu na druge. Kaze, prilikom rezervacije treba uplatiti 40% od cene aranzmana, a putovanje ce se realizovati samo ako se skupi najmanje 40 putnika. I sta ako se ne skupi? Obavestice te o tome par dana pre puta i vratiti ti akontaciju, ali tad je vec kasno za drugi aranzman, pa ces uzeti bilo sta iz ponude. Super, uz ljude koji pristaju na taj rizik, i ja bih uspesno vodila agenciju. I to mozda najbolje opisuje kako se zivi u Srbiji. Rizik, stres, pristajanje na bilo sta, pa nekom i upali. Ali definitivno manji kvalitet zivota od onog za sta se placa. I opet, razumem ljude koji na to pristaju jer nemaju vremena da docekaju bolje, a pitanje je da li ce se to i desiti. 
Samo me to jos vise udaljava od odgovora na pitanje da Li se u Srbiji zaista lose zivi, i odakle onoliko Srba u Alicante jedne obicne srede u martu, kad drugih turista nigde nema.

Cena je ipak po sobi. Lupio sam prvi hotel koji mi se pojavio i evo šta se dešava:

spacer.png

Ovo je cena za dve osobe, polupansion, uključen prevoz, redovan let, a cena je oko 100 € dnevno po osobi. Ne ulazim u to da li je ovo prihvatljiva cena za tebe, mene ili bilo koga ko čita ovu temu. Ova konkretna ponuda me lično ne zanima, znam i da ću imati posla u terminu koji sam lupio, ali je evidentno da ima ljudi koji bi to platili i da nije neka nedostižna cena.

Nisam proveravao koje cene letova nudi Wizz za letnju sezonu, a jedino što znam jeste ono što sam čuo od poznanika, tj. da je let tokom ove zime bio povoljan. Nisam pitao kada je kupio kartu, koliko je prtljaga nosio i slično, već samo prenosim nečiji lični utisak o ceni.

Ovo za 40% i minimalan broj im piše kod svakog aranžmana, što ima i kod drugih agencija, a u pitanju je relikt iz vremena kada je tipična tura bio autobuska tura do Beča. Iako je u pitanju formalno paket aranžman, agencija ovde samo posreduje pri kupovini karte i rezervacije hotela, gde nema brige. Avion će svakako poleteti jer je u pitanju redovna linija, a hotel ne zanima da li mu Kontiki dovodi deset ili sto gostiju jer će oni svakako platiti smeštaj. Ista stvar piše i kod aranžmana na upit, naročito onih za Grčku sa sopstvenim prevozom, a to podrazumeva samo da preko njih rezervišeš hotel. Čak ni kod čarter letova ne postoji ovaj problem jer ih gotovo uvek zakupi više agencija. Ovo odlično znam jer mi je dobar prijatelj turistički vodič, a ovakav način poslovanja funkcioniše već decenijama.

Posted
3 hours ago, DJ_Vasa said:

Cena je ipak po sobi. Lupio sam prvi hotel koji mi se pojavio i evo šta se dešava:

spacer.png

Ovo je cena za dve osobe, polupansion, uključen prevoz, redovan let, a cena je oko 100 € dnevno po osobi. Ne ulazim u to da li je ovo prihvatljiva cena za tebe, mene ili bilo koga ko čita ovu temu. Ova konkretna ponuda me lično ne zanima, znam i da ću imati posla u terminu koji sam lupio, ali je evidentno da ima ljudi koji bi to platili i da nije neka nedostižna cena.

Nisam proveravao koje cene letova nudi Wizz za letnju sezonu, a jedino što znam jeste ono što sam čuo od poznanika, tj. da je let tokom ove zime bio povoljan. Nisam pitao kada je kupio kartu, koliko je prtljaga nosio i slično, već samo prenosim nečiji lični utisak o ceni.

Ovo za 40% i minimalan broj im piše kod svakog aranžmana, što ima i kod drugih agencija, a u pitanju je relikt iz vremena kada je tipična tura bio autobuska tura do Beča. Iako je u pitanju formalno paket aranžman, agencija ovde samo posreduje pri kupovini karte i rezervacije hotela, gde nema brige. Avion će svakako poleteti jer je u pitanju redovna linija, a hotel ne zanima da li mu Kontiki dovodi deset ili sto gostiju jer će oni svakako platiti smeštaj. Ista stvar piše i kod aranžmana na upit, naročito onih za Grčku sa sopstvenim prevozom, a to podrazumeva samo da preko njih rezervišeš hotel. Čak ni kod čarter letova ne postoji ovaj problem jer ih gotovo uvek zakupi više agencija. Ovo odlično znam jer mi je dobar prijatelj turistički vodič, a ovakav način poslovanja funkcioniše već decenijama.

I ja sam lupila isti hotel, evo s telefona:

IMG-5213.png

Kad kliknem na ovo ”Cenovnik i program putovanja, dobijem sledece:

IMG-5212.png

(Sorry, ne mogu bolje s telefona, ali negde na sredini stranice stoji da su cene po osobi.

Medjutim, verovatno si ti u pravu, jer kad u pretrazi promenim broj osoba u jednu, dobijem manju, a ne vecu cenu, sto bi trebalo ako je ovo prvo po osobi.

Ostaje pitanje koliko ozbiljnosti se moze ocekivati od agencije koja ni sajt ne moze da sredi kako treba, ali to za drugu temu.

Posted
5 minutes ago, vilhelmina said:

Medjutim, verovatno si ti u pravu, jer kad u pretrazi promenim broj osoba u jednu, dobijem manju, a ne vecu cenu, sto bi trebalo ako je ovo prvo po osobi.

Ostaje pitanje koliko ozbiljnosti se moze ocekivati od agencije koja ni sajt ne moze da sredi kako treba, ali to za drugu temu.

Izgleda da im je ostala stara objava da je cena po osobi, mada moram priznati da to nisam primetio kada sam pretraživao hotele. Nekada su zaista imali cenu po osobi, a menjala se u zavisnosti od toga koliko je ljudi u sobi, što se moglo zadati. Nije mi poznato da su do sada pravili neke probleme. Po medijima su se uglavnom razvlačile agencije koje su bankrotirale ili čiji je vlasnik nestao, ali to su uglavnom bile neke tipa Milojko Travel ili Živorad Tours.

Ostaje samo pitanje cena, mada je to individualna stvar. Ne znam koliko bi ovo isto plaćali državljani drugih zemalja, ali ako već ima interesenata koji bi letovali po ovim cenama, to je njihov lični izbor.