Jump to content

Komsijski odnosi - kako se izboriti sa uznemiravanjem

Recommended Posts

Posted

Nema odgovarajuceg topika pa pokrecem novi. Iako ne volim ovo da radim, zelim da cujem vase misljenje o jednom licnom problemu.

Preselio sam se pre nekoliko meseci i od prvog dana imam problem sa komsijama direktno iznad. Bacaju stvari kroz prozor, hranu, tecnost, usljiskani su mi prozori konstantno a jutros mi je na simsu zavrsilo przeno jaje.

Zalio sam se upravniku (koji zivi u zgradi) i od njega dobio jedno jebi ga.

Radi se o podstanarima, samohrana majka sa detetom od nekih 10ak godina. Sumnjam da je dete autisticno sto komplikuje sve ovo, a sumnjam i da dete zapravo sve ovo radi.

Strpljenje i razumevanje mi je ipak na izmaku. Nisam pricao sa njom jer ne vidim kako bilo kakav razgovor u kojem objasnjavam da ne treba bacati hranu kroz prozor pomaze, sledeci korak bi mi bio da dokumentujem sve (sto vec radim) i snimke i slike posaljem upravniku na mejl pa ako ne uradi nista da nadjem kontakt vlasnika stana pa ako i on ne uradi nista zovem komunalnu i onda ja njih tako maltretiram.

Sta vi mislite o ovome?

Posted

Mislim da je sreća u nesreći što je stan - koliko shvatam - samo iznajmljen, ne kupljen.

Predlažem da nađeš drugi stan. Bez zezanja.

Ovakve stvari su pakao, nikad ne znaš kakav će te komšiluk zapasti kad rentaš, ili ne daj bože kupuješ nekretninu.

Posted

Ima nekoliko rešenja:

- Komunalna ili obična policija ukoliko prave buku, s tim da su prvi nadležni i ako prave đubre. Možda neće doći prvi put, ali posle nekoliko poziva će ipak doći.

- Zamoliš vlasnika stana da im malo primiri. Ukoliko nisu prijavljeni, imaš i keca u rukavu. Čujem da poreznici baš vole kada saznaju da se neki stan izdaje na crno, ali ne znam detalje. Izvor su neki poznanici koji izdaju kojekakve šupe i rupe u centru grada.

- Odneseš im prženo jaje ili šta ti već bacaju na prozor i ostaviš ispred vrata, i tako stalno.

Ipak, za početak bi valjalo porazgovarati bar da proceniš sa kakvim budalama imaš posla.

Posted
20 minutes ago, Mina D. Harker said:

Mislim da je sreća u nesreći što je stan - koliko shvatam - samo iznajmljen, ne kupljen.

Predlažem da nađeš drugi stan. Bez zezanja.

Ovakve stvari su pakao, nikad ne znaš kakav će te komšiluk zapasti kad rentaš, ili ne daj bože kupuješ nekretninu.

Stan je moj. Oni su podstanari iznad mene.

8 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ima nekoliko rešenja:

- Komunalna ili obična policija ukoliko prave buku, s tim da su prvi nadležni i ako prave đubre. Možda neće doći prvi put, ali posle nekoliko poziva će ipak doći.

- Zamoliš vlasnika stana da im malo primiri. Ukoliko nisu prijavljeni, imaš i keca u rukavu. Čujem da poreznici baš vole kada saznaju da se neki stan izdaje na crno, ali ne znam detalje. Izvor su neki poznanici koji izdaju kojekakve šupe i rupe u centru grada.

- Odneseš im prženo jaje ili šta ti već bacaju na prozor i ostaviš ispred vrata, i tako stalno.

Ipak, za početak bi valjalo porazgovarati bar da proceniš sa kakvim budalama imaš posla.

Zena je sama sa detetom. Ona je ono sta znam, javi se. Nista spec. Dete je ili ispusteno ili autisticno. Spusta avioncic na kanapu i mlati ga tako kroz terasu, prica sam sa sobom, nosio je onu masku Penivajza letos jedan dan i setao se po zgradi, pokusavao da plasi stanare.

Posted (edited)
40 minutes ago, McLeod said:

Zena je sama sa detetom. Ona je ono sta znam, javi se. Nista spec. Dete je ili ispusteno ili autisticno. Spusta avioncic na kanapu i mlati ga tako kroz terasu, prica sam sa sobom, nosio je onu masku Penivajza letos jedan dan i setao se po zgradi, pokusavao da plasi stanare.

Mislim da je najbolje da prvo porazgovaraš sa majkom, ako već sumnjaš da je dete autistično (ne nužno bahato ili "ispušteno"), pre svih ozbiljnijih koraka. 😊

Verujem da zaslužuju taj benefit of the doubt pre nego što kreneš da rešavaš problem službenim putem.

Edited by DameTime
reč
  • Like 1
Posted
55 minutes ago, McLeod said:

To sa aviončićem i maskiranjem mi deluju kao obične igre, baš kao što se radilo kad sam bio klinac. Nije ni problem ako dete priča samo sa sobom, to se valjda zove dramatizacija, a jeste deo igre. Iako znam šta si rekao, trebalo bi ipak da popričaš da bi ta žena ipak sama rekla šta je sa detetom. 

Posted

Autistično dijete je relativno lako "provaliti", ali dobro to nije tema, izbacivanje samohrane majke na ulicu nije nešto s čime bih ja bila komforna, mada apsolutno razumijem i mekov problem.

Pričati s majkom, definitivno.

Posted

Ne smetaju meni decije igre ukoliko se ne uznemiravaju drugi. Imamo igraliste u naselju, nema toliko dece, ali da igraju fudbal, kosarku, jure se, deru se i sta sve deca rade ne bih imao problem, ali imao bih ako bi mi gadjali prozor kamenjem.

Ovo sto mali radi je pre ekvivalent toga nego normalne igre, najveci problem je sto upravo majci dajem benefit of a doubt, ispred zgrade je konstantno bar pola hleba jer ona ili dete bacaju golubovima i druge vrste hrane. Ne zavrsi mi sve na simsu ali svaki dan bukvalno bacaju nesto