McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nema odgovarajuceg topika pa pokrecem novi. Iako ne volim ovo da radim, zelim da cujem vase misljenje o jednom licnom problemu. Preselio sam se pre nekoliko meseci i od prvog dana imam problem sa komsijama direktno iznad. Bacaju stvari kroz prozor, hranu, tecnost, usljiskani su mi prozori konstantno a jutros mi je na simsu zavrsilo przeno jaje. Zalio sam se upravniku (koji zivi u zgradi) i od njega dobio jedno jebi ga. Radi se o podstanarima, samohrana majka sa detetom od nekih 10ak godina. Sumnjam da je dete autisticno sto komplikuje sve ovo, a sumnjam i da dete zapravo sve ovo radi. Strpljenje i razumevanje mi je ipak na izmaku. Nisam pricao sa njom jer ne vidim kako bilo kakav razgovor u kojem objasnjavam da ne treba bacati hranu kroz prozor pomaze, sledeci korak bi mi bio da dokumentujem sve (sto vec radim) i snimke i slike posaljem upravniku na mejl pa ako ne uradi nista da nadjem kontakt vlasnika stana pa ako i on ne uradi nista zovem komunalnu i onda ja njih tako maltretiram. Sta vi mislite o ovome?
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mislim da je sreća u nesreći što je stan - koliko shvatam - samo iznajmljen, ne kupljen. Predlažem da nađeš drugi stan. Bez zezanja. Ovakve stvari su pakao, nikad ne znaš kakav će te komšiluk zapasti kad rentaš, ili ne daj bože kupuješ nekretninu.
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ima nekoliko rešenja: - Komunalna ili obična policija ukoliko prave buku, s tim da su prvi nadležni i ako prave đubre. Možda neće doći prvi put, ali posle nekoliko poziva će ipak doći. - Zamoliš vlasnika stana da im malo primiri. Ukoliko nisu prijavljeni, imaš i keca u rukavu. Čujem da poreznici baš vole kada saznaju da se neki stan izdaje na crno, ali ne znam detalje. Izvor su neki poznanici koji izdaju kojekakve šupe i rupe u centru grada. - Odneseš im prženo jaje ili šta ti već bacaju na prozor i ostaviš ispred vrata, i tako stalno. Ipak, za početak bi valjalo porazgovarati bar da proceniš sa kakvim budalama imaš posla.
McLeod Posted 53 minutes ago Author Posted 53 minutes ago 20 minutes ago, Mina D. Harker said: Mislim da je sreća u nesreći što je stan - koliko shvatam - samo iznajmljen, ne kupljen. Predlažem da nađeš drugi stan. Bez zezanja. Ovakve stvari su pakao, nikad ne znaš kakav će te komšiluk zapasti kad rentaš, ili ne daj bože kupuješ nekretninu. Stan je moj. Oni su podstanari iznad mene. 8 minutes ago, DJ_Vasa said: Ima nekoliko rešenja: - Komunalna ili obična policija ukoliko prave buku, s tim da su prvi nadležni i ako prave đubre. Možda neće doći prvi put, ali posle nekoliko poziva će ipak doći. - Zamoliš vlasnika stana da im malo primiri. Ukoliko nisu prijavljeni, imaš i keca u rukavu. Čujem da poreznici baš vole kada saznaju da se neki stan izdaje na crno, ali ne znam detalje. Izvor su neki poznanici koji izdaju kojekakve šupe i rupe u centru grada. - Odneseš im prženo jaje ili šta ti već bacaju na prozor i ostaviš ispred vrata, i tako stalno. Ipak, za početak bi valjalo porazgovarati bar da proceniš sa kakvim budalama imaš posla. Zena je sama sa detetom. Ona je ono sta znam, javi se. Nista spec. Dete je ili ispusteno ili autisticno. Spusta avioncic na kanapu i mlati ga tako kroz terasu, prica sam sa sobom, nosio je onu masku Penivajza letos jedan dan i setao se po zgradi, pokusavao da plasi stanare.
Don Dusko Posted 45 minutes ago Posted 45 minutes ago Ja mislim da je onda to dete problem, popricaj sa majkom.Reci kako stoje stvari.Ako se nastavi preduzmi korake koje mislis da treba.
Eddard Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago McL se iselio iz solitera 😱! Elem, prvo razgovor sa majkom, vidi kakav stav ona ima. 1
DameTime Posted 13 minutes ago Posted 13 minutes ago (edited) 40 minutes ago, McLeod said: Zena je sama sa detetom. Ona je ono sta znam, javi se. Nista spec. Dete je ili ispusteno ili autisticno. Spusta avioncic na kanapu i mlati ga tako kroz terasu, prica sam sa sobom, nosio je onu masku Penivajza letos jedan dan i setao se po zgradi, pokusavao da plasi stanare. Mislim da je najbolje da prvo porazgovaraš sa majkom, ako već sumnjaš da je dete autistično (ne nužno bahato ili "ispušteno"), pre svih ozbiljnijih koraka. 😊 Verujem da zaslužuju taj benefit of the doubt pre nego što kreneš da rešavaš problem službenim putem. Edited 12 minutes ago by DameTime reč 1
Recommended Posts