Jump to content

Recommended Posts

Posted

Danasnja finala

Nordijska kombinacija (m) ekipno skokovi - 10:00 (2x7.5km 14:00)

Ski planinarenje (z) sprint - 13:55

Ski planinarenje (m) sprint - 14:15

Hokej na ledu (z) mec za bronzanu medalju - 14:40 (Svedska - Svajcarska)

Brzo klizanje (m) 1500m - 16:30

Umetincko klizanje (z) slobodan program - 19:00

Hokej na ledu (z) mec za zlatnu medalju - 14:40 (Kanada - SAD)

• Like 1
Posted
46 minutes ago, Elias said:

Moram da priznam da sam guglao sta je ski planinarenje. 😀

Zanimljivo je i brzo, samo ko se prvi popne uz brdo i stepenice i krene u spust je već pobedio, nema šanse za preticanje nizbrdo osim ako se onaj ispred ne slupa.

• Like 1
Posted

Video sam da dosta ljudi kaže da je glupo što nema dužih disciplina, koliko razumem glavna takmičenja su ova duža. Sprint je uglavnom za publiku.

Mislim nije da sam ikad pratio pa da znam ali dosta ljudi na netu i jedan komentator isto kaže 😄

Posted
1 hour ago, Nicklord said:

Video sam da dosta ljudi kaže da je glupo što nema dužih disciplina, koliko razumem glavna takmičenja su ova duža. Sprint je uglavnom za publiku.

Mislim nije da sam ikad pratio pa da znam ali dosta ljudi na netu i jedan komentator isto kaže 😄

Sad i razumem što, ovo je u suštini takmičenje u tome ko može brže da skine i stavi skije

Posted

U ski planinarenju pobednici kod žena Marijan Faton iz Švajcarske, kod muškaraca Španac Oriol Kardona Kolj.

Što reče kolega, sve se svodi na to ko pre skine i stavi skije.

Posted

Norvežanin Jens Luras Oftebro osvojio treću zlatnu medalju na ZOI u nordijskoj kombinaciji, ovaj put u ekipnom takmičenju u paru sa Andreasom Skoglundom.

U sprint finišu za pola sekunde pobedio Finca Iru Hirvonena.

Da, ekipno takmičenje u nordijskoj kombinaciji je skraćeno sa četiri na dva takmičara po ekipi, poput ekipnog u ski skokovima, još jedan sveži idiotluk.

• Like 1