Ludi za Poli Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Preuvelicava se ta prica donekle. Ni u periodu dok je Big 3 sve uzimao nije bilo nikakve ozbiljne konkurencije sem Andyja par godina i povremenih blijeskova Wawrinke. Del Potro je mogao biti taj neki nivo da ga nisu povrede jebale al i on je generacija Rafe i Novaka. Faktcki nijedan pravi WC teniser se nije pojavio do Sinnera i Alcaraza. Medvedev i slicno je sviranju kurcu realno, ne bi on nikad prismrdio GSu da se Novak nije emotivno raspao u finalu USO 2021. Vjerovatno ce i u njihovoj eri biti takvih nekih blijeskova. Samo meni djeluje da je Alcaraz sa 22 bolji nego big 3 u njegovim godinama. Nema nijednu manu u igri vec sad za razliku od ove trojice koji su svi imali neke rupe. 1 4
La mano de Dios Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Novak je rekao prvo da ne zna sta moze sutra da bude, a kamoli za 8 ili 12 meseci, to samo Bog zna. I u smislu svega a posebno jer on puni 39 godina, to je jedino moguce razmisljanje. 1
Malkolm Brogdon Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 2 minutes ago, Ludi za Poli said: Preuvelicava se ta prica donekle. Ni u periodu dok je Big 3 sve uzimao nije bilo nikakve ozbiljne konkurencije sem Andyja par godina i povremenih blijeskova Wawrinke. Del Potro je mogao biti taj neki nivo da ga nisu povrede jebale al i on je generacija Rafe i Novaka. Faktcki nijedan pravi WC teniser se nije pojavio do Sinnera i Alcaraza. Medvedev i slicno je sviranju kurcu realno, ne bi on nikad prismrdio GSu da se Novak nije emotivno raspao u finalu USO 2021. Vjerovatno ce i u njihovoj eri biti takvih nekih blijeskova. Samo meni djeluje da je Alcaraz sa 22 bolji nego big 3 u njegovim godinama. Nema nijednu manu u igri vec sad za razliku od ove trojice koji su svi imali neke rupe. Bilo je igraca koji mogu da se pobiju posteno sa big3, kao sto su Tsonga, Berdych, Cilic, pored Wawrinke i Del Potra koje si naveo. Nisu dosli do slema, ali su bili u stanju da se pobiju, naprave neizvesan mec i tu i tamo cak i dobiju big3. Ako nista drugo bar da im otezaju posao za naredne runde. Danas toga nema, imamo gomilu sarlatana u top 20 koji ni u snu ne mogu da zaprete Sineru i Alkarazu. Ni ne trazim ja sad da se odmah pojavi neko ko ce da im otkida slemove, ali da bar moze da se pobije sa njima kako treba. 7
Ludi za Poli Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 minute ago, Malkolm Brogdon said: Bilo je igraca koji mogu da se pobiju posteno sa big3, kao sto su Tsonga, Berdych, Cilic, pored Wawrinke i Del Potra koje si naveo. Nisu dosli do slema, ali su bili u stanju da se pobiju, naprave neizvesan mec i tu i tamo cak i dobiju big3. Ako nista drugo bar da im otezaju posao za naredne runde. Danas toga nema, imamo gomilu sarlatana u top 20 koji ni u snu ne mogu da zaprete Sineru i Alkarazu. Ni ne trazim ja sad da se odmah pojavi neko ko ce da im otkida slemove, ali da bar moze da se pobije sa njima kako treba. Pa nije bas da Carlosa i Sinnera niko sem Novaka nije barem namucio na GS turnirima, a na Mastersima cak i izbacivao. Eto Zverev u petak protiv Carlosa, koliko god da se raspao na kraju on je tu citav mec bio vrlo blizu. Ova dvojica su brutalno mocni igraci, nije to nista puno losije od Big 3 u njihovim godinama s tim da je Carlos od 22 bolji i od Rafe i od Novaka i od Rogera sa 22. Sigurno ce iskociti neko i njima dvojici. Djelovalo je i da ce Rafa i Roger podijeliti sve izmedju sebe dok se Novak nije pojavio pa onda je i ovu trojicu Andy par sezona dobro mucio i uzeo im 3 GS i 2 OI zlata. Jedino sto mislim da je Alcarazov plafon visi nego bilo ciji dosad. 2
Boxy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 9 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Bilo je igraca koji mogu da se pobiju posteno sa big3, kao sto su Tsonga, Berdych, Cilic, pored Wawrinke i Del Potra koje si naveo. Nisu dosli do slema, ali su bili u stanju da se pobiju, naprave neizvesan mec i tu i tamo cak i dobiju big3. Ako nista drugo bar da im otezaju posao za naredne runde. Danas toga nema, imamo gomilu sarlatana u top 20 koji ni u snu ne mogu da zaprete Sineru i Alkarazu. Ni ne trazim ja sad da se odmah pojavi neko ko ce da im otkida slemove, ali da bar moze da se pobije sa njima kako treba. Ccccc 1
Malkolm Brogdon Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 4 minutes ago, Ludi za Poli said: Pa nije bas da Carlosa i Sinnera niko sem Novaka nije barem namucio na GS turnirima, a na Mastersima cak i izbacivao. Eto Zverev u petak protiv Carlosa, koliko god da se raspao na kraju on je tu citav mec bio vrlo blizu. Ova dvojica su brutalno mocni igraci, nije to nista puno losije od Big 3 u njihovim godinama s tim da je Carlos od 22 bolji i od Rafe i od Novaka i od Rogera sa 22. Sigurno ce iskociti neko i njima dvojici. Djelovalo je i da ce Rafa i Roger podijeliti sve izmedju sebe dok se Novak nije pojavio pa onda je i ovu trojicu Andy par sezona dobro mucio i uzeo im 3 GS i 2 OI zlata. Jedino sto mislim da je Alcarazov plafon visi nego bilo ciji dosad. Masterse dozivljavam kao prilicno nebitne u ovakvim diskusijama, ipak su slemovi neuporedivo bitniji i mnogo je teze tu dobiti top igrace. Zverev je jedini koji igracki moze da se pobije, ali ni to nije na nivou na kojem je mogao Marej recimo. I onda pored toga si pre 10-15 godina imao ovih 5 igraca koje smo naveli, koji su svi ofanzivni igraci sa opcijom da se zapale na bilo kom mecu/turniru i da naprave haos u zrebu. Ko je od igraca danas sposoban da odigra USO14 koji je odigrao Cilic? Da dobije b2b Djokovica i Federera pre nego sto ga Nadal doceka u finalu kao Berdih na W10? Da dobije Djokovica i Nadala da osvoji titulu kao Vavrinka na AO14 ili Federera i Djokovica na RG15? Da izdominira Nadala u polufinalu, a da onda prekine niz od 5 titula Federeru kao Del Potro na USO09? Da okrene Federera sa 0-2 u QF kao Tsonga na W11? Pola danasnjeg top 10 takve momente moze da dozivi samo ako upali Youtube da odgleda hajlajte tih turnira. Just now, Boxy said: Ccccc Zaboravio sam Cilica inicijalno pa sam ga dodao posle, treba da me bude sramota realno. 5
Dracarys Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Mislim da nema smisla govoriti o erama i upoređivati ih, ali mislim da je Endi i te kako nivo ako ne Alkarasov, onda sigurno Sinera. To što nema više slemova je do arealnog nivoa BIG3 i to što je imao nesreću da igra u njihovoj eri i ranoj završenoj karijeri. Pa zaboravljamo da je u 38. godini Novak pobedio Alkarasa na AO, a u 39. godini Sinera na AO, dvostrukog uzastopnog šampiona. Prajm Đoković bi ih sve čistio ko od šale. Marej je pobeđivao prajm Đokovića na USO i WB u finalu. BIG 3 pored toga što su bili konkurencija sami sebi i što su imali nesreću da se zakače u istoj eri su imali i Endija da im mnogo smeta. 3
Darko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 30 minutes ago, alcesta said: Igranje više turnira ne rešava problem u ovim godinama. Koliko znam, ovo je netačno. Jel se baviš sportom ili si trenerka ili slično?
Malkolm Brogdon Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 minutes ago, Dracarys said: ali mislim da je Endi i te kako nivo ako ne Alkarasov, onda sigurno Sinera Nije. Ja razumem da Siner nikad nece biti fan favorite kod nas, nije previse uzbudljiv igrac niti ima uzbudljivu licnost, imao je doping slucaj, a i generalno Srbi nisu poznati po obozavanju Novakovih rivala, ali nisam siguran da ljudi razumeju koliki talenat on poseduje. Ozbiljno se posvetio tenisu sa 13 godina, do 18 riljao po celendzerima, apsolutno niko nije ocekivao nista od njega za razliku od Alkaraza i evo vec je na putu da postane ATG igrac. Samo tehnika udaraca koju on ima sa oba krila je nesto sto prakticno nije vidjeno u tenisu do sada. I stoje kritike da nema varijacija u igri i da ume da popusti u bitnim poenima i pored toga van Alkaraza i povremeno Djokovica mu niko ne moze nista. 4
La mano de Dios Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ma ljudi buducnost je nemoguce predviditi, u toj jednacini ima toliko nepoznatih da je smesno uopste pokusavati naci joj resenje. Kada je Novak uzeo Us open 23 pobedom nad Danilom u finalu delovalo je da sa tom konkurencijom moze do 30 gs da ide. Pa su Alkaraz i Siner od naredne godine ( pre svega Siner) toliko napredovali da su trenutno na 9 uzastopnih GS. Ko je mogao da tog septembra 2023 da ocekuje da ce Alkaraz i Siner osvojiti sledecih 9 slemova uzastopno? I ko sad moze da garantuje da se za neke 2 godine nece pojaviti neki momcic koji sad zavrsava juniorsku karijeru i o kome mi nista ne znamo i za 2 godine pomrsiti njima racune? 6
alcesta Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, Darko said: Koliko znam, ovo je netačno. Jel se baviš sportom ili si trenerka ili slično? Ne, samo mislim na Šangaj prošle godine. Tu se jezivo potrošio u prvim kolima, u užasnim vremenskim uslovima, isceđen stigao u polufinale gde se posle tolikih napora povredio i izgubio od simpatičnog sugrađanina. A to je bio turnir bez Sinkaraza u završnici, znači rekao bi čovek titula na tacni. Još je imao sreće da je povreda bila pred kraj sezone a ne pred slem. Meni ne izgleda vredno rizika da to radi češće nego sada.
Ludi za Poli Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 5 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Nije. Ja razumem da Siner nikad nece biti fan favorite kod nas, nije previse uzbudljiv igrac niti ima uzbudljivu licnost, imao je doping slucaj, a i generalno Srbi nisu poznati po obozavanju Novakovih rivala, ali nisam siguran da ljudi razumeju koliki talenat on poseduje. Ozbiljno se posvetio tenisu sa 13 godina, do 18 riljao po celendzerima, apsolutno niko nije ocekivao nista od njega za razliku od Alkaraza i evo vec je na putu da postane ATG igrac. Samo tehnika udaraca koju on ima sa oba krila je nesto sto prakticno nije vidjeno u tenisu do sada. I stoje kritike da nema varijacija u igri i da ume da popusti u bitnim poenima i pored toga van Alkaraza i povremeno Djokovica mu niko ne moze nista. Da, on je poprilicno brutalan igrac i generalno nema nekih mana u igri. Sposoban je drzati nevjerovatno visok prosjecan nivo kroz mec. Ti mentalni raspadi su mu daleko naveca mana. Alcaraz jeste talentovaniji i posljedicno ima visi peak nivo al isto tako oscilira kroz mec dosta vise od Sinnera.
Boxy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Te oscilacije su posledica ogromnog izbora udaraca koje ima, kako bude sazrevao i one ce se smanjivati, imace iskustvo i nece srljati kao lud, a i vec polako shvata da ne mora svaki poen da bude za spice.
Darko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 10 minutes ago, alcesta said: Ne, samo mislim na Šangaj prošle godine. Tu se jezivo potrošio u prvim kolima, u užasnim vremenskim uslovima, isceđen stigao u polufinale gde se posle tolikih napora povredio i izgubio od simpatičnog sugrađanina. A to je bio turnir bez Sinkaraza u završnici, znači rekao bi čovek titula na tacni. Još je imao sreće da je povreda bila pred kraj sezone a ne pred slem. Meni ne izgleda vredno rizika da to radi češće nego sada. Moraće, ako hoće da pobeđuje najbolje. U suprotnom, to ti je logika "ajde da ne vežbam tokom godine da bi se čuvao od povreda". Da igrač uđe u formu, trebaju mu utakmice. Konzistentnost i kontinuiet su izuzetno važni.
Dracarys Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 17 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Nije. Ja razumem da Siner nikad nece biti fan favorite kod nas, nije previse uzbudljiv igrac niti ima uzbudljivu licnost, imao je doping slucaj, a i generalno Srbi nisu poznati po obozavanju Novakovih rivala, ali nisam siguran da ljudi razumeju koliki talenat on poseduje. Ozbiljno se posvetio tenisu sa 13 godina, do 18 riljao po celendzerima, apsolutno niko nije ocekivao nista od njega za razliku od Alkaraza i evo vec je na putu da postane ATG igrac. Samo tehnika udaraca koju on ima sa oba krila je nesto sto prakticno nije vidjeno u tenisu do sada. I stoje kritike da nema varijacija u igri i da ume da popusti u bitnim poenima i pored toga van Alkaraza i povremeno Djokovica mu niko ne moze nista. Pa u principu ništa nisi rekao, Siner da je viša klasa od Endija, ne bi dozvolio da ga čovek u 39. godini pobedi u bitnom meču, pa zvao se on i Novak Đoković. Evo vidiš kako to danas radi Alkaras i pored toga što je imao prethodni meč od 5 i po sati.
Malkolm Brogdon Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 6 minutes ago, Dracarys said: Pa u principu ništa nisi rekao, Siner da je viša klasa od Endija, ne bi dozvolio da ga čovek u 39. godini pobedi u bitnom meču, pa zvao se on i Novak Đoković. Evo vidiš kako to danas radi Alkaras i pored toga što je imao prethodni meč od 5 i po sati. Da, jedan mec odlucuje o tome ko je kakav igrac na nivou karijere. Endi da je vise klasa od Sinera ne bi dozvolio da ga u prajmu karijere u 4. kolu slema dobije Kevin Anderson.
Elias Posted 5 hours ago Author Posted 5 hours ago Cerace se Siner I Alkaraz jos dugo. Unpopular opinion. Ukoliko igraju na svom peaku jos uvek verujem da je Siner bolji igrac od Alkaraza. Bar na hardu a rekao bih I na travi. Cisto igracki gledano. E sad ko ce sa koliko slemova zavrsiti to je drugo pitanje. Deluje da je Alkaraz mentalna gromada za Sinera trenutno. Ali to je nesto sto lako moze da se promeni u bliskoj buducnosti. Primer Nadal Djokovic matchup pre 2011 I nakon 2011.
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Zaboravlja se kakav nivo tenisa je Wawrinka više puta pokazao u svoje vreme. Ono je bilo brutalno, delovao je tako da mu prakticno niko nista ne moze. Uzeo je 3 razlicita gs u ono vreme. Plus je Endi jedno vreme bio fantastičan. Ovo danas je neuporedivo. Da covek od skoro 40 uđe u finale gs...
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Marej je bolji od Sinera takticki i i dalje po fizickoj spremi. U svemu ostalom ne moze da opepeli. Isto kao sto Siner nikada nece biti na taktickom nivou Alkaraza, a pogotovo Djokovica. I ovo danas sto se desilo, ko je gledao delovalo je da je sve resilo to sto je Djokovic fizicki u ovim godinama nedorastao, ali nije. Ako se pogleda analiza i kako je igrao Alkaraz videli bi da je on posle prvog seta potpuno promenio taktiku, vise nije napadao bezglavo i isao na neke udarce koje nije morao da juri, davao pace Djokovicu za njegove udarce i odlicne poene, poceo je da secka ritam i razvlaci Novaka po terenu, sto mu je donelo pobedu neminovno, da nije u cetvrtom, donelo bi u petom setu, posto je Djokovic bio na isparenjima. Djokovic je u cetvrtom uspeo takodje da izvrsi neke korekcije jer je i on takticki istorijski medju najboljim igracima ako ne najbolji i uz odlican servis uveo mec u neizvesnost, ali se znalo da ako stane servis bice kraj kao sto je i bio. Ali je uspeo odlicnog Alkaraza da gurne do ivice i to je neverovatan uspeh posle pobede nad Sinerom u pet setova. Rivali Sinera i Alkaraza su ili polomljeni ili mentalno krhki i nedovoljno mladi da bi se sad poklali sa njima. Medvedev je gotov jer fizicki vise nije to, Zverev je prosto mentalni patuljak i tu nema pomoci, iako igracki moze da se nosi sa njima, kad je fizicki spreman. Ogroman je, pokriva sve uglove, ima servis, forhend tu i tamo ali se i tu popravio znacajno poslednje dve godine, ali glava nije tu i to je to. Nemam sumnje da ce obojici ove sezone da strpne neki masters ako bude u ovoj fizickoj formi, ali slem sigurno nece. Od mladjih imamo recimo Tijena i Fonseku koji na nekom dugackom stapu mozda mogu da igraju sa njima, ali Tijen je limitiran fizicki i sumnjam da to moze da prevazidje, Fonseku prvo treba da vidimo od cega je sazdan i da dovede fizicku spremu na neki zavidan nivo. Ako to ne uspe bice samo what if. Alijasim ima teoretski sve sto je potrebno, ali on ne moze da dostigne vrhunski nivo spreme da se ne povredi, a ni glava mu se nije pokazala sjajno u najbitnijim mecevima do sad. Ostalo sto je u top 10 trenutno, Fric, Selton i De Minor, on su doveli ono sto mogu na apsolutni maksimum, nisu nikakva pretnja, da ne pricamo o Bubliku, cinjenica da je Museti trenutno peti, a ovoliko je los fizicki je svedocanstvo samo za sebe. Kad idemo iza top 10, Drejper je 11, on ima glavu cini mi se, ali igracki je ogranicen i ne verujem da to moze da popravi dodatno, Medvedeva sam pomenuo, o Rudu ne vredi trositi reci, Fokina je 14. trenutno ( ) pa Rubljov, pa Rune (ako bi sredio spremu mozda bi imao negde sanse protiv ovih), Mensik (isto sprema), Kacanov, Lehecka, Pol. Igraci 23 ili mladji u top 100 - Museti, Selton, Rune, Mensik, Darderi, Fonseka, Tijen, Mikelsen, Fils, Perikard, Kvin, Medjedovic i Buse. To je tuga. Van top 100 19 ili mladji - Kjer (19) koji je 135, Hodar (19) 150, Engel (18) 184, Sakamoto (19) 203, Svercler (19) 235 i tako dalje. Stanje tenisa se najbolje vidi kad se uporede igraci na listi koji jos nemaju 18 i oni koji imaju 33+. Tu je najbolji Palomero koji je 322. na listi, a treci najbolji trenutno je Kruz Hjuit na 720. mestu, dok u top 100 ima 10 igraca sa 33+ godine. Dvadeset do 171. mesta. Od toga imamo 9 koji imaju 35+. Sto je stvarno mnogo. Edited 4 hours ago by McLeod
Ludi za Poli Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Covjek od skoro 40 je GOAT tenisa plus igra na svom turniru gdje ima dominaciju od koje je samo Rafina na RG impresivnija. Uostalom ako je to kriterj, Fed od 38 godina je 2019. godine usao u finale Wimbledona i bio na jednu loptu od osvajanja protiv Djokovica u jos uvijek jako dobrim godinama. Puno bolji pokazatelj je sto Alcaraza i Sinnera trenutno sem Djokovica niko ne moze posteno ugroziti osim nekim vanrednih situacija al i to je nesto sto ce se ubrzo promijeniti vrlo vjerovatno.
Dracarys Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 31 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Da, jedan mec odlucuje o tome ko je kakav igrac na nivou karijere. Endi da je vise klasa od Sinera ne bi dozvolio da ga u prajmu karijere u 4. kolu slema dobije Kevin Anderson. To je bitan meč Plus nisam ni rekao da je Endi viša klasa
Helena Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Čovek je proklet Još od OI sam rekla, ne, pre još, ne mora ništa više. A sad mi krivo, trebaće mi par dana da sažvaćem ovo. 1
Recommended Posts