JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago A pa to je počelo zato što Novak nije čučnuo da posisa kitu jadnom neshvaćenom Sineru već je javno kritikovao. Doduše, kritikovao je ATP a ne samog Sinera, ali ko će to da objasni navijačima dotičnog. Svi ostali su bili puni razumevanja za Sinera, samo Novak nije bio licemeran, i govorio je ono što bukvalno SVI ostali misle, ali ne smeju da kažu, a to je da je kazna Sineru najveća sprdnja ikada. Ili nije kriv i nema kazne ili je kriv i dve godine suspenzija. A oni ga kaznili, koliko? Tri meseca i to u rasponu kada ima najmanje turnira. Važi... 1
Malkolm Brogdon Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Siner nije kaznjen ta 3 meseca vec se dogovorio za 3 meseca zato sto WADA, koja se naknadno ukljucila, ocigledno nije verovala da na sudu moze da dobije Sinera pa su pristali na takav kompromis. S druge strane, da nisu ni zeleli da suspenduju Sinera, mogli su samo da se ne ukljuce naknadno u slucaj i prica bi se zavrsila bez bilo kakve kazne.
Helena Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nije samo Novak, i Federer je bio skeptičan, Stan još otvoreniji i bilo je još, ali Novak je uvek kriv Nije svi vole Rejmonda nego Svi mrze Novaka Dobro, ne baš svi
diego Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 31 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Slazem se, ali opet ostaje otvoreno pitanje koliko bi takav stil igre koji su oni furali bio viable danas, sve i da se igra na tom nivou na kojem je bio Sampras. Vec je 2002. bilo jasno da se menja paradigma kad su finale igrali Hjuit i Nalbandijan. Zato sto je Sampras bio mator 😉
Helena Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 5 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Siner nije kaznjen ta 3 meseca vec se dogovorio za 3 meseca zato sto WADA, koja se naknadno ukljucila, ocigledno nije verovala da na sudu moze da dobije Sinera pa su pristali na takav kompromis. S druge strane, da nisu ni zeleli da suspenduju Sinera, mogli su samo da se ne ukljuce naknadno u slucaj i prica bi se zavrsila bez bilo kakve kazne. O pa da, i tu je išao narativ da Siner PRISTAJE na suspenziju, lepu suspenziju koja nije hvatala nijedan slem. A ako wada ne može Sineru ništa, kako je mogla drugima? Trebalo ga je kazniti i za prikrivanje i da ne idem dalje. A on još posle zaposli istog tog što je nabavljao klostebol. Edited 3 hours ago by Helena
Malkolm Brogdon Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, Helena said: O pa da, i tu je išao narativ da Siner ORISTAJE na suspenziju, lepi suspenziju koja nije hvatala nijedan slem. A ako wada ne može Sineru ništa, kako je mogla drugima? Trebalo ga je kazniti i za prikrivanje i da ne idem dalje. A on još posle zaposli istog tog što je nabavljao klostebol. WADA u tenisu nikome nikad nije uradila nista, ovo je prvi slucaj da su se ukljucili jer nisu bili zadovoljni kako je teniska antidoping agencija resila slucaj. Teniska antidoping agencija je ta koja je delila sve prethodne suspenzije.
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zna Novak u šta se upustio, nije glup. PTPA je nešto što mu se neće baš lako oprostiti. I tad već nije bio omiljen, a izgovori su se uglavnom svodili na to da lomi rekete 🙂 Mislim, uvek će nešto biti, ako te ne vole, ne vole te. Meni je drago što sada pokazuje da ga nije briga za kritike, ta neka njegova želja da ga svi vole meni nikad nije bila jasna. Čovek je ušao u tenis i razmontirao Fedala. I to mu neće oprostiti. Neki tamo Srbin iz potpuno neteniske zemlje, najbolji svih vremena. Čak i ovako kad pogledaš deluje nerealno. Ali rezultate ne mogu da mu ospore. Iako ja nikad nisam bio fan te teme o GOAT-u, jer je smatram nepotrebnim nipodaštavanjem uspeha svih ranijih generacija, sama činjenica da je sam na vrhu sa 24 titule GS, sa osvojenim Davis Cupom, sa osvojenim zlatom na OI, govori da je on taj, ako je iko. 2
Marko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 45 minutes ago, JPM said: Meni se čini kao da ta američka škola tenisa negde štuca, čim izbacuje skoro isključivo te dum-dum servere bez mozga. Ranije Izner, Fiš (koji je ajde i imao neku igru), Opelka, Kveri... danas ovaj Šelton, takođe ni ovaj što je od Muzetija izgubio nije mnogo pametan igrač. Sve neki likovi koji nemaju plan B Ima istine u tome. Ali... Još sam, pre ne znam koliko godina pričao o tome, i zašto i kako oni nemaju top igrače više tako regularno ni tog kalibra. Kako to da ženski tenis kod amera pokazuje daleko manje problema u poslednjih 10-15 god. (Globalizacija tenisa na stranu) Ono što je, po meni, mnogo važnije od neke škole tenisa i uzroka na toj strani, je šta njihovi klinci treniraju i čemu se posvete u tim ključnim teenage godinama: Na koledžu tenisa će se malo ko dohvatiti kad je uspeh mnogo sigurniji u njihovim timskim sportovima, ne samo zbog troškova i kako su oni regulisani, nego i zbog toga što je taj safety net, u slučaju da kažemo neuspeha, daleko bolji u drugim sportovima.Labor union contract vs individual contractor situacija. (Socijalni faktor u timskim sportovima i atletici isto) Tako znamo gde će im najbolje atlete završiti skoro bez izuzetka. Kad sam već pomenuo koledž, ne znam kakva je situacija sada, ali opšte je poznato da su im na stipendiju tamo masovno dolazili Evropski igrači sa 22-24 god npr, što je poseban nonsens bio, i to je jedna od činjenica koja govori u prilog tome da nemaju ni strategiju ni program na nacionalnom nivou. Devojke, takoreći, već nemaju toliko izbora, staza uspeha ka pro sportu, pa im zato na WTA touru daleko bolje ide... Mislim sve se ovo već zna i prežvakano je bilo ovde, samo možda ne baš skoro Spoiler 1
Malkolm Brogdon Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Helena said: A što su se beše uključili? @Malkolm Brogdon Zato sto nisu bili zadovoljni resenjem da nema kazne. Medjutim ocigledno je da ni sami nisu mislili da dobijaju slucaj na sudu pa su pristali na resenje koje je ponudio Sinerov tim.
Helena Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 8 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Zato sto nisu bili zadovoljni resenjem da nema kazne. Medjutim ocigledno je da ni sami nisu mislili da dobijaju slucaj na sudu pa su pristali na resenje koje je ponudio Sinerov tim. Ali ( :angeliamodeon: )zašto ta teniska antidoping agencija nije učinila ništa? 13 minutes ago, Marko said: Ima istine u tome. Ali... Još sam, pre ne znam koliko godina pričao o tome, i zašto i kako oni nemaju top igrače više tako regularno ni tog kalibra. Kako to da ženski tenis kod amera pokazuje daleko manje problema u poslednjih 10-15 god. (Globalizacija tenisa na stranu) Ono što je, po meni, mnogo važnije od neke škole tenisa i uzroka na toj strani, je šta njihovi klinci treniraju i čemu se posvete u tim ključnim teenage godinama: Na koledžu tenisa će se malo ko dohvatiti kad je uspeh mnogo sigurniji u njihovim timskim sportovima, ne samo zbog troškova i kako su oni regulisani, nego i zbog toga što je taj safety net, u slučaju da kažemo neuspeha, daleko bolji u drugim sportovima.Labor union contract vs individual contractor situacija. (Socijalni faktor u timskim sportovima i atletici isto) Tako znamo gde će im najbolje atlete završiti skoro bez izuzetka. Kad sam već pomenuo koledž, ne znam kakva je situacija sada, ali opšte je poznato da su im na stipendiju tamo masovno dolazili Evropski igrači sa 22-24 god npr, što je poseban nonsens bio, i to je jedna od činjenica koja govori u prilog tome da nemaju ni strategiju ni program na nacionalnom nivou. Devojke, takoreći, već nemaju toliko izbora, staza uspeha ka pro sportu, pa im zato na WTA touru daleko bolje ide... Mislim sve se ovo već zna i prežvakano je bilo ovde, samo možda ne baš skoro Reveal hidden contents Sve je to važilo i pre, i za devojke i momke. Bilo je dosta analiza, ali meni nijedna nije držala vodu (tipa, u Evropi igraju bolje zbog šljake).
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zato sto su na kljucnim mestima Italijani xexe Zato sto je ceo slucaj nedovoljno jak bio ocigledno, iako slican sa recimo Meldonijumom Sarapove na primer.
La mano de Dios Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Inace izasle su kvote za polufinala, kvota na Sinera je verovali ili ne 1,07 prema 10 za Novaka. Mislim da Novak nije bio ovoliko potcenjen mozda jos od duela sa Maratom Safinom 2005.godine kada je izasao kao tinejdzer na megdan iskusnom vuku u prvom kolu Australije. Edited 3 hours ago by La mano de Dios 1
Helena Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 34 minutes ago, Boxy said: Vidim ja da ovaj AO mora da spasava Alkaraz E da, ovaj AO je spasio ipak Novak.
Boxy Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, Helena said: E da, ovaj AO je spasio ipak Novak. Ne razumem kako ga je on spasio?
Marko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 25 minutes ago, Helena said: Sve je to važilo i pre, i za devojke i momke. Bilo je dosta analiza, ali meni nijedna nije držala vodu (tipa, u Evropi igraju bolje zbog šljake). Kao što sam rekao, ne baš. Da se ne ponavljam ali ajd' još jedanput - Ne može da važi isto jer: 1) Žene nemaju ni izbliza toliko bogate opcije za pro sport u timskim sportovima. 2) USA je niđe veze što se tiče neke nacionalne strategije za tenis. 3) Prilike i izbori u životu su daleko bolji u slučaju neuspeha na sportskom planu, pogotovo u odnosu na neku istočnu Evropu, Latinsku Ameriku ili gde već
Malkolm Brogdon Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 48 minutes ago, Helena said: Ali ( :angeliamodeon: )zašto ta teniska antidoping agencija nije učinila ništa? Sve i da kazemo da nisu hteli da ga suspenduju jer je broj 1, Italijan ili sta god, nema razloga da se WADA ukljuci i onda pristane na 3 meseca ako je slucaj bio jednostavan.
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 42 minutes ago, La mano de Dios said: Inace izasle su kvote za polufinala, kvota na Sinera je verovali ili ne 1,07 prema 10 za Novaka. Mislim da Novak nije bio ovoliko potcenjen mozda jos od duela sa Maratom Safinom 2005.godine kada je izasao kao tinejdzer na megdan iskusnom vuku u prvom kolu Australije. Iskreno ovo je i meni sokantno. Mozda ce da se koriguje malo. Ocekivao sam izmedju 1.20 i 1.25 na Sinera. Primera radi, protiv Seltona je moglo da se nadje 1.10. Nema nikakve logike da je Selton veci favorit od Djokovica protiv Sinera. Edited 2 hours ago by McLeod
Drug Crni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Gledao sam jutros vrlo mali deo meča (otprilike malo više od polovine prvog seta, pa nemojte da uzimate kao relevantno) između Muzetija i Đokovića. Muzeti čak i nije igrao nešto posebno, čvrst u defanzivi i sa čak par velikih promašaja.. malkice mi je i delovao da je pod tremom Đoković je bio užasan. Kad je ušao u seriju promašaja, bilo je aprijatno za gledati. Očito se u sličnom stilu i nastavilo. Muzeti se prilično potcenjuje, ali on mora da reši probleme sa spremom zbog kojih se ovakve povrede ponavljaju Ne znam koje su Đokovićeve šanse protiv Janika, ali ne mislim da su velike Šelton je ograničen k'o terasa. Ali majušna neka, a ne prostrana i napucana
alcesta Posted 38 minutes ago Posted 38 minutes ago 4 hours ago, McLeod said: Slazem se sa svima Izvinite, ali mislim da treba posebno izdvojiti i dodatno podvući kad Mek napiše ovako nešto na forumu. Idući put kad se ovakav fenomen zabeleži može se poklopiti s prolaskom Halejeve komete
Mina D. Harker Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago Meni su ove satnice nemoguće za praćenje, jbg žao mi je Musetija jer mi je jedini simpa Italijan u tom njihovom rosteru, opet dobro za Noleta. Ali mislim da je ishod meča sa Sinerom već prilično izvjestan, nažalost. Ne čudi me povoljniji status Šeltona na kladionicama u odnosu na Noleta a protiv Sinera; jedan je udarač u punoj snazi, drugi...nije.
McLeod Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago Jedan je osvojio 24 slema, a drugi ne samo nula slemova, vec i nula setova protiv Sinera.
Mina D. Harker Posted 8 minutes ago Posted 8 minutes ago Father time comes for us all, mislim da je to ipak ključna varijabla.
Recommended Posts