krangovotelo Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Bolji je i od Buttona i Rozberga, dobro od Vilneva su su svi bolji.
Nicklord Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 5 minutes ago, krangovotelo said: Bolji je i od Buttona i Rozberga, dobro od Vilneva su su svi bolji. Za Batona možda može da se kaže ali Rozberg je uvek bio podcenjen. Noris nikada ne bi mogao prajm Hamiltona da dobije 3
Hertzog Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Cenim u istom bolidu. Enivej, rosberg, button, vilnev i noris. To je ta kategorija samiona
JPM Posted 10 hours ago Author Posted 10 hours ago Ljudi pisu kao da je Max vozio traktor a samo je Mclaren bio bolji bolid ove sezone i to se razlika smanjivala kako je tekla sezona. 1
krangovotelo Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Plus je 90% sezone najveceg rivala imao u klupskom kolegi. Da su favorizovali jednog vozaca sampionat bi bio resen jos pre 5 trka. 1
JPM Posted 10 hours ago Author Posted 10 hours ago 1 hour ago, Nicklord said: Za Batona možda može da se kaže ali Rozberg je uvek bio podcenjen. Noris nikada ne bi mogao prajm Hamiltona da dobije Prajm Hamilton je vozio najdominantniji bolid ikada u odnosu na konkurenciju, oni su bukvalno obilazili za citav krug svoju glavnu konkurenciju, samo je Ferari ostajao koliko toliko konkurentan ponekad. O cemu mi pricamo, kao da je bilo pre 80 godina, a bilo je do pre 4. Pa i takvog ga je Rosberg dobio. Ovo je ono sto najvise mrzim. Relativizacija necijeg uspeha. Sve su to fantasticni vozaci i zasluzili su uspeh, svi do jednog. Cak i Max 2021 godine nije dobio na poklon celu sezonu vec samo tu jednu trku na kraju.
Radoye Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 hours ago, Hertzog said: Cenim u istom bolidu. Enivej, rosberg, button, vilnev i noris. To je ta kategorija samiona Fil Hil je uzeo šampionsku titulu tako što je vozio ubedljivo superioran bolid a timski kolega i glavni favorit je poginuo, praktično je nasledio naslov prvaka. A u celoj karijeri je zabeležio 3 (tri) granpri pobede uključujući i F1 trke van svetskog šampionata. Dobro, uzeo je i 24h Lemana jednom. 1
alberto.ascari Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 minute ago, Radoye said: Fil Hil je uzeo šampionsku titulu tako što je vozio ubedljivo superioran bolid a timski kolega i glavni favorit je poginuo, praktično je nasledio naslov prvaka. A u celoj karijeri je zabeležio 3 (tri) granpri pobede uključujući i F1 trke van svetskog šampionata. Dobro, uzeo je i 24h Lemana jednom. Jbg, uzeo je i Keke na jednu pobedu u sezoni. Najviše bodova = šampion. Što se to meni ne svidja, ko me jebe. 3
Radoye Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago S tim što je Keke kroz karijeru pokazao da ume, taj Vilijams je bio eventualno treći najbolji bolid a pobedjivao je i u Teodoru pre toga. Doduše da Ferarijevi vozači nisu prošli kako su prošli druga bi se priča pričala. Ali Keke je u najmanju ruku rang Mosa, Petersona, tate Vilneva - šampiona po svemu osim po zvanično osvojenoj tituli, a njemu se posrećilo da se i ozvaniči. 1
lemiwilli Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Cestitke Norisu i Meklarenu. Šampion je onaj koji ima najvise bodova na kraju i to je ove godine Noris i Meklaren. Cestitam jer je zasluzeno. Pistri dobar ali je ocigledno promena podesavanja bolida dovela ga u ovu situaciju kad je usao u probleme sa istim od Bakua. Mislim da nece "potonuti" sledece godine kao vecina porazenih i da ce biti borac kao sto jeste. Ako se nekom ne svidja Meklarenov pristup neka se samo priseti njihove situacije borbe izmedju Alonsa i tad rukija Hamiltona gde ni kriv ni duzan Raikonen osvaja titulu. Pa zamislite da su sad doveli sebe i tu situaciju da im Max na kraju uzme titulu. Ajte molim vas pa ovo je ozbiljan biznis, to sto se mi ložimo na pravdu i navijacku strast to je nesto sasvim drugo, imamo pravo i na to. Sa druge strane sve tri kandidata za ovogodisnju titulu su imale uspone i padove u toku sezone i to je dovelo do toga da je na kraju sezone razlika samo dva boda. Generalno najveci povratak je napravio RB i Max ali generalno previse losih trka i jako los bolid. Ovo drugo mesto je cista Maxova borba na misice. Imamo novog sampiona, neka uziva i ja jedva cekam sledecu sezonu. Jednostavno volim F1 i tako ce ostati ko god se takmici i ko je prvi. Naravno hvala mom Williamsu sto se bore i sto ce uskoro biti na mestu Meklarena zivi bili pa videli. Mi smo najjaci a vi ostali pojma nemate 💪 😄😄😄 1
Dzoni_m Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Odgledah highlights (kada sam vec znao rezultate). Super sto nisam gledao, posto je ocigledno smor od trke bio. Cak je i highlights bio smor. Najbitnije je da je neko iz McL uzeo titulu. Licno mi je draze sto je Lando, ali generalno i Oskar je sasvim ok. Jako mi je zanimljivo citajuci Max navijace kako kipe, iako zaboravljaju kako je sezona izgledala. Ja se slazem da je 24 trke previse, ali jbg mora da se vozi cela sezona. Vazi i za MCL i za RB. Oskar je gubitnik ali sam pao sam se ubio. Meni je njegov pad bio potpuno ocekivan, smesno je citati sada one komentare o Terminatoru i hladnom Oskaru. Sve u svemu, ozbiljna kocka MCL ovoga puta se isplatila. Da su uradili drugacije, Max ne bi ni prisao ovoj sansi, ali to je neka druga prica. 1
JPM Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago Lepo je to Max rekao, previše je trka, previše je sprint vikenda i previše je uličnih staza u Formuli 1. Ono što Formula 1 treba je daleko slobodnije trkanje i daleko bezbednije staze. Umesto da se vozači plaše kazni ukoliko probaju da preteknu nekog pa dođe do kontakta treba da se ne plaše posledica izletanja sa staze. F1 je ove sezone bila jako izjednačena, a pobedila je opet ekipa sa najboljim bolidom, kao i gotovo uvek kroz istoriju. Nije tačno da je Max imao slab bolid. To je marketing. Tačno je da je Mclaren bio bolji ali ne nešto epohalno. Takođe, tačno je i da RB bira drugog vozača tako da ne sme ni da pomisli da ugrozi Maxa, i to neko opravdava a Mclarenu se zamera. A ovamo tražimo da se pusti trkanje. Kako da se pusti ako Tsunoda ne sme ni u jednoj krivini da se brani od Maksa?
Recommended Posts