suptil Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Очекујем нову фракцију на југу. Назив франкције "Анестезирани". Варење Жељка је при крају. Нико није јачи од државе - Партизана.
Kooineeperk Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 6 minutes ago, JPM said: Jebiga, nema potrebe da se sam trigerujes. Ili ima? Naravno da ima potrebe da se trigerujem, objasnio sam i zasto. Jbg ako nisi razumeo.
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, Kooineeperk said: Naravno da ima potrebe da se trigerujem, objasnio sam i zasto. Jbg ako nisi razumeo. Nema potrebe onda.
rodriguez Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, Borca said: Pablo Laso i zvanicno novi trener Efesa. Uh dobro je, ne bi podneo da nas jebe Janis 1
MrTwister Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Da bacim i ja nekih mojih 0.02€ za sinoc, glavni utisak mi je da nijedna strana ne treba da bude previse (ne)zadovoljna bez obzira na ishod. Ja se donekle slazem sa Sasom Obradovicem da je Zvezda sinoc vecinu meca igrala bolje i bila bolji rival, sa dosta boljom idejom kako i sto zele da igraju dok je Partizan igrao neku random kosarku, dje je bilo neke energije al nista sto vec nije vidjeno od njih, Zvezda je kriminalno odigrala taj 4 period i to je umnogome razlog zasto su izgubili. Dal zbog samog derbija i vaznosti istog za obje ekipe, onaj pocetak i prvo poluvrijeme generalno nije licilo ni na sta pogotovo napad obje ekipe. Partizan je na terenu imao neke WTF petorke, sa igracima koji su vise smetali jedni drugima i pomagali rivalu no sto su realno znali i bili spremni na ono sto dolazi. Losa selekcija faulova, slabo koriscenje nekih missmatcheva koje su kreirali, losa selekcija suta usled nepostojanja primarnog kreatora i nikog ko realno moze da kontrolise taj tempo utakmice pa na trenutke imas situacije dje se carini lopta 18 sec i uvali prvom do sebe da nesto izmisli sam iz nicega, do uzimanja suteva cim se prevede lopta bez da je iko drugi dotakne. Volio bi da mogu reci da je to mozda bilo do samih odbrana dje nijesu imali nikakvih drugih opcija ali obicno se biralo da se ide moj red-tvoj red, bez obzira na stanje na terenu. Najocigledniji primjer toga je sinoc bio Parker, jedini njegov pogodak ona korner trojka je dosla bas kao sut iz ritma a ne neka improvizacija. Nakon onakve 3 cetvrtine, Partizanu je bukvalno trebao perfect storm neki i sto je najjace izvukli su ga, u 4/4 su imali samo 3 prazna posjeda (kad nijesu postigli poene) i manje vise kapitalizovali sve sto su mogli. Nijesu takvi periodi dobre igre nesto strano za Partizan, samo su ovaj put dosli kad je najvise trebalo i bas u derbiju pa zato imam osjecaj da ljudi malo precjenjuju ovu pobjedu (donekle razumno obzirom da je vjeciti rival u pitanju) i da je ta nekonstantnost u igri dje se ili igra odlicno ili to ne lici ni na sta, zapravo jedina konstanta ove ekipe Partizana u ovoj sezoni. Cak i sa onakvim sutem da se nekako izvuce pobjeda je vjerovatno vise izuzetak nego pravilo kod ove ekipe. Ja sam znao da ce u zadnjem napadu Zvezda imati dobar pogled ka kosu, ali ovaj put je protivnik za cudo promasio na isteku meca sto istorijski nije bio cesto slucaj zadnjih godina. Cak je Butler onde bio dosta daleko i djelovalo da ga je lopta iznenadila nakon sto je pas Kalinica do njega dosao, no opet to je isti coek koji je dao 2 trojke sa 8 metara, a nekako on ostao sam kao duh, kao i posjed prije kad je dao onu trojku iz coska. Sa druge strane Zvezda je po meni vise ovaj mec izgubila, nego sto ga je Partizan dobio, uz svo postovanje za partije Washingtona i Bonge. Slazem se da je Obradovic tu mozda najvise zastekao jer se na neke stvari moralo reagovati ranije i sa drugim igracima. Igrao se na pocetku neki hrkljus dok nije u igru usao Butler koji je usao u mec motivisan i u toj ISO kosarci sa obje strane, svima je bilo jasno da je on tu najbolji ISO igrac na terenu. Covjek je radio sto je htio vs razlicitih tipova odbrana i defanzivaca i svaki put je kad je lopta kod njega bila sinoc, nesto dobro proisteklo iz tog napada. Ona serija njega i Nwore u 3/4 je trebala da bude prelomni momenat utakmice i da se koristi to sto je odbrana Partizana u tom trenutku bila razvucena. Medjutim, umjesto da se krene malo agresivnije napadati obruc i reket u tom trenutku, previse se napad sveo na suteve za 3 i hustle poene iz ofanzivnog skoka. Meni se zaista svidja Ojeleye i njegova rola small ball petice kod vas, ali on ne smije vs ekipe sa ovoliko sizea na vise pozicija da provodi tu previse vremena i pogotovo bez jos nekog ko bi mu pomagao na skoku, poput sto je cinio Moneke ranijih meceva. Fernando i Bonga su to najvise koristili pa se tako i ta prednost krenula topiti iz ekstra posjeda. Da ne bude zabune, u 4/4 se Partizan prilagodio malo u oba pravca al nista sad epohalno sto Zvezda vec tokom meca nije eksploatisala ili ih je iznenadilo. CMM svi znaju da nije sad neki suter al nikom nije smetalo kad je ranije uzimao i pogadjao ove njegove pull up trojke koje sinoc bas nijesu dale rezultata, jedan od razloga za to je sto cesto se u 4/4 nije mnogo ni pokusavalo iskreirati neki missmatch, no pri prednosti ako ne prodje primarni poziv, uglavnom rjesava onaj kod koga se nadje lopta pred kraj posjeda, sto je najcesce bio on, a Butler je vecinu tu vremena proveo na klupi. U odbrani je bilo dosta preuzimanja koja su kako se Partizan priblizavao postajala sve haoticnija i dosta je dobro Washington napadao te missmatcheve i pogadjao iz njih. Jedan od glavnih razloga sto se izgubio mec je sto se nije agresivnije islo na obruc dje je Partizan jedna od najgorih ekipa kad je u pitanju odbrana istog i procenat suta ekipa vs njih, previse se forsirao taj sut za 3 koji je u 3/4 donio tu veliku prednost ali na kraju ih je ta selekcija suteva u 4/4 kostala vise nego sto su zeljeli. U svakom slucaju, problemi Partizana nece nestati preko noci, izostanak produkcije Parkera je veliki problem + cim je klupiran sredinom 3/4, krenuo je i Partizan. Vecina igraca Partizana ne bi smjela da dribla loptu ovoliko dugo koliko to trenutno rade (Sterling, Vanja, Duane, Milton, Fernando, Tyrique svi su efikasniji kad neko im namjesti sut da uzmu) jer vecina toga se zavrsi izgubljenom loptom ili nekim tezim sutem, to je najveci problem zasto su neki igraci neefikasniji sad nego sto su ranije bili, jednostavno posao im je duplo tezi kad nema nekog table settera poput Carlik Jonesa, Calathes se trudi neke jade al on vise i bolje ne moze. Dok Zvezda je u gostima u vecitom derbiju i pored neigranja mnogo kljucnih igraca, izgubila prakticno dobije mec, nakon sto su sami sebe pucali u stopalo - to treba prosjecnom navijacu da kaze da ova ekipa nece odustati i ustuknuti bez obzira na okolnosti. Poraz u derbiju nece biti lako mentalno preboljeti ali ova ekipa se vec susrela sa dosta mentalnih borbi od samog pocetka sezone i uspjela da bude jedna od najboljih ekipa u EL proslog mjeseca. Nekad ce sutevi ulaziti, nekad nece al taj pristup i borba treba da bude tu stalno, kao dio identiteta ove ekipe. Trebalo bi uskoro i da se vrate neki od tih igraca, ovi povratnici da se lagano integrisu u ekipu pa do proljeca ima jos dosta da se igra i vidi dje je ko. 3 2
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 35 minutes ago, MrTwister said: glavni utisak mi je da nijedna strana ne treba da bude previse (ne)zadovoljna bez obzira na ishod. što se crveno bele strane tiče, dozvoli da se tim povodom oglasimo za jedno mesec, mesec i po dana. to će biti dovoljno da se pokaže karakter i od čega je ova ekipa na čelu sa trenerom sastavljena.
Recommended Posts