Sector Posted yesterday at 08:12 AM Posted yesterday at 08:12 AM Teško da će Vezenkov ostati bez MVP nagrade. Meni lično ni malo atraktivan igrač ali mu je statistika besprekorna a igra u prvoplasiranoj ekipi koja po meni i nema neki impresivan roster, tako da je situacija prilično čista.
Žilee Posted yesterday at 08:31 AM Posted yesterday at 08:31 AM 12 minutes ago, Sector said: Teško da će Vezenkov ostati bez MVP nagrade. Meni lično ni malo atraktivan igrač ali mu je statistika besprekorna a igra u prvoplasiranoj ekipi koja po meni i nema neki impresivan roster, tako da je situacija prilično čista. Reći da Oly nema.impresivan roster po meni je absurdno.. Krenimo redom -Centri:Milutinov Jones Hall Fall(on manje vise) tesko da je bila jaca centarska linija u skorije vreme u EL -Pozicija 4: Bugarin(MVP) i Piters(koji bi bio u veci deo ekipa u EL prva opcija) -Krila: Furnije koji moze i na beka(jeste raspad ove sezone ali znamo o kakvom se igracu radi) Papanikolau, Ward(jedan od najpotcenjenijih igraca) -Bekovi: Dorsi(sezona karijere) Mekisik(izuzetan veteran i joker sa klupe) -PG : Mozda i najtanja pozicija Vokap Ntilikina Morris i Joseph Naravno da je ostao zdrav Evans ovo bi bila tek bomba od ekipe i ne bi dolazili dvojac Moris i Joseph.
Sector Posted yesterday at 08:43 AM Posted yesterday at 08:43 AM Za prvoplasiranu ekipu to je sve samo ne impresivan roster ako im uzmeš Vezenkova (zbog čega i potenciram da je zaslužio MVP priznanje). Milutinov i Dorsey su odigrali sezonu iznad očekivanja ali nikako nisu bili safe bet prije početka sezone.
Žilee Posted yesterday at 08:51 AM Posted yesterday at 08:51 AM Ali isto tako jedina ekipa koja ima bolji roster od Olya jeste PAO ,ovo ostalo ne bih bas rekao. Tako da su zasluzeno prvi bez ikakve dileme.
Estrella Roja Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Prva petorka: Francisko, MJ, Montero, Elajdža, Vezenkov Druga petorka: Vejd Boldvin IV, Nan, Moneke, Rajt, Milutinov MVP: Francisko DPOY: Tavareš Trener: Martinez
Geronimo Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1. Meni Milutinovljeve brojke izgledaju bas impresivno, narocito u odnosu na ulogu, minutazu i usg%. Mislim sa bi sastavljanje top10 igraca sezone bez njega bilo neozbiljno. S druge strane, Dorsi je imao bolesnih partija, narocito u Pireju. Vrlo bitan igrac za ovaj potentni Oly koji postize dosta poena. Ako mene pitas, on nema mesto u petorkama, ali ako se desi da Oly osvoji - on ce biti MVP. 2. Da su hipoteticki Zalgiris ili Hapoel ispali iz 10 Francisko i Brajant bi svejedno meni lagano isli u neku petorku. Mozda nije fer, ali meni pozicija na tabeli favorizuje Dankane ovog sveta, dok se Ajversoni moraju birati u petorke pa i da su 12ti. 3. Niko, ako se ja pitam. Ima hejta u tome, ali Faku je odigrao potprosecnu sezonu, Lajls ce biti u petorkama sledece godine, a Tavares se mozda pojavi na ime stare slave. A opet ne bih ni pomislio na Skariola za trenera godine... 4. Vezenkov se cini kao cist izbor, ali su i Francisko i Brajant skroz ok kandidati. Meni je mozda Brajant broj jedan, narocito pod utiskom prvog dela sezone, ali mislim da se tu sad bacamo licnim preferencijama. A kada bih pravio tim za regularku - svakako od Sase - zna se kakav centar ide uz njega, zna se kakva gabaritna i granitna trojka treba da ide, karakterno mi se cini dovoljno mekanim da istrpi i neke 'ludake' spolja. Cini mi se da je najlakse napraviti tim za visokim podom oko njega. Pak, njegov ucinak kad je stani pani je uvek upitan, tako da mora imati i zivotinju spolja... 5. Ovo veze nemam... 6. Do pre propadanja Fenera bio sam ubedjen da nagrada mora ici Jasikeviciusu. Posle njihove serije poraza - Martinez > Masiulis. Em je eye test bolji, em ako se vratimo na pocetak sezone Zalgi su neki i videli u PO, a Valensiju bas retko ko (ja ne). A i nekako kad se pomisli na Zalgi2026 asocijacije su Francisko i Rajt, a kada se pomisli na Valensiju2026 asocijacija je stil. 1. Francisko, Montero, Brajant, Vezenkov, Milutinov 2. Dzejms, Boldvin, THT, Cima, Rajt 3 1
Starakajla Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Meni je ovaj plej-in teška budalaština. Ako 38 utakmica, od toga 10 jebenih duplih kola, nije dovoljno da se odredi plasman, onda nek ide sve u onu stvar. Zamisli budeš sedmi nakon svega toga i pred plej in te zadese neke povrede i sl, i onda zbog dve loše utakmice cela sezona padne u vodu. Mnogo bolja opcija po meni je da se ekipe od 9-12 mesta presele u završnicu Evrokupa. Tako ipak svi budu motivisani do kraja, plus dobiju šansu da osvoje trofej, a ekipe iz Evrokupa ako ne mogu da pobede devetog iz Evrolige, ne treba ni da je igraju.
Tex_Willer Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Ogromn je razlika izmedju 9-12 mesta u el I ek ekipa i ovaj Asvel bi bio odličan u ek.
MarioKempes Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 3 hours ago, nunilo said: Ako tako gledas i f4 je glupost. F4 je najnepravedniji sistem za određivanje prvaka, jedino što daje zanimljivost da i autsajder može do titule.
Estrella Roja Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Play-in i F4 ne mogu da se porede po meni. F4 je najnepravednije takmičenje jer timovi koji su bolje plasirani nemaju nikakvu prednost u odnosu na protivnika. Sa druge strane play-in daje ogromnu prednost timovima koji su bili 7. ili 8. jer imaju minimum jednu utakmicu na domaćem terenu protiv tima od koga su bili bolje plasirani. Meni se sviđa taj koncept, naročito u EL gde je razlika između 7. i 10. tima već godinama praktično nepostojeća pa mi je fer da timovi koji su 9-10 dobiju još jednu (minimalnu) šansu da se nađu u plejofu. Naročito jer su sličnog kvaliteta kao i 7-8 Uostalom ako se pogleda NBA i EL statistika: NBA: od 24 tima koji su od uvođenja play-ina ušli u playof samo 3 ekipe su ušle sa pozicije 9 (2) ili pozicije 10 (1), svi ostali su bili bolje pozicionirani. U EL do sada nije bilo nikakvih iznenađenja što se tiče ulaska. Sveukupno autsajderi imaju oko 10% šanse da se domognu doigravanja što je dosta pošten koncept koji favorizuje bolje plasirane ekipe. Što se tiče F4 u EL: suludo zvuči ali od uvođenja ligaškog dela pred 9 godina se još uvek nije desilo da ekipa koja je bila prva na kraju regularnog dela i osvoji trofej te sezone. 2
NikadProtivŽelimira Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ocekujem jako zanimljivu utakmicu u OAKI veceras. Monaku valja skinuti kapu za sve uradjeno prethodnih mesec i nesto dana, koliko sam cuo dok je trajala ona drama cak mesec dana nisu imali timske treninge sto se videlo po njihovoj igri i rezultatima. I dalje nisu potpuno kompletni ali imaju 9-10 odlicnih igraca sto mi je nekako u ovoj fazi bas po meri. PAO je najkvalitetnija ekipa takmicenja i ocekujem da izvuku pobedu veceras, ali uz jak otpor knezeva. U Barseloni ocekujem dosta drugaciju utakmicu, mnogo kontakta, duzih napada (Barse) i sporijeg tempa. To sve moze pasti u vodu ukoliko Paskval ne uspe da nametne takav ritam sa ovom grupom igraca, gde je vecina na izlaznim vratima. Ima tu dosta iskustva i know how-a, ali i godina i kvalitetnog protivnika. Komsije imaju svoje sanse i ukoliko Butler i Nwora sa jedne, a Ojeleye i jos neko sa druge strane budu na visokom nivou, mogu ukrasti ovo. A onda ni ta potencijalna utakmica u Monaku nije toliko strasna. Ovde ocekujem dobar fajt i obe ekipe na nekih 74-77 poena. Komsije su izvukle produzetak na poprilicno volseban nacin prosli put, videcemo da li ce sezona na kraju imati obrise dobrog pokusaja ili ispustenih prilika.
СтелаРоса Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, Chaos Is Me said: Zasluženo Pedro Nije tu smelo da bude neke dileme, tim koji ni nije bio projektovan da bude u 10. i koji je 13. po budzetu (ako je verovati internetu) zavrsio 2. u regularnom delu. Steta samo sto ce verovatno ici na Pao u plej-ofu, ali ih ne otpisujem ni u tom duelu.
Recommended Posts