Jump to content

Euroleague 2025/26 - Acropolis calling

Recommended Posts

Posted

Pao na ovakav roster pljune lovu i za NHD u po sezone. Gdje je to ograničenje za plate ili je samo mrtvo slovo na papiru?

Posted
30 minutes ago, Dzo23 said:

Pao na ovakav roster pljune lovu i za NHD u po sezone. Gdje je to ograničenje za plate ili je samo mrtvo slovo na papiru?

Od sledeće sezone stupa na snagu. Ako misliš na one seleri kep zajebancije.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Sector said:

Nije se ni Vezenkov proslavio, jbg. 

Pare jesu nenormalne svakako ali ne mora značiti da će biti loš jer nije ništa uradio u NBA. Ti najbolji EL igrači ne bi trebali da idu u NBA kad uđu u neke godine, naročito 30+. Samo izgube vrijeme a i novac.

Takođe, Ameri ex NBA u tim godinama uglavnom budu promašaji u EL, imamo samo u ovoj sezoni nekoliko primjera.

Pricao je Vasa u nekom potkastu (mozda kod Edina) o ovome.

Vasi je cilj (pored igranja u NBA-u naravno) bio da odere nekog kad se bude vracao. 

U fazonu ako sam sve vreme u EL, moj svaki naredni ugovor ne moze da ide mnogo vise od trenutnog (max 15-20% vise) jer se svi medjusobno znaju i to je neko nepisano pravilo.

Ali kad se vracas iz NBA-a, taj sablon ne postoji nego krece licitacija i uzme igrac mnogo vise para nego sto bi uzeo da je bio u EL sve vreme.

Ovo je slobodna interpretacija, slusao sam odavno ali to je poenta.

• Like 9
Posted
1 hour ago, JPM said:

Cenim da Miško već jako dugo ne traži igrače nego oni njega. Jednostavno, dokazao se kao neko ko može da ubaci svog klijenta u bogatu sredinu za ogromne pare. Plus Jokić mu je ogromna reklama.

Traži ih, šta ti je. Ima zaposlene koji nemaju drugih obaveza.

• Like 2
Posted
3 hours ago, Sector said:

Nije se ni Vezenkov proslavio, jbg. 

Pare jesu nenormalne svakako ali ne mora značiti da će biti loš jer nije ništa uradio u NBA. Ti najbolji EL igrači ne bi trebali da idu u NBA kad uđu u neke godine, naročito 30+. Samo izgube vrijeme a i novac.

Takođe, Ameri ex NBA u tim godinama uglavnom budu promašaji u EL, imamo samo u ovoj sezoni nekoliko primjera.

Ovo je vreme istine post, jedino Vezenkov i jeste bio s vremena na vremena solidan, ali on i Vasa su dobili po 7m što je već i novac u salary cap-u ekipa.

Posted

5–6M po sezoni u Euroligi više nije plaća za učinak, nego izjava moći i poruka konkurenciji. To nema baš puno veze s igračem, nego po meni više sa ambicijom i egom vlasnika klubova. Igrač je tu samo sredstvo, a rizik koji je neminovan kod ovako velikih cifri za evrosko tržište  se svjesno gura u stranu. Međutim tako visoki ugovori imaju implikaciju kod samih igrača. Onda nema više prilagodbe, "treba vremena" nego se traži instant učinak i onda dolazimo do situacije u kojoj se nalazi Vasa gde se važe svaki njegov potez na terenu i gde onda takav ugovor za njega postaje breme.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

teško mi je da zamislim da je ovih 15m kraj sage o povratku NHD iz NBA u evropu. 

očekujem da janaj odgovori ponudom od 20m čim prije. ukoliko ima zakonski osnov za tako nešto. finansijski, 5m više za 3 godine za lika sa takvim protokom novca i koji je skrljao u svoj tim to što je skrljao ove godine, nije ništa.

a možda je sve ovo uvod u zauzimanje pozicija pred taj salary cap, ako se uopšte desi.

my 2 cents.

• Like 1
Posted

NHD je odličan igrač za EL i što je najvažnije - dvosmerni igrač, za razliku od Vase i sličnih krava muzara. Ne ulazim u to zašto je izgledao loše u NBA, nije lako prešaltati se iz uloge glavnog baje u Evropi u ulogu NBA prašinara, a možda mu je i odlazak u NBA delom bio leverage da kasnije u Evropi traži mnogo veće pare nego što bi ih dobio letos uprkos sjajnoj sezoni.

Sve te zavrzlame oko finansijskih pravila EL su smešne, ovo je liga koja zavisi od entuzijazma kontroverznih bogataša, nema tu održivih pravila. 

Inače mislim da bi NHD bolje legao Hapoelu nego nakrcanom PAO-u koji je baš otužan u svojoj bahatosti i ne trpe lošiju formu svojih igrača. I Juancho i Mitoglou bi bili zlata vredni igrači mnogim EL ekipama, ali može se grčkom šmrkasu da ih tretira kao juniore. Još jedan razlog više da se navija protiv PAO.

Posted (edited)

Meni je Pao daleko  najodvratnija ekipa u Evropi, nekad sam ih cenio dok je to vodio Željko i otac od narkosa i tada su trosili ali nisu bili cirkus kao danas, čim izgube ona budala se našmrče i ludi po društvenim mrežama tera sve živo iz kluba. Zatim Ataman na terenu režira svoju dramu najbolje kako on to zna baš su odvratni ako doguraju do F4 a verujem da hoće navijam za svaku ekipu koja igra protiv njih.

Edited by Grobarcina1992
Posted

Свака част Јанакoпулосу, све је учинио што је Атаман тражио титула првака Европе на домаћем терену је сада обавеза и евентуални неуспех је искључиво Атаманова одговорност.

Posted
44 minutes ago, Grobarcina1992 said:

ako doguraju do F4 a verujem da hoće navijam za svaku ekipu koja igra protiv njih.

Obećavaš?

Posted

Verujem da bi Sorts u kkp na 25 min leteo, u kkcz umesto Kodija takodje, ali Pao je dokaz sta znaci koncepcija i koliko se sve rusi ukoliko se samo trpa.

NHD neće imati prostor kao u Feneru, ali dečko može u oba pravca fino podici Pao, meni je kod njih glavna enigma Huanco, prošle sezone je daleko iznad bio.

Posted

Pa poznato je da je Shorts uzet uglavnom kako ne bi bio dostupan konkurentima. Jasno je bilo da on pored Nunna i Sloukasa gubi masu svojih vrlina, a da igranje bez lopte za njega je sve osim stavljanja njega u dobru poziciju.

• Like 1
Posted
56 minutes ago, rodriguez said:

misliš umesto jaga kad kodi treba da dane dušom na klupi?

Ne umesto Kodija gde bi dobio prostor i loptu u rukama, najbolje da on bude nekom izmena...