DameTime Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 1 hour ago, Pletilja said: Paor, traktorom podrzava lokalne proteste, ne propusta ni jedan. Kaze mi neki dan, da mnogi lovci ne smeju na proteste jer se plase da ce im, ako popreko pogledaju policajca, da im oduzmu dozvole za drzanje lovackog moruzja. Ako bi se to dogodilo, usli bi u proces vracanja dozvole koji ume da se otegne i na nekoliko godina. Eto, zato ih nema na protestima. Srculenca nezna, ne mogu bez karabina voljenog ni po cenu da im biju decu, gaze roditelje na stakama i vredjaju zene. Sede kod kuce i glancaju...puske. izgovor koji ne pije vodu. Svakako lov treba zabraniti, čist sadizam, ubijanje životinja iz zabave. 10 1 3 1
SteveFrancis#3 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Svakako lov treba zabraniti, čist sadizam, ubijanje životinja iz zabave. Apsolutno, s tim sto mislim da je lov i dalje jedan od znacajnijih alata za kontrolu populacije nekih invazivnih vrsta, poput recimo sakala kod nas. 4
DameTime Posted 14 hours ago Author Posted 14 hours ago 21 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Apsolutno, s tim sto mislim da je lov i dalje jedan od znacajnijih alata za kontrolu populacije nekih invazivnih vrsta, poput recimo sakala kod nas. Dobro, da, sem ovakvih situacija. Ja sam prvenstveno mislila na uživanje u lovu na fazane, srndaće itd. 1
KockoOblo Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Svakako lov treba zabraniti, čist sadizam, ubijanje životinja iz zabave. Ja sam lovac, i nisam propustio ni jedan protest u svom gradu. Rekao bih da nisam sadista, ali eto, šta znam 😔
DameTime Posted 12 hours ago Author Posted 12 hours ago 8 minutes ago, KockoOblo said: Ja sam lovac, i nisam propustio ni jedan protest u svom gradu. Rekao bih da nisam sadista, ali eto, šta znam 😔 Uopšte nisam povukla paralelu da lovci ne idu na građanske proteste. Iskoristila sam komentar da iznesem svoj generalni stav o lovu na životinje.
Jurgen Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Uopšte nisam povukla paralelu da lovci ne idu na građanske proteste. Iskoristila sam komentar da iznesem svoj generalni stav o lovu na životinje. Koji lov podržavaš?
KockoOblo Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 2 hours ago, DameTime said: Uopšte nisam povukla paralelu da lovci ne idu na građanske proteste. Iskoristila sam komentar da iznesem svoj generalni stav o lovu na životinje. U sredinama gde nema lovaca i lovočuvara, divljači ili uopšte nema, ili je na biološkom minimumu. Ne bih da se mešam u tvoj legitimni stav protiv lova, samo mi smeta lepljenje etiketa. Sadista ima sasvim dovoljno i medju onima koji preziru lov... glede žandarmerije, ne verujem da medju njima ima više od 1% lovaca. 1 minute ago, Don Dusko said: https://www.facebook.com/share/v/1BcqVEx9RV/ nemam reci. Na 200m od policajke stanice.
DameTime Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago 2 hours ago, KockoOblo said: U sredinama gde nema lovaca i lovočuvara, divljači ili uopšte nema, ili je na biološkom minimumu. Ne bih da se mešam u tvoj legitimni stav protiv lova, samo mi smeta lepljenje etiketa. Sadista ima sasvim dovoljno i medju onima koji preziru lov... glede žandarmerije, ne verujem da medju njima ima više od 1% lovaca. Ubijanje drugog živog bića zarad sopstvene zabave, šta je to ako ne sadizam? Thank god ima dovoljno hrane da se kupi, nije kao da lovci donose preko potrebnu hranu na sto, ili vežbaju preživljavanje u prirodi.
KockoOblo Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 minutes ago, DameTime said: Ubijanje drugog živog bića zarad sopstvene zabave, šta je to ako ne sadizam? Thank god ima dovoljno hrane da se kupi, nije kao da lovci donose preko potrebnu hranu na sto, ili vežbaju preživljavanje u prirodi. Radi zabave svakako jeste. Ali lov nema veze sa time. Prvi zadatak svakog pravog lovca je uzgoj i zaštita divljači i njenog staništa. Ne, nije floskula, istina je. Dont vori, lov će se u Srbiji za par decenija ugasiti sam od sebe, što će značiti i kraj za mnoge vrste divljači, koje opstaju samo tamo gde imaju sigurnost i zaštitu dobrih lovačkih organizacija. Na žalost, internet i sveopšte rasulo u državi, izbacilo je u prvi plan retarde koji sa lovom i lovstvom nemaju nikakve veze. Glupo mi je da ti navodim primere, gde su lovci rizikovali živote da divljač spasu iz bujice ili požara. Jbg,i lovce je pobedio neki šešelj sa viljuškom u zubima.
Klotzen Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Ubijanje drugog živog bića zarad sopstvene zabave, šta je to ako ne sadizam? Thank god ima dovoljno hrane da se kupi, nije kao da lovci donose preko potrebnu hranu na sto, ili vežbaju preživljavanje u prirodi. Što se tiče ubijanja tih životinja one bi bile ubijane i bez lovaca. Lovci su tu samo "korisne budale" koje država koristi da odstrelom divljači sprečavaju njihovo namnožavanja da zaprete njivama i naseljima i to im se još naplati kroz članarine a plaćaju i tu divljač ukoliko žele da je nose kući. Pa ako uživaju u tome, neka ih što se mene tiče. Naravno ja sad govorim sa aspekta Vojvodine gde da nema lova divlje svinje pre svega bi urnisale njive i direktno uticale na ekonomiju i onda bi morali da angažujemo Armiju da ih dovedu na neku podnošljivu cifru. Bio sam na njivi kroz koju je prošlo krdo divljih svinja, šteta je bila 40% prinosa te njive. To su ogromne štete ako se ne kontroliše njihov broj. A ima i drugih vrsta koje se hrane na njivama. Ja nisam lovac ali sam bio par puta i pravo da ti kažem čovek koji mi je bio domaćin je u stvari bio obična pijanica koji je u lov išao da se naždere a kažu njegove kolege da ga niko nikad nije video da puca. Ima tu dosta ljudi kao ja koji su išli zbog nekih poslovnih veza ili prosto idu zbog druženja kao moj domaćin. A ima i poltrona koji idu u lov jer je u tom lovu neko kome žele da se uvuku u dupe. Pravih lovaca je možda 30-40% Problem su lovokradice koje ubijaju životinje bez obzira da li su one ugrožena vrsta ili ne i to je ono što mora da se iskoreni a Lovačka društva su davno stavljena pod kontrolu i nisu ono što su bila pre 100 i više godina. 1
Pastir Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 25 minutes ago, Klotzen said: Ja nisam lovac ali sam bio par puta i pravo da ti kažem čovek koji mi je bio domaćin je u stvari bio obična pijanica koji je u lov išao da se naždere a kažu njegove kolege da ga niko nikad nije video da puca. Ima tu dosta ljudi kao ja koji su išli zbog nekih poslovnih veza ili prosto idu zbog druženja kao moj domaćin. A ima i poltrona koji idu u lov jer je u tom lovu neko kome žele da se uvuku u dupe. Pravih lovaca je možda 30-40% Problem su lovokradice koje ubijaju životinje bez obzira da li su one ugrožena vrsta ili ne i to je ono što mora da se iskoreni a Lovačka društva su davno stavljena pod kontrolu i nisu ono što su bila pre 100 i više godina. Apsolutno se slazem... Moj kum je lovac, a takodje i par blizih prijatelja pa sam preko njih upoznao gomilu lovaca... Sve u svemu, kao i u svakoj sferi zivota u ovoj jadnoj zemlji, ima raznih ljudi ali prednjace ovi pomenuti gore, odlazak u lov im znaci lesenje alkoholom, prejedanje i dan van kuce. Sad da ih pitas nesto u vezi lova, kalibru municije koji se koristi za odredjenu vrstu divljaci, karakteristike puske koju nose, ne bi znali nista o tome... U Lovackom udruzenju u mestu u kojem sam odrastao je naplacena lepa steta za uginulu divljac od strane "Voda Vojvodine" pre nekih desetak godina, jer se dosta srndaca podavilo u kanalicima za navodnjavanje poljoprivrednih dobara a VV nisu to adekvatno obezbedile, tj nisu postavili zicanu ogradu duz kanalica. Sve u svemu, te pare su raspickali i sad cak i izdaju Lovacki dom nekoj Kineskoj prodavnici.
Recommended Posts