Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Nellthe said:

Ima jos igrati koliko hoces, moze se i ispasti iz plej-ina i biti u top 4 sa ovog skora.

E sad sta smo pricali kad je Graham otjeran je to da mi imamo 2 i po beka i da svi znaju da Jagonkad bude gusto i kad se bude igrala ozbiljna kosarka bena sta da trazi na terenu.

Ne kontam uopste sta jago donosi na terenu ...

Jago ne donosi nista.Ali mnogima je lakse da prozivaju Kodija zbog jedne lose suterske partije,nego da se zapitaju zasto  u situaciji kad imas 3 beka u ekipi,jednog oteras,i zasto je Kodiju zamena (u svakom smislu) nedorasli Jago.

• Like 1
Posted
3 hours ago, quentin said:

Malo su mi bezveze neki komentari...

Da je bio na kraju Batler, pa da je fulao posljednji šut, bilo bi Gdje mu je Nvora na kraju koji sabija čitavu utakmicu, ćelava neznalica itd.

Realno, i jedan i drugi su sposobni da presude, i jedan i drugi mogu da donesu i dobru i lošu odluku. Ne vidim grešku trenera.

Ovo bio mogao da kažeš da Obradović nije želeo Batlera u poslednjem napadu, već da proba sa ovim timom koji je bio u petorci.

Ovako ne, jer jeste greška trenera što nije ubacio igrača, kojeg bi 100% želeo da ima u poslednjem posedu, a imao je priliku (pre bacanja).

Nije big deal, možda bismo izgubili svejedno, ali sa takvim igračem rastu šanse da se u poslednjem napadu ipak da koš, a dao ga je i protiv Virtusa, uz sreću, i protiv Monaka za produžetak, uz znanje.

• Like 7
Posted

Već sam pisao o Batleru samo da dodam još nešto. Deluje da njemu minutaža ne predstavlja problem. I nije problem ni da igra 20min u proseku gde ima 17 poena u proseku sve dok je zadovoljan time (a deluje da mu je namenjena takva uloga od Milana koju dobro nosi i gle čuda od tog meča je krenulo na bolje celom timu i deluje tim posloženiji) i pruža partije kakve se od njega očekuju. To što neko očekuje da igra 30+ min ne znači da bi u tom slučaju sa većom minutažom imao i veći učinak. Zapravo i imao je u par utakmica i u njima smo gubili. Kod Batlera mi je veće problem što nema Saša fleksibilnost. On je zacrtao nešto i bez obzira na stanju na terenu ne odstupa od toga. Sinoć smo patili od igre 1 na 1 i kad god je Batler igrao probijali smo njihovu jaku odbranu na prvoj liniji. Čim izadje sve se svodi na hoblovanje parketa do isteka napada gde se šutne neki bezveze šut sa istekom vremena za napad. Sinoć jeste bila prilika da on bude više na terenu jer Kodi nije bio napadački raspoložen i trebalo nam je ono šta Batler najbolje radi a to je igra 1 na 1. Uz sve to gde juriš koš za pobedu tebi igrač koji donosi to sedi na klupi. To je do fleksibilnosti i adaptaciji dešavanjima na terenu. A mi tu ne koristimo Batlera na najbolji način. 

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Don Dusko said:

Losmi pitam se pitam zasto si se od sinoc aktivirao da nam otvaras oci a nisi recimo u prethodnih 5 kola?

recimo da je u prethodnih pet kola bio Slošmi...

Edited by wing
  • Like 1
  • Ha-ha 3
Posted
33 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Ovo bio mogao da kažeš da Obradović nije želeo Batlera u poslednjem napadu, već da proba sa ovim timom koji je bio u petorci.

Ovako ne, jer jeste greška trenera što nije ubacio igrača, kojeg bi 100% želeo da ima u poslednjem posedu, a imao je priliku (pre bacanja).

Nije big deal, možda bismo izgubili svejedno, ali sa takvim igračem rastu šanse da se u poslednjem napadu ipak da koš, a dao ga je i protiv Virtusa, uz sreću, i protiv Monaka za produžetak, uz znanje.

Batler je sinoc bio nesto nesigurniji u odnosu na prosek svojih izdanja, imao je u nekoliko bitnih trenutaka neke prilicno wtf momente, pa je mozda Sasa odlucio da je Nvora bolje resenje. Na kraju, ne radi se o odluci da resava Kodi, pa se dize kuso i repato s opravdanim kritikama. 
Svakako je trebalo da bolje vodi ekipu, mada mu nije bas pomogla ni prilicna indisponiranost pojedinaca. Sta je tu je, bice bolje.

Posted

Mora neka i da se izgubi, jebi ga. Šteta, mogli smo i sinoć da dobijemo. 

Meni je drago da posle one loše serije igara ličimo na play-in/play-off ekipu. Igramo fino, pobeđivali i na odbranu i na inspirisan napad. Nek nastavimo da igramo košarku pa kako bude. 

Bokijev povratak je zlata vredan, tek će nam podići plafon kad bude mogao duže na parket. 

• Like 7
Posted

Све нам се поклопило, али не вреди, ћелави није дорастао тренутку, а вала ни тиму. На почетку годинe сам мислио да селекција није добра, али после уз мало доселекције, ово је у ствари најбољи тим ККЦЗ у историји. Свакако најатлетичнији икада, а и топ 3 у ЕЛ, што гарантује у просеку више поседа. Једино је промашен плеј, мада и ту има сасвим ок дубине, све остало је изнад свих очекивања.

...и поред лошијег приступа у првом где нас је држао само шут (који наравно стане у неком тренутку, јер тежи неком свом просеку), почињеш да играш своју кошарку, држиш се скоком...и онда ус*ереш сваку могућу ротацију коју можеш, играчи не могу да стоје и зовеш свој ТО 5 мин пре краја и тврдоглаво форсираш своје small ball свињарије. Њему на душу највише. Жао ми је, Звездино дете, врхунски играч, а толико ограничен као тренер, а вала и толико антипатичан.

• Like 2
Posted

Колико несрећних ситуација синоћ...
Давидовац чисто краде лопту, свирају ногу, дају тројку и одатле креће серија и мења се моментум.
Промашено закуцавање Монекеа и подлетање под обруч Изундуа у 1. четвртини. 
2х грешка записничког стола/сата и прекидање наше акције, невероватно.
У 1. полувремену нас стварно јесу издоминирали у скоку, али и вала неке лопте су им и пале право у руке.
Кодију стварно није било вече, а њему кад није вече ми смо у огромном проблему. Очекивати од њега да константно пружа онакве партије и флертује са трипл даблом ака плеј оф Тајрис Халибартон је немогуће, ниједан играч у Евролиги нема континуитет, па ни Нан. И поред лоше игре у нападу, играо је врхунску одбрану у другом полувремену па и могу разумети резон да остане у игри. 
Пред последњи напад, по мени чист фаул над Монекеом приликом хватања дефанзивног скока, и да је свиран, не мора значити да би он дао оба бацања или да они не би погодили шут за победу после тог. 
Критикује се Коди за промашен зицер, а нико није написао/приметио/окачио да му је Чима једном руком малтене избио лопту из руке. Баш баксузно. Било је суђено да изгубимо синоћ изгледа. 
Да ли је требао Саша да остави Батлера до краја меча? Па лако је бити генерал после битке. Вероватно се надао неком прекиду меча, па да га врати у игру, рукометне измене у кошарци, овај пут није било прекида и ето. На претходним утакмицама нам се отварало и мало више могућности за то, синоћ није на нашу жалост.
Мислим да нам је велики проблем то што Коди нема праву замену, Батлер ми не улива ту сигурност у преносу лопте и дриблингу. Видећемо кад се Картер прикључи екипи, можда ће Саша пробати са њим на 1. Колико год ценио Јагов став, карактер и све што је дао клубу, тешко ми је да замислим њега у некој улози од 10-15 минута кад дођу оне пресудне битке које нам следе после купа.
Не могу стварно никоме да замерим, момци су оставили све на терену, видело се да поједини дишу на шкрге, не може се ни свака утакмица победити.
Следи Морача после дуплог кола, шта може поћи по злу? Само да се нико не повреди.

• Like 1
Posted

Занима ме форумашко мишљење да ли би прихватили следеће сетоне на позицији два трио Нвора - Картер - Недовић. Имајући у виду распад Монака и евентуални развој ситуације да многи могу да промене средину. Дакле Недовћ као трећа опција на два са разумним буџетом како и доликује трећој опцији. Или је Добрић ту као трећа опција на два цементиран имајући у виду да има уговор и за следећи годину.

Posted
3 minutes ago, suptil said:

Занима ме форумашко мишљење да ли би прихватили следеће сетоне на позицији два трио Нвора - Картер - Недовић. Имајући у виду распад Монака и евентуални развој ситуације да многи могу да промене средину. Дакле Недовћ као трећа опција на два са разумним буџетом како и доликује трећој опцији. Или је Добрић ту као трећа опција на два цементиран имајући у виду да има уговор и за следећи годину.

Ако смем да питам, због чега си изузео Батлера?😏

Posted
2 minutes ago, MGinobili20 said:

Ако смем да питам, због чега си изузео Батлера?😏

Батлер 1/2, мада питање се односи на евентуални повратак Недовића kao јефтине треће опције.

Posted
10 minutes ago, suptil said:

Moze Nedovic, ali na tribine. Plaketa, zlatan sat. 

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Don Dusko said:

A sto bi vracali Nedovica?Zbog cega?

Pre svega posmatram situaciju kroz prizmu trece opcije na sva koja ne kosta mnogo a koja moze ofanzivno da isporuci. Ne moramo da vracamo Nedovica, sto se tice proslogodisnjeg scenarija verujem da bi pre zadrzali Nedovica kao opciju da smo mogli da se razidjemo normalno sa Kenanom. Naravno sada je drugaciji reljef na dva. Ovo je samo jedno razmisljanje da li bi bilo mesta.

Posted

Хајде да покушам да ти одговорим. Много волим Недовића, ценим све што је урадио за нас. Почевши од одбијања Вујошевића у оно време, па надаље. Да ли би нам значио за борбу у домаћим трофејима? Апсолутно. Да ли је тотално подбацио у борби за те домаће трофеје и генерално прошле сезоне? Јесте, поготово против Спартака. Његова игра се много ослања на физичке предиспозиције, тако да ће он бити све гори и гори, стога стварно сматрам да нема потребе да се враћа, евентуално улога и уговор ака Бранко Лазић, мало аба и домаћа такмичења и неки романтилни сценарио где понавља тројку за победу за неко освајање купа и завршава каријеру. 
Кад смо се овог дотакли, ја морам да додам, играч који апсолутно не заслужује нови уговор је Дејан Давидовац. Стварно волим све домаће играче. Али он једноставно не заслужује. Такође сам мишљења да је Црвена Звезда дала много више Давидовцу него он нама.

Posted
Just now, suptil said:

Pre svega posmatram situaciju kroz prizmu trece opcije na sva koja ne kosta mnogo a koja moze ofanzivno da isporuci. Ne moramo da vracamo Nedovica, sto se tice proslogodisnjeg scenarija verujem da bi pre zadrzali Nedovica kao opciju da smo mogli da se razidjemo normalno sa Kenanom. Naravno sada je drugaciji reljef na dva. Ovo je samo jedno razmisljanje da li bi bilo mesta.

Ok al ajde manje da se bavis trenutno prelaznim rokom i sta bi bilo kad bi bilo.

Posted

Bolan poraz, ali nekako i očekivan. Mislim da naši igrači ne potcenjuju protivnika, ali malo precenjuju sebe.

Svašta je moguće i sve je otvoreno, ali i dalje od nas zavisi. 

• Like 1
Posted
1 hour ago, bodo said:

Ne bih se nimalo iznenadio da prasnemo Oly naredni meč. Možemo mi to. Svakako kvalitetu za tako nešto imamo.

Zli jezici kažu da je Toma Nikolic još bio predsednik kad su vas oni dobili.

• Ha-ha 1
Posted
1 hour ago, suptil said:

Занима ме форумашко мишљење да ли би прихватили следеће сетоне на позицији два трио Нвора - Картер - Недовић. 

tenor.gif

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
1 hour ago, Ljuba82 said:

Све нам се поклопило, али не вреди, ћелави није дорастао тренутку, а вала ни тиму. На почетку годинe сам мислио да селекција није добра, али после уз мало доселекције, ово је у ствари најбољи тим ККЦЗ у историји. Свакако најатлетичнији икада, а и топ 3 у ЕЛ, што гарантује у просеку више поседа. Једино је промашен плеј, мада и ту има сасвим ок дубине, све остало је изнад свих очекивања.

...и поред лошијег приступа у првом где нас је држао само шут (који наравно стане у неком тренутку, јер тежи неком свом просеку), почињеш да играш своју кошарку, држиш се скоком...и онда ус*ереш сваку могућу ротацију коју можеш, играчи не могу да стоје и зовеш свој ТО 5 мин пре краја и тврдоглаво форсираш своје small ball свињарије. Њему на душу највише. Жао ми је, Звездино дете, врхунски играч, а толико ограничен као тренер, а вала и толико антипатичан.

Eto, sve si lepo objasnio i ostalo je jos samo da zavrsis trenersku skolu i pretpostavljam da ces moci da biras evroligaski tim koji ces da treniras.

Neverovatno sta dozvoljavaju ljudi sebi, prvo ovo "celavi" da valjda ponizite sto neko nema kosu, pa onda niz fraza gde nista nije receno koga je trebalo da rotira i kada, vec je cilj samo da se opljune po treneru i omalovazi svaka njegova zasluga sto smo ostvarili 15 pobeda sa njim u klubu, sto smo u velikoj borbi za PO i sto smo u poslednjih 6 utakmica cak 5 puta pobedili, od toga 3 u gostima i to ozbiljne rivale. Verovatno su za sve to zasluzni igraci, a ne trener i verovatno ne smemo ni od koga da izgubimo posto jelte samo se mi pitamo u ovoj ligi

• Like 1
Posted (edited)

Nedović je odlično rešenje za narednu sezonu. Treba i ovoj ekipi dobar roštiljdzija.

Edited by Bejn
Posted

Kako je onaj Sorkin nezgodan/atipičan igrač. Na momente pomislim da, super što igra ima da ga pojedu Buka i Boki, a onda čovek uradi nekoliko odličnih stvari za tim. Ne znam u pojedinim trenucima da li je bilo mesta za Motejunasove sekvence, mada ovi ubrzaju u trenutku, vrv bi ga pretrčavali, nadskakivali. Da citiram @Problem sa licnim greskama, mnogo me svrbi ovaj poraz, dan kasnije. 

• Like 1