JPM Posted yesterday at 11:11 AM Posted yesterday at 11:11 AM 4 minutes ago, Cavani said: Ne bih se slozio da im je centarska linija toliko problematicna Limitirana, ne problematicna. Ali to sve utegne dobar trener.
Gudura Posted yesterday at 11:14 AM Posted yesterday at 11:14 AM 10 hours ago, GameChanger said: Ta petorka na startu druge (ili krajem prve) cetvrtine je u dobrom delu bila iznudjena jer su i Kodi i Moneke imali po 2 licne, dok je Kalini i Motejunasu bio potreban odmor. Dakle, Sale je mogao ili da rizikuje 3. licne svoja dva najbitnija igraca (sto je iz perspektive nakon bitke mozda dobar potez ali je isto tako mogao da ga dovede do ove iste petorke samo u drugom poluvremenu), ili da posegne za nekom okvakvom frankestajn petorkom, nadajuci se da ce preziveti par minuta dok ne vrati startere. Ono sto jeste mogao je da sa Izunduom umesto Grejema podigne petorku, ali onda bi ljudi ovde sekli vene i pitali se sto Sale mrzi Devontea. Postujem tvoje pisanje i stavove, ali branis neodbranjivo, a to je aposlutno nemanje pojma sta ciniti od strane naseg, na zalost ispod prosecnog trenera. Small ball petorka sa Jagom i Dedom ne moze da odbrani ni dve nacrtane ovce, i izvesti je na parket protiv najboljeg napadackog protoka u ligi je bas onako samoubistvo iz zasede. Ispostavice se da je upravo to bio period igre u kome su stekli nenadoknadivu prednost. Da, mogao je drugacije, tipa da se seti da Izundu postoji u rosteru pre 18.minuta utakmice, da Semija ostavi na 4. a Izundua na 5. dok se Motejunas odmara (ispostavice se do kraja utakmice, jer vise nije ni usao) vec se picio small ball, koji do sada nije procitao, samo nepismeni clan amazonskog plemena.Posledicno bi prisustvo mlohave pojave sa brojem 7, bilo svedeno na razumnu meru, a to je 0 minuta protiv ovakve ekipe, jer je za dva i po u igri, za njegova mandata napravljeno -9. Nema odbrane, ni objasnjenja, za ono sto nas trener radi sa ovako potentnom ekipom, vec vise od mesec i po dana, ovo sinoc je samo kulminacija njegove histerije i apsolutnog nemanja pojma sta ciniti 15
Mile1 Posted yesterday at 11:15 AM Posted yesterday at 11:15 AM Small ball nam nikako ne godi Mir Boziji, Hristos se rodi 4 3
JPM Posted yesterday at 11:18 AM Posted yesterday at 11:18 AM Mi ne igrano small ball. Mi igramo klasicnu iso kosarku sa niskom petorkom. Mi uvedeno Semija na poziciju 5 ne da bi igrali pop, nego da on zida pod kosem. Nidje veze. 6 1
TB Told Posted yesterday at 11:23 AM Posted yesterday at 11:23 AM 6 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Kalinić - 16 minuta Davidovac - 3 minuta Kalinić +/- - 14 za tih 16 minuta, a Davidovac za 3 minuta +/- - 9, što mu dođe i neki rekord verovatno. Pri čemu je Kalinić igrao 10.5 od prvih 14 minuta, izašao tek kad je ušao u problem sa faulovima, a mi već bili u debelom minusu.
Petkovic Miroslav97 Posted yesterday at 11:24 AM Posted yesterday at 11:24 AM (edited) 16 minutes ago, Summerfunk said: Porazgovaraću ja sa Sašom oko ovog. Ovde može lepa petorka da se napravi, sa pravim ciganima koji igraju za džabe, osećaju klub i ne bi dozvolili onu blamažu, da kod kuće primiš 106 poena. Miljenović-Dobrić-Kalina-Davidovac-Plavšić. Ovo nas vodi na F4. Doviđenja. Ti svakako kritikuješ i kad ekipa igra dobro i kad igra katastrofalno. Kad ne igra Grejem kuknjava što ne igra, kad igra muk. Ne bih se iznenadio da nadjes neku zamerku i posle petka i ev. Pobede u Kaunasu. Srećan Božić, Hristos se rodi. Edited yesterday at 11:28 AM by Petkovic Miroslav97
Issey Posted yesterday at 11:27 AM Posted yesterday at 11:27 AM (edited) 32 minutes ago, JPM said: Kad su videli Davidovca i Jaga krenuli su doslovno da masturbiraju. Jago od metar i jagodica sa T-rex rucicama. Deda sa brzinom administrativnog radnika... Gozba na badnji dan. O ovome sam tupio sinoć više puta. Plus Grejem na sve to i Nvora koji zna da zaspi u odbrani. Kapiram da je imao neku logiku da odmori nosioce i sačuva od ličnih, ili da brzinski isprati, ali brate mili... Uhvatio sam se za glavu čim sam video koga je izveo, i naravno za par minuta su nam napravili seriju i dobili sebi utakmicu. Poklon na tacni su dobili. Nisu ni Kodi ni Batler bili sjajni, ali ona petorka nam je presudila. Nisam za smenu još jednog trenera, ali me zanima kako će reagovati SNS uprava kad sad naređamo sa porazima na gostovanjima i uđemo u minus. Mi imamo mnogo težak raspored u drugom delu, jer svim ovim aždajama koje smo dobili u Areni u onom naletu, sad idemo u goste. Gde ćemo da skupljamo pobede ako ovako gubimo kod kuće od Valensije? Protiv Virtusa je bio zamalo poraz. Pogubio se Obradović, vratio se na svoj tvrdoglavi mod. Ziheraš je, a i debelo provaljen. Sinoć nam je Valensija udvajala olejeve, sve su ih izbacili iz igre, i naterala na improvizaciju i teža rešenja. Da je odbrana bila bolja, možda bi i okrenuli i pored lošeg suđenja. Ovako SO nije ni zaslužio da dobije jer je baš omanuo sa postavkom igre. Drugim Rečima, Španac ga je rastavio u svakom pogledu. Sad moramo da se vadimo u Kaunasu, što nikad nije dobro prolazilo. Ako i to izgubimo, ulazimo u nervozu u seriji gostovanja i neće se završiti dobro. Imao bih nade da SO nije užasno izbrljavio protiv Partizana i sinoć Valensije. Ono su baš stvari da se stavi prst na čelo... Edited yesterday at 11:31 AM by Issey 1
Guru Posted yesterday at 11:32 AM Posted yesterday at 11:32 AM Mi ne igramo small ball zbog napada, nego zbog odbrane, jer su nam trenutno centri 35-ogodišnji Motiejunas koji je spor kao puž i ne može da se odvoji od parketa i Izundu - košarkaški nepismen igrač koji defanzivno ne zna gde udara i mašina je za pravljenje faulova. Znači hteli ne hteli moramo da improvizujemo (makar dok Bolomboj ne uđe u rotaciju), samo je onda neophodno da te petorke spolja imaju sajz i fizikalnost, što znači CMM, Nwora, a možda i Dobrić, a ne Jago i Grejem, a ni Davidovac protiv ekipa koje imaju brze i dinamične bekove, dobar protok lopte i igraju up tempo košarku. 18 2
Summerfunk Posted yesterday at 11:38 AM Posted yesterday at 11:38 AM 13 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Ti svakako kritikuješ i kad ekipa igra dobro i kad igra katastrofalno. Kad ne igra Grejem kuknjava što ne igra, kad igra muk. Ne bih se iznenadio da nadjes neku zamerku i posle petka i ev. Pobede u Kaunasu. Srećan Božić, Hristos se rodi. Da nas Obradović Saša sa Davidovcem, Yagom i Grejemom na fajnl for vodi, Mir Božiji, Hristos se rodi! 3 1
JPM Posted yesterday at 11:48 AM Posted yesterday at 11:48 AM 13 minutes ago, Guru said: Mi ne igramo small ball zbog napada, nego zbog odbrane, jer su nam trenutno centri 35-ogodišnji Motiejunas koji je spor kao puž i ne može da se odvoji od parketa i Izundu - košarkaški nepismen igrač koji defanzivno ne zna gde udara i mašina je za pravljenje faulova U teoriji da, u praksi ne jer nakon preuzimanja nama na skoku ostanu bekovi i onda nam skidaju liptu sa glave, dzaba preuzimanje ako ne mozes da pokupis loptu na skoku. Izundu jeste priglup ali on u zadnje vreme ne pravi glupe faulove a svejedno ne igra. Glup je ovde Obradovic a ne Izundu. Ili bolji termin je zadrt. 3
Petkovic Miroslav97 Posted yesterday at 11:56 AM Posted yesterday at 11:56 AM 18 minutes ago, Issey said: O ovome sam tupio sinoć više puta. Plus Grejem na sve to i Nvora koji zna da zaspi u odbrani. Kapiram da je imao neku logiku da odmori nosioce i sačuva od ličnih, ili da brzinski isprati, ali brate mili... Uhvatio sam se za glavu čim sam video koga je izveo, i naravno za par minuta su nam napravili seriju i dobili sebi utakmicu. Poklon na tacni su dobili. Nisu ni Kodi ni Batler bili sjajni, ali ona petorka nam je presudila. Nisam za smenu još jednog trenera, ali me zanima kako će reagovati SNS uprava kad sad naređamo sa porazima na gostovanjima i uđemo u minus. Mi imamo mnogo težak raspored u drugom delu, jer svim ovim aždajama koje smo dobili u Areni u onom naletu, sad idemo u goste. Gde ćemo da skupljamo pobede ako ovako gubimo kod kuće od Valensije? Protiv Virtusa je bio zamalo poraz. Pogubio se Obradović, vratio se na svoj tvrdoglavi mod. Ziheraš je, a i debelo provaljen. Sinoć nam je Valensija udvajala olejeve, sve su ih izbacili iz igre, i naterala na improvizaciju i teža rešenja. Da je odbrana bila bolja, možda bi i okrenuli i pored lošeg suđenja. Ovako SO nije ni zaslužio da dobije jer je baš omanuo sa postavkom igre. Drugim Rečima, Španac ga je rastavio u svakom pogledu. Sad moramo da se vadimo u Kaunasu, što nikad nije dobro prolazilo. Ako i to izgubimo, ulazimo u nervozu u seriji gostovanja i neće se završiti dobro. Imao bih nade da SO nije užasno izbrljavio protiv Partizana i sinoć Valensije. Ono su baš stvari da se stavi prst na čelo... Brate, imamo bar 7 lakših utakmica od Lidera EL i po meni ekipe koja trenutno igra najlepšu Košarku. Virtus i Žalgiris su nam takođe velika šansa da ih dobijemo tamo. Igrački smo bolji od njih, videćemo da li i timski. Dubai kuci Makabi kuci Partizan kuci Bajern kuci Pariz kuci Lijon i Baskoniju od slabijih na gostovanjima. Moćni Fener i Hapoel kod kuće, gde verujem da možemo makar jednu da dobijemo. Nije taj raspored toliko katastrofa koliko se ovde predstavlja. Mi smo sve te “aždaje” kući fino tukli. 2 1
forumko topic Posted yesterday at 12:05 PM Posted yesterday at 12:05 PM Dok se Grejem Devonte ne prilagodi, Mir Božiji, Hristos se rodi. 3 1
Čočo Posted yesterday at 12:12 PM Posted yesterday at 12:12 PM Idemo mi do kraja januara na 11:14 ako pod hitno Saša ne spusti glavu i prihvati da je zasrao i promeni pristup. I igrači su skontali da ne zna više gde bije odatle i bol u kurcu i manjak energije na terenu (što nije nikakvo opravdanje za tako nešto) za razliku od onakvog starta pre koji mesec.
GameChanger Posted yesterday at 12:19 PM Posted yesterday at 12:19 PM 1 hour ago, Gudura said: Postujem tvoje pisanje i stavove, ali branis neodbranjivo, a to je aposlutno nemanje pojma sta ciniti od strane naseg, na zalost ispod prosecnog trenera. Small ball petorka sa Jagom i Dedom ne moze da odbrani ni dve nacrtane ovce, i izvesti je na parket protiv najboljeg napadackog protoka u ligi je bas onako samoubistvo iz zasede. Ispostavice se da je upravo to bio period igre u kome su stekli nenadoknadivu prednost. Da, mogao je drugacije, tipa da se seti da Izundu postoji u rosteru pre 18.minuta utakmice, da Semija ostavi na 4. a Izundua na 5. dok se Motejunas odmara (ispostavice se do kraja utakmice, jer vise nije ni usao) vec se picio small ball, koji do sada nije procitao, samo nepismeni clan amazonskog plemena.Posledicno bi prisustvo mlohave pojave sa brojem 7, bilo svedeno na razumnu meru, a to je 0 minuta protiv ovakve ekipe, jer je za dva i po u igri, za njegova mandata napravljeno -9. Nema odbrane, ni objasnjenja, za ono sto nas trener radi sa ovako potentnom ekipom, vec vise od mesec i po dana, ovo sinoc je samo kulminacija njegove histerije i apsolutnog nemanja pojma sta ciniti Ma u redu stvar, slazemo se da se ne slazemo. Ono sto je definitivno sigurno da nas u skorije vreme ocekuju nova tumbanja ekipe, bar dva povratnika u ekipu i par dana pauze oko kupa. Kao i prosle sezone verovatno ce taj period nakon kupa odluciti el sezonu, samo da mi januar prezivimo sa skorom oko 50%. Od mene podrska ekipi jer su cak i sinoc, iako totalno nadigrani, pokazali karakter i privremeno se vratili u utakmicu. 2
JPM Posted yesterday at 12:20 PM Posted yesterday at 12:20 PM 6 minutes ago, Čočo said: Idemo mi do kraja januara na 11:14 ako pod hitno Saša ne spusti glavu i prihvati da je zasrao i promeni pristup. I igrači su skontali da ne zna više gde bije odatle i bol u kurcu i manjak energije na terenu (što nije nikakvo opravdanje za tako nešto) za razliku od onakvog starta pre koji mesec. Šta ako nije do toga da neće. Šta ako ne ume? Šta ako se redovno gubi tokom utakmice?
Dzo23 Posted yesterday at 12:24 PM Posted yesterday at 12:24 PM Jago i Graham moraju da se odstrane iz ekipe, za početak. Čisti minusi u oba smjera. Kalini srezati minute a Davidovac samo aba ligu da igra. Kodi za promjenu da kreće s klupe. Za 10 dana dva puta smo primili lagano 105 poena. Crveni alarm je upaljen. Saša da pokaže neki autoritet i da donese "teške" odluke. Ovako neće ići. 1
Summerfunk Posted yesterday at 12:24 PM Posted yesterday at 12:24 PM 1 minute ago, JPM said: Šta ako nije do toga da neće. Šta ako ne ume? Šta ako se redovno gubi tokom utakmice? Pa ništa. Šta možeš? Da mu daš otkaz kao? Kako da ne. Do sledeće sezone je tu pa je tu. Ako je Janis preživeo sve ono prošle sezone, preživeće i Saša. Dobiće par igrača da dovede, odstrani i ulazi u sezonu sa izgovorom "nisam ja selekovao one igrače". Svakako ja prvi ne bih otpustio Sašu iako nisam želeo da dođe. Krajnje neozbiljno sa naše strane. Možda i posluša šta mu ljudi u klubu budu pričali. Možda se zajebe pa pogleda video analize utakmica, ko zna. Ne znam da li je neko došao umesto Tome, ako nije, pod hitno da se neko dovede, jer trenutno nema niko ko bi Saši skrenuo pažnju na nešto, zato će i da ga šilji kako mu se šilji. Daj Janisa, svakako ga plaćamo, ko ga jebe, nek teramo cirkus do kraja 😄🙏🏼 1
JPM Posted yesterday at 12:26 PM Posted yesterday at 12:26 PM Just now, Summerfunk said: Pa ništa. Šta možeš? Da mu daš otkaz kao? Kako da ne. Do sledeće sezone je tu pa je tu. Naravno, samo kažem. Ako je do neznanja, gotovi smo.
forumko topic Posted yesterday at 12:33 PM Posted yesterday at 12:33 PM Meni nije jasno da igramo protiv ekipe koja forsira brzu košarku, sa mnogo trčanja i šuteva sa distance i ti se prilagodjavaš takvom timu sa Montejunasom i Davidovcem, najsporijim mogućim igračima u ekipi. Pritom, ovo glupiranje sa Jagom nikako ne razumem. Čoveče, igraš EL, troši igrače po 30 minuta ako treba u tim utakmicama, rotiraj CMM-Batler-Nwora, jer zamene nemaš. Devonte je užasan, Jago nije košarkaš. Miljenović ni u protokolu. Šta trener radi u pripremi utakmice sa stručnim štabom? Meni Sašina faca ne govori da on kapira šta treba da radi. 3
JPM Posted yesterday at 12:40 PM Posted yesterday at 12:40 PM Pa Donatas je igrao samo 5 minuta i tad smo izgledali ok. Miljenovic moze mnogo vise od Yaga trenutno.
Diogen Posted yesterday at 12:40 PM Posted yesterday at 12:40 PM Divim se iskreno svakome ko je optimistican kad je nase gostovanje u Kaunasu u pitanju, jer nakon vidjenog u poslednjih mesec dana ja nemam razloga za optimizam. Jedine blage sanse po meni su Milano, Baskonija i Lion, sve drugo osim ako se nesto sustinski ne promeni eventualnim prikljucenjem oporavljenih igraca ja nas ne vidim kao favorite ni na jednom gostovanju. Mi smo "u gostima" izgubili bukvalno vec dobijen mec protiv indisponiranih i medjusobno zavadjenih, psihicki i fizicki vec dotucenih komsija. Njihova trenutna pozicija na tabeli dovoljno govori u prilog tome koliko mi mozemo da se smatramo favoritom na bilo kojem gostovanju. Plasim se da ce u narednih 5-6 kola nasa sudbina u EL ove sezone biti odredjena na nacin koji nam se nece ni malo svideti. 3
forumko topic Posted yesterday at 12:42 PM Posted yesterday at 12:42 PM 1 minute ago, JPM said: Pa Donatas je igrao samo 5 minuta i tad smo izgledali ok. Miljenovic moze mnogo vise od Yaga trenutno. Tačno, ali uvek šablonski počinje, bez obzira ko je protivnik i kako taj protivnik igra.
vinogradskaopera Posted yesterday at 01:32 PM Posted yesterday at 01:32 PM 49 minutes ago, forumko topic said: Tačno, ali uvek šablonski počinje, bez obzira ko je protivnik i kako taj protivnik igra. Tako sam i ja primetio, kad krenu kola nizbrdo presalta se na onu small ball petorku koja nam je na pocetku dobijala utakmice kad je dosao i sta Bog da. Zato nekad i "zaboravi" na Batlera, DMo-a i ostale. 1
Losmi17 Posted yesterday at 01:33 PM Posted yesterday at 01:33 PM 2 hours ago, Cavani said: Ne bih se slozio da im je centarska linija toliko problematicna. Sako je masina za skokove, vizljast je i jako skocan, ume da uhvati ili odbije loptu nakon promasaja. Prosle sezone je imao cini mi se i par dabl dablova u Asvelu. Prizeljkivao se i ovde, imao je odlicnu statistiku i dobru sezonu. Kostelo zna da siri. I sto je najbolje po njih, oni njihove centre koriste. Sako i Kostelo su bukvalno u najboljem slucaju rezervni centri osrednjih do gorih EL timova. Prvi sutira bacanja ispod 40÷ i sem skoka nema mnogo da ponudi. Kostelo je Kaminski za siromasne. U teoriji, jeziv tandem al kod Pedra bas i ne. Da ne dodajem na to Pradilju i Puerta, dva potpuna spanska bezveznjaka i Riversa. Samo Baskonija i Asvel imaju losiju unitrasnju liniju. Genije od trenera. 12 2
Big Ticket Posted yesterday at 01:39 PM Posted yesterday at 01:39 PM 1 hour ago, Guru said: Mi ne igramo small ball zbog napada, nego zbog odbrane, jer su nam trenutno centri 35-ogodišnji Motiejunas koji je spor kao puž i ne može da se odvoji od parketa i Izundu - košarkaški nepismen igrač koji defanzivno ne zna gde udara i mašina je za pravljenje faulova. Znači hteli ne hteli moramo da improvizujemo (makar dok Bolomboj ne uđe u rotaciju), samo je onda neophodno da te petorke spolja imaju sajz i fizikalnost, što znači CMM, Nwora, a možda i Dobrić, a ne Jago i Grejem, a ni Davidovac protiv ekipa koje imaju brze i dinamične bekove, dobar protok lopte i igraju up tempo košarku. Тачно, центри су нам кесе дефанзивно. Један не може, други не умије, све тачно. Међутим, немам утисак да су нама петорке са Мотијем толико критичне дефанзивно, овако очни утисак. Мени је главни утисак наша страна помоћи и недостатак интелигенције. Опет, причам oчни утисак, нама на периметру пуца одбрана, 1на1 одбрана је толико лоша да константно помажемо, из неуиграности, неинтелигенције, недостатка самопоуздања или нечег трећег. Можда ме опет вара утисак, али имам осјећај да катастрофално бранимо шут за три. Не знам можеш ли извући рецимо одбрану шута за 3 у последњих 10 мечева? Које петорке су нам најбоље дефанзивно и дефанзивне рејтинга појединачно у последњих 10 мечева? О Саши, није ми прирастао срцу. Има грозан, иритантан говор тијела, ротације су ми спорне, чак је и пословично пристојни Плавшић издушио синоћ. Чини се да сви видимо шта не ваља, осим ко треба. О играчима: - Батлер на кецу, и лопта у руке. С њим на двојци веће и крупније тијело од Грејема (Нвора или Миљен или Добрић јбм ли га) - Нвора од лопте - Јаго аут, евентуално АБА - Грејем, појма немам шта с њим, можда пробати још мало петорке с њим и Кодијем, чини ми се да су најкомплементарнији. Грејем ми је од трија он, Нвора и Батлер најфокусиранији у одбрани, а опет, без обзира што је у курцу, не би требало да је овакав камењар. - Деда, неозбиљан за овај ниво. - ниске петорке као изненађење, у краћим интервалима, некао тактичка замисао за цијели меч... - Батлер да се ангажује дефанзивно, а тренутно је и empty stats играч офанзивно. - Нвора да узима spot up тројке, напада close out, трчи транзицију и игра изолацију само у случају обуставе примарне акције. Сад кад прочитам свој упис, видим да је неорганизован, неконзистентан и диваљ, значи у складу с нашом игром. 2 1 1
Recommended Posts