Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tek se sad vidi koliko smo mi ocajno izgledali pod Sferom, kog bez obzira na to izuzetno cenim kao velikog gospodina i trenera. Kako isti igraci izgledaju sada a kako pod njim pre manje od mesec dana, kojih je tad bilo i vise u rotaciji. Kao da su ljudi bili uguseni i da nisu mogli do daha da dodju, a sada odjednom prodisali i poleteli svi kao ludi, samopouzdanje na max, poverenje u njih se naprasno vratilo, svaki igrac ima ulogu, cak i Jago, i doprinosi kako treba... Sad ne znam ni dal je to do Obradovica ili su zaista igraci samo nesvesno (a mozda i svesno) trazili neku promenu i poceli da gaze redom.

Treba ostati na zemlji, imali smo seriju utakmica u BG-u ali uskoro ce krenuti mix gostovanja i tu treba ostati fokusiran kao i do sada u Areni, da igrace ne pokrece samo dobra atmosfera nego zelja za pobedom i kvalitetnom kosarkom.

• Like 4
Posted

Ovde se sve vreme piše, kako ćemo se ponašati, ekipa mora biti jaka i preboleti kada izgubi meč, kada krene serija poraza velika, a šta ako ova ekipa uopšte NE IZGUBI?? 😮 

Kako se onda ponašati?

Posted
2 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Ovde se sve vreme piše, kako ćemo se ponašati, ekipa mora biti jaka i preboleti kada izgubi meč, kada krene serija poraza velika, a šta ako ova ekipa uopšte NE IZGUBI?? 😮 

Kako se onda ponašati?

Onda se vraćamo na fudbal, sa njima makar nema tih problema

• Like 1
  • Ha-ha 6
  • Tuzno 1
Posted
10 hours ago, Zvezdaš96 said:

Zvuci smesno, ali sve je ispalo kako sam i napisao.

Komentar ovom slučaju zaista nije potreban, preskordicija odnosno predosećanje budućih događaja zaista nisam imao.

Ovo je ustvari najvažniji detalj jer apsolutno nisam očekivao, zvuči fantastično, ali nemam objašnjenje ovakvog fenomena. Ova fascinirajuća tvrdnja naterala me je da, nakon ovog divnog iskustva, shvativši do čije mere sam stao... s'vatio da ono što najviše volim moram žrtvovati... i svakako to divno osećanje još uvek živi u meni.

:smiley5:

• Ha-ha 3
Posted

Dobro jutro drugari! Lepo jutro!

Ponoviću, ove must-win utakmice su nam često bile kamen oko vrata, a sada to rešavamo sa 10-15 min ozbiljnog basketa. Stvarno, imam osećaj da sam se ja sinoć više umorio od igrača, lepo je to Sale rasporedio i dozirao. Drago mi je da su igrači baš, baš dobre glave, oni nisu kliknuli već klikću bre k'o ja kada sam igrao Čiken invajders! 

Trenutno se Čima profiliše kao alfa, ali naš čopor ima mnogo potencijalnih alfi, Nvora, Kalina, Krofnica, potencijalno Dezmond. Ne mislim na poenterski učinak, već na energiju na terenu. Samo da svako od njih preseče i stavi se u službu tima, i u svakoj utakmici biće neki novi alfa. To bi me najviše radovalo.

Definitivno je bitno da nastavimo da pičimo dobru odbranu, iz odbrane proizilaze dobre stvari. Biće pobeda ali i poraza, biće dobre forme ali i trenutaka kad igrači padnu. Normalno je, liga je baš duga, plus ABA, previše je to utakmica da igrači mogu da održe formu u kontinuitetu. Konačno imamo tim (sa povratkom Grejema, Bokija, ulaskom Dezmonda) koji može da istrpi ponekog igrača koji upadne u kanal. Mi i ovako osakaćeni imamo lufta u igračima koji još nisu na potrebnom nivou. Kep, DeDa još nije uključio plejof mod, Miljen može da da dobre minute u odbrani a nije minus u napadu, Semi posebno ali se ne štedi. Verujem da bi i Rokas kod Saše bio mnogo bolji nego što je bio kod Sfera. Sfero tu izgleda ima neki sistemski problem.

Možda je ova sezona ona kad ćemo svi da spakujemo digitrone u fijoke?

• Like 1
Posted (edited)
11 hours ago, Creed Bratton said:

Miljenovic ovom patijom mozda i preskocio Jaga u rotaciji kad se svi vrate. Svaka cast momku iako nije toliko mlad opet je potpuno neiskusan na ovom nivou, a on odigrao jako zrelo. Zanimljivo je koliko je slican igrac Kodiju bukvalno imaju iste prednosti i mane.

Chima preuzeo odgovornost u izostanku ostalih nosilaca i odigrao gotovo perfektnu partiju.

Odzelej isto pozitivan utisak, na stranu poeni ali on je covek kao od kamena a uz to i pokretljiv dosta. Par puta je pohapsio ove bekove Asvela da nisu smeli posle da pomisle da ga napadnu. Deluje kao Rokas na steroidima koji pogadja otvorene suteve kojih ce sigurno jos biti kad se vrate ove udarne igle.

Kalina u laganom ritmu, DMo odmorio tako da ovaj mec nije mogao bolje da prodje. 

ne bih se slozio za miljenovica

jago je sinoc podelio 7 asistencija, i da su mu usle bar 2 od onih njegovih trojki koje obicno ulaze to bi bila odlicna partija

miljenovic je tu da drzi vodu posto nema ko drugi

to sto je slican CMM-u mu takodje ne ide u prilog

kad njegovo hoblovanje u prazno bez suta ne ide, bas je potreban neko drugacijeg skillseta da malo promesa

lepo je sto je miljenovic domaci i nije skroz beskoristan, nadam se da ce napredovati i zasluziti svoje mesto...ali nema potrebe da izmisljamo narativ samo zato sto je domaci

Edited by NikadProtivKaline
  • Like 6
Posted

Ja moram da se osvrnem na jednu stvar. Meni fascinantnu koju dugo nisam video kod nekog tima. Mi od Fenera smo uhvatili zalet i imamo po utakmici u proseku 40. skokova. Ozbiljna atletika koju nikad nismo imali. Ova ekipa je kadar da odbranu igra tako da samelje protivnika. 

• Like 6
  • Thanks 1
Posted
18 minutes ago, NikadProtivKaline said:

ne bih se slozio

jago je sinoc podelio 7 asistencija, i da su mu usle bar 2 od onih njegovih trojki koje obicno ulaze to bi bila odlicna partija

kad njegovo hoblovanje u prazno bez suta ne ide, bas je potreban neko drugacijeg skillseta da malo promesa

lepo je sto je miljenovic domaci i nije skroz beskoristan, nadam se da ce napredovati i zasluziti svoje mesto...ali nema potrebe da izmisljamo narativ samo zato sto je domaci

Sa Jagom nemamo nijedan poraz u EL(5-0), a bez Jaga smo bez pobede u EL ove sezone, meni dovoljno čak i to od njega.

Za sada je ok čak i za ulogu malog Stanoja 😉 

Posted

Veoma rutinski. Asvel je izgledao OČAJNO, ruku na srce. Jeste to i naša zasluga ali ispromašivali su se za sve pare, posebno u prvom poluvremenu dok je još bio kakakv takav egal. Centarska linija Vautier / Massa je bukvalno smejurija za ovaj nivo košarke, njima bi i Plavšara bio pojačanje. Nije bilo naročito lepo ali to je i očekivano usled ovakvog nedostatka kreatora kod nas, spržili smo ih odbranom i kontrama pre svega, a u tranziciji su Chima i Codi mnogo moćan tandem. Chima je sigurno najbrža četvorka u EL. Znaš da će u desno i opet ne možeš da ga stigneš, veoma me podseća na Siakama po tome, da ne kažem Giannisa kod koga ipak nema nikakve finese. Predobro pojačanje je Chima i karakterno i igrački, brze noge i snažan gornji deo tela - idealna kombinacija za košarku.

Obično kada ekipi ide dobro i pobeđuje malo se pribojavam promena pa čak i kad treba da uklopiš kvalitetne igrače, međutim ovde je jasno da su Yago, Miljenović, Dobrić, Deda i Plavšić bar za klasu ispod svojih alternativa na pozicijama i da treba gro minuta da traže u ABA ligi. Deda tu ima neku upotrebnu vrednost jer može da pomogne kao visoki u smallball postavama, radije bih da nam on bude peti visoki nego Plavšić iz kog svaki potez vrišti da nije za ovaj nivo ni pod tačkom razno. Yago je simpatičan i gotivna glava, pokrpio nas je koliko je mogao, ali nema on šta da traži kad se oporave Amerikanci, na neku rutinu i iskustvo može da podeli neku asistenciju i da baci neku bombu koje mu sve slabije upadaju. Sad ga već svi dobro znaju i u reket zalazi kao u minsko polje, nema tu leba. Slažem se da Miljenović ima limite i da je sličan profil Codiju ali sa iskustvom dobijaće na čvrstini i reputaciji kod sudija, značiće kao legit pomoćno domaće osoblje koje pri tome nije operisano od napada jer u ABA ligi makar postiže redovno 15+ poena što ne može baš svako. Dakle, rotacija od 12 uskoro treba da bude:

CMM / Graham

Butler / Dobrić / Miljenović

Nwora / Kalinić

Moneke / Ojeleye / Davidovac

Motiejunas / Izundu

Naravno, uz dosta raznih kombinacija na bekovima i krilima i fluidnim ulogama za Nworu, Butlera i Grahama kako bismo uvek imali bar jednog opakog napadača na parketu.

• Like 11
  • Pumpaj! 1
Posted

Dosta sa euforijom oko pobeda, počinje da smara sve to pozitivno. Vratimo se bejzik ciganskim stvarima - kukanje. 

Naime, Batler još nije registrovan

• Ha-ha 2
Posted
11 minutes ago, Chaos Is Me said:

Veoma rutinski. Asvel je izgledao OČAJNO, ruku na srce. Jeste to i naša zasluga ali ispromašivali su se za sve pare, posebno u prvom poluvremenu dok je još bio kakakv takav egal. Centarska linija Vautier / Massa je bukvalno smejurija za ovaj nivo košarke, njima bi i Plavšara bio pojačanje. Nije bilo naročito lepo ali to je i očekivano usled ovakvog nedostatka kreatora kod nas, spržili smo ih odbranom i kontrama pre svega, a u tranziciji su Chima i Codi mnogo moćan tandem. Chima je sigurno najbrža četvorka u EL. Znaš da će u desno i opet ne možeš da ga stigneš, veoma me podseća na Siakama po tome, da ne kažem Giannisa kod koga ipak nema nikakve finese. Predobro pojačanje je Chima i karakterno i igrački, brze noge i snažan gornji deo tela - idealna kombinacija za košarku.

Obično kada ekipi ide dobro i pobeđuje malo se pribojavam promena pa čak i kad treba da uklopiš kvalitetne igrače, međutim ovde je jasno da su Yago, Miljenović, Dobrić, Deda i Plavšić bar za klasu ispod svojih alternativa na pozicijama i da treba gro minuta da traže u ABA ligi. Deda tu ima neku upotrebnu vrednost jer može da pomogne kao visoki u smallball postavama, radije bih da nam on bude peti visoki nego Plavšić iz kog svaki potez vrišti da nije za ovaj nivo ni pod tačkom razno. Yago je simpatičan i gotivna glava, pokrpio nas je koliko je mogao, ali nema on šta da traži kad se oporave Amerikanci, na neku rutinu i iskustvo može da podeli neku asistenciju i da baci neku bombu koje mu sve slabije upadaju. Sad ga već svi dobro znaju i u reket zalazi kao u minsko polje, nema tu leba. Slažem se da Miljenović ima limite i da je sličan profil Codiju ali sa iskustvom dobijaće na čvrstini i reputaciji kod sudija, značiće kao legit pomoćno domaće osoblje koje pri tome nije operisano od napada jer u ABA ligi makar postiže redovno 15+ poena što ne može baš svako. Dakle, rotacija od 12 uskoro treba da bude:

CMM / Graham

Butler / Dobrić / Miljenović

Nwora / Kalinić

Moneke / Ojeleye / Davidovac

Motiejunas / Izundu

Naravno, uz dosta raznih kombinacija na bekovima i krilima i fluidnim ulogama za Nworu, Butlera i Grahama kako bismo uvek imali bar jednog opakog napadača na parketu.

Slazem se sve, samo mislim da ce Yago i dalje imati prednost u odnosu na Miljenovica i da ce on biti u 12...

Veci je "problem" kada se vrate Boki i Rivero, sta onda ciniti.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, NMX said:

Dosta sa euforijom oko pobeda, počinje da smara sve to pozitivno. Vratimo se bejzik ciganskim stvarima - kukanje. 

Naime, Batler još nije registrovan

A još uvek ne znamo ni kad će Bolomboj da se vrati.

• Thanks 1
Posted
41 minutes ago, NikadProtivKaline said:

ne bih se slozio za miljenovica

Јаго јесте имао 7 асистенција али је имао и 1-8 из игре и у победи од 14 разлике он је успео да буде на -6. Једини играч који је још у минусу био је Плавшић.
Мислим дечко шутира 23.1% за 2 и 30.8% за 3. Искрено једва чекам да не улази у игру.

• Like 4
  • Tuzno 1
Posted
4 minutes ago, Stefi88 said:

Ako Boki bude i blizu staroj verziji on nam poništava potrebu za Izunduom skroz, mada bih ja zadržao Izundua kao trećeg centra a Dedu sklonio iz 12.

Rivero i Motiejunas su konkurencija jedan drugome i tu jedan mora da otpadne, a čini mi se da je D-Mo pokazao više nego što Rivero može da pruži, em je krupniji em bolje kapira košarku.

• Like 4
Posted (edited)
12 minutes ago, Stefi88 said:

4 centra jesu višak samo ne treba zaboraviti da su od ta 4, sem eventualno Buke, svi iz povreda ili veterančine. Da je pitanje koliko će Boki moći da bude instant pojačanje (nije isto kao sa prošlom povredom) i da D-Mo trenutno igra maximum onoga što može u ovim godinama. 

Plavšu svakkao ne računam, ako je Miško tolika mađija nek ga uvali negde za stalno i nek nastavi da rilja po nekim EC/LŠ ekipama, EL je nivo na kome on baš ne može da igra. 

Za ono što Sale igra, Rivero je svakako najmanje koristan. Međutim sa svim ovim povredama, ja bih sačekao da se Boki vrati pa da vidimo šta sa Motiejunasom. D-Mo, Boki i Izundu zvuči jako moćno, imaće Izundu minuta u ABA, Boki će se polako vraćati. Plus pitanje, ko zna kada će Rivero nazad. To je tek za posle kupa. Do tada ko živ...

Edited by NMX
Posted

Daj Bože da Karter uspe da nastavi košarkašku karijeru. O povratku na teren je tek suludo govoriti. On je završio sezonu i daj Bože da je samo to završio a ne i karijeru. Njemu su osim problema sa plućima takođe pronašli neku srčanu anomaliju koja je izazvala ceo ovaj haos sa trombom. 

• Like 6
  • Tuzno 1
Posted

OK slazem se i ja sa vecinom upisa, vezano za Yaga. Ali ne zaboravaljam da se malisa nije femkao i seo na prvi poziv u avion i dosao kad nam je stvarno gorelo (nakon situacije kad mu je receno da se vise ne racuna na njega). Da nije za ovaj nivo kosarke, svi znamo da nije. ALi ne  moze da mu se ospori trud i posten odnos prema dresu, bez obzira na kvalitet. U sustini, za Dedu, Dobrica, Yaga i Miljenovica svakako vidim neku ogranicenu ulogu u rotaciji (pogotovu za Dedu i Dobrica, za koje mislim da itekako mogu da doprinesu). 

Izundu je donekle procitan, ali njemu svakako ide uloga treceg centra, pa neka se razvija uz DOmantasa, boljeg ucitelja tesko da ce naci. I da, bas nesto probojavam utakmice sutra, ima tamo kvaliteta koji moze da nam napravi problem. 

• Like 1