NMX Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Quote Posle pobede nije želeo da zaboravi čoveka s kojim je radio prethodne dve sezone. Janis Sferopulos je deo ove pobede – odjeknulo je sa konferencije za medije. „Javio nam se posle utakmice i čestitao. Stvarno sam to mislio. Mi smo dugo bili zajedno – dve sezone smo radili zajedno... I konkretno smo zajedno počeli pripremu utakmice sa Fenerom i bez želje da naglašavam, ali to je zaista normalno i prirodno bilo da kažem. To je jednostavno tako. Mnogo sam zahvalan Sferopulosu, na svakom danu koji smo zajedno proveli. Pre svega ljudski – jedan veliki gospodin, a onda i trenerski ozbiljan stručnjak. Mnogo sam naučio i zaista smo lepo sarađivali sa jednim poštovanjem. Sve pohvale za Janisa i zaista sam osećao to što sam rekao“. 14 5
Урош19 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 15 minutes ago, NMX said: Izgleda Tomi niko nije javio da je Janis trenerska prevara 5
Igor_ Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, Урош19 said: Izgleda Tomi niko nije javio da je Janis trenerska prevara Sfero uvek bio tu za ceo strucni stab. Cak im je posle produzetka ugovora izvuko da ne primaju 10 vec 12 plata svi treneri, to mu je bio jedan od uslova da on produzi.. Nema niko iz struke losu rec za njega da kaze. 24 6
Урош19 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 5 minutes ago, Igor_ said: Sfero uvek bio tu za ceo strucni stab. Cak im je posle produzetka ugovora izvuko da ne primaju 10 vec 12 plata svi treneri, to mu je bio jedan od uslova da on produzi.. Nema niko iz struke losu rec za njega da kaze. Svaka mu čast za to. Gotivim ja Sfera i kao trenera i van terena, moj upis je bio sprdnja jer su pojedini forumaši pisali već duže vreme da je trenerska prevara. 1
NMX Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 10 minutes ago, Igor_ said: Sfero uvek bio tu za ceo strucni stab. Cak im je posle produzetka ugovora izvuko da ne primaju 10 vec 12 plata svi treneri, to mu je bio jedan od uslova da on produzi.. Nema niko iz struke losu rec za njega da kaze. 1 5
Chaos Is Me Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago 1 hour ago, aleksa7 said: Ја мислим да нам овај (индивидуално јачи) тим Жалгириса може представљати мањи проблем од оне екипе рудара који су нас прошле године на карактеристичан начин двапут савладали кад се то вероватно и најмање очекивало. Ако може овај наш осакаћени ростер да преживи Гарсију и Константиновса и одбрани се од се проблема са фауловима, не видим ниједан разлог да их и у скраћеној ротацији добијемо. Смаилагић нас је шутем споља у Београду потпуно пореметио дефанзивно, а данас такво оружје на центру ни изблиза немају. Са Бирутисовим и Рајтовим шутевима изван рекета се лако живи, Тубелис је на 4/15 за три у сезони после 1/14 на Европском првенству, па ако неко скрене пажњу Монекеу да мало плиће стане на страни помоћи да не би оставио Слеву и Улановаса саме као духове (попут Колсона и Биберовића), усмерићемо их малтене искључиво ка кошу. Притом ако су нам нешто повреде донеле, онда је то ситуација да нам осим Јага ниједан играч у ротацији није физички инфериоран, па нека налете унутра ако се не боје. Франциско, Гос и Ло сигурно да јесу бриљантан трио, али без Гедраитисове одбране на лопти они изгледају, бар за мене, знатно рањивије у одбрани. На све то нема ни Данстоновог лукавства да донесе неке ситнице које праве разлику, док са друге стране у Звезди Мотејунас управо то нуди и то у толикој мери да и од једног Никола Мелија прави мајмуна. Добар скок, концентрација, слободна бацања и притисак са трибина да тројици делиоца (не)правде не прође да краду за најповлашћенији тим у такмичењу и биће све ок. Video sam da se ovo provlači na još nekim mestima (npr. Point guts podcast) da nam kao ovaj (daleko) kvalitetniji Žalgiris više leži od prošlogodišnjeg limitiranog Žalgirisa. Sa tim ne da se ne slažem, nego ne znam kako neko uopšte može da iskonstruiše takav narativ. Čuj nema Dunstonovog lukavstva, samo je tu trenutno 5 puta bolji igrač od predpenzijskog Dunstona (Wright) koji pri tome preti i spolja. NWG je bolje od bilo čega na bekovima što su imali prošle sezone, a da pri tome nije ugušio Francisca, naprotiv, a tu je i Lo koji je takođe značajno bolji igrač od svakog litvanskog beka na rosteru. Što se mesara tiče, tu su i dalje i Ulanovas i Butkevičius i Brazdeikis, Tubelis je vrlo fizikalan i snažan igrač, a tu je i Syrvidis za malo finije radove. Ajde da je Žalgiris u nekoj slabijoj formi pa tu da se nađe neki silver lining, nego su ekipa u trenutno najboljoj formi u EL. U ovakvoj našoj situaciji sa povredama, oni su ne blagi nego popriličan favorit večeras. Carterova situacija nam je naišla u najgorem mogućem trenutku, pred seriju pobedivih utakmica kod kuće. Nema predaje naravno ali stvarno ne vidim ko će da nadoknadi njegove poene, mi imamo šansu večeras samo ukoliko i CMM i Yago odigraju strašne utakmice + Moneke, Nwora i Kalinić da budu na visokom nivou (ne, 2 poena protiv Fenera nisu visok nivo koliko god je energija bila dobra). Na sve to, moramo da vodimo veoma računa o faulovima bekova, posebno. Baš teška situacija. 11
forumko topic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ne sećam se da se iko na forumu hvatao za Sferove ljudske kvalitete. Naprotiv, većina je čula da je super lik, pozitivac, pije i puši tompuse sa Teom u slobodno vreme, formirao drugarski odnos sa igračima, delio minutažu svima, da ne bi neko bio nezadovoljan... E, tu dolazimo do problema. 3
Гвозден Чекић Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Прошле године смо ми кренули са 3-0 и отишли у госте Жалгирису који нам је скинуо нулу. Нећу да вас подсећам на који начин. Ове године је обрнута ситуација. Вечерас ми њима скидамо нулу. 5
Petkovic Miroslav97 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 10 minutes ago, Гвозден Чекић said: Прошле године смо ми кренули са 3-0 и отишли у госте Жалгирису који нам је скинуо нулу. Нећу да вас подсећам на који начин. Ове године је обрнута ситуација. Вечерас ми њима скидамо нулу. Barsa ( pokrali nas kući, čist faul nad bolombojem nije sviran ispod naseg kosa) pa Real ( Pamtimo po Zakucavanju Plavšića 😂) pa tek je onda bio Zalgiris i pljačka tamo. 3
Wingwalker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Sa šumarima u EL imamo jeziv skor 5-13 uz izgubljena zadnja 5 susreta. Poslednji put smo ih dobili u decembru 2022-e kao domaćini. U svakoj pobedi smo ih spustili ispod 80 poena. Nadam se da ćemo večeras momački da ih izgrizemo, jer da nam dodju, dodju nam ko nikad niko. Realno ovo dobijamo samo uz njihov loš dan i zbirno 30 poena naših polu-plejeva. Neka bude što biti ne može... Edited 3 minutes ago by Wingwalker 3
TripleJ Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 24 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Barsa ( pokrali nas kući, čist faul nad bolombojem nije sviran ispod naseg kosa) pa Real ( Pamtimo po Zakucavanju Plavšića 😂) pa tek je onda bio Zalgiris i pljačka tamo. Gvozdenu otupeo Čekić pa ima rupu u secanju od tih par tekmi 😉
Borky Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 27 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Barsa ( pokrali nas kući, čist faul nad bolombojem nije sviran ispod naseg kosa) pa Real ( Pamtimo po Zakucavanju Plavšića 😂) pa tek je onda bio Zalgiris i pljačka tamo. Tu je najveca greska bila MATERIJALNA POVREDA PRAVILA kada gledaju snimak a nemaju pravo na to. Znaci ne sudiska procena ili nije mozda vidio vec su prekrsili pravila To je jedini slucaj za koji znam da su direktno prekrsena pravila i to u odlucujucim trenucima utakmice. 3
alokin Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ovako osakaćeni povredama, nažalost ne vidim kako možemo dobiti.. 1
Гвозден Чекић Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 37 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Barsa ( pokrali nas kući, čist faul nad bolombojem nije sviran ispod naseg kosa) pa Real ( Pamtimo po Zakucavanju Plavšića 😂) pa tek je onda bio Zalgiris i pljačka tamo. Не знам зашто је мени било у глави да је то било 4. коло 😂 сад видим да је ипак било 6. 1
Zola Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Uvek ima mesta za optimizam, čak i u ovakvim momentima. Normalno da ovako skraćena rotacija ne može na duge staze, al na ludilo može dve tri tekme! Nek se pošibaju maksimalno, pa šta nam Bog da! Opet ću u jednoj od naših pesama naći okidač za optimizam. "Sigurno ćeš pobediti ako boriš se" U ovako teškim trenucima samo podrška, bez negative! Ajmo cigani! ❤️🤍 1
NikolaTest Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Ja bih voleo da nasi izadju sa 'nozem u zubima', odigraju agresivnu odbranu i dobrano ih prebiju. Pa ako je dovoljno za pobedu super. Problem je sto smo kratki sa igracima na bekovskim pozicijama za agresivnu odbranu 😞 Edited 1 hour ago by NikolaTest
Milos 3.14 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Žalgiris trenira dojučerašnji Šarasov pomoćnik, nadam se da će proći identično. Ključ je ono što su oni radili godinama. U meso od prvog minuta, bez lakih poena, ali pametno sa faulovima. Miljenović mora večeras na 10 minuta da izujeda nekog, svaki čovek nam je bitan 1
Karakondzula! Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ne znam kako mislite da se odigra agresivno kada na guzove imamo 3 i po igrača spolja? 4
Borky Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Samo trcane u ledja konstantno kao sto smo radili protiv Fenera. Oni su tvrda ekipa i vole sporiju kosarku. Bice problem uhvatiti Franciska jer nemamo ni jednog dobrog def na loptu al zato ostale treba svesti na minimum. 1
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, forumko topic said: Ne sećam se da se iko na forumu hvatao za Sferove ljudske kvalitete. Naprotiv, većina je čula da je super lik, pozitivac, pije i puši tompuse sa Teom u slobodno vreme, formirao drugarski odnos sa igračima, delio minutažu svima, da ne bi neko bio nezadovoljan... E, tu dolazimo do problema. Taman posla, nije ga niko vredjao, samo su ga zvali giros majstor, zalizana prevara... ne kudi majka sina što se kockao nego što se vadi. Ali eto, svaki novi trener je nova prilika da se upristojimo i da kritikujemo argumentovano i konstruktivno a ne da delujemo kao frustrirana stoka. 6
forumko topic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, JPM said: Taman posla, nije ga niko vredjao, samo su ga zvali giros majstor, zalizana prevara... ne kudi majka sina što se kockao nego što se vadi. Ali eto, svaki novi trener je nova prilika da se upristojimo i da kritikujemo argumentovano i konstruktivno a ne da delujemo kao frustrirana stoka. Ako nekoga nazoveš giros majstor, to nije uvreda. Ja npr. ne umem da spremam giros. Njemu je to dodatna veština i odmah bogatiji CV. 1
leki bg Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, Milos 3.14 said: Miljenović mora večeras na 10 minuta da izujeda nekog, svaki čovek nam je bitan Realno ako Nwora uzme 20 mina na 2, kombo Jago-CMM 5 mina...Miljenovic je na 15 mina I ako ne budemo imali probleme sa faulovima (a imacemo ih osim ako ne igramo ONU odbranu koju vise niko ne igra osim Mute protiv Zvezde).
Fromthecorner Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Znaci veceras protiv prvog na tabeli, oni uz Monako bez ijedne povrede, mi bez 3 startera i jos 3 igraca. Nismo ih dobili poslednjih 5 puta, imamo novog trenera koji je drzao 2 treninga, tu je i takozvano “ukrajinsko sudjenje”. Tu je i skor Ulanovasa i Loa protitv Zvezde Ako nista momci nemaju sta da izgube pa se nadam da ruka nece zadrhtati i da cemo prebaciti tih 30% za 3… Edited 1 hour ago by Fromthecorner 2 1
forumko topic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Fromthecorner said: Znaci veceras protiv prvog na tabeli, oni uz Monako bez ijedne povrede, mi bez 3 startera i jos 3 igraca. Nismo ih dobili poslednjih 5 puta, imamo novog trenera koji je drzao 2 treninga, tu je i takozvano “ukrajinsko sudjenje”. Tu je i skor Ulanovasa i Loa protitv Zvezde Ako nista momci nemaju sta da izgube pa se nadam da cemo prebaciti tih 30% za 3… Odlična retrospektiva. Bukvalno svi aduti na našoj strani. 1 1
Recommended Posts