Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Summerfunk said:

Kažu da naginjemo ka domaćem treneru. Znači Saša ili Radonja.

S obzirom na Tipsijevu objavu, dodaš na to da je Saša Miškov, trebalo bi da je to to.

Svakako je najbolje resenje Sasa od domacih opcija

• Ha-ha 3
  • Tuzno 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Iskreno mi je žao Janisa, postoji veliki udeo u spletu okolnosti oko početka ove sezone, ali je pošteno i reći da je on veliki deo kredita potrošio u finišu prošle sezone. Tako da je ovu krenuo malte ne od početka.

Koga god dovedu par stvari je jasno. Jedno je da taj nije čudotvorac i da će ova ekipa privatnika baš trebati određeno vreme da izgleda iole dobro, i drugo da ova uprava jednako nema poverenje, isto kao i Janis.

• Like 8
Posted

Ovo da ce covek koji se rastao sa nama voditi evroligasku utakmicu je nesto najludje sto sam cuo. Pa nisu dovoljno pogubljeni bili i pre ovoga i zamisli covek vodi utakmicu gde i on i svih 12 igraca znaju da od sutra vise nece biti trener. Bolje nek mas ne vodi niko bar ce biti neka drugacija energija i na neko ludilo mozda imamo sansu, ovo da Janis vodi utakmicu a dobio otkaz je prosto neverovatno. Malo je bilo sto vracamo igrace koje smo sutnuli pre priprema sad jos trenera kome je urucen otkaz teramo da vodi utakmice...

• Like 4
Posted
8 minutes ago, Disfruto said:

Svakako je najbolje resenje Sasa od domacih opcija

Iskreno, najviše bih voleo Alimpijevića. Ako bih mogao da biram.

Ovako, pecaju na neku siguricu. Znaš da nam trenutno gori pod nogama i da Sveropolus mora da leti. To je i kafe kuvarici jasno. I sad gledaš da ugasiš požar i zadovoljiš navijače, simpatizere... Najlogičniji potez - Dejan Radonjić. Znaš da za njega niko nema ružnu reč. Bio tu nekoliko puta, spašavao sezonu, najtrofejniji trener. Nešto slično kao u FK-u sa vraćanjem Vladana Milojevića. Znaš da ga svi vole zbog onoga što je doneo Zvezdi, dolazi posle stranca (gde više niko ne veruje u strane trenere) i spasava sezonu u domaćoj ligi. Ali onda dolaziš do toga, gde isti taj Milojević, ne pravi neke rezultate u Evropi, pa možeš pročitati svakakve uvrede na njegov račun. Što na X-u, facebooku, instagramu... Od smrti, do vređanja porodice, psa, ma svega. Bojim se da ako i Radonjić zaveže nekoliko poraza, ne ispuni neka očekivanja (???) da ga čekaju isti komentari i isti tretman.

Ja bih rekao da će možda i pre Obradovića da se vrati Radonja, čisto da svi budu srećni i da sa njim krećemo u neki projekat od 2-3 godine, koliko već imamo licencu. Time će dobar deo da "hvali" upravu kako su uradili dobar posao sa Tomićem i vraćanjem Radonje. I kako su se iskupili za debakl u prošloj sezoni.

Ne znam, ali bih rekao 70% Radonja, 30% Obradović.

A da ne spominjem što su idioti pustili medijima da nam trener odlazi posle Fenera, tako da ga realno boli k. kako će da odigra. Bolje da su mu sad dali nogu u dupe i pustili Tomića da odradi tu utakmicu. Užasni smo. Ali je bilo i za očekivati, samo da se koliko toliko smiri Zvezdaška javnost i da ispadne da se nešto ipak radi u toj upravi.

Posted (edited)

Paskval je beskompromisan profesionalac i jako tvrda glava.

Po jednoj verziji sa Barsom je završio pregovore kada su krenuli da se cenkaju. 

A Saša je samo jako tvrda glava...:)

Sa druge strane...ne treba zaboraviti činjenicu da je Obradović svojevremeno izgurao celu sezonu u Monaku sa ravnopravno rasporedjenom  minutažom i učinkom za još dve jako tvrde glave: Dilan Enis i Noris Kol koji su odigrali odličnu sezonu.

Sašina izjava na KZN u Beogradu o Džejmsovom statusu u klubu, (kada je  promašio trojku sa krila i samo preskočio reklame i otrčao u svlačionicu iako je ostalo još nekoliko sekundi da se odigra do kraja tekme), jasan je pokazatelj da je i njemu jasno gde zeka pie vodu u Monaku.

Žoc je svojevremeno nakon poraza Fenera u finalu EL frajerski ponudio ostavku koju turci nisu prihvatili.

Ostavku ipak nije ponudio kada ga je jedan Alimpije izbacio iz EC trke pobedivši ga u Areni.

To navodim kao paralelu sa Lasovim epizodama u Baskoniji i Bajernu sa sigurno slabijim rosterima...ali eto, dešava se i boljima.

Paskval i Laso će sigurno tražiti i višegodišnji ugovor tako da je spala knjiga na dva slova...ćirilična.

Ne bi voleo da odaberu Sašu jer njegovu "oproštajnu" sa Zenitom još nisam defragmentirao...a ne pamtim sličan primer da je tim tako transparentno odjavio trenera. Jeziv prizor...ne ponovilo se nikom.

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Posted
9 minutes ago, Summerfunk said:

Iskreno, najviše bih voleo Alimpijevića. Ako bih mogao da biram.

Ovako, pecaju na neku siguricu. Znaš da nam trenutno gori pod nogama i da Sveropolus mora da leti. To je i kafe kuvarici jasno. I sad gledaš da ugasiš požar i zadovoljiš navijače, simpatizere... Najlogičniji potez - Dejan Radonjić. Znaš da za njega niko nema ružnu reč. Bio tu nekoliko puta, spašavao sezonu, najtrofejniji trener. Nešto slično kao u FK-u sa vraćanjem Vladana Milojevića. Znaš da ga svi vole zbog onoga što je doneo Zvezdi, dolazi posle stranca (gde više niko ne veruje u strane trenere) i spasava sezonu u domaćoj ligi. Ali onda dolaziš do toga, gde isti taj Milojević, ne pravi neke rezultate u Evropi, pa možeš pročitati svakakve uvrede na njegov račun. Što na X-u, facebooku, instagramu... Od smrti, do vređanja porodice, psa, ma svega. Bojim se da ako i Radonjić zaveže nekoliko poraza, ne ispuni neka očekivanja (???) da ga čekaju isti komentari i isti tretman.

Ja bih rekao da će možda i pre Obradovića da se vrati Radonja, čisto da svi budu srećni i da sa njim krećemo u neki projekat od 2-3 godine, koliko već imamo licencu. Time će dobar deo da "hvali" upravu kako su uradili dobar posao sa Tomićem i vraćanjem Radonje. I kako su se iskupili za debakl u prošloj sezoni.

Ne znam, ali bih rekao 70% Radonja, 30% Obradović.

A da ne spominjem što su idioti pustili medijima da nam trener odlazi posle Fenera, tako da ga realno boli k. kako će da odigra. Bolje da su mu sad dali nogu u dupe i pustili Tomića da odradi tu utakmicu. Užasni smo. Ali je bilo i za očekivati, samo da se koliko toliko smiri Zvezdaška javnost i da ispadne da se nešto ipak radi u toj upravi.

Radonjica ne bi voleo covek se muci sa engleskim u 2025oj godini pritom ta kosarka je zaostala kao i grkova u nekoj 2015oj godini. Nama treba neki moderan trener, tim nije los fali neki plej/bek da poveze redove i moze se sa ovim raditi fino.

Obe ruke za Alimpija ali je to nerealno.

Sasa Obradovic zato.

• Like 1
Posted
22 minutes ago, JPM said:

Iskreno mi je žao Janisa, postoji veliki udeo u spletu okolnosti oko početka ove sezone, ali je pošteno i reći da je on veliki deo kredita potrošio u finišu prošle sezone. Tako da je ovu krenuo malte ne od početka.

Koga god dovedu par stvari je jasno. Jedno je da taj nije čudotvorac i da će ova ekipa privatnika baš trebati određeno vreme da izgleda iole dobro, i drugo da ova uprava jednako nema poverenje, isto kao i Janis.

Nema razloga, dok ide, ide, kad ne ide ...

Paskval nema sanse da dodje, ne bi mi odresili kesu, preskup je za nas.

Laso je iz jedne uredjene zemlje pobegao nazad u Spaniju jer mu se tamo nije svidelo, sigurno bi mu se svidelo kod nas, otpada.

Dejo je malo tvrdji orah za pregovore i nece prihvatiti tek tako ali znam ko hoce i taj ce biti novi trener.

Msm da je jasno o kome se radi a i sam je izjavio da mu je san da vodi klub pred prepunom arenom jer za to nije imao prliku.

Nema Tece, nema prepreka.

Srednje zalosno resenje, vise zalosno nego srednje.

• Like 2
Posted

Iskreno ako ne moze Paskval ja sam za nekog trenera ispod radara. Sve je vise takvih trenera u ligi, kosarka se menja i bolje neko kome odgovara ovakav sastav i zeljan je dokazivanja na najvecoj evropskoj sceni nego neko provereno ime koje na neke emocije i staru slavu uzima tim koji mu ne odgovara i pokusa da spase sta se spasiti moze. Ovako pokusas sa nekim neafirmisanim trenerom do kraja sezone i das mu ugovor +1,2 sezone i na to neces puci mnogo para. Ako bude lose pred leto ces imati sigurno bolji izbor trenera plus ce taj trener moci da selektuje ekipu a bogami sam siguran da ce i od ove moci da se zadrzi dobra osnova.

Kad pogledas trenere u ligi Ataman i Saras su klasa za sebe, Itudis i Skariolo iza njih, Zeljko i Mesina iako imaju respektabilne rostere i neograniceno poverenje rezultati  su im  godinama tanki i deluje da kaskaju u ovoj eri el kosarke. Od ostalih iskusnijih trenera tu je jos Dusko koji je imao tu odlicnu sezonu sa Baskonijom ali pored toga nista senzacionalno. Sve ostale ekipe imaju neafirmisane mlade trenere ili debitante u el. Po meni pre ce neko takav da napravi bum i iznenadi (kao Spliter prosle sezone, ili Saras kad je Zalgiris igrao F4) nego neko provereno ime koje je godinama u ligi al nikad nije bio trenerski krem ili mu je vrhunac prosao.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)

Prošli put kada se biralo između Obradovića i Radonjića, Saša je dobio prednost.

Kasnije je Radonja nekako isčupao tu sezonu.

Nadam se da nećemo dva puta napraviti istu grešku. Jako lošu košarku smo igrali kada je Obradović bio trener, još lošija je bila selekcija i odabir igrača.

Što se mene tiče, samo Radonja. Niti mislim da je Obradović bolji trener od Sferopulosa, a na sve to su mi jako upitni i njegovi ljudski kvaliteti.

Dakle, Strong difens end tranzišn ofens

Edited by Brajant Danston
  • Like 5
Posted

J.bo te, prizivanje Radonje leta 2025-te...ne verujem sta citam🫣

Pa to je isto kao da se sad Bajic vrati u Igokeu, zato sto jelte niko ne hendluje Dodikove galaktikose bolje od  " sve vam j.bem, igrajte odbranu" Bajica.

Samo sto su ovi nasi galaktikosi nasli cup sa zlatom.

Odbijam da poverujem da smo toliko nazadan klub....

• Like 1
  • Thanks 1
  • Pumpaj! 1
Posted
5 minutes ago, Gudura said:

Pa to je isto kao da se sad Bajic vrati u Igokeu, zato sto jelte niko ne hendluje Dodikove galaktikose bolje od  " sve vam j.bem, igrajte odbranu" Bajica.

Pa, u konkurenciji jednog "ju nou aj hev haj basketbal ajkju" Sase Obradovica, Radonjic se cini kao apsolutni dzekpot, da ne kazem Fil Dzekson.

Malo mu bacih pogled na tviter, covek je otelotvorenje transfera blama.

• Like 2
Posted (edited)
24 minutes ago, Disfruto said:

Radonjica ne bi voleo covek se muci sa engleskim u 2025oj godini pritom ta kosarka je zaostala kao i grkova u nekoj 2015oj godini. Nama treba neki moderan trener, tim nije los fali neki plej/bek da poveze redove i moze se sa ovim raditi fino.

Sasa Obradovic zato.

Mislim da se trenutno ide u smeru da se zadovolji Zvezdaška javnost, nego bilo šta drugo. Samo dovođenje Radonjića bi verovatno vratilo i publiku u ABA ligu, verovatno bi i u EL bilo punije, bez obzira na rezultat (jer svi znamo da su ovde ljudi opsednuti da mi moramo imati sve domaće, od igrača, trenera pa do kafe kuvarica), pa i do toga da bar na dve godine Dozet i Bagzi kupe malo mira, gde su uspeli da vrate miljenika Radonjića u svoj klub, pa makar rezultati bili kao Janisovi, ako ne i gori, prećutaće većina, samo jer je Radonjić. I to je ono trenutno gašenje požara, daj ljudima ono što traže. 

I ako dođe do toga, tu bi se onda kasnije ispucao onaj kredit "ali Radonja je pravio čuda sa 4,65m budžeta, treba ga pustiti sad sa 20+m".

Nemam ništa protiv Saše ja lično. Ako se već vaga između njega i Radonje. Samo mislim da ni on neće dočekati kraj sezone, pogotovo ako je istina da se ne gotivi sa pojedinim igračima kao što vi odavde pričate, da ga igrači generalno preziru.

Najviše bih voleo nekog mlađeg, perspektivnijeg trenera. Nerealno zvuči, ali ako već mora domaći isključivo, neka bude Alimpijević. Znam da su šanse verovatno 0.1%. 

Edited by Summerfunk
Posted (edited)
8 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Izgleda da je ipak Obradovic. Tako da ocekujem Miska sa: ,, Beograd ima jedno prezime". 😂

Čima gasi pikavce u pupak...

Edited by Wingwalker
  • Ha-ha 3
Posted
25 minutes ago, Disfruto said:

Sasa Obradovic zato.

Radonja je dosta solidno napumpao vokabular, ono malo sto sam uhvatio u Bahcesehiru je zvucalo sasvim korektno.

Ako neko ima nepodnosljiv engleski, to je Sasa Obradovic. "You know", pa rec-dve, pa "you know", pa rec-dve, pa "you know"... to je sablon iz kog ne ispeva da se iskobelja vec 15 godina.

You know, we played, you know, a good, you know, game. 

Posted

Kakav hejt prema Obradoviću, jednostavno klima na topiku se ove sezone očigledno ne može promeniti.

Žao mi Janisa, u jednom momentu je 16:10 bilo tako bajkovito, da sam ja videla potencijalni dvomeč sa Bajernom i nas na F4 🫠

Nakon te pauze posle KRKa, mislim da sam negde videla, da je skoro pobeda i poraza ladno: 12-17.

Bilo je lepih momenata, pamtićemo ga i po dobrom, verujem i on nas.

A ko će doći, pojma nemam. A da mogu i ja da biram, isto pojma nemam koga bih izabrala.

Svakako, puno sreće novom starom treneru, treba će mu i to ihahaaaaj, što bi se reklo.

Posted
3 hours ago, L' Imperatore said:

Može da se diskutuje kakvu ko košarku voli da gleda. Jasno je da mnogi cene tu lepršavost u napadu, brzu igru itd itd.

Ali, jaka timska odbrana, jasno raspoređene uloge, disciplina, skok... To su fundamentalne stvari u ovoj igri i nikada neće potpuno "izaći iz mode". Ili barem ne još neko duže vreme. Možda nije toliko atraktivno gledati, ali ako imaš posložene te stvari, uvek si živ i imaš šanse.

Što se tiće Radonje  bez rominga (nisi ti reko, ali više puta rečeno na forumu). Kao što več neko reče, u Bayernu dve titule (jeste ona jedna bila sa Saletovom  ekipom, koju je preuzeo kasno u sezoni). Panathinaikos katastrofalna situacija. Ni čuveni Pascual se nije tamo dosta bolje proveo. A u Bahcesehiru nije oduševio, ali opet igrao polufinale prvenstva i bio na odbranjen stranski out daleko od finala EK. Znam, znam. Šbb kbb, ali čisto da se spomenem, kako se nebi pojačavala priča o tome kako je u inostranstvu bio kanta za nabijanje.

Što se tiče izgradnje rostera, više puta rečeno da voli na sigurno. Ali bi i tu bacio jedan mali kontra argument. Jeste on često imao te neke "rukometaše" na pleju. Ali nije baš istina da to preferira, več mu je to često bila fallback opcija, kad je izvisio kod svog prvog izbora. Sećamo se svi sage oko AJ Price-a i njegove žene (umesto njega posle došao Mekel, ili jbmg li ga ko već). Posle toga uzeo Williamsa, koji je daleko od rukometaša. U Bahcesehiru zapeo za Manniona ko mutav, za kojeg bi retko ko rekao da je njegov tip igrača. Kad nije prošlo, uzo Jalena Smitha.
Point being, Radonja na pleju ustvari nema ništa provit nekog virtuoza, kojem če predati ključeve napada u ruke, kao što je to uradio sa Marcusom one sezone. Zvezda trenutno ima budžet, gde takav igrač može da se dovede (ili ga več ima u Grahamu?). A da i na drugim pozicijama budu solidni two-way igrači, od kojih se pravi jedna čvrsta i homogena skupina.

E da, tu se opet vračamo na onaj naš stari problem, gde trener nema vremena da traži i skautira te igrače, nego mora da ima kvalitetne saradnike da to urade. Takvih kod nas do sada nije bilo mnogo, ali možda se to promeni sa Tomićem

Nije stvar u tomu da li je fokus na defanzivi ili napadu, stvar je da defanzivno orijentisan trener ne ume da odbrani ono što su trenutno trendovi, a svaki pošten ljubitelj basketa u srbalja voli dobru odbranu.

Što se tiče bolda ja bih očekivao da trener koji nema angažman i dalje radi, odnosno da gleda 3-4 sata košarke dnevno i da iz rukava može da istrese 1-2 pojačanja za svaku poziciju . Na žalost naši treneri nisu u tom fazonu.

2 hours ago, drakon1 said:

Koji Karaičić? Žocov asistent? Retko nesimpatična faca, blago rečeno.

Nesimpatičan, ali i Saše Obradovića asistent u CZ, ciganin i deluje mi perspektivan

2 hours ago, Kooineeperk said:

Nazalost, situacija je takva da je kvaltiet trenera koji bi dosao odnosno mogao/zeleo da dodje, obrnuto proporcionalna njegovom kvalitetu. 

Ne slažem se, ima trenera, treba skauting, ideja šta želimo da igramo, vizija.

P.S. Izgleda da je Obradović. Jebiga , drago mi je kao kad se Nedara vraćao, znaš da ima kvaliteta, znaš i za probleme, ali znaš i da je ciganštura , pecaće nas na emocije

Posted
31 minutes ago, mindgame said:

ako bi neko mogao da garantuje da će se rešiti ,,odnos” sa Dobrićem i Monekeom, vrlo rado bih voleo Sašu na klupi 

a sta je fora sa odnosom njih dvojice?

Posted

Kakav Paskval, jedna Barselona nije mogla da ga dovede. Sada će Zvezda da ga dovede, jeste sigurno. Mislim da je 90% Obradović. 

Ono što je najveći problem što mi promenom trenera ništa ne dobijamo, tim je loše sastavljen. Dobićemo na kratke staze šok terapiju na duge ništa.

Posted
19 minutes ago, Gudura said:

Za Obradovića Radonja je Laso+Paskval , paa na kvadrat. Ako dolazi Obradović onda bolje da smo ostavili Grka. 

Posted
2 minutes ago, Phobia said:

a sta je fora sa odnosom njih dvojice?

Nista sto se ne moze ispeglati. 

Monekeu nije dao da sutira za 3p u Monaku, Kobri zamerao lose partije. 

No big deal

• Ha-ha 1