liv7 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Tesko da Partizan u ovom sastavu moze da nam "naudi",ali mi sami sebi,itekako mozemo..u poslednje 4 utakmice smo najgore odigrali protiv najslabijeg protivnika.To je,ujedno,bila i jedina utakmica u kojoj je pobeda bila "pod moranje"...na sve to,najbolju igru u ovom mini ciklusu,smo pruzili sinoc,u verovatno,najnebitnijoj utakmici sezone.Sve u svemu,ovaj tim je vise puta ove sezone pokazao da je sam sebi najveci protivnik.
VISOKOLETAC Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, perikle said: Pa nudjen je sigurno za 50% ugovora, mozda cak i vise. Samo da ga se otarasimo. Niko nije hteo. Ima i do toga sto on nije hteo da igra van EL. Osim toga brzo se zaboravlja kako nam je kao jedini plej doneo titulu ABA lige, pobednicki kos Partizanu. On je covek izgubio ono sto mu Sale istice kao prednost, a to su muda. Ranije nije preskakao suteve i pogadjao u finom procentu. Ranije ga je bilo briga ako dobije i par banana na ulazu za redom, a sada svi ocekuju taj pas napolje. Sa preskakanjem otvorenih pozicija za sut je izgubio i tu jedinu prednost koju je imao. Jednostavno od povrede prosle godine, a posebno od ovog, ne dolazi ne trebas nam, je drugi igrac. Po meni, bilo koji nas navijac koji vredja naseg igraca, je zreo za psihijatra. Niko nije savrsen i zavisi puno od situacije, tenutka u kom se nasao i mnogih drugih faktora da bi pruzio igre kakve OCEKUJEMO od njega. Ovo ocekujemo, posebno naglasavam, jer svako od nas ima drugaciju sliku. kako ko treba da igra. Mozda je juce u praznom Pioniru Jago cuo kako ga ljudi napusavaju za svaki potez, pa resi da ga bas zabole da se cima kada vec ima svojih 900 hiljada jos godinu i tri meseca. Mozda bi da smo ga malo podrzali i podigli posle promasaja ili pogresnog dodavanja, sada imali jos neku pobedu vise i ne bi kukali na bekap pleja, jer nas je covek sam vukao skoro celu sezonu, a sada ne moze da bude ni bekap. I da ne bude da sam pro Jago, mislim da je Miljenovic morao biti u 12 posle zaustavljanja Nana u prvoj utakmici sa PAO. 3
Sector Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 8 minutes ago, liv7 said: Tesko da Partizan u ovom sastavu moze da nam "naudi",ali mi sami sebi,itekako mozemo..u poslednje 4 utakmice smo najgore odigrali protiv najslabijeg protivnika.To je,ujedno,bila i jedina utakmica u kojoj je pobeda bila "pod moranje"...na sve to,najbolju igru u ovom mini ciklusu,smo pruzili sinoc,u verovatno,najnebitnijoj utakmici sezone.Sve u svemu,ovaj tim je vise puta ove sezone pokazao da je sam sebi najveci protivnik. Pa u tom sastavu su naudili mnogima, uglavnom su konkurentni i dosta pobjeđuju, ne vidim razlog da se podcijenjuju naročito nakon neprijatnog iskustva sa Bayernom. 9
djenkoslav Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Prosli derbi u EL su oni bili mnogo slabiji a mi mnogo jaci pa svi znamo kako se to zavrsilo. Trebalo bi da dobijemo, ali se ne bi prerano radovao. Elem, nije slucajno da nama prednost od 15-20 poena ne znaci nista... jako lako mi to prokockamo. 2
sinisat5 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Partizan ima sasvim dobar sastav,narocito 7-8 igraca,mozda nemaju sirinu.Karlik,Sterling,Bonga,Osetkovski Bruno je odlična petorka,plus Kalates,Milton,Dzakir..Budemo li igrali ono nase, pusti protivnika da se razigra,primi oko 50p prvo poluvrijeme pa onda kao drugo počni igrati odbranu neće biti dobro..Ako nisu u stanju od prve minute izginuti i jednu utakmicu pošteno odigrati 40 minuta, neka izgube i nisu za play of. 1
Gudura Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 47 minutes ago, sinisat5 said: Partizan ima sasvim dobar sastav,narocito 7-8 igraca,mozda nemaju sirinu.Karlik,Sterling,Bonga,Osetkovski Bruno je odlična petorka,plus Kalates,Milton,Dzakir..Budemo li igrali ono nase, pusti protivnika da se razigra,primi oko 50p prvo poluvrijeme pa onda kao drugo počni igrati odbranu neće biti dobro..Ako nisu u stanju od prve minute izginuti i jednu utakmicu pošteno odigrati 40 minuta, neka izgube i nisu za play of. Koga bi menjao glava za glavu iz njihove startne petorke: Carlik, Sterling, Bonga, Osetkovski, Bruno Za nasu: CMM, Nwora, Kalina, Moneke, Bolomboj Verovatno samo Bonga-Kalina, cisto igracki gledano A sada, koga bi menjao iz zamenske petorke: Calates, Milton, Lakic, Poku, Jekiri Vs. Batler, Carter, Dobric, Ojeleye, Izundu/Rivero? Tako sam i mislio... Njima su 11 i 12 igrac Radanov i Bosnjakovic, nama Jago i Rivero/Izundu. Davidovac bi kod njih verovatno ravnopravno mogao da se kolje za minute sa Poku-om, a kod nas je trinaesto prase. Tako da nemojmo se zajebavati, kvalitet i sirina rostera su debelo na nasoj strani, o cemu govore i trenutne pozicije na tabeli, da ne pricamo kako je to izgledalo do pre samo 4,5 kola. Dakle nemojmo se baviti relativizacijom i trazenjem alibija za eventualni poraz u predstojecem derbiju, kvalitet je na nasoj strani, o vaznosti meca za jedne i druge da ne govorimo, i eventualni poraz je ravan katastrofi, iako nisam sklon fatalizmu Edited 4 hours ago by Gudura 6
Sinnerman Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nama su ove sezone pobedu odnosile i mnogo slabije ekipe od Partizana. Na stranu to što će biti rasterećeni i nabrijani na maks. A sada su još u zaletu. Oladite malo sa izjavama a la Saša Obradović, o lakšem treningu jer suze nakon toga mogu baš da peku. 1
Djirona Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 5 hours ago, berti said: Ne znam sta ce Karliku onakva izjava. Jbt, hajde da se navijaci na taj nacin prepucavaju, ali igraci... Ma dobro, malo trash talka pred derbi nije na odmet. Izjava "voleli bismo više od ičega na svetu da oni ne prođu dalje" može samo da laska. Neka imaju svoje želje, a mi gledamo samo nas, i da nastavimo sa titulama i dobrim igrama u Evropi. 1
Truman Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 hours ago, berti said: Ne znam sta ce Karliku onakva izjava. Jbt, hajde da se navijaci na taj nacin prepucavaju, ali igraci... Ja bih mu se zahvalio. Ta izjava moze samo dodatno da motivise nase strance. Domaci znaju tezinu svakog derbija, tako da je njima svejedno. Ali Chimu, Nworu, Kodija itd. ce sigurno da udari na ego.
Вујке Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Саша је очигледно изгубио ауторитет у тиму и то је велики проблем. Боломбојева жена је након утакмице против Барселоне имала објаву на инстаграму (накнадно уклоњену) у којој критикује игру без центара у ситуацији кад 3 центра седе на клупи. Осим тога, после Миљеновићеве одличне партије јуче, делује да су Чима, Коди и сам Миљеновић такође на инстаграму послали јавне поруке Саши Обрадовићу да је његово терање ината са форсирањем Јага бесмислено. Нису то урадили директно, наравно, али контекст њихових објава је јасан. На треба заборавити ни да је након утакмице против Басконије Нвора јавно изјавио да није срећан што је предуго седео на клупи, али да је то одлука тренера, што је такође била врста јавног притиска на Сашу Обрадовића. На крају крајева и оне Јагове драматичне поруке на инстаграму од пре пар месеци су такође биле нека врста јавног притиска, а исто то је било и скандирање ”МВП" Стефану Миљеновићу приликом слободних бацања. Да се разумемо, нисам фан оваквог понашања, и тренеру тим не смеју састављати ни играчи, ни трибине, ни анонимни коментатори са интернета и јутјубери, а понајмање жене играча. Али овакве поруке су показатељ да је тренеров ауторитет доведен у питање. Осим тога, не могу да верујем да овде није примећено да је Саша након Миљеновићеве утакмице сезоне, против Дубаија који је играо са првом петорком, протоколарно честитао Стефану једном полуреченицом, а онда у наставку конференије за штампу ничим изазван причао да је ”Јаго добро организовао игру”, и то након меча у ком је Јаго био убедљиво најгори појединац на терену. То је чисто терање ината и тренерска сујета. Не постоји ниједно рационално објашњење за ту реченицу, осим да је ствар са Јагом за Сашу постала питање тренерске сујете. Маргарет Тачер је једном рекла: бити моћан је исто што и бити дама; ако мораш да кажеш да јеси, значи да ниси. Слично је и са људима који имају увереност у личне квалитете. Ако Саша Обрадовић мора стално да наглашава да је добар тренер јер ради већ 20 година, да неће да расправља са јутјуберима, да му треба 3 минута да од човека направи лакрдију, да је он направио тим Монака који је отишао на Ф4... то значи да он нема високо самопоуздање. А пошто је свестан да играчи природно осећају његов мањак самопоуздања, све то покушава да надомести ирационалним терањем ината, које служи да играчима покаже да он има ауторитет. (Сећате ли се начина на који је објаснио зашто је Грејем отписан? Рекао је да Грејем није хтео да игра двојку, већ кеца, а онда додао „Ја сам га видео на плеју, и тачка”, што је отприлике требало да значи „То је моја одлука и нема ту расправе, људи са интернета који пишу да је Грејем бољи од Јага немају појма, нису они тренери, ја сам тренер”). Због свега тога Саша се сада плаши да би признање да је погршио у вези са Јагом довело до урушавања његовог кредибилитета, па брани ту одлуку на сваки начин, надајући се да ће Јаго проиграти. А Јаго игра једну од најгорих сезона коју је неки играч Звезде играо последњих година. Човек шутира тројке 20 и кусур одсто (Миљеновић је на солидних 35 процената), и притом је плеј који апсолутно никада не покушава да заврши на кошу кад уђе у рекет, већ обавезно баца лопту напоље, због чега су противнички играчи почели да шире одбрану кад је он на терену, па ти пасови не праве никакву предност. Своју улогу је свео на преношење лопте и додавање Батлеру, са којим га Саша упарује. Не постоји тај кошаркашки стручњак на свету који ме може убедити да Миљеновић не може да пренесе лопту и дода је Батлеру, а онда да чека на евентуални шут са дистанце, као што ради Јаго. Што се мене тиче, дерби ће бити врло јасан тест. Ако Миљеновић, који је у доказано одличној форми, не добије прилику да буде у 12 уместо Јага, који је у доказано катастрофалној форми, ја више нећу имати разумевања за понашање Саше Обрадовића и сматраћу га таоцем личне сујете. И још једна ствар у вези Миљеновића. Сећам се прошле године на евролигашком дербију када сам први пут уживо гледао Николу Топића. Сви смо много очекивали од тог клинца, а то му је био један од првих мечева у Евролиги у нашем дресу. Момак је отворио утакмицу тако што је узео лопту, пробио у рекет и постигао кош. Исте секунде ми је било јасно каквог је кова тај младић. Постоје играчи који једноставно имају ту неку спортску дрскост у себи, који се не плаше великих мечева и великих прилика, већ у њима показују своје најбоље лице (да не буде да само хвалим звездаше, такви су рецимо и Богдан Богдановић и Алекса Аврамовић). С друге стране, постоји тип кошаркаша (и спортиста генерално) који упркос великом квалитету имају страх од велике позорнице, па своја најбоља издања по правилу пружају у мање важним мечевима (такви типови играча су рецимо Немања Недовић и Марко Гудурић). Ако Саша Обрадовић не препознаје да Стефан Миљеновић (упркос свим својим објективним кошаркашим ограничењима и чињеници да није класичан плејмејкер) спада у ову прву категорију, а Јаго у другу, и да је поврх свега тога један у одличној а други у очајној форми, онда он има проблема са читањем спортске психологије играча, а то је озбиљан хендикеп за кошаркашког тренера. Edited 2 hours ago by Вујке 1 5
Taki Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, Gudura said: Koga bi menjao glava za glavu iz njihove startne petorke: Carlik, Sterling, Bonga, Osetkovski, Bruno Za nasu: CMM, Nwora, Kalina, Moneke, Bolomboj Verovatno samo Bonga-Kalina, cisto igracki gledano A sada, koga bi menjao iz zamenske petorke: Calates, Milton, Lakic, Poku, Jekiri Vs. Batler, Carter, Dobric, Ojeleye, Izundu/Rivero? Tako sam i mislio... Njima su 11 i 12 igrac Radanov i Bosnjakovic, nama Jago i Rivero/Izundu. Davidovac bi kod njih verovatno ravnopravno mogao da se kolje za minute sa Poku-om, a kod nas je trinaesto prase. Tako da nemojmo se zajebavati, kvalitet i sirina rostera su debelo na nasoj strani, o cemu govore i trenutne pozicije na tabeli, da ne pricamo kako je to izgledalo do pre samo 4,5 kola. Dakle nemojmo se baviti relativizacijom i trazenjem alibija za eventualni poraz u predstojecem derbiju, kvalitet je na nasoj strani, o vaznosti meca za jedne i druge da ne govorimo, i eventualni poraz je ravan katastrofi, iako nisam sklon fatalizmu Pa i Karlik-Kodi, Nvora-Sterling je za zamisliti se,sigutno su podjeljena misljenja.. A na 5 ni Bolomboj poslije povrede nije bas neki plus u odnosu na Bruna i ako bi ja uvijek birao Bolomboja. Imamo sirinu zato trebamo igrati jako i sa velikim intenzitetom od pocetka, ne uci u neku neizvjesnu zavrsnicu..
Shunsuke Nakamura Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Zašto Miljenović ne bi uzeo minute koje ima Karter? Meni Karter djeluje besmislenije od Jaga trenutno. Ne osporavam njegove kvalitete, ali mislim da je upao u loš trenutak i da je ovo drugačiji roster od onog koji je počeo sezonu. On će biti pojačanje sledeće sezone, ove pak nemam nikakva očekivanja od njega. 1
Урош19 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Shunsuke Nakamura said: Zašto Miljenović ne bi uzeo minute koje ima Karter? Meni Karter djeluje besmislenije od Jaga trenutno. Ne osporavam njegove kvalitete, ali mislim da je upao u loš trenutak i da je ovo drugačiji roster od onog koji je počeo sezonu. On će biti pojačanje sledeće sezone, ove pak nemam nikakva očekivanja od njega. Vrv će tako i biti, Karter je ipak propustio dobar deo sezone a sad nam je svaka utakmica bitna.
VISOKOLETAC Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 43 minutes ago, Вујке said: Саша је очигледно изгубио ауторитет у тиму и то је велики проблем. Боломбојева жена је након утакмице против Барселоне имала објаву на инстаграму (накнадно уклоњену) у којој критикује игру без центара у ситуацији кад 3 центра седе на клупи. Осим тога, после Миљеновићеве одличне партије јуче, делује да су Чима, Коди и сам Миљеновић такође на инстаграму послали јавне поруке Саши Обрадовићу да је његово терање ината са форсирањем Јага бесмислено. Нису то урадили директно, наравно, али контекст њихових објава је јасан. На треба заборавити ни да је након утакмице против Басконије Нвора јавно изјавио да није срећан што је предуго седео на клупи, али да је то одлука тренера, што је такође била врста јавног притиска на Сашу Обрадовића. На крају крајева и оне Јагове драматичне поруке на инстаграму од пре пар месеци су такође биле нека врста јавног притиска, а исто то је било и скандирање ”МВП" Стефану Миљеновићу приликом слободних бацања. Да се разумемо, нисам фан оваквог понашања, и тренеру тим не смеју састављати ни играчи, ни трибине, ни анонимни коментатори са интернета и јутјубери, а понајмање жене играча. Али овакве поруке су показатељ да је тренеров ауторитет доведен у питање. Осим тога, не могу да верујем да овде није примећено да је Саша након Миљеновићеве утакмице сезоне, против Дубаија који је играо са првом петорком, протоколарно честитао Стефану једном полуреченицом, а онда у наставку конференије за штампу ничим изазван причао да је ”Јаго добро организовао игру”, и то након меча у ком је Јаго био убедљиво најгори појединац на терену. То је чисто терање ината и тренерска сујета. Не постоји ниједно рационално објашњење за ту реченицу, осим да је ствар са Јагом за Сашу постала питање тренерске сујете. Маргарет Тачер је једном рекла: бити моћан је исто што и бити дама; ако мораш да кажеш да јеси, значи да ниси. Слично је и са људима који имају увереност у личне квалитете. Ако Саша Обрадовић мора стално да наглашава да је добар тренер јер ради већ 20 година, да неће да расправља са јутјуберима, да му треба 3 минута да од човека направи лакрдију, да је он направио тим Монака који је отишао на Ф4... то значи да он нема високо самопоуздање. А пошто је свестан да играчи природно осећају његов мањак самопоуздања, све то покушава да надомести ирационалним терањем ината, које служи да играчима покаже да он има ауторитет. (Сећате ли се начина на који је објаснио зашто је Грејем отписан? Рекао је да Грејем није хтео да игра двојку, већ кеца, а онда додао „Ја сам га видео на плеју, и тачка”, што је отприлике требало да значи „То је моја одлука и нема ту расправе, људи са интернета који пишу да је Грејем бољи од Јага немају појма, нису они тренери, ја сам тренер”). Због свега тога Саша се сада плаши да би признање да је погршио у вези са Јагом довело до урушавања његовог кредибилитета, па брани ту одлуку на сваки начин, надајући се да ће Јаго проиграти. А Јаго игра једну од најгорих сезона коју је неки играч Звезде играо последњих година. Човек шутира тројке 20 и кусур одсто (Миљеновић је на солидних 35 процената), и притом је плеј који апсолутно никада не покушава да заврши на кошу кад уђе у рекет, већ обавезно баца лопту напоље, због чега су противнички играчи почели да шире одбрану кад је он на терену, па ти пасови не праве никакву предност. Своју улогу је свео на преношење лопте и додавање Батлеру, са којим га Саша упарује. Не постоји тај кошаркашки стручњак на свету који ме може убедити да Миљеновић не може да пренесе лопту и дода је Батлеру, а онда да чека на евентуални шут са дистанце, као што ради Јаго. Што се мене тиче, дерби ће бити врло јасан тест. Ако Миљеновић, који је у доказано одличној форми, не добије прилику да буде у 12 уместо Јага, који је у доказано катастрофалној форми, ја више нећу имати разумевања за понашање Саше Обрадовића и сматраћу га таоцем личне сујете. И још једна ствар у вези Миљеновића. Сећам се прошле године на евролигашком дербију када сам први пут уживо гледао Николу Топића. Сви смо много очекивали од тог клинца, а то му је био један од првих мечева у Евролиги у нашем дресу. Момак је отворио утакмицу тако што је узео лопту, пробио у рекет и постигао кош. Исте секунде ми је било јасно каквог је кова тај младић. Постоје играчи који једноставно имају ту неку спортску дрскост у себи, који се не плаше великих мечева и великих прилика, већ у њима показују своје најбоље лице (да не буде да само хвалим звездаше, такви су рецимо и Богдан Богдановић и Алекса Аврамовић). С друге стране, постоји тип кошаркаша (и спортиста генерално) који упркос великом квалитету имају страх од велике позорнице, па своја најбоља издања по правилу пружају у мање важним мечевима (такви типови играча су рецимо Немања Недовић и Марко Гудурић). Ако Саша Обрадовић не препознаје да Стефан Миљеновић (упркос свим својим објективним кошаркашим ограничењима и чињеници да није класичан плејмејкер) спада у ову прву категорију, а Јаго у другу, и да је поврх свега тога један у одличној а други у очајној форми, онда он има проблема са читањем спортске психологије играча, а то је озбиљан хендикеп за кошаркашког тренера.
Sokmeniki Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nista protiv Miljenovica, samo jedno zapazanje. Protiv Dubaija je imao 11 ili 12 slobodnih bacanja. I to sve mahom iz pravoliniskih prodora. Svaka njemu cast odigrao je odlicnu utakmicu ali je pravolinijski igrac. Kada se zaleti u reket pod kontaktom tesko zavrsava, a ako ne iznudi faul to bude neki divlji sut iz reketa koji nije ni blizu jer nema nikakve alternative. Pola faulova od juce u EL ne bi dobio a igraci u EL bi ga brzo skontali. A mogu misliti reakcije na tribinama nasih uvijek strpljivih navijaca kad bi se dvaput tako zabio u reket i izgubio loptu ili imao tezak promasaj. Nista protiv momka, ne kazem da mu ne treba biti data sansa, ali nemojmo od njega praviti Stoktona kad ga poredimo s Yagom, treba imati granice neke. 3
Dule Pacov Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Ne deluje mi da je kacenje storija Bolombojeve zene i Nvore/Moneke-a dovoljan razlog da se dodje do zakljucka da je Saša izgubio autoritet u ekipi. Niti je Bolombojeva supruga clan nase ekipe niti je prvi put da Nvora i Moneke kace slicne stvari. Primera radi obojica su kacili slicne storije kada je Stefan imao dobru utakmicu za reprezentaciju, pa mi nesto ne deluje da je to dovoljan razlog da se zakljuci da Alimpijevic nema autoritet nad ekipom. Osim toga, koliko god je Jago osporavan, u jednom trenutku sezone su poprilicno dobro delovale petorke sa njim i u kombinaciji sa Butlerom, tako da postoji razlog zasto je Saša uporno forsirao njega jer znamo koliko se on drži svojih principa. Mogu iz glave odmah da se setim utakmice sa Armanijem gde je upravo ta petorka i resila mec. Znamo svi mane Jaga i lično bih takodje voleo da Stefan uzme njegove minute, ali nema potrebe da se pravi spanska serija od toga. Edited 1 hour ago by Dule Pacov
Cavani Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 19 hours ago, Guru said: 2.2 asistencije za 17.7 minuta na 20 utakmica... ABA lige. Prošle sezone u Megi 2.6 asistencija za 21.7 minuta. I naravno da nam neće rešiti probleme u EL, jer nema kvalitet da ima ulogu koju ima u ABA. Ima manje asistencija jer ne slajfuje loptu kao Jago 20 sekundi, protok lopte nam je neuporediv, akcije smislenije, a svi igraci ukljuceniji u napade. Potentniji je na ulazu, lici na kosarkasa. Odbrana mu je svemirski brod u odnosu na Jaga, sutira bacanja preko 90 posto. Jago ovakvu MVP partiju nije imao dve godine unazad, dok je jos bio gladan i dok nije potpisao nov ugovor. Jago u EL sluzi samo da prenese loptu i doda Batleru 10ak minuta dok Kodi hvata vazduh na klupi, inace je igrac manje u oba smera. Konstantna meta u mismecu, 28posto za 2, skandaloznih 20 posto za 3. Ako to po tebi nije dovoljno da se barem proba sa rotacijom, ne znam sta bih ti rekao. 2
Webad Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Samo da malisa ne bude u 12, to zelim! I nadam se pobedi u krcatoj areni. Ajmo 💪
Вујке Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Региструјеш се на форум, очекујући да ћеш моћи цивилизовано да размениш аргументе с људима о темама које су ти важне. Потрудиш се да изнесеш неко своје виђење, а људи те дочекају са ”ха-ха” реакцијом и клиначким коментарима, који се своде на слику, мим, виц, кратки видео. Жалосно колико су друштвене мреже људима уништиле мозгове и генерално срозале ниво културе у друштву. С друге стране, захвалан сам администарацији што је, уклањајући непристојан и недуховит садржај, заштитила ово место од срозавања. Овде сам затекао велики број паметних људи, од којих се много може научити и са којима се може нормално разговарати, па ми је лаше и да поднесем део форумаша који су помешали форум са твитером. Хтео сам да поделим још један утисак са уткамице против Дубаија који ме је негативно изненадио (урадио бих то одмах након утакмице, али нисам имао приступ лап-топу). Наиме, посета је била срамна, поготово кад се узме у контекст атрактивност противника и важност следећег меча у Евролиги, али ни организација утакмице није била на много боља. Покушао сам да купим карту на улазу, није било могуће урадити тако нешто. Редари су ми рекли да се карта продаје доле на благајни. Сишао сам доле и тражио благајну пар минута, да бих само нашао групу људи која такође кружи око хале тражећи благајну. Испоставиће се да благајна не ради уопште, и да је једини начин да купите карту одлазак до Звездиног шопа који је у близини (део људи је одустао од уласка на утакмицу и отишао кући). У шопу сам сазнао да су цене улазница 1000, 3000 и 5000, што мислим да је ипак много за једну аба-лигашку утакмицу. Мислим да је клуб морао мало више да се потруди око посете у Аби, ако већ позивају навијаче да помогну у том такмичењу. ________________ 22 minutes ago, Dule Pacov said: Ne deluje mi da je kacenje storija Bolombojeve zene i Nvore/Moneke-a dovoljan razlog da se dodje do zakljucka da je Saša izgubio autoritet u ekipi Ришон Холмс је недавно добио шут карту у Панатинаикосу јер му је жена критиковала тренера. Истина и он сам је поставио саркастичан емотикон, али кључни је био женин коментар. За Сашу су победе у Евролиги најбржи начин да поврати ауторитет, али овакве ствари јесу индикатор да тренутно ту нешто не штима. Edited 58 minutes ago by Вујке
Guru Posted 45 minutes ago Posted 45 minutes ago Just now, Cavani said: Ima manje asistencija jer ne slajfuje loptu kao Jago 20 sekundi, protok lopte nam je neuporediv, akcije smislenije, a svi igraci ukljuceniji u napade. Ne, ima drastično manje asistencija zato što nije PG, ima skroman pregled igre i dodavačke sposobnosti. Jago je za dve klase bolji plejmejker od njega. 5 minutes ago, Cavani said: Potentniji je na ulazu, lici na kosarkasa. Pravolinijski ulaz u desno, 44.7% za dva iz 2.4 pokušaja, naspram Jagovih 44.2% iz 2.5 pokušaja. 9 minutes ago, Cavani said: Jago ovakvu MVP partiju nije imao dve godine unazad, dok je jos bio gladan i dok nije potpisao nov ugovor. Jago je bio najkorisniji igrač protiv Budućnosti u Morači, odigrao je doktorski i praktično bez greške. To je bilo 9. februara ove godine. 13 minutes ago, Cavani said: Jago u EL sluzi samo da prenese loptu i doda Batleru 10ak minuta dok Kodi hvata vazduh na klupi Znači suštinski nebitna uloga. 16 minutes ago, Cavani said: Konstantna meta u mismecu, 28posto za 2, skandaloznih 20 posto za 3. Odlična fora koju je i kolega iznad primenio: Jagovi statsi iz EL vs Miljenovićevi iz ABA. Kao da Jago ne igra ABA i nema bolji procenat za tri od Miljenovića i kao da nije bio MVP finala tog takmičenja (i ne samo tog), a ne jedne utakmice. 20 minutes ago, Cavani said: Ako to po tebi nije dovoljno da se barem proba sa rotacijom, ne znam sta bih ti rekao. Nije mi dovoljno, a kao što sam već rekao nije ni bitna tema za ishod ove sezone.
Čvarkov Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago Bitna je tema za ishod ove sezone jer se u tih 10-15min ne igra samo napad nego i odbrana. 4
Cavani Posted 18 minutes ago Posted 18 minutes ago 15 minutes ago, Guru said: Ne, ima drastično manje asistencija zato što nije PG, ima skroman pregled igre i dodavačke sposobnosti. Jago je za dve klase bolji plejmejker od njega. Pravolinijski ulaz u desno, 44.7% za dva iz 2.4 pokušaja, naspram Jagovih 44.2% iz 2.5 pokušaja. Jago je bio najkorisniji igrač protiv Budućnosti u Morači, odigrao je doktorski i praktično bez greške. To je bilo 9. februara ove godine. Znači suštinski nebitna uloga. Odlična fora koju je i kolega iznad primenio: Jagovi statsi iz EL vs Miljenovićevi iz ABA. Kao da Jago ne igra ABA i nema bolji procenat za tri od Miljenovića i kao da nije bio MVP finala tog takmičenja (i ne samo tog), a ne jedne utakmice. Nije mi dovoljno, a kao što sam već rekao nije ni bitna tema za ishod ove sezone. Jago je potpuno nebitan plejmejker na EL nivou, ima 1.2to na 2.2ass. Nije bolji plejmejkerski ni za jednu a kamoli dve klase ni od kog u ligi. Ne znam da li je odlicna fora, ali Miljenovica ne mozemo da poredimo statisticki u EL sa Jagom jer jedan igra a drugi ne igra. Cak i ta teorija da nema ko u timu da prenese loptu protiv EL presinga na bekove pada u vodu, radio je to Miljenovic sinoc protiv Euroligasa, radio je to i jedan Giedraitis koji ne ume da udari dva driblinga. Od Jaga ne dobijamo apsolutno nista, ni na jednoj strani terena, sut iz igre 24 posto. Cesto ekipa upada defanzivno u Marijanski rov za tih desetak minuta, koje posle ne mozemo da nadoknadimo. Necesto primamo 50 poena za poluvreme dok je u igri. Za mene je no brainer da probamo da dobijemo nesto umesto nista. Ako to bude makar poneka dobra odbrana u mismecu odlicno.
Guru Posted 17 minutes ago Posted 17 minutes ago 6 minutes ago, Čvarkov said: Bitna je tema za ishod ove sezone jer se u tih 10-15min ne igra samo napad nego i odbrana. CMM će u odlučujućim utakmicama igrati minimum 30 mpg, za bekapa ostaje maksimum 10 mpg, znači dva kraća stinta na krajevima 1. i 3. i počecima 2. i 4. četvrtine. Ništa se spektakularno neće desiti za to vreme, ako lider second unita bude na nivou to će šljakati kao što je i šljakalo u poslednjoj seriji pobeda u EL.
Recommended Posts