Žilee Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 30 minutes ago, Guru said: CMM i Moneke su odlični igrači i imaju brojne kvalitete, al' su šuterski verovatno najgori startni PG-PF par u EL, prvi čak i bacanja šutira ispod 60%, drugi ne ume da šutne catch and shoot trojku nego mora da udari dribling i kada dobije idealan pas. Ako njima dodaš i Izundua koji nije pretnja van reketa, to je postava sa prilično lošim spejsingom i fokusiran protivnik to relativno lako može da brani. Zato me i ne čudi što trener poseže za Odželejem na 5 u pokušaju da malo otvori reket i otčepi pozicioni napad, uz naravno benefite na drugoj strani terena u vidu svič odbrane. Nvora je blago rečeno ispodprosečan ball handler za dvojku, što i ne čudi s obzirom da je on realno krilo... Al' ja kada pišem o ball handling-u i ne mislim na neko driblanje između čunjeva, nego kreaciju za sebe i saigrače - on je što se tiče prvog svakako mnogo bolji kada igra sa što manje driblinga, a što se tiče drugog to kod njega praktično i ne postoji jer je definicija crne rupe. E upravo o tome je i glavna fora.Izundu Boki i Rivero nisu suterska pretnja i kada uparis Monekea sa njima pritom stavi Nworu na beka,tu nastaje veliki problem.Sav tereta tu pada na CMMa,nema tu ko da prenese loptu i da kreira nesto za saigrace osim njega a da to bude kvalitetno odradjeno. Mi najbolje igramo kada su i CMM Batler i Nwora na terenu.Jednostavno fluidnije deluje napad ,ako CMM ostane bez resenja tu je Batler da izvuce nesto ili obrnuto,dok Nwora ceka svoju sansu da ugrabi,utrci kroz ceonu liniju ili neku otvorenu trojku sto ga ove sezone i nema bas pun(a kadaga ima Nwora cinimi se da otvorenu trojku ne moze da promasi,tacnije spot up trojku). Samo recimo da smo doveli Maodo Loa posto se spekulisalo o njemu tokom leta,ova ekipa bi znatno drugacije funkcionisala.Lo je za Jaga licno Magic Johnson. 1
Desiderius Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 13 minutes ago, Molina23 said: Masa upada u zamku odličnog skora izjednačavajući ga sa izuzetno sklonjenim "F4 rosterom" , što veze sa mozgom nema. Gutaju se koska naslovi burek novinara, koji su baj d vej, isto to pisali prošle sezone i za npr. IQ 20 Tajrika, Sterlinga, Vašingtona i društvo kojima se jelte crtao F4 ove godine, pa pukoše u paramparčad jer to suštinski nije bio ni blizu zaokružen roster sa svim košarkašim fundametima. Video je ko je umeo da vidi, ostatak plebsa je ostao u šoku & neverici. Mi definitivno jesmo iskoračili sa precrtavanjem slabotelesne domaće osovine i dobro je što se desilo, došla su jaka tela, atlete, hasleri, trkači, međutim ovaj roster definitivno ima prilične sistemske bagove koji elitni treneri poput Paskvala, Pešića, Atamana na 40 min surovo kažnjavaju. Kriviti Sašu za sve to na istorijskih 19-15, 4. kola pred kraj gde smo u otvorenoj poziciji 6-8 mesta je pa ne znam. Ne znam dovoljnu dobru reč osim bahatost i razmaženost nivoa osnovne škole. Dobra strana njegove tvrdoglavosti je to što nije pičkica i neće odustati od svog cilja sa sve Jagom u 12, inače bi mnogi već digli ruke od kluba i pre svih navijača koji pišaju po trenerima gore nego našmrkani Janakopulos. Nisu to nikakave koske burek novinara,to su sve reči predsednika kluba 😄 28.12.2025 Predsednik crveno-belih je promenio ciljeve za tekuću sezonu. “Na početku sezone sam rekao čime bih bio zadovoljan, a to je da budemo među osam i probamo da odemo na fajnal-for. Od tada sam promenio mišljenje. Ekipa igra pozitivno, doveli smo igrače i biću zadovoljan samo plasmanom na fajnal-for Evrolige". Inače bagove imaju i ostale ekipe koje smo morali da dobijemo pa jebi ga.Opet smo omanuli gde nismo smeli pa onda ljudi kukaju kad se izgubi od PAO i Barse u gostima.Pišamo uz vetar pa se pitamo što smo mokri. Jasno je zašto su ljudi poludeli kad se ispustio derbi u onom momentu,kad se izgubi od onakvog Pariza ili ne dobije Bajern u BG 1
Cavani Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Dovoljno smo dobri da se posibamo i sa najjacima na svakom terenu, ali da bismo ih dobijali u PO potrebne su po meni sitne korekcije. Prvo i ubedljivo najvaznije je kako pokrpiti 10ak minuta sto ostane iza Kodija na kecu. Tu nam lezi sezona i deli nas od tvrdog oraha do kontendera. Mislim da to nije nemoguca misija. Sa Jagom dobijamo ponesto, ali prelabo za ozbiljnu borbu sa najboljima u ovom periodu sezone. Ja bih probao da tih 10 minuta pokrpi Batler, uz sve svoje nedostatke pre svega na samom prenosu lopte gde je iznenadjujuce nesiguran. Tu bi mogao Obradovic da odradi svoj posao, postavi kvalitetne blokove na nasoj polovini ili odradi specijal sa jednim igracem koji ce da uzme loptu i pretrci sa njom u polje napada kada dupliraju Batlera, kao sto je imao Sferopulos specijal sa Giedraitisom prosle sezone recimo. Nista previse komplikovano. Mogao bi to da bude Carter ili Nwora, deluje sposoban za to. Najveci problem nam je tu postavka napada, ali ako resimo uspesno taj problem (bez Jaga) onda nam je plafon mnogo mnogo veci. U derbiju je recimo to fino funkcionisalo, Batler je povecana minutaza na 25 minuta, data veca sloboda da kreira a manje da sutira. Ja bih probao nesto slicno u zavrsnici sezone.
Molina23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 9 minutes ago, Desiderius said: Nisu to nikakave koske burek novinara,to su sve reči predsednika kluba 😄 28.12.2025 Predsednik crveno-belih je promenio ciljeve za tekuću sezonu. “Na početku sezone sam rekao čime bih bio zadovoljan, a to je da budemo među osam i probamo da odemo na fajnal-for. Od tada sam promenio mišljenje. Ekipa igra pozitivno, doveli smo igrače i biću zadovoljan samo plasmanom na fajnal-for Evrolige" Burek predsednik sa burek novinarima, potato potejto. Svako ko se neironično loži na izjave ćaci graditelja i kućnog sabrata limara iz Prislonice koji se takođe preksinoć uključio u košarku a zajedno ne znaju više od 20 igrača u EL, je jednostavno klasičan debil, mentol, retard i njegovo mišljenje ne zaslužuje nikakav ozbiljan osvrt. Što bi rekao brat Milovan, takvima samo laku noć i gledajte Farmu. Edited 3 hours ago by Molina23 5
Desiderius Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 4 minutes ago, Molina23 said: Burek predsednik sa burek novinarima, potato potejto. Svako ko se neironično loži na izjave ćaci graditelja i kućnog sabrata limara iz Prislonice koji se takođe preksinoć uključio u košarku a zajedno ne znaju više od 20 igrača u EL, je jednostavno klasičan debil, mentol, retard i njegovo mišljenje ne zaslužuje nikakav ozbiljan osvrt. Što bi rekao brat Milovan, takvima samo laku noć i gledajte Farmu. Tu se slažemo 😄 Samo džabe kad takav na kraju odlučuje ko valja ko ne valja.Raskida i dovodi Edited 3 hours ago by Desiderius
Miki28 Lakers in 5 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Partizan Pariz @Lyon @Real Utakmica po utakmica ali Partizan se mora dobiti pa na ustrb i sutrasnje utakmice sa Dubaijem. Htjece komsije da nam uniste sezonu kako bi svoju makar malo iscupali. Taj mec moramo dobiti. 9
Stefi88 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, Miki28 Lakers in 5 said: Partizan Pariz @Lyon @Real Utakmica po utakmica ali Partizan se mora dobiti pa na ustrb i sutrasnje utakmice sa Dubaijem. Htjece komsije da nam uniste sezonu kako bi svoju makar malo iscupali. Taj mec moramo dobiti. Koliko su samo mukice optereceni sa nama jbt...
Guru Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago On 3/28/2026 at 1:14 AM, Guru said: Jebeno je igrati košarku sa manjkom ball handlera i lošim šutem za tri - Ekipa sa najviše izgubljenih lopti po meču (14.0) - 17. po procentu za tri (34.4%), 16. po datim trojkama (8.9) On 3/28/2026 at 1:14 AM, Guru said: ako se uz to i igrač koji je (ubedljivo) najtalentovaniji sa loptom već duže vreme muči sa procentima vs Maccabi: 5/14 iz igre (35.7%), 2/8 za tri (25.0%) at Olympiacos: 4/15 iz igre (26.7%), 1/7 za tri (14.3%) vs Efes: 7/12 iz igre (58.3%), 7/9 za tri (77.8%) vs Bayern: 2/7 iz igre (28.6%), 2/6 za tri (33.3%) vs Fenerbahce: 5/14 iz igre (35.7%), 0/3 za tri (0.0%) at Panathinaikos: 6/19 iz igre (31.6%), 3/13 za tri (23.1%) at Baskonia: 8/16 iz igre (50.0%), 3/6 za tri (50.0%) at Barcelona: 3/13 iz igre (23.1%), 0/7 za tri (0.0%) Na dve utakmice pokidao, na ostalih šest 25/82 iz igre (30.5%), od čega 8/44 za tri (18.2%)... 3 3
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Stalno se provlače ti porazi od Bajerna, Makabija i komšija, kao da su u pitanju 3 Asvela. Ne postoji ekipa u EL, uključujući i ove na čelu tabele, da nisu negde prosuli bodove protiv autsajdera. Ono što nas deli od top 6 je nesposobnost da kontinuirano pobeđujemo druge pretendente na te pozicije, omakne se naravno neka pobeda ali uglavnom bude "dobro šibanje" i poraz. Gubio je i Žalgiris od autsajdera ali zna redovno da presliša ove kontendere. Mi imamo ove sezone sasvim zadovoljavajuć broj poraza protiv autsajdera, jer ih mora biti. Pišemo se ovde oko derbija, do tad me ovo ne zanima, ima važnijih stvari ovih (a i ostalih) dana. 13
Desiderius Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Naravno da se provlače,pa valjda je bolje da tu tražiš pobede nego u Blaugrani i Oaki u završnici sezone.Pariz i komšije u fazi raspada u momentu kad smo igrali sa njima.Bajern šta reći Naravno da niko ne očekuje da nemaš neki kiks ali mi imamo 7 poraza sa ekipama iz donjed dela tabele.Mnogo brate za nekog ko hoće u 6 Pariz 10 utakmica pre nas 9 poraza,posle nas 8 utakmica 6 poraza,pa jebem mu kako da ne popizdiš kad te oni otresu 10+ i prebace stotku Makabi mi i nije problem
Taki Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Prodjite malo kroz nas f4 roster pa pogledajte kakvu su prethodnu sezonu imali igraci koji su nas pojacali.. Pa malo pregledajte rostere drugih ekipa.. Da li je sve ispod 6 mjesta neuspjeh to jest krivica Obradovica, jel jelte imamo brutalan roster samo nas on koci.Barsa nas dobi bas tecnom igrom u zavrsnici i produzetku, nista 1 na 1,a prije toga i Panatenaikos, jedino mi levati forsuramo 1 na 1,nemamo te tecne kretnje kada se lomi.. Hapuel bas dobro prodje protiv raspada Baskonije, ne primise ni 120p.Izgubili od Baskonije, Bajerna kuci 15 razlike, ne zasluzuju play of.. Ekipa sa live teme se bas raspisala zadnjih dana, ko ce docekati Partizan pa da se opet povuku do boljih vremena. 3
Desiderius Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Bogami i Žalgiris ima F4 roster,sve iz samoh vrha EL došli igrači iz sjajnih sezona.Plus preiskusan trener sa trofejima 😁 Roster nam je dobar,nemojte da se zezamo.Uvek može bolje ali je itekako dobar Edited 1 hour ago by Desiderius
Taki Posted 38 minutes ago Posted 38 minutes ago 20 minutes ago, Desiderius said: Bogami i Žalgiris ima F4 roster,sve iz samoh vrha EL došli igrači iz sjajnih sezona.Plus preiskusan trener sa trofejima 😁 Roster nam je dobar,nemojte da se zezamo.Uvek može bolje ali je itekako dobar Dobar je roster a da li je medju 6 najbolji ako ga gledas prije pocetka sezone? bas je vladalo odusevljenje sa Riverom, Izunduom, Nvorom, pa tolike povrede, bez Bolomboja preko pola sezone.. E da su kod nas domaci kao u Zalgirisu sta bi se tek ovdje pisalo..
VISOKOLETAC Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago 27 minutes ago, Desiderius said: Bogami i Žalgiris ima F4 roster,sve iz samoh vrha EL došli igrači iz sjajnih sezona.Plus preiskusan trener sa trofejima 😁 Roster nam je dobar,nemojte da se zezamo.Uvek može bolje ali je itekako dobar Imaju budzet od 22 miliona eura, tako da su daleko od neke sirotinje. Imaju Franciska i Gosa. Loa, koga niste zeleli kod nas. Prevagu im ove godine radi Tubelis. Kod nas je to trebao biti Kalinic i opet dok je on igrao igrali smo i mi i pad nase forme se poklapa sa padom njegove. Inace, da ponovim, Zalgiris ima samo jednu pobedu vise od nas, a mi smo krenuli iz 0-2 u sezonu.
propolis Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago Gledam sada igrače koji bi mogli biti eventualna pojačanja iz EL klubova i nijedan nije ispod 30 godina...koliko je iskusna EL liga. Batler mu dođe klinac naspram ovih veterana. Ne treba zaboraviti da sledeće sezone dolazi i Đurišić, koji igrači imaju ugovore i za sledeću sezonu?
Tex_Willer Posted 28 minutes ago Posted 28 minutes ago 8 minutes ago, Taki said: Dobar je roster a da li je medju 6 najbolji ako ga gledas prije pocetka sezone? bas je vladalo odusevljenje sa Riverom, Izunduom, Nvorom, pa tolike povrede, bez Bolomboja preko pola sezone.. E da su kod nas domaci kao u Zalgirisu sta bi se tek ovdje pisalo.. Zalgiris na 4 i 5 ima jednog igrača za koga pre početka El možeš reći da je igrac za El i da ima fin prostor za napredak. Spolja jesu dobri, ali Butkevius, Gedrajtis, Ulanovas i Sirvidis imaju fin prostor, a i Lo nije ništa spec igrac.
Recommended Posts