Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Čima mi je baš razočarenje.

Onakav ložač da igra odbranu goru od Petruševa, nije mi jasan. Ono praćenje pogledom kad Osman i NHD šutiraju trojku na isteku je neobjašnjivo.

• Like 17
Posted (edited)

Čima je čudan lik. Juče je imao pokušaj 360 na drugi obruč  a prvi mu je otvoren za polaganje. Naravno ima ogroman doprinos u skoku kao i sjajan osećaj za prazan prostor u napadu, uvek se šunja iza ledja i zato posprema  veliki broj zicera ali meni je on napadački limitiran. Obradović mora da mu da neku izolaciju ali znaš da tu sledi pravolinijsko zaletanje u desno. 

Nwora je u baš lošoj formi, njega moramo nekako da otvorimo.

Edited by Glavonjic
  • Like 1
Posted
10 minutes ago, Sector said:

Čima mi je baš razočarenje.

Onakav ložač da igra odbranu goru od Petruševa, nije mi jasan. Ono praćenje pogledom kad Osman i NHD šutiraju trojku na isteku je neobjašnjivo.

Ogromno razocaranje. Cim je dobio trecu licnu prestao je da igra odbranu, pogotovo je problematicno bilo kada je Osman jedva uhvatio loptu u korneru a Cima umesto da izvrsi pritisak se izmakao 3 m, ostavio ga da se sabere sa loptom, nesmetano okrene i opali sam kao duh. Cist prikaz kako juri statistiku umesto pobede.

NHD mu objasnio razliku u klasi na delu, a ne na recima i podkastima gde smesta sebe ispod Venezkova.

Mnogo laje a malo ujeda.

• Like 12
  • Thanks 1
Posted

Kod +12 mi smo naredna tri napada prosuli, oni brzo smanjili na 7 razlike i ti kao zelis nesto da promenis i 4/4 zapocinjes tako sto izbacis Batlera a ostavis Jaga

Tu je trebao veci pritisak u odbrani, kad vec napad stuca 

Nisu ni oni zapoceli 4/4 sjajno, ali ona hrkljus petorka dala im je krila

Za to vreme Kodi koji sedi na klupi i ceka da potpuno preokrenu 😒

• Like 5
Posted (edited)
17 minutes ago, Cavani said:

Ogromno razocaranje. Cim je dobio trecu licnu prestao je da igra odbranu, pogotovo je problematicno bilo kada je Osman jedva uhvatio loptu u korneru a Cima umesto da izvrsi pritisak se izmakao 3 m, ostavio ga da se sabere sa loptom, nesmetano okrene i opali sam kao duh. Cist prikaz kako juri statistiku umesto pobede.

NHD mu objasnio razliku u klasi na delu, a ne na recima i podkastima gde smesta sebe ispod Venezkova.

Mnogo laje a malo ujeda.

Ovo sam komentarisao sinoć sa klincem i njegovim drugom. Čima je za mene jedno veliko razočaranje. Često se desi da ne pipa odbranu, u individualnoj odustaje lako, u timskoj odbrani se pogubi, jednostavno odluta. Uzima neke teške šuteve, šutira za 3 čak i kad nije sam, a do sada je u toku sezone imao samo jednu utakmicu sa dobrim šutem za 3. Kada se zaleti na koš to radi bukvalno pravolinijski. Često promašuje zicere i na sve to kada je najbitnije promašuje slobodna bacanja.

Da li je energija koju donosi, da kažemo u 75% utakmica, i vrlo dobar skok, dovoljan da nadomesti sve ove gore pobrojane mane? Imam loš osećaj što se tiče njega i utakmica koje su tvrde, odlučujuće. Voleo bih da me demantuje i da je ovo samo trenutni pad forme.

Edited by Knipex
  • Like 1
Posted (edited)

Nije prvi put da Čima igra ležernu odbranu. Primijetio sam to x puta ove sezone. Jako precijenjen igrač defanzivno. Zato više volim Semija, ali fakat je da je van forme. 

Mislio sam da to nikad neću reći, ali nama je Kodi ove sezone najstandarniji i najvažniji igrač.

Nvora je pao u formi. Finiš sezone će pokazati da li je stvarni MVP ili je neka verzija Petruševa na spoljnim pozicijama. Što opet nije loše, ali nije ni dovoljno za neki iskorak. 

Batler je meni majstor i kad malo podbaci. U 3/4 kad smo napravili najveću razliku se poigrao sa njima.

Možemo da dobijemo narednih pet utakmica, ali je realno da se neđe okliznemo. Podbacičemo barem jednu a neko od ovih protivnika će da poludi. To je neki zakon brojeva. Realno je da uzmemo tri il četiri. 

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 8
Posted

Ljudi oladite malo sa Čimom ,da nije bilo njega i njegove enrgije u vecini utakmica gubili bi mi glatko sve to,Fener u turskoj covek prelomio licno,ono protiv Valensije u pioniru sam pokusao da vrati,ima on svoje mane kao i svaki igrac,ali da li je bas on direktan krivac za sinocni poraz ,pa ne bih bas rekao,sinoc su Kodi Batler i Nwora najveci krivci,od njih se ocekuje da lome protivnika i preuzmu stvari  u zavrsnici ,odigrali su kriminalnu poslednju cetvrtinu i to je to. Kada sva trojica donose lose odluke u zavrsnici mi tu nema sta da trazimo. Idemo dalje,da se dobije derbi sada i vracanje na pobednicki kolosek. I nemoj samo neko da kaze da je nebitan derbi,derbi je derbi iako nema znacaja na tabeli za nas ,psiholoski ce znaciti itekako.

Posted

Čima razočaranje, Kalina takođe, Nwora se pogubio, Izundu povređen, Kodi jednom dobar drugi put za šut u dupe, Bolomboj nije onaj stari, domaći nemaju pojma, Jago štetočina a ni Batler nije baš mašina da igra po 40 minuta. Na sve to vodi ih nula od trenera i nemač pojma.  A na tabeli smo i dalje sasvim pristojni i uz solidne nastupe u zadnjih 6 kola možemo biti u prvih 6-8.                     Kako majku mu!

• Like 1
Posted

Мени је баш јак утисак колико Коди, као наш најважнији играч, у 90% утакмица се усере у другом полувремену. Да ли дође до потрошње или чега већ, али Коди са почетка и Коди у другом полувремену су два различита играча.

Синоћ су он и Добрић оним зицерима почели да уносе нервозу у остатак екипе. 

• Like 1
Posted (edited)

Zvezda ima najbolji raspored do kraja od svih timova koji se trenutno nalaze od 6. do 11. pozicije, iako igrate samo dve kod kuce. 

4 tekme su protiv trenutno najgorih ekipa EL koje se nalaze od 16. do 20. mesta. Ako ste play off ekipa, taj ekstra kvalitet i optornost na pritisak rezultata mora da dodje do izrazaja na tim utakmicama. 

Nema vise prostora da se okliznete, kao protiv Makabija i Bajerna.

Edited by TripleJ
  • Like 5
Posted

Imamo podjednake šanse da zavrsimo medju 6, u play in-u, kao i da budemo 11. 

Teško je kad te godinama prati ta luzerska aura. Nismo igrali play off od 2016, i još nemamo rutinu kao klub da igramo velike mečeve. 

Baskonija i Barsa su utakmice, prve ove sezone, koje "moramo" dobiti. 

Pritisak je ogroman.

U narednih 14 dana cemo da vidimo da li smo se mentalno izdigli u odnosu na prethodne sezone ili smo i ove sezone čabar. 

Na muci se poznaju junaci!

• Like 1
Posted

Zanimljivih i vrlo važnih 7 dana je pred nama, tri teške utakmice (Partizan, Baskonija, Barselona) gde očekujem da dobijemo barem dve. Čak bi me poraz u derbiju najmanje zaboleo.

• Like 4
Posted

Bilo sta je bilo okrenuti se sada za sutra.

Ocekujem da Izundu propusti derbi radi bolje pripreme za duplu nedelju gde sa njim mozemo napadati Baskoniju koja ni nema centra i barsu koja tu defanzivno škripi poprilicno.

Imamo sada vec dugacak roster da se u derbiju uz pobedu dobro raspodeli minutaza ,pre svega da CMM ne igra preko 20min,kao i uostalom Nwora i Batler. Gurati malo vise Kartera,Miljena da sljakaju poso,Jago neka hvala i u ovakvim utakmicama bi ga preskocio.Sto se mene tice moze i Deda da upadne u sastav,i gledati Rivera jos vise razivrati sa nekih 15ak minuta.

Posted

Neverovatno je da se pise o "lakom rasporedu" posle onog sramocenja protiv Makabija i Bajerna.Baskonija je barem duplo tezi protivnik u gostima,nego sto je bio Bajern kuci..sto ne znaci da necemo pobediti..ali,nemamo pravo da se proglasavamo favoritima

Posted

Neverovatno je da se pise o "lakom rasporedu" posle onog sramocenja protiv Makabija i Bajerna.Baskonija je barem duplo tezi protivnik u gostima,nego sto je bio Bajern kuci..sto ne znaci da necemo pobediti..ali,nemamo pravo da se proglasavamo favoritima

Posted

Zalgiris: 

Bajern (H)

Fener (A)

Barsa (H)

Dubai (H)

Partizan (A)

Pariz (H)

Monako:

Armani (H)

Pana (A)

Dubai (A)

Asvel (H)

Barsa (H)

Hapoel (H)

Panata:

Dubai (A)

Monako (H)

Hapoel (A)

Barsa (A)

Valensija (A)

Efes (H)

Barsa:

Efes (H)

Zvezda (H)

Zalgiris (A)

Pana (H)

Monako (A)

Bajern (H)

Dubai: 

Panata (H)

Makabi (A)

Monako (H)

Zalgiris (A)

Efes (H)

Valensija (H)

Od direktnih duela ovih ekipa Zvezda ima najmanje, samo utakmicu sa Barsom.

Dok sa druge strane Barsa ima 4 utakmice u nizu sa direktnim rivalima.

Kad pogledas ovako rasporede potencijalno mozes i sa 5-1 da izvisis za 6 mesto. Ali isto tako zbog broja medjusobnih duela moze da se desi i da niko ne zavrsi sa 4-2.

Najrealniji scenario je da 6, 7, (8) mesto budu 4-2 ekipe, dok (8), 9 i 10 mesto budu 3-3 ekipe i da ce medjusobi odlucivati plasman. Idealno bi nam bilo da Monako iako ima tezak raspored zavrsi sa istim skorom kao mi. 

• Like 2
Posted
3 minutes ago, liv7 said:

O kakvom tacno "sramocenju" pricamo ? Od kada je sramota izgubiti od EL timova koji imaju 13 i 15 pobeda u dosadasnjem delu EL ? Od kada smo mi postala takva sila da je sramota izgubiti od ovih timova ? Pritom su oba meca bila egal (vs Makabija smo imali i sut(eve) za pobedu a vs Bajerna smo okrenuli i cak poveli bili...

Da se razumemo - slazem se da smo bili ogromni favoriti i da smo morali dobiti barem jednu ali pricanje da je to sramocenje bas nema osnova.

Btw, ne proglasavamo se mi sami vec smo i po kladionicama favoriti.

• Like 2
Posted (edited)

Neverovatno je da smo opet izgubili utakmicu iskljucivo na procente. Opet smo imali vise skokova, vise asistencija, vise ukradenih, manje izgubljenih, vise blokada.

Na poslednje tri utakmice sutiramo 18/78 za 3 poena sto mu dodje nekih 23%, bas grozan podatak. Najgore sto je od ovih 60 promasaja bar 20 bilo iz otvorenih pozicija.. 

Edited by Creed Bratton
  • Like 4
Posted
35 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Imaćeš karte sigurno. ABA derbi je, ne očekuje se krcata dvorana.

Hvala na odgovoru, i ja mislim, nisam isao na aba derbi odavno.

• Like 1