Sector Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 8 hours ago, Čvarkov said: U čemu je fora, ko je gospođa? 🙂 4 1 1
Ebuka Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 7 minutes ago, Sector said: U čemu je fora, ko je gospođa? 🙂 Spoiler Zena predsednika kosarkaskog saveza turske🙂 1
Teleći sač Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 33 minutes ago, Sector said: U čemu je fora, ko je gospođa? 🙂 Ona što hoće nazad u Prislonicu... Pardon, u Čačak.
Small Owl Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 38 minutes ago, Sector said: U čemu je fora, ko je gospođa? 🙂 Valjda jer je "batler". Gdja iz Srecnih ljudi, majka od Ozrena Soldatovića..ako sam i ja uopste dobro pohvatao.
drperce Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 55 minutes ago, Sector said: U čemu je fora, ko je gospođa? 🙂 Nisam mislio da cu tebe ikada da stavim na IL, ali za ovakvo nepoznavanje ide zuta karta 😂 17 minutes ago, Small Owl said: Valjda jer je "batler". Gdja iz Srecnih ljudi, majka od Ozrena Soldatovića..ako sam i ja uopste dobro pohvatao. Maceha 1 1
Sinnerman Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Šta smo doživeli 🤡 Šta je sledeće, ko su Giga Moravac i Emilija Popadić? 1 9
NikolaTest Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, The_Big_S said: Prebili su nas… Lojd i Kordinije su igrali rukometnu odbranu na Batleru i Nwori.. Kod svakog kontakta je bilo bar 2 ili 3 faula. Ako njih dvojica nisu “napravili” po 8-9 faulova, nisu ni jedan… Ali za razliku od prethodnih godina kada smo po pravilu gubili svaku utakmicu kada sudije puste ovakav rukomet, ove godine imamo timčinu, fizički jaku kao zemlja i možemo sa svakim da se pobijemo…. I ja sam stekao isti utisak, takodje odbrana Lojda prilikom prenosa lopte CMM je bila sa gomilom kontakta, oni u bonusu a sudija samo gleda. Za razliku od vecine, meni ovo nije bilo rutinski i ako rezultat od 10 razlike kaze drugacije. Do 3,4 minuta pred kraj je utakmica mogla otici na obe strane. Jesmo kontrolisali rezultat sve vreme, ali nismo uspevali nikako da se odvojimo. Jos jedna ovakva lepotica protiv Bajerna pa da otkinemo Fener. 3
MGinobili20 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Имао је Јаго неке заиста солидне партије у последње време, а ово синоћ је био тешки криминал. Мени је невероватно да шутира само 20% за 3 и 31% за 2, укупно 24% из игре. Кад се на то дода да је у одбрани играч мање, баш смо у проблему. Можда би могла да се да његова улога Картеру кад буде 100% спреман, превођење лопте и да покуша неки једноставан пик, ако не иде, лопта Батлеру у руке. 1
Cavani Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, drperce said: Ovaj spava i dok slavi koseve. 1
wing Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 10 minutes ago, Cavani said: Ovaj spava i dok slavi koseve. 1
perikle Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Cestitam nam drugu partiju u sezoni sa ispod 10 izgubljenih lopti. 1
Вујке Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Мислим да би Саша морао под хитно да проба још некога на плеју, макар за почетак у Аби. Да ли ће Картера или Миљеновића, или чак Батлера (можда најлошија опција да се он умара на преносу лопте), не знам, али Јаго би нам могао упропастити сезону. Човек је две чисте лопте бацио у аут. Имамо задњи напад у четвртини, он пет секунди пре краја наскочи на шут, па се у ваздуху предомисли и баци лопту снажно у аут. Поклони противнику задњи напад. Ако Саша мисли да се Јаго може толерисати по 10ак минута, како планира да му Коди игра 30+ у лудачком распореду који следи, где ћемо имати тешку утакмицу на сваких 2 дана? Шта ћемо радити ако се не дај Боже Коди повреди? У овом тренутку изгледа да би нам то буквално сахранило сезону. Озбиљни клубови не иду у завршницу сезоне са тако очигледном Ахиловом тетивом. О овим питањима треба мислити на време. Edited 1 hour ago by Вујке 4
Chaos Is Me Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago Dobro je bilo ovo sinoć. Daleko od neke savršene partije (čini mi se da je presedan kad neko od naših pogodi oba slobodna bacanja a da to nije Butler), video se i umor, Efes je bio žilav a vala svašta su pogodili u trećoj četvrtini posebno (Dozier, Loyd i buđavi Hazer prednjačili), međutim kad smo se u 4/4 spustili u "mirno spavaj nano" stav prelomili smo uz neke izolacijske i tranzicijske poene. Pomogao je doduše i Laso jer je iz samo njemu znanih razloga propustio da u završnici igra sa ovom pomenutom trojicom bekova koji su mu i doneli dobar rezultat, ne znam zašto je kamenac Lee bio na parketu ali hvala mu. Iako su baš loši na tabeli Efes ima mnogo kvaliteta. Recimo Poirier i Jones su baš opasan tandem dole, Jones je takav atleta da je čak i naš Boki izgledao prilično smešno naspram njega, kao kad EL centar naleti na NBA zverku. Kalinator odličan u poslednje vreme, bode sve što treba, ne uzima previše u napadu, a ne štedi se u odbrani. Moteijunas nema šta previše da traži sad u EL rotaciji kad su i Joel i Buka zdravi i orni. Samo neke kratke sekvence zavisno od match upa ili kad se baš mučimo u napadu da otključa malo sa posta. Yago je ozbiljan problem ali nije da to ne znamo. Mada Kalina je off the record rekao da nam sezona zavisi od Yagiše i da on uvek nađe način da bude protagonista, čak i da igramo finale EL, on će nekako volšebno imati bitnu ulogu u svemu tome. Polako sa Carterom. Em ne treba previše očekivati tu nakon svega, em može jedino od Yaga da uštine neke minute a skroz su različit profil igrača. 2
wing Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Karter jeste 2-1 kombo i sigurno može bar tih desetak minuta da prenosi loptu jer iako je laganog frejma ima odličan i pozdan ball handling, ume i da zavrti pik i uzme spot-up šut jer sa spoljnom linijom Karter, Batler, Nwora...Kalina...aj ti udvoji šutera. Karter ume baćit i asist ali i da ode na prodor i odigra duplo bolju odbranu od Jaga. Ono najbitnije, ne izgleda kao lik koji bi vilenio zbog minutaže ili trenutne uloge, čak nasuprot. Miljen kod Saleta ima tretman po kojem ne bi spojio 3-4 napada na parketu u tekmi poput ove sinoć. Edited 51 minutes ago by wing 2
Placebo Lone star Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago Da ne idealizujemo Batlera ali on je jako inteligentan kosarkas.Gledam ponovo utakmicu i ide deo gde igra sa Jagom.Tako se dobro krece bez lopte kad Jago siluje i pokusava da vidi saigrace.Otvara se,pravi mu blok,otvara se a Jago 16 sekund tapka loptu na 90c pa da igra onaj djavolji rukomet svirali bi nam neaktivan napad. 2
fradler Posted 28 minutes ago Posted 28 minutes ago Nisam siguran da moze da funkcionise to preuzimanje Jagove uloge od strane Kartera sto mnogi prizeljkuju. Ko se seca pocetka sezone, mogao je primetiti da je Karter prilicno los i nesiguran dodavac, a i kontrola lopte mu nije bas idealna. Ono sto Radojevic i Vujak u podkastu stalno ponavljaju za Jaga - da perfektno donosi loptu od tacke A do tacke B po instrukcijama trenera - ima tu istine i on to zaista dobro radi, koliko god banalno zvucalo. Generalno je siguran u prenosu i prilikom jednostavnih pasova, nema strah od kontakta i presinga. Karter je totalno drugi tip igraca, uglavnom samo gleda kos i ne snalazi se dobro pod pritiskom. Rekao bih da se njegovi kvaliteti u solidnoj meri preklapaju sa Batlerovim, pa ce biti vrlo izazovno naci mu ulogu i prostor. Btw, Jago je bio uzasan sinoc, ali jako me smaraju ljudi na tribinama (a ima ih mnogo) koji konstantno histerisu na svaku njegovu gresku ili duze zadrzavanje lopte i upucuju mnogo ruznih reci. Sto njemu, sto Obradovicu kad ga uvede u igru. Cak i posle utakmice i pobede, neki tip ispred hale dramaticno povisenim tonom objasnjava ortaku kako je "sramota sto nije skinuo Miljenovica da bi mu igrao raspali Jago", sve dok mu ovaj nije rekao da je Miljenovic sa repkom. Posle na parkingu prolaze pored mene dve devojke od mozda 16-17 godina i komentarise jedna "super mec, samo me jako nervira onaj Jago". A ova druga ce "da, smrdljivi Jago". Bezveze bas, pretpostavljam da i po drustvenim mrezama dobija ruzne poruke i komentare, vidi se da mu je samopouzdanje problematicno. Kakav je takav je, voleo bih i ja da imamo boljeg, ali nemamo. Hajde onda da ga podrzimo ili makar da cutimo, a ne da ga kanalimo jos vise. Neupotrebljiv nije, dokazao je to xy puta. 7 1
Chaos Is Me Posted 16 minutes ago Author Posted 16 minutes ago Iako je ovde hajp oko Butlera jak, nisam siguran da će biti baš tolika potražnja za njim na leto, posebno ako ima jak ugovor sa nama. Naravno osim ako nam ne donese neka ludila u nastavku sezone. Po veštini i napadačkom skillu je sama EL elita ali je prilično neodgovoran sa loptom, često igra skroz basketaški - ono pređe pola i opali, u odbrani se trudi ali je loš bez dvojbe, ima česta pomračenja svesti. Sve u svemu, dosta daleko od klase Nunna i te retke grupacije elitnih EL bekova (gde spada možda svega par igrača),kako se pričalo ovuda. 1
Sector Posted 15 minutes ago Posted 15 minutes ago 10 hours ago, Вујке said: Распоред који следи је толико ненормалан да је ово невероватно. Буквално ћемо морати да жртвујемо неке утакмице. Три дана након утакмице са Барселоном (четврте за 7 дана) имамо утакмицу са Дубаијем, па 2 дана после тога још један дерби (евролигашки). Ne znam ima li mi šta dosadnije od ovih mečeva u domaćim takmičenjima protiv timova sa kojima se već sastajemo u EL. Treba jasno odrediti prioritete, ako je važnije dobiti derbi u EL kao što jeste i kao što neće biti lako, čuvati sve resurse za taj meč. Stoji da imamo dubok roster ali ne vidim razlog da nosioci riljaju u aba dok je ovakav program i dok se odlučuje o plasmanu u EL. Eto Yaga, Dobrića, Davidovca, Miljenovića, Uroša pa neka zarade platu. 1 1
Вујке Posted 13 minutes ago Posted 13 minutes ago (edited) Јаго је физички јак и стабилан са лоптом због ниског тежишта (дриблинга), зато је идеалан за пренос лопте. Али после тога буквално само треба да добаци лопту Батлеру и да чека на тројци (на којој би морао да поради јер му је шут ове сезоне ужасан). Ја стварно не видим другу улогу за њега у тиму. Кад Јаго организује позициони напад, противнички играчи су свесни да неће ући у рекет ниједном да проба да заврши на кошу као Коди. То им даје могућност да максимално рашире одбрану кад је код њега лопта, па Батлер нема простора да се разигра јер га константно удвајају. Баш је проблематичан на терену. Наравно, слажем се са @fradler да не треба истресати фрустрације на Јагу и додатно га каналити. Само се надам да код Салета питање Јага није постало питање ега, односно жеље да докаже широј јавности да он у Јагу види нешто што ми не видимо. Ако неко игра лоше у континуитету, а имамо широк ростер, треба пробати и друге идеје. Edited 10 minutes ago by Вујке
Don Dusko Posted 11 minutes ago Posted 11 minutes ago 4 minutes ago, Chaos Is Me said: Iako je ovde hajp oko Butlera jak, nisam siguran da će biti baš tolika potražnja za njim na leto, posebno ako ima jak ugovor sa nama. Naravno osim ako nam ne donese neka ludila u nastavku sezone. Po veštini i napadačkom skillu je sama EL elita ali je prilično neodgovoran sa loptom, često igra skroz basketaški - ono pređe pola i opali, u odbrani se trudi ali je loš bez dvojbe, ima česta pomračenja svesti. Sve u svemu, dosta daleko od klase Nunna i te retke grupacije elitnih EL bekova (gde spada možda svega par igrača),kako se pričalo ovuda. S tim da je taj Batler dosao u sred sezone i igra prvu EL sezonu a koliko Nunn igra?I Nunnu je trebalo vremena da uhvati ritam. Dobro nije klasa njega al je odmah ispod sto nije lose. A stim da Batler moze da napreduje i da pohvata neke automatizme i da jos shvati kako da napada EL odbrane.
Creed Bratton Posted 9 minutes ago Posted 9 minutes ago 4 hours ago, Wook said: Dobar je Butler, ali je Markus Vilijams ipak br. 1. Ni blizu, Markus je posle dve sezone u evropi kod nas odigrao: MIN 25:45 PTS 9.7 2FG 34.5% 3FG 29.2% FT 75.5% REB 3.2 AS 6.1 TO 2.9 Butler u prvoj sezoni u evropi uz par losih utakmice dok je trajala aklimatizacija: MIN 19:27 PTS 13.6 2FG 52.7% 3FG 39.8% FT 82% REB 2.4 AS 3.7 TO 1.8 Razumem ja da smo mi generalno skloni romantizaciji proslih vremena i da je Markus imao te flashy asistencije i atraktivniji govor tela za oko ali treba biti realan da je Butler znatno bolji igrac. 1 2
Chaos Is Me Posted 7 minutes ago Author Posted 7 minutes ago (edited) Hteo sam samo da kažem da su ta poređenja u startu bila preterana i da treba da smanjimo očekivanja. Nunn je u svojoj prvoj sezoni odmah bio najbolji igrač EL, trebalo mu je mesec dana da uhvati ritam i posle toga sve vreme surova dominacija. Meni se sviđa ovaj one two punch sa Nworom i Butlerom, dva vrsna strelca koji su pri tome malo šta drugo osim toga. Edited 6 minutes ago by Chaos Is Me
Recommended Posts