Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Guru said:

Igrač x je low man u pick and roll odbrani, pas dobija protivnički centar koji se zaleće na obruč, x igrač izrotira i napravi faul... Možda je stigao čak i da napravi mali faul, a možda je napravio faul za bacanja... neka bude da su bacanja i protivnički centar maši oba. x igrač dobije -1 indeksni poen

Igrač y u istom scenariju ne izrotira, protivnički centar lagano zakuca jer je pomoć izostala. y igrač ne dobije negativne indeksne poene.

Ili npr. igrač x prenosi loptu, ne zaštiti je dovoljno, protivnik mu je ukrade i lagano poentira u kontri. -1 indeks za igrača x. Igrač y prenese loptu, dobije blok, krene na ulaz, protivnik mu izblokira polaganje... saigrač pokupi ofanzivni skok i lagano poentira iz istog. y igrač dobije -2 indeksna poena (za primljenu blokadu i promašen šut).

Ja se ne slažem da je Vezenkov najbolji igrač u EL. A svakako se ne slažem ni da je Milutinov drugi najbolji igrač. PIR favorizuje visoke igrače, zato smo na ovom istom mestu čitali bajke o Luki Mitroviću koji realizuje 4 od 7 zicera, pogodi 3 od 5 bacanja, pokupi nekoliko uncontested skokova i onda ima indeks taman da ga ovde proglase za jednog od najboljih bekap centara u EL.

Nije ni poenta u Vezenkovu već da su najbolji igrači takmičenja u vrhu po indeksu korisnosti, svake sezone, tako da statistika jeste najmjerodavnija.

Jer u vrhu su Vezenkov, Milutinov, Francisco, Bryant, James itd. a ne Davidovac, Kratzer ili Hazer. Nisam ni rekao da je jedini pokazatelj kvaliteta igrača niti da sve pokazuje.

Posted

I samo da kazem za dnevnik drago mi je sto smo metak zvani Mobli izbegli.

Dobar je napadacki centar i fizikalan al rupetina u odbrani samo takva.Plus je masina za pravljenje glupih faulova.

I da smo bazirali na njemu ne bi smo se slavno proveli.

• Like 4
Posted (edited)

Gledam reprizu i ruke me bole od aplaudiranja. 

U zadnjem frtalju, na blok šuta i na skok, išli smo kao na bajonete.

I pored toga svi zdravi. 

Srećan i ponosan do neba❤️‍🩹

...iako je Jago opet promašio sve tri trojke.

Edited by wing
Posted

Dobili smo sinoć protivnika koji je šutirao 51% za 3p. Ne mogu a da ne kunem našu cigansku sudbu što se to nama redovno dešava, da protivnik koji se do našeg susreta nedeljama raspada, a protiv nas ubacuje i belu tehniku u koš. Međutim ono što ohrabruje, dobili smo. Jedino nisam zadovoljan činjenicom da nismo postigli 100p, mora to da se popravi u narednim mečevima. 

• Like 2
Posted
30 minutes ago, Sinnerman said:

Dobili smo sinoć protivnika koji je šutirao 51% za 3p. Ne mogu a da ne kunem našu cigansku sudbu što se to nama redovno dešava, da protivnik koji se do našeg susreta nedeljama raspada, a protiv nas ubacuje i belu tehniku u koš. Međutim ono što ohrabruje, dobili smo. Jedino nisam zadovoljan činjenicom da nismo postigli 100p, mora to da se popravi u narednim mečevima. 

Imali su u jednom trenutku 12/16 ako se ne varam. I pogodise neke bas teske suteve. Wainright brat sutirao za 3 29% do jucerasnje utakmice a nas covek polupao do sredine cetvrte cetvrtine, mozda smo zbog toga i svesno rizikovali ali ipak nerealno. Madarova trojka je bila jedina situacija gde sam mislio da ovo ide u pogresnom pravcu, inace sam bio ubedjen da cemo ih odvaliti. 

9 minutes ago, Golijat said:

Procitah da smo kaznjeni zbog vredjanja Muse. 

Zanima me, da li je i koliko kaznjen Makabi za vredjanje Atamana? 

Zar nismo kaznjeni zbog vredjanja Avramovica?

Posted (edited)
6 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Zar nismo kaznjeni zbog vredjanja Avramovica?

zato što je čkapi grobarska pa se ne vredja...

6 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

kog Muse...?

Edited by wing
Posted
18 minutes ago, Golijat said:

Verovatno 0,mi plaćamo kaznu i za makabi,oni su sirotinjski klub pa im je sve dozvoljeno,nas će sledeći put verovatno da kazne sto protivniku ne damo šansu da da koš 😂

Posted (edited)

Što se tiče utakmice sa Makabijem očekujem samo pobedu. Uz pristup utakmici kao do sada to je jedino za  očekivati. Makabi je po kvalitetu duplo slabija ekipa od Hapoela. Potrebno je samo zatvoriti Hoarda, Sorkina i Briseta. Lundberga, Klarka, Blata i eventualno Vokera ako igra ima ko da zaustavi. Onakva pobeda protiv Hapoela će samo relaksirati ekipu i nabaciti ekipi još samopouzdanja. Bez potcenjivanja svakako ali kvalitetniji smo i igramo kod kuće pred punim tribinama gde je atmosfera u poslednje vreme nikad bolja. Idemo po šestu u nizu. 💪

Edited by Čočo
  • Like 1
Posted
27 minutes ago, Golijat said:

Da, kažnjen je i to sa 50% većom kaznom od naše. 

Pri čemu je besmisleno pokušavati da se ponašanje dela navijača opravda poređenjem sa nekim drugim situacijama.

Prozivka na nacionalnoj osnovi, pritom bez ikakvog povoda, treba da bude uvek kažnjena.

Pri čemu nisam od onih koji smatraju da protivnik ne treba da se proziva, ali granice treba da postoje.

• Like 2
Posted
3 hours ago, JPM said:

Ličnog sam stava da je Semi Ojeleye mnogo bolji fit na ono što mi igramo. Da li to znači da je bolji od Monekea...pa, ne znači u smislu da su mu skillsets raznovrsniji od Monekeovih ali Semi jednostavno ne pravi neshatljivo imbecilne poteze kojima je Čima itekako sklon.

On ubaci u svoju glavu da će tek tako da pretrči čuvara, još telefonira nameru i onda mu se zaletanje završi tako što mu ispadne lopta u aut ili što je još smešnije, proba neki fade away posle koga mlatara rukama iako ga niko nije dirao.

Čima jednostavno previše iskače iz šablona. Mnogo je bolji bio na početku sezone i to nema veze sa nekakvim padom u formi. Njegove odluke su upitne.

Upravo to. Decision-making mu je vrlo upitan. A promašaji zicera su sve samo ne izuzetak. I ja bih lično radije imao Semija u timu u presudnim trenucima meča. Drago mi je da je to Sale prepoznao jučer jer po meni je to direktno utjecalo na konačni rezultat. Sa Čimom na terenu ne bismo odigrali onakvu lockdown obranu u 4. četvrtini. A Saletu sve pohvale i šta je Bokiju dao  prednost u odnosu na Izundua u momentima kad se lomio meč. Tu je pokazao nemali osećaj za igru. Suma sumarum Sale je odlično vodio utakmicu jučer.

• Like 1
  • Love 1
Posted

Sinocna utakmica je toliko podsetila na proslu sezonu protiv Reala i Efesa u areni,ta nervoza ,znojenje ,sam intezitet ,neizvesnost pravi rat. To je ta plej off kosarka.

Posted
3 hours ago, perikle said:

I jedan i drugi su jako zahvali igraci dok god igraju u okviru svojih mogucnosti. Semi kao neko ko je bolji suter, defanzivac, post igrac a moneke koji je bolji skakac, bolje se snalazi oko obruca i bolje trci u ledja igracima u tranziciji. Samo sto moj glas ide pre Semiju zbog mirnije glave i generalno sigurnosti koje mi odaje dok je na terenu u zavrsnicama. Nije slucajno to sto moneke ne igra zadnjih 5-7 min. 

Semi nije post igrac niti ima ledjnu tehniku ali nekad mu se doturi lopta na postu pa pokusa uglavnom sutom, nikad se nije spojio sa obrucom, pre to moze napr. Kalina.

Mi u ekipi i nemamo nekog ko bi igrao na low postu i guzicio do kosa ali ako ostatak radi i nije presudna stvar.

• Like 2
Posted
8 minutes ago, nunilo said:

Semi nije post igrac niti ima ledjnu tehniku ali nekad mu se doturi lopta na postu pa pokusa uglavnom sutom, nikad se nije spojio sa obrucom, pre to moze napr. Kalina.

Mi u ekipi i nemamo nekog ko bi igrao na low postu i guzicio do kosa ali ako ostatak radi i nije presudna stvar.

Nema igru ledjima ali ima dobar zakorak i prilicno je siguran sa vrha kapice.

Takodje, cim primi loptu kod kosa, ide na kucanje, i mnogo ga je teze zaustaviti na obrucu jer je veoma snazan.

Za nekog ko je 3/4 kroz karijeru, veoma je dobar na low postu.

Posted
6 minutes ago, JPM said:

Nema igru ledjima ali ima dobar zakorak i prilicno je siguran sa vrha kapice.

nema nikakav zakorak, ni ne pokusava

jeste siguran sa vrha kapice, ali to nije post igra

pisalo se vec o tome, guranje lopte semiju dole nakon mismatcha se u vecini slucajeve zavrsi nekim sutom iz okreta preko ruke

ubacuje to u solidnim procentima ali to nije ni kvalitetan sut, ni post igra

pritom semija obozavam zbog svega sto donosi, ali ne moramo da izvrcemo realnost da bi ga voleli

• Like 1
Posted (edited)
23 minutes ago, nunilo said:

Jasiel Rivero u teoriji može nešto doneti s niskog posta kad dobije loptu duboko – snagom i jednostavnim potezima. U odnosu na Joela Bolomboya, Rivero ima više igre leđima, dok je Bolomboy opasniji kroz energiju, skok i roll bez lopte.

Edited by bodo