JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ličnog sam stava da je Semi Ojeleye mnogo bolji fit na ono što mi igramo. Da li to znači da je bolji od Monekea...pa, ne znači u smislu da su mu skillsets raznovrsniji od Monekeovih ali Semi jednostavno ne pravi neshatljivo imbecilne poteze kojima je Čima itekako sklon. On ubaci u svoju glavu da će tek tako da pretrči čuvara, još telefonira nameru i onda mu se zaletanje završi tako što mu ispadne lopta u aut ili što je još smešnije, proba neki fade away posle koga mlatara rukama iako ga niko nije dirao. Čima jednostavno previše iskače iz šablona. Mnogo je bolji bio na početku sezone i to nema veze sa nekakvim padom u formi. Njegove odluke su upitne. 1
Krle Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Neverovatna pobeda sinoc, delovalo je kao jedna od onih utakmica iz proslih sezona gde nema sanse da pobedimo, ali smo pokazali da smo vrhunski tim i izdigli se kao feniks iz pepela u 4/4 i skroz ih ugasili. Odbrana je po meni tokom veceg dela utakmice bila dobra, imali smo nesrecu da su Wainright i Timor dali 7 trojki, koje su uglavnom bile otvorene, ali ko god je gledao Hapoel ove sezone zna kakva su to dva igraca i da je onih 5/5 Wainright-a u jednom momentu u domenu naucne fantastike. Da se osvrnemo naravno i na pljuvace Sase Obradovica sa live teme medju kojima je i lazni insajder koji pise kako nam je glavni trener otisao u Lokomotivu Kuban, aludirajuci na Tomovica koji je u poslednjih 10 dana izgubio od Parme iz Perma i Uralmas Ekaterinburga. Nemam nista naravno protiv Tomovica, hvala mu za sve i dobrodosao je uvek, samo hocu da kazem koliko covek mora maliciozan da bude da bi pisao tako neke komentare i omalovazio naseg trenera sa kojim igramo najbolju sezonu u EL do sada. Ali dobro, jasno je da se neko slabije snalazi u analizi kosarke i taktike, tako da cekamo prelazni rok pa da se zanimamo Laprovitolom, Dejvisom i ostalim fantomskim pojacanjima, to je ipak poznatiji teren za mnoge ovde. 3
perikle Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago I jedan i drugi su jako zahvali igraci dok god igraju u okviru svojih mogucnosti. Semi kao neko ko je bolji suter, defanzivac, post igrac a moneke koji je bolji skakac, bolje se snalazi oko obruca i bolje trci u ledja igracima u tranziciji. Samo sto moj glas ide pre Semiju zbog mirnije glave i generalno sigurnosti koje mi odaje dok je na terenu u zavrsnicama. Nije slucajno to sto moneke ne igra zadnjih 5-7 min.
Shunsuke Nakamura Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Monekeova raznovrsnost - sad ću da se zaletim na ulaz iako mi se igrač iz nekog razloga odmakao dva metra. 3
NikadProtivKaline Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 19 minutes ago, JPM said: Mnogo je bolji bio na početku sezone i to nema veze sa nekakvim padom u formi. Njegove odluke su upitne. kako nema nikakve veze sa formom kad je i na pocetku sezone radio apsolutno iste stvari kao i sada, samo uspesnije?
Sector Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 28 minutes ago, Guru said: Nevezano za diskusiju u vezi Čime i Semija, PIR ili tkzv. indeks korisnosti je, pardon my french, kurac od statističke kategorije, potpuno besmislena stvar koja postoji samo u evropskoj košarci i koja je iz nepoznatog razloga postala opšteprihvaćena. Kao on ima veći PIR pa je bolji igrač, možeš misliti... Kao da se tako nešto može svesti na jedan broj i to još tako bazičan i glupo osmišljen. Statistički najmjerodavniji podatak iako ne otkriva sve ali takva statistika i ne postoji. Vezenkov ima najveći prosječan PIR a mislim da se svi slažu da je i najbolji igrač u EL.
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, NikadProtivKaline said: kako nema nikakve veze sa formom kad je i na pocetku sezone radio apsolutno iste stvari kao i sada, samo uspesnije? Sa formom ima veze ukupan učinak, a ja pričam o njegovom decision makingu koji je očajan oduvek.
tejlor Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 55 minutes ago, NikadProtivKaline said: nema on sirok repertoar, to sam negde i ja pisao pred pocetak sezone, da imam strepnju od napada u kome je on jedna od glavnih napadackih opcija ali razuverio me je, jer njemu zapravo i ne treba gomila lopti da bi dosao do svojih 13+7 i njegovi poen i dolaze uglavnom iz trcanja na polupostavljen napad ili skoka odlican je i da povuce kontru sam ili da baci brz prvi pas bio je i period kad mu je ona poludistanca bila automatik, sad je malo pao, rekao bih da ima tu neku hronicnu povredu zbog koje nikad nije na 100% iz toga dolazi i ono sto mu je najveci problem trenutno jeste mekan napad na obruc semi puca od snage i kida obruc, a cima ide na neko sporo neubedljivo polaganje nadam se da ce proci problemi sa povredom i da cemo ga za finis sezone gledati na 100% nego, vidim dosta vas pominje kartera odjednom kao opciju...odakle to? ja koliko se secam sezona je za njega zavrsena i pitanje je da li ce i moci da se vrati kosarci na vrhunskom nivou jesam to propustio neki update na temu njegovog zdravlja ili su te price samo wishfull thinking? Koju to hronicnu povredu Moneke ima? I odakle ti tako nesto?
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Moneke za razliku od Ojeleyea zna da spusti loptu na parket i da driblingom/trkom ostvari prednost i tu se svaka rasprava završava. Dakle, jedan igrač je kakav takav kreator (iako lošiji nego što on misli za sebe) a drugi može samo da završi što mu je servirano - ta dva tipa igrača su neuporediva i kreatori uvek više vrede. Ne bih uzimao PIR kao odlučujući faktor ali on nije malo nego debelo na strani Monekea. I meni više prija karakter Ojeleyea ali ne mogu po tome presudno da cenim igrače. Inače, gledao sam masu materijala sa Chimom, vrlo inteligentan tip, ljudima smeta što je suviše ekstrovertan ali nikad ne bih rekao da nije timski igrač. 14
NikadProtivKaline Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, tejlor said: Koju to hronicnu povredu Moneke ima? I odakle ti tako nesto? 2 puta je odsustvovao u poslednja 2 meseca, da li bese list ili butina nesto vidi se da nije skroz fit, kontam da to nije 100% zaleceno ili je nesto hronicno uz sta moze da igra ali ne bas na 100% i pod hronicna nisam mislio kroz celu karijeru, vec na nivou ove sezone, nije 100% zalecen/fin otkad se inicijalno povredio(negde u okt mislim)
perikle Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Chaos Is Me said: Moneke za razliku od Ojeleyea zna da spusti loptu na parket i da driblingom/trkom ostvari prednost i tu se svaka rasprava završava. Dakle, jedan igrač je kakav takav kreator (iako lošiji nego što on misli za sebe) a drugi može samo da završi što mu je servirano - ta dva tipa igrača su neuporediva i kreatori uvek više vrede. Ne bih uzimao PIR kao odlučujući faktor ali on nije malo nego debelo na strani Monekea. I meni više prija karakter Ojeleyea ali ne mogu po tome presudno da cenim igrače. Inače, gledao sam masu materijala sa Chimom, vrlo inteligentan tip, ljudima smeta što je suviše ekstrovertan ali nikad ne bih rekao da nije timski igrač. Moneke nije nikakav kreator. To zaletanje na kos je mac sa dve ostrice i mnogo se lako zaustavlja. Dovoljno je da se defanzivac malo odvoji od njega i pusti ga da prodje, posle toga ide laka rampa centra jer je moneke nizak. Niski post je mnogo jace oruzje nego neki prodor koji se u 70% slucajeva zavrsava kao faul u napadu.
Guru Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Sector said: Statistički najmjerodavniji podatak iako ne otkriva sve ali takva statistika i ne postoji. Igrač x je low man u pick and roll odbrani, pas dobija protivnički centar koji se zaleće na obruč, x igrač izrotira i napravi faul... Možda je stigao čak i da napravi mali faul, a možda je napravio faul za bacanja... neka bude da su bacanja i protivnički centar maši oba. x igrač dobije -1 indeksni poen. Igrač y u istom scenariju ne izrotira, protivnički centar lagano zakuca jer je pomoć izostala. y igrač ne dobije negativne indeksne poene. Ili npr. igrač x prenosi loptu, ne zaštiti je dovoljno, protivnik mu je ukrade i lagano poentira u kontri. -1 indeks za igrača x. Igrač y prenese loptu, dobije blok, krene na ulaz, protivnik mu izblokira polaganje... saigrač pokupi ofanzivni skok i lagano poentira iz istog. y igrač dobije -2 indeksna poena (za primljenu blokadu i promašen šut). 11 minutes ago, Sector said: Vezenkov ima najveći prosječan PIR a mislim da se svi slažu da je i najbolji igrač u EL. Ja se ne slažem da je Vezenkov najbolji igrač u EL. A svakako se ne slažem ni da je Milutinov drugi najbolji igrač. PIR favorizuje visoke igrače, zato smo na ovom istom mestu čitali bajke o Luki Mitroviću koji realizuje 4 od 7 zicera, pogodi 3 od 5 bacanja, pokupi nekoliko uncontested skokova i onda ima indeks taman da ga ovde proglase za jednog od najboljih bekap centara u EL. 5
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, Chaos Is Me said: Moneke za razliku od Ojeleyea zna da spusti loptu na parket i da driblingom/trkom ostvari prednost i tu se svaka rasprava završava. Vrlo upitno. Većina takvih pokušaja se završi gubitkom lopte u aut ili gubitkom lopte zbog prisiljenog dodavanja iz skoka, što je najgore dodavanje u košarci, ili nekim akrobatskim megateškim šutem. Skontali su ga protivnici, sad mu se odmaknu a njegov šut nije prevelika pretnja. Semi je iz mesta mnogo pouzdaniji. 5 minutes ago, Chaos Is Me said: Inače, gledao sam masu materijala sa Chimom, vrlo inteligentan tip Ovo da, veoma su mu zanimljivi klipovi.
Вујке Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 1 hour ago, Golijat said: Ti si sinoc napisao pa mogu reci slobodno, bez namere da te nesto uvredim, totalne gluposti i stvari o kojima ni ti ne znas a ni ja i iko ovde. On snima za YT, pa sigurno gleda klipove, ako mu neko udari bananu... Ovo su takve gluposti da je besmisleno uopste odgovarati. Ово је доста глупа банализација онога што сам рекао. Прво, Чима Монеке је играч који живи од пажње, на терену и ван њега. Човек се буквално скоро сваког дана појављује у неком видеу на Јутјубу, снима кућу у којој живи, начин на који једе, тренира, све живо. Дакле, воли пажњу. То не мора само по себи бити лоше, али негирати нешто што је очигледно је бесмислено. Друго, Чима има велики его, што је рекао и Саша Обрадовић јер се познају из Монака. Его сам по себи такође није проблематичан, већина великих спортских шампиона има велики его и из тога црпе мотивацију да раде на себи, али код Чиме се ради.о томе да његов его тешко трпи негативну пажњу. Због тога му се стегне рука у кључним ситуацијама и због тога са страхом напада кош. Гарантујем да је играч са највише промашених зицера ове сезоне у Звезди. То не значи да је лош, напротив, буквално је један од три најбоља појединца нашег тима на нивоу целе сезоне. И сигурно ће дићи форму. Али нисам сигуран да ће блистати у ситуацијама кад се ломе утакмице. Но добро, тада свакако лопта неће бити примарно ни у његовим ни у Оџелејовим рукама, тако да смо беспотребно одужили полемику. Чекамо старог Чиму и то је то. Edited 2 hours ago by Вујке 1
Erik Kartmen Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Čima nije u formi, to je činjenica, ali zaboraviti sve dobro što je donio ovom timu kada smo ga već otpisali posle onako katastrofalnog početka sezone, bilo bi zaista pogrešno. Mislim da je Kup prilika da ga Saša malo skloni sa strane, da mu omogući da se sredi i fizički i psihički i da nam se vrati bolji u nastavku kada nam to bude najviše trebalo. Utakmica izvanredna, atmosfera ih je pojela, dobri smo, daj da takvi i ostanemo i da odbranimo teren! 1
Taki Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, NikadProtivKaline said: vidim dosta vas pominje kartera odjednom kao opciju...odakle to? Opet bio na moru? :)
BB7 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 minutes ago, Chaos Is Me said: ljudima smeta što je suviše ekstrovertan Ово јесте веома тачно, у пар речи једноставно објашњен Чима Монеке. Он је такав, и ко га прихвата као таквог то је супер. Чудно је само што га Срби не прихватају, који су већински егоманијаци, и воле да причају у суперлативима о себи. Ваљда се сличан сличном радује... Добар је Чима, вуче неке ситне повреде и то му вероватно смета. Вукао је он доста, када су сви били повређени. Сећам се Фенера и Асвела на почетку нпр, када нисмо знали где смо и шта смо... па онда на даље. Биће он добар, верује му и Саша. Да му не верује, завршио би на клупи као што је завршио и Василије Мицић. Мене више то нервира, него Чима као Чима. Ако видиш да не иде, има ко ће... next men. 1
NikadProtivKaline Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, Taki said: Opet bio na moru? 🙂 I wish poso jbg
Cavani Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Monekeu je najveca vrlina i to ubedljivo-njegov motor. I u Aba ligi smo gubili kada on nije igrao u Subotici i protiv Mege, jer moze peske da namakne index 20. U EL smo ubedljivo najgore igrali i najmalokrvnije izgledali kada nam je on falio, skok je bio bedan a tranzicija nepostojeca. Kao takav moze da povuce ekipu, jako je cvrst na skoku, a prodor iako je pravolinijski je jedan od najboljih u ligi kada je skroz fit. Svi znaju gde ce, a opet on na taj nacin nakupi 10-12 poena na svakoj utakmici. Jeste sad, provalili su ga protivnici kao da nije vec godinama u ligi, pa ga gledaju u Zvezdi prvi put. Bice on ok kada digne formu. Ojeleja mnogo vise volim kao lika, ali Chima je ipak znacajniji igrac za nas. 6
Golijat Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 37 minutes ago, Вујке said: Ово је доста глупа банализација онога што сам рекао. Прво, Чима Монеке је играч који живи од пажње, на терену и ван њега. Човек се буквално скоро сваког дана појављује у неком видеу на Јутјубу, снима кућу у којој живи, начин на који једе, тренира, све живо. Дакле, воли пажњу. То не мора само по себи бити лоше, али негирати нешто што је очигледно је бесмислено. Друго, Чима има велики его, што је рекао и Саша Обрадовић јер се познају из Монака. Его сам по себи такође није проблематичан, већина великих спортских шампиона има велики его и из тога црпе мотивацију да раде на себи, али код Чиме се ради.о томе да његов его тешко трпи негативну пажњу. Због тога му се стегне рука у кључним ситуацијама и због тога са страхом напада кош. Гарантујем да је играч са највише промашених зицера ове сезоне у Звезди. То не значи да је лош, напротив, буквално је један од три најбоља појединца нашег тима на нивоу целе сезоне. И сигурно ће дићи форму. Али нисам сигуран да ће блистати у ситуацијама кад се ломе утакмице. Но добро, тада свакако лопта неће бити примарно ни у његовим ни у Оџелејовим рукама, тако да смо беспотребно одужили полемику. Чекамо старог Чиму и то је то. Pa ovo sto si upravo ponovio je ono po cemu se ne slazem. Mislim na prvi deo ovog posta. Kada kazes da se svakog dana pojavljuje na nekom snimku na YT bukvalno zvuci kao da gostuje po emisijama i televizijama kao Ćoki. Neko ko ne prati, vrv nikada ne bi pomislio da čovek samo snima VLOG za svoj kanal i da gostuje u jos jednom košarkaškom podcastu gde priča o košarci skroz otvoreno, ovjektivno i na jako zanimljiv način. To da li je Chima egomanijak moze se videti u dosadasnjem delu sezone, gde se potpuno podredio timu i gde kroz i igru a i same ozjave i reakcije razmislja iskljucivo o potencijalu i cilju kompletnog tima. Dobar primer toga su one utakmice koje smo gubili za redom u EL, pogledaj njegove reakcije nakon zavrsetka utakmice. Pogledaj njegovu izjavu nakon POBEDE protiv Virtusa kuci. Ali okej, razumem sta si zeleo da kazes, i bitno je da se u drugom delu posta slazemo. 😀 2
Taki Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ma meni su Čima i Odzelej odlicna kombinacija na 4,samo da ostanu zdravi. 1
suptil Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U vreme pada rezultata i igre Moneke je drzao formu i bio u kontinuitetu najbolji igrac. Sad je njemu pala forma. To je sve normalno. Podicice se uskoro. Ne brinem za njega uopste. Ogromno zajednistvo u ekipi. Publika i teren svi kao jedan. Najvaznije je da mozemo da igramo u kost sa svima. Zvezdina atletika je srusila Hapoel. Vrlo je moguce da kad se lomi za visok plaman izujemo iz patika neku zverku na strani upravo zbog odlicne atmosfere u ekipi, kvaliteta kao i opstih karakteristika ekipe. Bez obzira ne treba govoriti unapred. Utakmica po utakmica je moje opredeljenje. Da uzivamo dok traje, a traja ce i potrajati.
Problem sa licnim greskama Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sto se tice energije i intenziteta jedna od jacih utakmica ove sezone, a sto se tice atmosfere je podsecalo i na Budivelnik i Uniks. Sjajno vece u Areni. Svaka nam cast cigani. Jedva cekam Maccabi i to jos na Sabbat 😄 Mozda ce se predati bez borbe. 1
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 28 minutes ago, Veteran said: No comment. Dobro glasi ona izreka u pobedi se ne ponesi a u porazu se ne ponizi.
Recommended Posts