Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Posle 4 vezane pobede,pomerili smo se jedno mesto na tabeli..ocito da ono mesto u kom smo bili pre ove serije nije bio kanal,nego kanjon...verujem da mozemo da nastavimo da pobedjujemo,iako mi se igra u onoj  seriji od 7 pobeda vise dopadala..uostalom,vizuelni utisak i nije vazan,dokle god se pobedjuje..

• Like 1
Posted

Mislim da je suština ove utakmice u tome što je O skontao da ne treba da sputava Izundua kad ovako krene. Nema potrebe da ulazi Mo na startu 2/4 ako Izundu igra vrh a tek je na parketu 4 minuta. Znači može da nastavi slobodno još toliko minuta, pa onda Mo ili Bolomboj nazad. A nijesam siguran ni koliko nam treba smol bol sad. Previše je to rizično za skok. Semi i Čima imaju po 198cm i koliko god bili jaki i skočni nalate na slične tipove samo visočije 10+cm. 

Zato mislim da je O napravio pravi potez na startu treće. CMM zajedno sa Batlerom i Nvorom. Kodi da brani, a Džeret i Džordan da rađaju. I suštinski potez koji pokazuje da je izvukao pouku - Ebuka prvi centar. 

Definitivno smo u sjajnoj formi. O je ovo uklopio, i mislim da sad i oni koji su bili skeptični, moraju da priznaju da zna šta radi. PI je sigurica. Ja mislim da možemo da se pošibamo i za top6, za direktan plasman. 

• Like 3
Posted
18 minutes ago, Milko Miller said:

Nije problem da Kabengele ima odlicnu utakmicu, ali problematicno kad odigra najbolju utakmicu sezone. Generalno i dalje ima poprilicne mane u odbrani od pozicioniranje do discipline do tajminga. Ali opet da pored ovakvog napada ima i dobru odbranu, on bi bio startni centar Reala. Ali i pored toga naravno veoma koristan igrac i jasno je da Bolomboj i on moraju da cine rotaciju u Evroligi. 

Jeste ali niko nije ocekivao da ce da bude bas ovoliko koristan na EL sceni.

Ja barem nisam.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Nini3112 said:

Bolomboj se vraca u formu bas se vidi,coveku ce trebati malo ali covek je pravi vojnik,bilo bi greota da ode na kraju sezone

Mozda preterujem, ali posle pobede je ovo najveci dobitak veceras. Upotrebljiv Bolomboj u EL, puzla koja nam je trebala

• Like 16
Posted
3 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Mozda preterujem, ali posle pobede je ovo najveci dobitak veceras. Upotrebljiv Bolomboj u EL, puzla koja nam je trebala

Ne da je upotrebljiv nego mnogo vise od toga,neunistiv covek 

Posted

Ne znam da li je to moj utisak ali mislim da smo mozda i najbolja skakacka ekipa u EL, Buka i Bolimboj ja mislim cine najbolji skakacki tandem u EL, tu je Cima drugi skakac EL, Kalina, Nwora, Kodi kao iznad prosecni skakaci

uz to smo izuzetno atleticni krupni nema ekipa koje nas mogu fizicki izmaltretirati i tako dobiti, ovo mora biti to to 

Ja verujem

• Like 6
Posted

Jago dos Santos +/- +3. Treći najveći +/- u ekipi na meču. Održao dobar nivo igre kada je u 3/4 ušao umesto Kodija na 58:56 za nas. Do sledeće njegove izmene smo otišli na +10. Momčina ponovo odradila svoj posao. ❤️

• Like 7
Posted

Ima sta da ponudi ova Zvezda, lepa atmosfera u Areni, borba i zelja protiv vrlo dobrog rivala, ne moze se u El ocekivati da 40 min meljemo.

Izgledamo dobro, to je najvaznije.

Posted

Velika šteta što se Pao provukao protiv Asvela, bilo bi to nezapamćeno kolo za nas. Ovako ostaje da mi guramo naše i pobeđujemo, a konkurenti kad se spotaknu. Za sada stvari izgledaju bolje nego što smo mogli da sanjamo nakon brljotina koje smo imali. 

Posted
27 minutes ago, Babaduka said:

Ne znam da li je to moj utisak ali mislim da smo mozda i najbolja skakacka ekipa u EL, Buka i Bolimboj ja mislim cine najbolji skakacki tandem u EL, tu je Cima drugi skakac EL, Kalina, Nwora, Kodi kao iznad prosecni skakaci

uz to smo izuzetno atleticni krupni nema ekipa koje nas mogu fizicki izmaltretirati i tako dobiti, ovo mora biti to to 

Ja verujem

Ako me secanje ne vara Bolomboy je prosle sezone do druge povrede na utakmici protiv Armanija (zbog koje je tek nedavno poceo da igra opet) bio najbolji skakac Evrolige (prosek po utakmici) i najbolji ofanzivni skakac Evrolige.

Videh da je neko okacio (da li ovde ili negde drugde na netu) da je Izundu po procentu ofanzivnih skokova trenutno prvi u Evroligi (24%), a iza njega je dokazana "sila" u tom segmentu Milutinov (22%).

• Like 1
Posted
1 hour ago, Markoss said:

Kabengele je zver koja moze da natrpa svakog - bukvalno sila. Nema to veze sa Ebukom toliko. Covek je legit EL centar, i odlican parnjak Bolomboju. Motejunas sem nekih specijala generalno nema sta vise da trazi. Dobar je momak, taman da odrzava hemiju na klupici i nek trpa ABA nejac.

Gebrijel je recimo legit EL centar, a ovo sto igra Izundu u poslednja tri meca je sam krem medju centrima, top 3 lagano ako bi kojim slucajem tako nastavio.

Posprema sve oko kosa, ispod kosa, iza kosa, koje uglove pronalazi da nasloni loptu na tablu ono je neverovatno,  uz to ne promasuje. Sila je na skoku pogotovo ofanzivnom, bacanja ne promasuje.

Ume da zapliva i napravi koji faul vise,

inace ovo je cista poezija sta je odigrao zadnje dve nedelje.

• Like 1
Posted

Kazao sam vec da je lakse praviti analizu posle pobede.

Steta je sto na kraju nismo dosli do jos nekog poena. Poceli smo odlicno, nakon toga sam svakako ocekivao njihovu reakciju, ali ne i nas toliko vremenski dug kontra- ritam, koji nas nije vise kostao samo zahvaljujuci prvoj cetvrtini. Na poluvreme smo ipak otisli sa prednoscu. U nastavku smo uspevali da ih drzimo tek toliko da nas ne prestignu, a tek u zadnjem periodu smo se odlepili na vise poseda, pojurili bolji medjusobni skor, ali umesto toga, oni su na kraju smanjili na poraz na

jedan posed.

Igrali smo timski, kreativno i opet pokazali da smo ekipa sa karakterom.

Ove pobede, posle krize, koje su bile veliki i tezak posao su nas tek dovele u poziciju da mozemo da se nadamo posle duplog kola, koje je sledece nedelje, da se iz play-in zone, prebacimo u play-off zonu, gde smo bili pre krize.

Tim ne ponese najvise na utakmici uvek lider, cesto to bude dobar sistemski igrac. A to koliko je ova ekipa Dubaija dobra govori cinjenica da nam je veceras trebalo mnogo raspolozenih igraca, da bismo ih na svom terenu dobili.

Cak i onu Saletovu tehnicku mogu da pohvalim, nekada nije lose izvrsiti pritisak, a jednu tehnicku zrtvovati.

Na kraju, ovaj skor bi na pocetku sezone, da je nudjen, svi prihvatili.

Posted

Izundu i slobodna bacanja.. segment koji nas generalno godinama muči i igraci kod nas kao da "zaborave" da šutiraju bacanja, a Ebuka sa toliko sigurnošću šutira svako, meni prelepo.. plus koliko je siguran oko obruča, sa puno osećaja..

Danas dok sam gledao utakmicu prosto mi je bilo neverovatno da Bolomboja opet vidim u Areni, jos kad je ulazio na zagrevanje dobio je veliki aplauz a tek kad je publika videla da ce da bude starter.. mnogo nam je značio i danas a njegov doprinos ce se tek videti u narednim utakmicama kad se jos uhoda sa ekipom...

Nadam se da možemo iskoristiti raskorak u kom se nalazi Hapoel i nastaviti niz.. napred Zvezda!