Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sa jedne strane ne volim da tjeram trenera posle kratkog perioda, ali sa druge strane sam svjestan kao i svi da ovo izgleda užasno. Mi smo nekako izgubili od Partizana koji trenutno nije košarkaški klub. Oni gube 40 razlike od Žalgirisa, 20 kući od Virtusa. Mi odemo u Pariz koji ne može nikoga da dobije baš dugo vremena i baš nas dobije. Ne dobije, nego nas rutinira. Možda se jesmo tradicionalno precijenili posle serija pobjeda, ali nije realna ni ova slika koju gledamo. Mora to dosta bolje. I ne može se vaditi na povrijeđene igrače. Suštinski je tu bitan samo Bolomboj, i to ako bude u stanju ponovo da igra ozbiljnu košarku. 

• Like 13
Posted
9 minutes ago, McLeod said:

Imate probleme koji su jako lako resivi. I veceras ste se vracali lagano (mada niste jedini, to je "malo" i do Pariza i njihove kosarke) kada nije bilo idiotskih petorki na parketu.

Prvo i ocigledno jelte, treba da se presece ova borba dva toboze alfa muzjaka za tim gde jedan i ne privatizuje i glumi heroja pa daje 25+ kao od sale, a drugi posto poto hoce da bude heroj i to uglavnom uspeva za protivnicki tim.

CMM iako na papiru nije ni blizu najveci problem ovde i na tom papiru je plus igrac cak i u ovoj losijoj seriji, zapravo jeste glavni problem i mora da se redukuje drasticno. Prvo zbog toga sto on kao plej ubacuje ceo tim u kontra-ritam. Cak i kada pogadja, njegove ISO akcije su toliko disruptivne da se posle njih obicno primaju brzi poeni na drugoj strani, a kad ne pogadja, otvaraju se dvocifrene serije za protivnika u roku od 3-4 minuta po pravilu.

On ako je zajedno na parketu sa Batlerom treba da sluzi da mu prenese loptu i skloni se, bukvalno. Ako je bez Batlera, mora da igra i bez Kalinica, jer su njih dvojica zajedno smrt i za flow u napadu i za agresivnost u odbrani, iako bi trebalo da su obojica dobri odbrambeni igraci individualno, ocigledno izmedju njih nesto ne funkcionise. I u prvoj i u trecoj cetvrtini su se velike serije desavale posle njihovih nesporazuma, gde neki drugi igraci poput Grejema ili Nvore ili ko je trenutno na parketu prosto prestane da se trudi u toj akciji jer im karakter nije na nivou Monekeovog, koji ce nastaviti da se lomi. Znaci po svaku cenu ih treba razdvojiti.

CMM treba da bude bekap plej sa 15ak minuta po mecu i gro tih minuta da budu kad se vodi i kad je ritam utakmice sporiji. On nema sta da trazi na terenu kad je jurnjava, bukvalno unistava tim na obe strane, to statistika nece da pokaze crno na belo, ali eye test ne laze. Najveci problem KK CZV van svake sumnje, od nosilaca.

Kalinic igra kao kurac cesto, ali on ne mora ni da trosi suteve i sa te strane je zahvalan igrac. Treba mu naci onu staru ulogu i dozirati sa ogranicenom minutazom. Kad se Izundu/Odzelej izgube, da igra umesto njih, u onom dobrom periodu dobro je funkcionisao sa Nvorom i Motejunasom. Naci ponovo taj flow kad je on u pitanju.

Deki ma koliko je on meni gotivan treba da ide na kraj klupe. Danas je bukvalno morao da ima pet minuta maksimalno, jer Pariz hoce da igra tranziciju ceo mec i da trci u ledja, on je bukvalno poklon protivniku u takvim situacijama.

Nvora i Grejem kad su ovakvi jesu problem, ali njih napadacki mozes aktivirati, ali takodje da sto manje i jedan i drugi igraju sa CMM. Glavni problem u stavu svih ovih igraca je sto CMM potpuno remeti hijerarhiju ekipe. Realno gledano po pedigreu on i jeste Bugarin za njih koji su granicni NBA igraci. Grejem trenutno izgleda kao neko ko nije ni za EL, ali to je trenutno i to u njegovoj glavi nije tako, jer je skoro dosao iz NBA. Ne treba ni on vestacki da se gura kad je u ovakvom kanalu, ali ne treba ni Mekintajer da ostalim igracima skace po ganglijama svojom nezasluzenom ulogom.

To je glavna stvar koju Obradovic mora da resi, u ovoj konstituciji ekipe, CMM je objektivno igrac za 15ak minuta, pass first plej i prenosilac lopte preko pola. On u ovoj ulozi nema kvalitet za plej in EL ekipu i to je jasno, cak i kad je davao po 20+ vi ste se ili mucili ili gubili jer je to to, on kao odigra dobro, ima dobre kolone, ali sam kvalitet igre koji to donosi je nedovoljan. 

Ako vec nemate nikakvu planiranu igru u napadu vec igrate stihijski, mnogo je bolje da ono sto vam radi CMM date Batleru. Prvo sto ce biti efikasniji i davati 20+ svaku utakmicu, a drugo jer sa druge strane necete odmah primati poene posle njegovih ISO napada, ako prilagodite petorku.

Jebem ti zivot kad sam poceo da delim stavove, odnosno "detailed" insights, sa tobom...

Generalno CMM i Nwora kad resavaju napade, protovnici mnogo lakse otvaraju napad, nego kad to radi Butler.

11 minutes ago, McLeod said:

Imate probleme koji su jako lako resivi. I veceras ste se vracali lagano (mada niste jedini, to je "malo" i do Pariza i njihove kosarke) kada nije bilo idiotskih petorki na parketu.

Prvo i ocigledno jelte, treba da se presece ova borba dva toboze alfa muzjaka za tim gde jedan i ne privatizuje i glumi heroja pa daje 25+ kao od sale, a drugi posto poto hoce da bude heroj i to uglavnom uspeva za protivnicki tim.

CMM iako na papiru nije ni blizu najveci problem ovde i na tom papiru je plus igrac cak i u ovoj losijoj seriji, zapravo jeste glavni problem i mora da se redukuje drasticno. Prvo zbog toga sto on kao plej ubacuje ceo tim u kontra-ritam. Cak i kada pogadja, njegove ISO akcije su toliko disruptivne da se posle njih obicno primaju brzi poeni na drugoj strani, a kad ne pogadja, otvaraju se dvocifrene serije za protivnika u roku od 3-4 minuta po pravilu.

On ako je zajedno na parketu sa Batlerom treba da sluzi da mu prenese loptu i skloni se, bukvalno. Ako je bez Batlera, mora da igra i bez Kalinica, jer su njih dvojica zajedno smrt i za flow u napadu i za agresivnost u odbrani, iako bi trebalo da su obojica dobri odbrambeni igraci individualno, ocigledno izmedju njih nesto ne funkcionise. I u prvoj i u trecoj cetvrtini su se velike serije desavale posle njihovih nesporazuma, gde neki drugi igraci poput Grejema ili Nvore ili ko je trenutno na parketu prosto prestane da se trudi u toj akciji jer im karakter nije na nivou Monekeovog, koji ce nastaviti da se lomi. Znaci po svaku cenu ih treba razdvojiti.

CMM treba da bude bekap plej sa 15ak minuta po mecu i gro tih minuta da budu kad se vodi i kad je ritam utakmice sporiji. On nema sta da trazi na terenu kad je jurnjava, bukvalno unistava tim na obe strane, to statistika nece da pokaze crno na belo, ali eye test ne laze. Najveci problem KK CZV van svake sumnje, od nosilaca.

Kalinic igra kao kurac cesto, ali on ne mora ni da trosi suteve i sa te strane je zahvalan igrac. Treba mu naci onu staru ulogu i dozirati sa ogranicenom minutazom. Kad se Izundu/Odzelej izgube, da igra umesto njih, u onom dobrom periodu dobro je funkcionisao sa Nvorom i Motejunasom. Naci ponovo taj flow kad je on u pitanju.

Deki ma koliko je on meni gotivan treba da ide na kraj klupe. Danas je bukvalno morao da ima pet minuta maksimalno, jer Pariz hoce da igra tranziciju ceo mec i da trci u ledja, on je bukvalno poklon protivniku u takvim situacijama.

Nvora i Grejem kad su ovakvi jesu problem, ali njih napadacki mozes aktivirati, ali takodje da sto manje i jedan i drugi igraju sa CMM. Glavni problem u stavu svih ovih igraca je sto CMM potpuno remeti hijerarhiju ekipe. Realno gledano po pedigreu on i jeste Bugarin za njih koji su granicni NBA igraci. Grejem trenutno izgleda kao neko ko nije ni za EL, ali to je trenutno i to u njegovoj glavi nije tako, jer je skoro dosao iz NBA. Ne treba ni on vestacki da se gura kad je u ovakvom kanalu, ali ne treba ni Mekintajer da ostalim igracima skace po ganglijama svojom nezasluzenom ulogom.

To je glavna stvar koju Obradovic mora da resi, u ovoj konstituciji ekipe, CMM je objektivno igrac za 15ak minuta, pass first plej i prenosilac lopte preko pola. On u ovoj ulozi nema kvalitet za plej in EL ekipu i to je jasno, cak i kad je davao po 20+ vi ste se ili mucili ili gubili jer je to to, on kao odigra dobro, ima dobre kolone, ali sam kvalitet igre koji to donosi je nedovoljan. 

Ako vec nemate nikakvu planiranu igru u napadu vec igrate stihijski, mnogo je bolje da ono sto vam radi CMM date Batleru. Prvo sto ce biti efikasniji i davati 20+ svaku utakmicu, a drugo jer sa druge strane necete odmah primati poene posle njegovih ISO napada, ako prilagodite petorku.

Jebem ti zivot kad sam poceo da delim stavove, odnosno "detailed" insights, sa tobom...

Generalno CMM i Nwora kad resavaju napade, protovnici mnogo lakse otvaraju napad, nego kad to radi Butler.

Posted

Grejem - desio se najgori scenario. Od brzog povratka u formu nema ništa.  Ima preko 30, 2 god. bez košarke. Možda se vrati na neki pristojan nivo, ali to sada deluje jako daleko. Ni viđeno na pripremama pre povrede nije obećavalo. Karter je tad bio avion za njega. 

Koristiti ga u malim dozama, pa ako se zapali - odlilno, ako krene da ciglari - brza klupa.

• Like 3
Posted
1 minute ago, Gaga said:

Zaorice se ubrzo u hali,Sasa odlazi i to mu je kraj

Nadam se uskoro tome, prava prilika protiv Valensije

• Like 2
Posted
18 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Zaboravite na smenu trenera makar do kraja sezone. Neće se desiti makar da izgubi naredne 6 zaredom.. 

prvi glasniji i dugotrajniji zvižduci treneru u areni ili pioniru i obradović sledeće jutro ide da legne na psihijatriju

onda će morati da ga smene ako bude bio vezan na leđa, kako rukama da crta iso za davidovca na tajm autu

• Ha-ha 1
Posted

Miljenovic odigra dosta korektne minute u aba, ako je odluka da Grejm ne dobije minute u nastavku prosto ne mogu da ukapiram zasto Jago prije njega. 

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Mile1 said:

Nadam se uskoro tome, prava prilika protiv Valensije

krenulo je stidljivo protiv virtusa ali rezultat nije dao da se pokrene glasnije

Posted

Sad kad se šilbuje Saša, neka dođe i Radonjić, pa i njega da oteramo do kraja sezone. Onda smo vrlo verovatno i završili sa njima zauvek, pa se neće vraćati i neće ulaziti u uži krug kandidata za novog trenera. Doduše, ostaju Alimpijević, Tomić, Šakota... Ali sam siguran da Alimpije neće ovde, a ni Tomiću ne leži uloga trenera, sam je isto rekao.

Pa će kroz 2-3 godine morati dovesti nekog novog trenera, koji do sad nije bio na klupi Zvezde. Možda Pešić ako bude bio zainteresovan u svojoj 80. godini? Ko zna?

Posted
1 minute ago, Don Dusko said:

Znaci novi nivo dna ce biti ako se posle mesec dana krene opet da se masovno i histericno tera trener,

Koji trener?

• Like 6
  • Ha-ha 5
Posted
Just now, Don Dusko said:

Znaci novi nivo dna ce biti ako se posle mesec dana krene opet da se masovno i histericno tera trener,

Pa nista onda, teraj sa Kalinom i laznim Vukom po 30 minuta i sa Davidovcem i Semijem na 4 i 5.Naravno Batler da nastavi sa 12-16 minuta po utakmici. Sto bi terali trenera ide nam super

Ili najlakse mozes da banujes ljude ako misle drugacije

• Like 5
Posted

Divno.Pre mesec dana ste bukvalno iste postove pisali za Janisa.

Sad se ponavlja za Sasu(koga ne mirisem).

Sutra ce se ponavljati za Deja ako dodje.

Znaci nije problem bas u treneru.

• Like 3
Posted
12 minutes ago, The_Big_S said:

Nwora nije bek. Nwora je trojka!

Bolja verzija Dobrića

Nije to problem, Butler može da startuje na SG. I za Kalinića bi bilo bolje da startuje sa klupe i da nije zajedno u petorci sa CMM, a i Butler bi imao CMM-a da mu prevodi loptu. Malo potcenjivački zvuči prema CMM, ali i on bi morao da prihvati da mu je uloga da prenosi loptu Batleru.

Problem je i što se Obradović drži ustaljenih šablona i kad je nama laicima jasno da neće proći.  Mogao bi da proba da stavlja Nworu sa CMM, a Kalinu sa Devonteom u manjim dozama. 

Veliki problem je i povreda koja je isekla Izundua kad je krenuo da razbija. Još nije ni blizu te igre, a drugog centra nemamo.

• Like 2
Posted

Razumem da je stresan posao, nije lako ni njemu ali brate mili, pa najveći duduk ovde sa foruma ne bi pustio istovremeno Jaga, Kalinu i Davidovca na teren, znači ili je lud ili namerno to radi. Mislim on priča kako je Davidovac bitan igrač, čovek koji udju u igru i za 20 minuta nema šut, skok, asistenciju, ništa. Batler igra između 15-20 minuta, kao da ga čuvamo za f4, CMM se ponaša kao da je prajm MJ, plus kad čujem Sašino you know, dodje mi da udarim glavom u tv. Čini mi se da je svlačionica u fazi pucanja, ima potencijala da bude ruznije nego kod komšija.  

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, Don Dusko said:

Gledaj ako trener ceo mesec igra sa istom petorkom pritom davajuci nenormalnu minutazu nekim igracima, a pritom najbolji igrac skuplja mrvice i silji se ona stvar na njemu kako da nazovem tog trenera. Isto je ovakav bio i u prvom mandatu isao do granice tvrdoglavosti pa je vrlo brzo popio pedalu. Njemu ce Valensija biti kljucna ako to izgubi on je bivsi. Pa neka i dalje forsira petorke sa laznim vukom i kalinicem i neka se oni za sve pitaju. Cak je i Nwora veceras naljutio na cmma sto mu u par momenata nije dao loptu. Grahama je nacisto ubio bukvalno jedva ceka da ga izbaci napolje dok sa druge strane cmm i kalinic mogu da rade sta hoce

• Like 1
Posted

Ma nista od smjene do kraja sezone. Ne treba se zanositi.

Saša podhitno mora neke stvari da rasčisti. 

Za početak da se zahvali Grahamu, Deda na kraj klupe, Jagu pronaći klub. Takođe, ključevi ove ekipe moraju ici Batleru. Kodija limitirati na 10-15 minuta, Nwora isključivo na 3, Miljenovicu dati minute. Kalina i Kodi nikako zajedno u petorku. 

Ako ne možemo dovesti pravog beka pomoliti se Bogu da se Karter što prije priključi jer je on jedini uz Bolomboya koji stvarno "pomjera". 

Dosta više sa sporim mekušcima i midzetima koji su rupe defanzivno, al zato u napadu takođe ne mogu ništa. 

• Like 2
Posted
4 minutes ago, Don Dusko said:

Što se mene tiče, ako ćemo posle svake smene trenera imati uspešnu šok terapiju i praviti serije pobeda, apsolutno mi ne smeta i da promenimo 5-6 komada za sezonu. 

Pariz je stilom igre napravio mini revoluciju u EL, možda i ovo bude naš patent. 

Daj Alimpija, Radonjića, pa Duška za kraj i to nas na 22-16.

Jbg, kad istekne rok trajanja i kad te pročitaju protivnički treneri, ako nemaš šta da ponudiš osim rokanja jebenih izolacija, onda i AI može da vrši izmene i zove tajmaute, ne treba nam čovek na toj poziciji. 

• Like 4
Posted

Jeste lose i Sale izgleda kao amater, ali nemojte molim vas prizivati i pominjati onu zalizanu prevaru.

Zadnji ozbiljan trener kojeg je Zvezda imala je bio Dusko Ivanovic i njega smo protracili kao da je pocetnik - e to nikad necu moci prezaliti i zaboraviti kako klubu tako i navijacima koji su bili za njegovu smjenu.

Zato bolje nismo izgleda ni zasluzili...

• Like 1
Posted (edited)

Porazavajuce i frustrirajuce je koliko mi u poslednjim utakmicama dopustamo da protivnik maksimalno koristi svoje mogucnosti.
Jos od Barse na ovamo. KKP je mogao jedino da nas pobedi preko Washingtona, dopustili smo to. Hapoel je nacrtao bezbroj otvorenih suteva Brajantu, da je Blejkni vise pogadjao, to bi mnogo laganije izgubili. Virtus nas je namucio na nasem terenu, i na misice smo dobili. Paris je imao zilion trica, relativnog otvorenih, sa tih 45 stepeni krila pozicija. To je ono sto najvise vole da rade. Oni nisu trojkaska ekipa koja juri coske. I bez dileme to je najvise do trenera, odnosno SO-a.

Odbrana nam je bas uzas, def rotacije preuzasne, neoptimalna udvajanja itd.
Obradovic nista ne radi proaktivno, a cak ni reaktivno, jer kasni...

Postajemo dosta zrtve CMM-a i njegove igre, i licimo na Wizardse sa John Wall-om. Steta pa EL nema advance stats da se vidi koliko sekundi je lopta kod CMM-a prilikom poseda, bez da se oslobodi iste. Kad smo kod CMM-a, nije on los igrac, ne zelim da idem u tom pravcu, ali ja licno ne volim, niti verujem bekovima koji jako retko dodaju pas jednom rukom. Ono sto je kod njega jos problematicnije sto on nekako ne uspeva da pozitivno utice na protok lopte kada udje unutra ili treba da doda pas iza sebe, ili na stranu. Jednostanvo to nema, a najvise zbog toga sto nema tu tehniku dodavanja jednom rukom, i levom i desnom, kad je preko kuka dodaje. On i Nwora kad resavaju napade, protivnik nekako mnogo lako otvara napade, ili su skloni da naprave takve greske gde se totalno otvori kontra, ili na taj nacin promasuju. Npr sa Batlerom nije tako.

Za Nworu sam vec pisao, prejeben kosarkas kada mu ide, ali ima nesto sto mi se ne svidja kod njega. Govor tela, reakcije, odgovor na krizu u igri. Kosarkaski Martial, a ponajbolje znam koliko je to jebena frustracija, tako da ne zelim da imam velika ocekivanja od njega. Veceras nas je ukanalio, umesto da budemo na -2 mi smo zbog njega bili na -9 u momentima kad smo mogli da gurnemo mec na nasu vodenicu.

Centri su nam problemi, i jos veci je problem sto to ne znamo da sakrijemo, niti da iskoristimo ono sto oni imaju. SO ima tendenciju da prilagodjava centarsku liniju protivnicima, a ja to ne volim. A cak i kad to radimo, uvek nesto kaskamo.

Izgubili smo totalno produkciju sa krila, Kalinic i Davidovac su bas pali. Kao papagaj sam ponavljao da je to mozda nasa kljucna prednost, ta nasa fluidnost i brain sa tih pozicija, A nemamo je sada vise. I uopste bre nemamo te sitne i pametne blokove sa tih pozicija. Ne znam da li je to do Obradovica, ja pretpostavljam da jeste, tj da njegovi principi igre nisu takvi da se prave "suvisne" guzve i da se malo vise staticki siri igra. Ali 2 godine nam je mozda najveci kvalitet taj pametni i pravovremeni sitni blok Davidovca, Kalinica itd.

Monekea sve manje i manje znamo da koristimo.
Na svu muku Semi je sve promasio.

Pustanje Jaga je onako bas...besmisleno, i ne postoji bolji nacin da se to okarakterise.
Graham je zaista bas los, i verovao bih da tu dosta toga moze da se poboljsa da igramo malo drugaciju kosarku. Mi smo tim sa jako malo povratnih pasova, a mislim da on od toga moze najvise da zivi.
Da li bi nam dobro dosli ti kvaliteti Dobrica, verujem da bi, ali ne greje me sunce da bi to mnogo toga promenilo.

Edited by BattleBender
  • Like 3
Posted
7 minutes ago, Don Dusko said:

Ili je problem u upravi koja ciljano bira ovakve trenere i hvata nepismene navijace na patetiku poput FK i Stankovica kao zadnji potez

Paskval slobodan,trazi 3 godine i 1,5 miliona ugovor,mi vratimo Sasu,slucajnost,tesko

• Like 3
Posted
11 minutes ago, Don Dusko said:

danas se pisalo ovde da lažu statistika i parametri po kojima je janisova odbrana u jednom periodu bila druga najbolja u EL, posle reala

jer je njemu izgledalo drugačije, da je tako samo zato što protivnik promašuje