TB Told Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Milslim da večeras nismo ostali bez trofeja u ABA ligi, da bi se toliko potenciralo na raspravi da li je rezultat u Evroligi bitniji od trofeja u ABA ligi. 6
Stefi88 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ovaj mec je bio bitan samo da Sale vidi jos jednom ko koliko moze ili ne moze, u ovom delu sezone sve ostalo je nebitno kada je Aba upitanju. Bez 3 najbolja igraca, posle duplog kola, niko se nije povredio to je najvaznije Teraj dalje. Jedva cekam sredu 🔴⚪🔥💪 11
Problem sa licnim greskama Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Jurtseven out za PAO. Ostali nakon povrede Holmesa na Mitoglouu.
Zvezdaš96 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Mi smo i prosle sezone imali 2-2 skor na pocetku aba lige i to moze brinuti posebno sto sad imamo ove grupe, a koliko kapiram prenosimo bodove u drugi krug samo protiv ovih koji prodju. A prolaze dalje i Spartak i nasa 2 naredna rivala Cedevita i Buducnost, pa bismo eventualnim ocekivanim porazima i u naredna 2 kola cak i da prodjemo dalje bili na 4.mestu u grupi, a onda u drugom delu igrali protiv Dubaija i Partizana 2 najjaca tima u aba ligi osim Zvezde i miriše mi na 4. ili ne daj Boze 5.mesto u toj drugoj fazi pa da ili jedva odemo u polufinale opet sa 4.mesto ili da ni u polufinale prvi put posle jako dugo vremena ne udjemo u aba ligi. Kapiram da je nebitna aba liga i ne moramo uvek biti prvaci, ali ako smo prosle godine bili statisti i u svim domacim takmicenjima bez pehara ostali, baš bi bilo loše da i ove godine ništa sem mozda Kupa ne osvojimo, bio bi to fejl preveliki, jer nama se to nikada godinama unazad nije desilo da ne uzmemo 2 godine u nizu aba ligu. Da se igra final 4 kao u evroligi onda mi je ok ovo zajebavanje, alii vodili smo covece 38 minuta non stop protiv Spartaka i konacno prvi put sve kontrolisa i sve smo zasrali dok si rekao keks. Morao je i Kodi i Moneke biti medju 12 da odigraju makar malo na pocetku meca i naprave razliku neku veliku, pa neka posle odmaraju.. 1
dunaj95 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Imamo 6:2 u EL... Iz povrede se vraća Nwora, brzo će i Grejem, potpisali Batlera, čekamo Bolomboja... Imamo trogodišnju EL licencu, kakva ABA liga i qurac.... I to kažem ja koji sam se toliko palio na te domaće trofeje... Jednostavno imamo šansu da uradimo nešto veliko u EL i sve treba podrediti tome... Od odmaranja nosilaca do razigravanja drugopozivaca... 10
Chaos Is Me Posted 9 hours ago Author Posted 9 hours ago Aman ljudi, niko nit tera Butlera nit sumnja u njegov kvalitet. Ja samo izražavam bojazan da ne naruši hijerarhiju i hemiju koju očito imamo u EL jer je plaćen masno, očekuje se da ima veliku ulogu (navodno i izabrao nas zbog iste) i trebalo bi da nam digne plafon. Ovo mu nije prva nego druga utakmica. Vidi se da ima kvalitet ali isto tako se vidi da igra prilično neobavezno, brzopleto i dosta neodgovorno. Neki lik je npr pitao na nekom podcastu "da li postoji opasnost da Butler bude za Zvezdu ono što je Lonnie Walker bio za Žalgiris?". Ja mislim da to nije skroz bezveze pitanje iako su njih dvojica različiti tipovi igrača. Nadam se da to neće biti slučaj. 9
MGinobili20 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Апсолутно нема разлога за било какву панику и слично. Они су имали 7 дана да се спреме за нас, гледали и скаутирали нас против Асвела и Макабија, Владе Јовановић је коректан тренер, искористио је све наше мане дефанзивно + велику потрошњу у дуплом колу, поготово против Макабија, та утакмица је баш била исцрпљујућа, то се најбоље види на Мотејунасу. Нико се није повредио, одморили Монеке и Коди, Батлер се уводи полако, да смо још победили, то би била вин-вин ситуација. Једна ствар ми јако боде очи. У ове две групе аба лиге, у нашој су Цедевита, Будућност, Мега која је увек талентована и полетна и Спартак који је стварно фина екипа, док су у другој групи од озбиљнијих екипа само Партизан и Дубаи уз коректну Игокеу. По мени нису баш избалансиране групе. Веровали или не, иако клуб није ни објавио да су карте за Панату у продаји, остало је само 20-30 карата на нивоу 200. 5
Zvezdaš96 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 6 minutes ago, MGinobili20 said: Апсолутно нема разлога за било какву панику и слично. Они су имали 7 дана да се спреме за нас, гледали и скаутирали нас против Асвела и Макабија, Владе Јовановић је коректан тренер, искористио је све наше мане дефанзивно + велику потрошњу у дуплом колу, поготово против Макабија, та утакмица је баш била исцрпљујућа, то се најбоље види на Мотејунасу. Нико се није повредио, одморили Монеке и Коди, Батлер се уводи полако, да смо још победили, то би била вин-вин ситуација. Једна ствар ми јако боде очи. У ове две групе аба лиге, у нашој су Цедевита, Будућност, Мега која је увек талентована и полетна и Спартак који је стварно фина екипа, док су у другој групи од озбиљнијих екипа само Партизан и Дубаи уз коректну Игокеу. По мени нису баш избалансиране групе. Веровали или не, иако клуб није ни објавио да су карте за Панату у продаји, остало је само 20-30 карата на нивоу 200. To sam odmah primetio kad su grupe ,,izvučene", kako je moguce da Partizan ima smešnu grupu gde Pokusevski i Osetkovski uz jednog beka solidnog mogu razvaliti glatko tu Krku Borac itd glatkoo, a mi moramo da se mučimo jos u nizu idu Spartak Buducnost i Olimpija plus dupla kola u EL plus sudije uzasne plus hiljade povreda, bas nepravedno..
Don Dusko Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 10 minutes ago, Chaos Is Me said: Aman ljudi, niko nit tera Butlera nit sumnja u njegov kvalitet. Ja samo izražavam bojazan da ne naruši hijerarhiju i hemiju koju očito imamo u EL jer je plaćen masno, očekuje se da ima veliku ulogu (navodno i izabrao nas zbog iste) i trebalo bi da nam digne plafon. Ovo mu nije prva nego druga utakmica. Vidi se da ima kvalitet ali isto tako se vidi da igra prilično neobavezno, brzopleto i dosta neodgovorno. Neki lik je npr pitao na nekom podcastu "da li postoji opasnost da Butler bude za Zvezdu ono što je Lonnie Walker bio za Žalgiris?". Ja mislim da to nije skroz bezveze pitanje iako su njih dvojica različiti tipovi igrača. Nadam se da to neće biti slučaj. Ja uzimam ozbiljno utakmicu protiv Makabija kao Quincijevu protiv Metalca. 1
Bagzzi Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 19 minutes ago, MGinobili20 said: Апсолутно нема разлога за било какву панику и слично. Они су имали 7 дана да се спреме за нас, гледали и скаутирали нас против Асвела и Макабија, Владе Јовановић је коректан тренер, искористио је све наше мане дефанзивно + велику потрошњу у дуплом колу, поготово против Макабија, та утакмица је баш била исцрпљујућа, то се најбоље види на Мотејунасу. Нико се није повредио, одморили Монеке и Коди, Батлер се уводи полако, да смо још победили, то би била вин-вин ситуација. Једна ствар ми јако боде очи. У ове две групе аба лиге, у нашој су Цедевита, Будућност, Мега која је увек талентована и полетна и Спартак који је стварно фина екипа, док су у другој групи од озбиљнијих екипа само Партизан и Дубаи уз коректну Игокеу. По мени нису баш избалансиране групе.Веровали или не, иако клуб није ни објавио да су карте за Панату у продаји, остало је само 20-30 карата на нивоу 200. Objavili su da krece online prodaja u subotu od 12h, ja sam kupio u 12:10 i tada je ostao jako mali broj karata. Sada vidim da ih skoro i nema, ali mislim da ce pustiti dodatni kontigent.
BriJones Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 hour ago, Don Dusko said: Jeste ali zajebano je uopste bez centra igrati.Videti prosle sezone kad je Oly nama gostovao kada su imali cini mi se samo Nikolu. Jeste zajebano bez centra, posebno ako nemaš Dedu u ekipi. Mi njih usrasmo u Atini bez Petruševa i Bolomboja. Minute na petici podelili J.Brown i Deda (nadskočio M.Falla za prvu loptu). A što se rostera Panate tiče izgleda da je zarazno ovo s našim povredama.. toliko su nas kleli da je prebacilo. Izgleda da je sada dovoljno da protivnici misle ili gledaju na naš injury status i eto ti ga.
Shunsuke Nakamura Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Možda Batler treba da se podesi na NCAA mod a ne NBA mod. Mislim da ga je ta borba za NBA promijenila igrački. Razvio je tu neku naviku da samo vidi koš. Dobro je što izgleda kao pametan i staložen momak. Vjerujem da će pronaći način da svoju igru prilagodi više potrebama tima. 2
Disfruto Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 9 minutes ago, Shunsuke Nakamura said: Možda Batler treba da se podesi na NCAA mod a ne NBA mod. Mislim da ga je ta borba za NBA promijenila igrački. Razvio je tu neku naviku da samo vidi koš. Dobro je što izgleda kao pametan i staložen momak. Vjerujem da će pronaći način da svoju igru prilagodi više potrebama tima. potrebe tima i jesu da daje koseve
Wingwalker Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 1 hour ago, Chaos Is Me said: "da li postoji opasnost da Butler bude za Zvezdu ono što je Lonnie Walker bio za Žalgiris?". Ja mislim da to nije skroz bezveze pitanje iako su njih dvojica različiti tipovi igrača. Baš teško...prvenstveno zbog ogromne razlike u temperamentu i stepenu profesionalnosti izmedju njih dvojice. Volker sad u Pioniru, dok je u petorci ne gleda akcije koje crta Kataš...opominje ga pomoćni. Smešno mu. I to u timu koji ga plaća 5M za dve sezone. Trinki je ispričao u nekom podkastu kako mu je jednom napustio trening bez reči jer mu je bilo hladno... Verovatno i drži EL rekord u broju uzetih šuta za tri u jednoj sezoni ali pre 15-e sekunde napada. Majk Džejms je za njega boj skaut po pitanju samoživosti i divljine na parketu. Batler jednostavno nije iz tog foldera. Ko je poslušao izjave Batlera jasno mu je da je pun samopouzdanja ali i da je staložena glava, prilično elokventna i željan dokazivanja. Zna da je doveden kao prva violina i da su očekivanja ogromna zato i onakve reakcije nakon grešaka. Iskreno, veoma su retki temperamenti poput Kaline, Donatasa i Perperoglua koje svaki trener poželi da ima kao svoj ,,remote control - glue guy'' na parketu. Dok je Montejunas na primer pre desetak godina bio kratkog fitilja, jako kurčevit i antipatičan. Čitaj...look like vintage Sale...😎 Trenerima danas zaista nije lako, posebno na ovom levelu gde trenutno najmanje 10 EL rostera ima bar jednog nosioca, čitaj zvezdu, sa ugovorom preko 2 miliona...a neki i po trojicu. Pa ti sine Mitre obezbedi svima dovoljno lopti i minuta. I naši igrači, koliko god da su nama gotivni, većina sigurno ima neke bubice za koje trener zna i mora povremeno da pokaže razumevanje i kastomizuje svoj pristup. Karter i Kodi su jako introvertni likovi, za Kodija je i Kalina to naglasio, Moneke je enduro mašina koji je na max obrtaja samo kada mu je sve u okruženju pasent, za Ibuku bi rekao da ima ozbiljnih problema sa memorexom i da mu je to najveća mana, Jago je šarmantni balavac koji će verovatno uvek biti u haslu sa kompleksom niže vrednosti i koji još uvek ima ogromnu jezičku barijeru... ili najextremniji primer bivših igrača, skoro sam čuo da Vasilije Micić od juniorskih dana nikada nije imao cimera u reprezentaciji. Eto, ko bi rekao. Po prvom utisku, ne bi rekao ni da će Batler teško svoju igru modifikovati po smernicama koje dobije od trenera i igrača. Bilo je i previše očekivati da danas fluidno proigrava iz akcija koje je par puta provežbao. Normalno da mu je sada lakše a nama i smislenije da krene na koš kada je brzo postalo jasno da je kao skorer multipraktik i to bez kerefeka ili nekog velikog hasla. Već par puta se ovde pominje da je i u NBA gubio puno lopti. Zvanično...u regularnom delu svih pet sezona imao je prosek 1.1 Doduše ne sa ovim loptama...😉 Edited 6 hours ago by Wingwalker 2
Shunsuke Nakamura Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Meni se đa kako se Batler lagano diže na šut kad dobije blok. Ako centar ne izađe tu ili ako ovaj igrač koji ga brani ode ispod bloka, to je dobra pozicija za njega. Tu mu treba malo prostora da postigne koš.
propolis Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Batler je pokazao baš ono što se i očekivalo, visok napadački talenat. On do sada nije igrao ozbiljnu košarku i pitanje je kada će da upali na nivou koji nama treba u EL jer ovo večeras je bilo odlično, 16p za 16 min, ulaz,trojke, sve ima. U odbrani ne briljira,ali ima ko da krpi tako da samo neka prangija. Kada Nwora izadje da imamo tih 15tak minuta ko će da puni koš.
Phobia Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Kolege forumasi molim vas bez nervoze, moto Evrolige je "Every game matters" i zato se tu treba nervirati oko poraza, kad i ABA dobije takav moto onda tad da upalimo vredjalicu Moramo bre cigani da spremimo zivce za sredu a ne da ih trosimo na Dudovu sumu!!!!
Chaos Is Me Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago (edited) To uopšte ne bi bio problem da je on doveden da bude Javonte Smart ili Dwayne Washington pa ako prođe prođe u 15ak minuta po meču. Čovek je veoma ozbiljno plaćen i doveden da bude glavni baja među bekovima, a takvu ulogu u Evropi je i tražio. Videćemo kako će to da izgleda al ne želim da izgubimo ovog Codija koji trenutno puca od samopouzdanja niti ovog Nworu koji trenutno izgleda kao elitni EL strelac. Ne treba zaboraviti ni Grahama koji će stati u red za svoje šuteve jednom kad ga konačno vidimo na terenu. Inače, boli me uvo za ovaj poraz od Spartaka, iznervirao sam se trenutno izgleda to je već prošlo. Ali nije mi se svidelo ono što sam video i biće tu dosta izazova da se svi uklope. Edited 7 hours ago by Chaos Is Me 2
suptil Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Prvi utisak o Batleru mi je da lako pravi faulove i ulazi u problem sa licnim greskama. Takodje se vidi da mu je stalo, tj. da burno reaguje kada udje u taj problem. Odgovor na sve ovo je veci fokus koji ce svakako doci. Da smo danas igrali u najboljem sastavu verovatno bi se kontekst Batlerovog ucinka analizirao drugacije. Za odlican utisak falila je jos jedna pogodjena trojka i eventualno neka njegova kretnja bez lopte. Obradovic rece posle meca da se videlo da je Batler zeleo da impresionira tj. da pokaze sta sve zna. Iz toga sledi da je malo vise forsirao dakle iz zelje. Kada sve legne, kada se racionalizuje pokazivace brutalni kvalitet ali verovatno i lakocu izrucivanja onog sto se ocekuje od njega. U pocetnim utakmicama plasim se velikog planskog pritiska od strane protivnicke odbrane na njega te i nekih gresaka sa njegove strane. Sve je to pak normalno za novajliju. Do Panate bice jos dva treninga tako da ce on u sredu biti jos bolji. 1
Wingwalker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 12 minutes ago, Chaos Is Me said: To uopšte ne bi bio problem da je on doveden da bude Javonte Smart ili Dwayne Washington pa ako prođe prođe u 15ak minuta po meču. Čovek je veoma ozbiljno plaćen i doveden da bude glavni baja među bekovima, a takvu ulogu u Evropi je i tražio. Videćemo kako će to da izgleda al ne želim da izgubimo ovog Codija koji trenutno puca od samopouzdanja niti ovog Nworu koji trenutno izgleda kao elitni EL strelac. Ne treba zaboraviti ni Grahama koji će stati u red za svoje šuteve jednom kad ga konačno vidimo na terenu. uhhh...postrojio sam u glavi rotaciju Kodi-Batler-Nwora-Graham Daj Bože da Saletu celu sezonu sva četvorica budu zdravi i pravi i da što pre zakuka kako eto i Karter hoće svoje minute. To bi baš bilo pravedno nakon ovog ,,ne ponovilo se nikom'' zdravstvenog biltena pod radnim naslovom...ciganska sreća kurata. Edited 7 hours ago by Wingwalker
Bejn Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ono što sam video večeras je da je Batler strašan napadač i to me veoma raduje. Ne sećam se da smo ikada imali takvog. A ono što nisam hteo da vidim je da je dosta nonšalantan u odbrani, da vidi samo koš ali ne i saigrače, da želi da je najveći aligator u bari. Treće i najvažnije: čovek je ovde pet dana. Ako je Kodi vuk ovaj je jezovuk.
Wingwalker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 29 minutes ago, Bejn said: A ono što nisam hteo da vidim je da je dosta nonšalantan u odbrani, da vidi samo koš ali ne i saigrače, da želi da je najveći aligator u bari. Sve se to donekle da modifikovati ali onih trijes i nešto Lejkersima u pripremnoj tekmi nije dao uz kidanje u odbrani. Batler i nema frejm a ni ekplozivnost ni za solidnog odbrambenog igrača...što mu već u napadu nije hendikep. Činjenica je da mi u obe petorke, kako god da ih Sale pošalje na parket, imamo trojicu ozbiljnih vulkanizera a ako ustreba tu je petorka ,,ne pucaj sinko dok im ne vidiš beonjače'' - Kodi, Nwora, Odželej, Moneke i Bolomboj. Teško bi im seriju uvalila i galska repka sa Asterixom na kecu i Depardjeom na centru. Edited 6 hours ago by Wingwalker
lanmi22 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 hours ago, Zvezdaš96 said: To sam odmah primetio kad su grupe ,,izvučene", kako je moguce da Partizan ima smešnu grupu gde Pokusevski i Osetkovski uz jednog beka solidnog mogu razvaliti glatko tu Krku Borac itd glatkoo, a mi moramo da se mučimo jos u nizu idu Spartak Buducnost i Olimpija plus dupla kola u EL plus sudije uzasne plus hiljade povreda, bas nepravedno.. isti djavo, svejedno se grupe spajaju tako da ce dubai i partizan igrati protiv 4 najbolje iz nase grupe a mi iz njihove
3x3cz Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Izgubili smo od Spartaka ? Koga briga za to osim da vidimo da neki igraci ne mogu ni ABA ligu igrati. U sredu se slavi ili kuka , manite se ovi utakmica.
JPM Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago Ne vidim ni jednu jedinu nebitnu utakmicu, tako da je mene briga. Onog momenta kada krenes da igras nebitne utakmice, Zvezda nije klub za tebe kao igraca. Prema tome, aj malo lakse o nebitnim utakmicama. 4 utakmice za redom nas nabijaju. To treba nekome nesto da znaci jer sport je stalno takmicenje, nije balet.
Recommended Posts