Milko Miller Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, Sector said: Slažem se da se previše leti, te da će biti pljuvanja čim krenu porazi ali ipak mislim da su mogućnosti ove ekipe dosta veće od te duškove, kao i prošlogodišnje sferove. Nismo ni blizu plafona jer fali dosta bitnih igrača koji se polako vraćaju. Meni je samo bitno da ne bude više teških povreda. Sa ovim sitnima ćemo morati da živimo u ovakvom ritmu utakmica. A ni ova serija ne moze da se poredi sa serijom Duska. Sigurna pobeda protiv Fenera i Zalgirisa, razbili smo Real, Baskoniju i Asvel. A kod Duska smo imali +1 protiv Makabija, +4 protiv Asvela, +4 protiv Zalgirisa, Albu dobili posle produzetka, cuvena trojka Nedovica u derbiju. Jedino smo Virtus rutinski dobili.
NMX Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Gledam nam EL raspored za celu sezonu (pravi cigan, posle par pobeda gleda raspored do F4, loži se, voli). Da ne ureknem ali mislim da nikada nismo imali ovako dobru kombinaciju duplih kola i rasporeda domacinstva/gostovanja. Neko je kacio na pocetku sezone analizu duplih kola i kako smo dobro prosli, ako se prepozna nek iskopa pliz. Posle paklenog januara gde zbog zauzetosti arene mahom gostujemo, slede jako jako bitne utakmice pre i posle kupa i mahom sve kući gde će se lomiti konačni plasman (znam, zvuči kao prošla sezona, been there...). I to bi pritom trebalo da bude period kada imamo u full pogonu Bokija plus Rivera verovatno. Samo da nas povrede više zaobiđu, ispucali smo sve više nedeljne mesečne povrede već na startu sezone. 3
Los_Pollos_Hermanos Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Цигани, нећемо да се ложимо. Исто Цигани: Spoiler Edited 13 hours ago by Los_Pollos_Hermanos 1 1
Zvezdaš96 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Nije baš isto, jer Duško je imao za klasu slabiju ekipu, možda i 2 klase slabiji od ovog. Takodje je i zavisio generalno od toga koliko će dugo u formi ostati Nedović i Vildoza i hoće li Vildozu ostaviti devojke, ili neće. U ovoj ekipi imamo bukvalno, ali bukvalno već pre 1.kola KK Bolnicu ili KK Klinički Centar Srbije, nazoveite ga kako hoćete, gde nam se prvi put u istoriji i sporta i košarke dešava da cirka 7 izuzetno bitnih igrača se povrede i to na duže dok sezona nije čestito ni počela i mi i pored toga meljemo sa ostalih 10 igrača koje imamo. Dakle i kvalitet naših pod znacima navoda rezervi i širina, odnosno dubina rostera ove sezone i Duškovog rostera i plafon te ekipe i ove ekipe je nebo i zemlja. Defanzivni potencijal ovog tima i tog pre 3 godine je neuporediv. 2
Wingwalker Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Veoma bitna stavka večeras, pored toga što gostujemo u našoj kući, je da imamo i 700 navijača u Pioniru koji će biti glasni poput par iljada uz naravno nikad jači modžo mačke Ljubice jer nas se cica zasigurno uželela...kao i dobre pesme. Što se tiče Makabija nadam se da su im šuteri noćas spavali bosi i povukli vlagu što im inače uvek želim. Neka bude lepa tekma i da se više niko nikad ne povredi... Edited 10 hours ago by Wingwalker 11 1
aleksa7 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 17 minutes ago, NMX said: Da ne ureknem ali mislim da nikada nismo imali ovako dobru kombinaciju duplih kola i rasporeda domacinstva/gostovanja. Neko je kacio na pocetku sezone analizu duplih kola i kako smo dobro prosli, ako se prepozna nek iskopa pliz. Хвала што си се сетио. Распоред је сјајан, поготово кад се зна да смо упркос проблемима већ искористили не превише напоран почетак. Ево испод да се обнови градиво. ⬇️ On 9/29/2025 at 8:30 AM, aleksa7 said: #MondayMotivation ❤️🤍 Влада помало суморна атмосфера, чини се пре свега због (потенцијалних) повреда у нашој екипи, па ћу покушати да унесем мало оптимизма на рачун распореда који делује *повољно* јер сматрам да ако је лакши на почетку—као што ми се чини да јесте—и екипа са проблемима може да нешто из њега извуче уместо да погине већ до новембра јер је имала тежак почетак. Нисам присталица тезе да распоред није битан јер "свеједно са сваким свако игра по једном код куће и на страни" и мислим да поготово у ово доба кад су напори играча огромни, није лоше уочити неке погодности које следују екипу како би се форма темпирала за одрећене периоде, а ентузијазам у тиму и међу навијачима тада растао. Дупла кола су болна тачка за сваки састав јер су у сваком смислу најнапорнија и она су ме у вези Звезде највише и инспирисала да напишем овај краћи текст. У смислу потрошње могу да се анализирају по два параметра: броју дана између два меча и дестинацијама на којима се одигравају утакмице. У мојој глави, лакше је играти са два дана паузе и лакше је играти двапут код куће или код куће па на страни, него двапут на страни или на страни па код куће. Оно што сам приметио јесте да је Звезда по овим параметрима у веома доброј позицији, једној која би савршено пријала прошлосезонском матором ростеру, а сигурно да ће користити и новој екипи. Наиме, од десет дуплих кола, чак шест играмо са два дана паузе између прве и друге утакмице што је потпуно некарактеристична појава пошто је уз нас једино Барселона (8) тим са више од пет таквих недеља, а одокативно бих рекао да се осталим тимовима то дешава у просеку тек у два и по наврата. Што се тиче локација одигравања мечева, само Хапоел (1) и Виртус (0) имају од нас мање случајева у којима ће прво морати да путују на гостовање, а затим да се враћају кући на теоретски још једно гостовање по сваком параметру осим по томе што се игра у домаћој хали. Звезда ће то чинити двапут, кад из пустиње дође у Београд на меч са Монаком, и када после Бугарске (са два дана паузе) у Арени дочека Виртус. Када је реч о другој тешкој комбинацији, дуплом гостовању, сви тимови ће то морати да искусе по двапут у сезони што је правило од којег није могло да се одступа. Дакле, уз Барселону ћемо најчешће имати два дана одмора између мечева дуплог кола, а успут ћемо и само двапут у десет недеља морати да прво одемо од куће да бисмо се у њу вратили на другу утакмицу. Када се то искомбинује са чињеницом да у првих 14 кола имамо девет домаћинстава и пет гостовања од којих је *вероватно* само једно екипи која ће играти плејоф, мислим да је у реду закључити да смо имали добре среће што се тиче распореда и да бисмо могли да због тога за бар 10% подигнемо оптимизам и погурамо мало позитивнијом атмосфером екипу ка добром старту сезоне који је углавном кључ за евентуални успех на крају. Није нам савршен тим и много тога се дешава у друштву што може да утиче на расположење на трибинама, али ко се већ тамо нађе, надам се да ће бити свестан да смо кроз историју и као много слабији знали да победимо и неке много јаче тимове од предстојећих ривала, ако би навијачи допринели и помогли екипи да поништи разлику у квалитету између себе и противника. Не тако давно је оптимизам био на минимуму, а сад се тешко може спустити испод 95%, тако да ово на крају није ни математички могуће. 😃 7 6
Nini3112 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 10 minutes ago, Wingwalker said: Veoma bitna stavka večeras je da pored toga što gostujemo u našoj kući imamo i cirka soma navijača...uz naravno nikad jači modžo mačke Ljubice jer nas se cica zasigurno uželela. Što se tiče Makabija nadam se da su im šuteri noćas spavali bosi i povukli vlagu što im inače uvek želim. Neka bude lepa tekma i da se niko ne povredi... Najbitnije je da se niko ne povredi kad se vec vracaju neki igraci a za veceras sta bude-bice,mnogo ovde misle da je Makabi kanta ali brzo ce se razuveriti nadam se ne veceras 1
JPM Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ne može se o sezoni zaključivati posle 7 od 38 kola a svakako ne posle relativno lakog rasporeda u prvih 7 kola. Skor za sada je nepobitno dobar ali nama tek slede aždaja utakmice. I Baskonija i Asvel i Bajern i Armani i sad Makabi, su donji dom Evrolige. Jedino Armani ima kvalitet da ne bude donji dom. A oni su nas dobili u Beogradu. Dakle, samo sa obe noge na zemlji. Prolazimo najbaksuzniji period zbog povreda i prolazimo ga zaista odlično. Mi objektivno možemo biti samo bolji. Tako da, optimizam da, ali i svest o jačini takmičenja. Vrlo je bitno ne počinjati sa vređanjem igrača nakon par poraza. A da... dobroj je što Gudurić i Micić nisu u Zvezdi. Ovakva njihova trenutna forma bi verovatno rezultirala u nekom atentatu na njih. 5
Estrella Roja Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Kad vidim da aleksa7 odgovara na post NMX-a: (šala mala ne zamerite, veliko poštovalje za profilnu sliku Kalinića sa protesta) 1 7
K.Dot Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Previše smi poleteli, da, računam i sebe ali generalno osećaj mi je da na ovom forumu pišu samo pubertetlije, obzirom kolike amplitude u raspoloženju se manifestuju. Ili je sve super ili ništa ne valja, nema sredine. Budimo ljudi iako smo cigani, uživajmo u ovoj rapsodiji.
forumko topic Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Ubacivanje Batlera u već solidno jak roster, a i povratak Devontea, me nekako asocira na onu utakmicu sa Himkijem, kada se vratio MWill. Prvi njegov kontakt sa loptom i odmah trojka iz driblinga, delirijum u hali. Tada je bio povratak napušenog, sada može i povratak čizmaša. 1 3
hakeem Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago uvek kada dolazi neka utakmica, ide se sa upisima da xy igraci treba da ubaci ne znam koliko poena da bi imali sanse itd... istina je sasvim drugacija, mi smo trenutno prva odbrana EL i ako uspemo tu defanzivu ponovimo protiv Makabija ne mozemo da izgubimo tu utakmicu... Asvel u Atini ubaci 85 PAO i onda svi pisu opasni su, tesko cemo sa njima..dodju ovde, odbranimo sve sto treba i idu upisi kako su kanta, penzioneri itd... poenta svega je l, Makabi je odlican napadacki tim i bas ih je tesko svesti na mali broj poena, ali mi imamo sa cim da im odgovorimo i da ih dovoljno usporimo...sa druge strane oni ne pipaju odbranu, tako da za napad se ne brinem previse... gledao sam nase poene protiv Asvela i zapazio nerealnu situaciju...od 39 poena u prvom pol cak 19 smo dali iz tranzicije...
bodo Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago koliko nam je najduži niz pobeda u EL?. 7 sa Radonjičem. A i sa Duškom smo vezali jednom 6 u nizu. 1
Kooineeperk Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 11 hours ago, Zvezdaš96 said: Da li se ti šališ malo, ili zaista nisi shvatio? Nisam napisao da smo igrali bez 7 NAJBOLJIH košarkaša Crvene Zvezde, već bez 7 najboljih NA SVOJIM POZICIJAMA.. Dakle 2 NAJBOLJA plejmejkera, 2 NAJBOLJA centra(projektovana pre starta sezone, da ne računamo dolazak Donatasa na 3 meseca, jer se ovaj jbg povredio) , najbolje krila i bez 2 NAJBOLJA čista beka šutera. Tako da nisi pažljivo pročitao... 2 najbolja plejmejkera - koja dva su bolja od CMM-a? Mozda je Grejem "projektovan" da bude bolji ali to prvo mora da pokaze u zvanicnoj utakmici 2 najbolja centra - Reivero... zaista? Pa si sada dodao "projektovano pre starta sezone" i ne racunas D-Mo-a. 😄 Nvoru stavljas na krilo iako je igrao beka, i onda za 2 najbolja beka (pa dodajes epitet i "sutera") nemas zapravo ni koga da poredis sa Kenanom i Karterom... Druze, stelujes ga sada ko hulja izbore 😄
Don Dusko Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Danas zatvoriti ostale a pustiti Lonija da divlja pa ako nas sam pobedi svaka cast. 2
bodo Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Ako me memorija ne vara Blat i DiBartolomeo su nam najviše problema radili u zadnjem porazu u Pioniru. A i Sorkina pamtim da nam je pravio dosta problema. 1
Crni Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Od 38 utakmica, realno je izgubiti trecinu. Tako da bice poraza tek, ali vise pobeda.
Filbi Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Jel za makabi večeras može samo da se kupi karta za gostujucu tribinu, vidim imajunulaznice za ložu oko 20 evrića su
Урош19 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 hour ago, JPM said: Ne može se o sezoni zaključivati posle 7 od 38 kola a svakako ne posle relativno lakog rasporeda u prvih 7 kola. Skor za sada je nepobitno dobar ali nama tek slede aždaja utakmice. I Baskonija i Asvel i Bajern i Armani i sad Makabi, su donji dom Evrolige. Jedino Armani ima kvalitet da ne bude donji dom. A oni su nas dobili u Beogradu. Dakle, samo sa obe noge na zemlji. Prolazimo najbaksuzniji period zbog povreda i prolazimo ga zaista odlično. Mi objektivno možemo biti samo bolji. Tako da, optimizam da, ali i svest o jačini takmičenja. Vrlo je bitno ne počinjati sa vređanjem igrača nakon par poraza. A da... dobroj je što Gudurić i Micić nisu u Zvezdi. Ovakva njihova trenutna forma bi verovatno rezultirala u nekom atentatu na njih. Pri čemu Micić čak i nije u lošoj formi, od 7 utakmica je odigrao 5 dobrih do odličnih i 2 slabije. 3
NMX Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Toliko smo veliki klub da ne samo da namestimo da sudije sude za nas nego smo uspeli da namestimo da kradu komsije 1 10 1 1 2
forumko topic Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Vasa igra dobro, samo je još uvek debeljuškast i trom. Biće on bolji kako odmiče sezona. Fale mu utakmice. Sinoć ga je Itudis rukometnim izmenama u finišu non stop povlačio, kada se igra odbrana i ubacivao za napad. Ali to nije tema, mi igramo protiv Makabejaca, nije must win, ali ćemo da se pobijemo da održimo pobednički ritam.
Šiljokapi Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Treba samo gledati od utakmice do utakmice. Malo euforija, malo kanal u zavisnosti od rezultata i projekcije nas cigana pred utakmicu. Uživajmo, igramo baš onako kako ja volim. A Makabi? Skup privatnika koji je u stanju da sipa ali bre gostuje im NAJBOLJA odbrana, a znamo svi, odbrana donosi pobede. Danas odstupam od svih pravila za gameday (imam važnija posla), tako da će nas pregaziti kao plitak potok. Jedino se uzdam u Taliju da bude na 8/8 1
Don Dusko Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Spoiler @NMX Dodji da ti cika da bonu ban! Spoiler 1
Recommended Posts