Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Webad said:

Da li slican poraz kao od parisa dovodi do pedaliranja sferopulosa, sta mislite?

Ne, nema potrebe

• Ha-ha 1
Posted

Najjace je kad Sfeki toboze autoritativno podvikne "plej difens!" :classic_biggrin: Culo se par puta u prenosu, jednom cak i "plej faking difens!", kapiram da su igraci bili na ivici da popadaju od smeha.

Inace, takvi bejzik saveti - "igraj odbranu, postuj loptu, kontrolisi skok" se cine kao vrhunac njegovog repertoara. Ziv nisam da cujem kako govori nesto konkretno, nesto sto zapravo ima smisla i efekta, sto ne mozes cuti od nasumicnog nastavnika fizickog.
Videh neke komentare da je njegovo izlaganje na kosarkaskoj klinici ovog leta bilo ubedljivo najgore, da je zatrokirao i nije znao da objasni i nacrta sopstvenu akciju. Mislio sam da je izmisljotina malicioznih komsija, ali vise nisam tako siguran.

Sve mi se vise cini da se radi o jednoj od vecih trenerskih prevara koje je evropska kosarka proizvela i koja je, naravno, zavrsila na visegodisnjem ugovoru u najbaksuznijem klubu na svetu. Ja razumem da ekipa skripi na jednom ili drugom kraju parketa, u zavisnosti od toga da li je trener defanzivno ili ofanzivno orijentisan, ali da jedan tim blage veze nema sta hoce da igra ni u odbrani ni u napadu - takve sekvence sam jedino kod Sferopulosa uspeo da zapazim.

Nema sta, ovaj mec sa Parizom ga je fino raskrinkao. Igras protiv individualno slabije grupe koja se okupila isto kad i tvoja, koja je zadrzala jos manje proslosezonskih igraca nego ti, koja je upoznala svog trenera pre 15 dana. Ta i takva grupa igraca ti odrzi cas kosarke i u odnosu na tvoje deluje poput Lejkersa iz prajma. Znaci ili pojma nemas sta radis ili te igraci ne fermaju 2% ili je protivnicki trener mnogo kvalitetniji. Najverovatnije - od svega po malo.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, fradler said:

Najjace je kad Sfeki toboze autoritativno podvikne "plej difens!" :classic_biggrin: Culo se par puta u prenosu, jednom cak i "plej faking difens!", kapiram da su igraci bili na ivici da popadaju od smeha.

Inace, takvi bejzik saveti - "igraj odbranu, postuj loptu, kontrolisi skok" se cine kao vrhunac njegovog repertoara. Ziv nisam da cujem kako govori nesto konkretno, nesto sto zapravo ima smisla i efekta, sto ne mozes cuti od nasumicnog nastavnika fizickog.
Videh neke komentare da je njegovo izlaganje na kosarkaskoj klinici ovog leta bilo ubedljivo najgore, da je zatrokirao i nije znao da objasni i nacrta sopstvenu akciju. Mislio sam da je izmisljotina malicioznih komsija, ali vise nisam tako siguran.

Sve mi se vise cini da se radi o jednoj od vecih trenerskih prevara koje je evropska kosarka proizvela i koja je, naravno, zavrsila na visegodisnjem ugovoru u najbaksuznijem klubu na svetu. Ja razumem da ekipa skripi na jednom ili drugom kraju parketa, u zavisnosti od toga da li je trener defanzivno ili ofanzivno orijentisan, ali da jedan tim blage veze nema sta hoce da igra ni u odbrani ni u napadu - takve sekvence sam jedino kod Sferopulosa uspeo da zapazim.

Nema sta, ovaj mec sa Parizom ga je fino raskrinkao. Igras protiv individualno slabije grupe koja se okupila isto kad i tvoja, koja je zadrzala jos manje proslosezonskih igraca nego ti, koja je upoznala svog trenera pre 15 dana. Ta i takva grupa igraca ti odrzi cas kosarke i u odnosu na tvoje deluje poput Lejkersa iz prajma. Znaci ili pojma nemas sta radis ili te igraci ne fermaju 2% ili je protivnicki trener mnogo kvalitetniji. Najverovatnije - od svega po malo.

Ok nema pojma, trenerska je prevara, napravi da se potpiše peticija ili neki protesti da ga smenimo i najzad dovedemo opet nekog sjajnog trenera i novih 14 igrača koji će nas kao i svake godine uvesti u plej of, ili makar nas dovesti do titule evrolige koju smo pre trenerske prevare lagano osvajali sa Radonjom, Alimpijevicem, Duskom Ivanovicem i ostalim sjajnim trenerima.

Zašto da nas vodi jedna prevara i najgori trener kojeg je Zvezda ikada imala, dovedite tog trenera koji će nas opet glatko dovesti do titule evrolige koju osvajamo svake druge godine..

• Like 6
  • Pumpaj! 1
Posted

Pročitah malo kako ste ga presrali posle Pariza 😄 

Ok, stvarno jeste bilo gadno, ali mislim da je ključna stvar bila razlika u pristupu. Sa jedne strane jeste bruka tako lagano odigrati, sa druge strane, ludi Pariz igra pripreme, kao da je završnica sezone. Par dana pre vas su otkunuili nekoga isto 30+, tipa Huventuda ili tako nekoga.

Takođe, ko je očekivao da Grejem klikne na evropsku košarku posle 5 treninga, taj je baš u zabludi.

I iako je vaša tema, moram odati priznanje Parizu, njihova igra je definitivno sistem, jer očigledno mogu da promene pola ekipe i da svejedno igraju potpuno istu igru. Neće imati pobeda kao prošle godine, ali će biti zaebani.

• Like 4
Posted
2 minutes ago, bodo said:

Pariz dobio.Iffi pogodio tri bacanja na 10 sekundi do kraja. A Oly u zadnjem napadu bacio loptu u aut.

Gdje gledas?

Posted (edited)
5 hours ago, Čvarkov said:

U ovom prelaznom roku su došli:

Miljenović (ABA) - BeoBasket (Miško)

Graham (NBA/razvojna liga) - CAA Sports

Carter (FIBA LŠ) - David Lee Services

Radošić (ABA) - GBA Sports

Nwora (EL, 1 EL sezona) - Priority Sports

Ojeleye (EK, 2 EL sezone) - Excel Sports Management

Moneke (EL, 3 EL sezone) - You First

Rivero (EL, 3 EL sezone) - Pro Sports

Izundu (FIBA LŠ) - Triple Double Sports

Plavšić (EK, 1/2 EL sezone) - BeoBasket (Miško)

Stojković (KLS) - Stevan Petrović

Škobalj (Ilinois) - 011 Sports

Možda se u prethodnim prelaznim rokovima radilo po principu koji si naveo, ali ovaj je urađen malo drugačije - pa da vidimo kako će se pokazati.

Podaci o agencijama igrača preuzeti sa basketball.eurobasket.com pa ostavljam prostor da nešto nije tačno ili se promenilo u međuvremenu. 

Možda sam malo i u bijesu pisao, priznajem... nismo ni krenuli sa sezonom, a već promjena trenera i prošlogodišnji gafova u prvom planu. 

Podaci ipak ukazuju da se od 9 igrača njih 6 na neki način uklapa u onaj moj profil, a tu je i Izundu kog znamo iz FMPa. 

Ali si u pravu, hajde da sačekamo. 

Edited by Erik Kartmen
Posted
1 hour ago, Erik Kartmen said:

Možda sam malo i u bijesu pisao, priznajem... nismo ni krenuli sa sezonom, a već promjena trenera i prošlogodišnji gafova u prvom planu. 

Podaci ipak ukazuju da se od 9 igrača njih 6 na neki način uklapa u onaj moj profil, a tu je i Izundu kog znamo iz FMPa. 

Ali si u pravu, hajde da sačekamo. 

Pa i ne baš. :classic_biggrin:

Plavšu smo vratili sa pozajmice, to znači da smo potpisali samo jednog Miškovog igrača u ovom prelaznom roku, a promenili smo skoro ceo tim.

Nwora je doveden nakon samo jedne EL sezone (nije briljirao) i privikavanja na evropsku košarku. Odželej je igrao prošle godine EK, a pre toga samo dve sezone u EL.

Eto Moneke i Rivero se donekle uklapaju u obrazac koji si napisao, ali nisu ni EL veteranančine koje su došle da odrade poslednji veliki ugovor ili da ih vraćamo do decembra iz povrede, već košarkaši u najboljim godinama koji imaju još dosta da pruže.

Dok pišem ovo, povredi se Kalina. A u pm, samo da bude dobro.

• Like 1
Posted
Just now, NMX said:

Stručni cigani, kakva je danas situacija, koliko igraca silbujemo, kog trenera dovodimo?

Ceka se sledeci poraz.

Ovo je nebitna pobeda protiv desetkovanog Monaka.

Igrao im nas igrac Neda!

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
2 minutes ago, Gudura said:

Kako stojimo posle ove utakmice na skali od "teraj prodavca girosa u Paraliju" do "kad je taj F4"🤔

Moram reci da je nastavnik gradjanskog najbolji nadimak koji sam procitao odavno 😄

• Ha-ha 1
Posted

Čestitke na poobedi Zvezdaši!

Znao sam da povratkom Kaline i Monekea cemo se trgnuti i odmah bolje izgledati, i pobediti mozda cak kao sto sam prognozirao i necemo dozvoliti da se ona bruka ponovi.

Dobro je i zbog raspolozenja na forumu ovakva pobeda protiv finaliste evrolige!

Odbrana bolja, ali skok moraa bolje, i silne greške koje smo pravili na minimum, Nwora pokidaoo neočekivano, a i Grejem posebno onom trojkom na kraju.

Moneke mora penale popraviti i koncetraciju.

Da vidimo sada da li su se smirili oni koji misle da treba trenera i igrace sve smeniti haha..

Još jednom bravoo i samo jedini gorak baš ukus je Kalinic, plus i Davidovac opet padao i slabo igrao.

Da li je teška povreda Kalinica falio nam je u finisu sezone zbog svojih gluposti, sada se klizao ceo meč, da li ima šanse da igra makar prvo kolo protiv Armanija makar malo??