Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Ovo će biti Ćokijev septembar.

Smena trenera u reprezentaciji i smena u klubu koji je vodio, sve pre početka narednog takmičenja.

Ćoki u fazonu - brat moj Drčela, u 9 meseci produži trenera na dve godine i otpusti ga tokom priprema.

Kapiram da je solidno ljubomoran

• Ha-ha 5
Posted

mislim da vecina vas sto komentarise potpuno ignorise razliku u pristupu

mi smo dosli na pripremnu utakmicu sa ciljem da nesto probamo, malo se raspucamo ako moze i najvaznije da se niko ne povredi

parizani su usli na max obrtaja i agresivno kao da igraju F4

nismo se snasli i naravno da smo bili ocajni

ali ne bih izvodio neke mega zakljucke iz toga, ili sud za celu sezonu

mislim da je neko napravio dobru paralelu sa onih nasih 5:0 protiv fiorentine pre par godina

jednostavno, usli smo sa potpuno razlicitim idejama u tekmu

ovim naravno ne pokusavam da aboliram sfera, i ako ne pocne nesto konkretno da radi sa ovim sto ima, do novembra je bivsi

• Like 5
Posted

Pamtim neke sekvence iz Efesa a gledao i juče...Nvora mi tanak, neubedljiv, nesiguran, slab na skoku, mlitav. Ok, dozvoljavam da nisam u pravu i da gledam površno...Kodi jako slabo.

Posted
4 minutes ago, NikadProtivKaline said:

mislim da vecina vas sto komentarise potpuno ignorise razliku u pristupu

mi smo dosli na pripremnu utakmicu sa ciljem da nesto probamo, malo se raspucamo ako moze i najvaznije da se niko ne povredi

parizani su usli na max obrtaja i agresivno kao da igraju F4

nismo se snasli i naravno da smo bili ocajni

ali ne bih izvodio neke mega zakljucke iz toga, ili sud za celu sezonu

mislim da je neko napravio dobru paralelu sa onih nasih 5:0 protiv fiorentine pre par godina

jednostavno, usli smo sa potpuno razlicitim idejama u tekmu

ovim naravno ne pokusavam da aboliram sfera, i ako ne pocne nesto konkretno da radi sa ovim sto ima, do novembra je bivsi

Uopšte se ne vodim ovom utakmicom. Procenti šuta su nebitni. Ali završavanje x napada u zadnjoj sekundi iz nemoguće pozicije i preko ruke.. Problematična je koncepcija. Odbrana gde imamo fizički limitirane igrače koji u mismeču budu lagano rešeni, CMM koji je ostavljen da opet igra neki šah, pozicioni napad i mučenje. Kenan je i dalje tu i očekujemo da pri istoj igri i sistemu odigra nešto vau- pa neće. Pri tome sve ukazuje na to da smo većinu novih žetona strovalili na Nworu za koga relevantni ljudi imaju opravdanu sumnju.

Svaka stanica posle Subotice (a i ranije) je pogrešna. 

• Like 1
Posted (edited)
29 minutes ago, Wingwalker said:

https://www.instagram.com/reel/DOg6XQTgPe-/?igsh=MXd2dHhlejNqZmVmZw==

Nije rekao ništa...

...samo je pustio ovo.

Nestvarno kako profesionalnom košarkašu ovako nešto pođe za rukom. Jeste da je najmlađi tu, ali nema 17,18 pa da kažeš trema, zelen je, ipak on ima 24 godine.

Ova sekvenca najbolje ilustruje u kakvom grču i strahu su naši igrači. To proizilazi iz toga jer ne znaju šta treba da rade na terenu i tad je samopouzdanje nepostojeće.

Ipak nije slučajno što velika većina igrača pod Janisom pruža partije debelo ispod svog nivoa. Što kaže onaj čiko u Hamletu "nešto je trulo u državi Danskoj".

Neće biti da su svi igrači vezare i nemači pojma. Kristalno je jasno da su problemi mnogo dublje prirode. Prije svega jer imamo svjež primjer kako jedna eurocup ekipa (po imenima)

izgleda kao švajcarski sat sa trenerom koji je početnik u evroligi. Pariz nema bolje igrače od Zvezde sigurno.

Ćaci uprava je nakon ispadanja od Budućnosti dala punu podršku Janisu pod izgovorom "To je strategija kluba, na duže staze, bla bla...", da bi izgledali ozbiljno, a ne pilićari, iako i oni siguran sam znaju da od ove priče nema ništa. 

Janis je totalno pogubio konce i raspao se. Kad ga pogledaš na klupi, vidiš jedno bledunjavo, beznadežno lice, čovjeka koji drži ruke na kukovima gdje s vremena na vrijeme zatapša kako bi obodrio ekipu. Dobio je potpuno novi tim ali početak nove je kao i završetak prethodne sezone. Jednom riječju horor.

Sad je samo pitanje da li će napraviti svojevrsni presedan i smjeniti trenera prije početka sezone, ili će čekati 5-6 kola EL. To je i mač s dvije oštrice... Ako ga smjeniš sad to bi zaista odjeknulo i bila udarna vijest u Evropi danima, i dobrano bi narušili reputaciju kluba. Onda se zamisliš i zapitaš koji bi drugi ozbiljniji trener prihvatio posao kad u ovom klubu treneri dobijaju pedalu u toku priprema.

Ako ga ostaviš i otvoriš sezonu s 1-5, što bi kasnije bilo skoro nedohvatljivo kad su u pitanju neke play off ambicije, rizikuješ da ti sezone propadne maltene tek što je počela.

Sve u svemu spasa nam nema, propasti nećemo. 

Edited by Dzo23
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted

Оно што сам ја приметио је да смо у првом полувремену покушали много шутерских акција, а премало (скоро никако) нападали улазом, пост игром Ривера. Сигуран сам ја да је ту било и одређене штедње код играча, док су ови из Париза имали приступ као у 5. утакмици плејофа. Наравно да нису бољи од нас 37 разлике. Шта год ми мислили о Петрушеву, тај таленат у нападу ће нам ненормално недостајати у следећој сезони, тај квалитет који он има у завршници око коша је ненадокнадив губитак за нас. Све у свему, недопустиво лоша утакмица од нас, тона изгубљених лопти. Кодијева организација напада доста лоша, мислим и да се он најбоље на паркету разуме са Боломбојем, а Грејему ће требати бар 10 утакмица да се навикне на овакве одбране и притисак на лопти. Од њих двојице нам све зависи.

• Like 4
Posted
1 hour ago, djura.net said:

radonjic-4.jpg

Ne odnosi se komentar na tebe direktno nego na nas cigane kao navijace

Koliko smo luzerski klub bez ideje, vizije i strategije je jasno kao dan. A jos je jasnije kad vidimo navijace koji na makar i pomisao krize, loseg rezultata ili problema gledaju ka Dejanu Radonjicu. Kao klinac koji u strahu gleda u uciteljicu posle svega sto uradi. 

Necemo nikada porasti kao klub dokle god ne mozemo da se izdignemo iznad prizivanja Deja u svakoj nevolji. O samom Radonji valjda ne treba trositi reci.

A to sto ovaj roster ide na Radonji kao Misa Vacic na Megan Fox neki drugi put

• Like 3
  • Thanks 1
  • Ha-ha 4
Posted
1 hour ago, mister-no said:

Nije stvar u populizmu. Kada kola krenu nizbrdo teško ih je zaustaviti. Krenula su nizbrdo pred kraj EL, i tad je imalo smisla istrpiti da se vidi može li nešto da uradi i da zaokruži.. Ja sam već tad bio za šok terapiju i rez jer smo još bili u situaciji da uradimo nešto više u EL. ABA je bila solidan pokazatelj da nešto ne štima ali kao trpi zbog EL, mada mi ni to ne pije vodu jer smo imali ogroman roster baš iz tog razloga da se to ne desi .

Kraj na desetom mestu i četvrtom, zatim gubitak Aba kola su se ubrzala i tu je već jasno da nema kočenja, nikakav populizam. Ti od Čovića ne vidiš šumu. E KLS je već ubrzanje na max i bruka samo takva, ali eto Drčela nije za populizam jelte. Ustvari su se zajebali i produžili mu ugovor pre toga pa se malo glumi podrška treneru i veliko direktorovanje.

A i malo dete zna da se kuća gradi na zdravom temelju, riba smrdi od glave, a vojska lavova predvođena magarcem.. Ili ko je čitao Domanovića i Vođu, zna gde ćemo završiti sa ovim vođom.

Znači Sfero dobar čovek, kulturiška, sve ok, ali jeziv trener, šteta.. A dobiće i neku šušku nije da ga žalim a Drčela i ekipa neka plate svoje neznanje.

To ne bi bila šok terapija nego klasično prinošenje žrtve i usmeravanje gneva navijača ka dežurnom krivcu tj treneru. 

Sama činjenica da se vodi rasprava o tome da li treba smeniti trenera nakon jedne pripremne utakmice, kao i da se vodila rasprava da li treba smeniti trenera u aprilu, govori o tome koliko je baš taj Čovićev populizam uzeo maha.

U praksi takve smene nikada nisu donele ništa, štaviše posle smene Obradovića i Ivanovića su usledile najgore EL sezone, a razlog je vrlo jednostavan čarobni štapići ne postoje.

• Like 4
Posted
1 hour ago, Dzo23 said:

Ova sekvenca najbolje ilustruje u kakvom grču i strahu su naši igrači. To proizilazi iz toga jer ne znaju šta treba da rade na terenu i tad je samopouzdanje nepostojeće.

Ipak nije slučajno što velika većina igrača pod Janisom pruža partije debelo ispod svog nivoa.

ne bih rekao da to posebno ima veze sa trenerom

despot je promenio vise trenera u kkcz pa je kod svakog imao ovakve iste bravure kao nesrecni miljenovic

inace, on fizicki deluje ok i moze mozda da bude neki ali nikolic ili slican tip igraca

nadajmo se da je ovo sinoc posledica grca, a ne totalnog antitalenta za probacivanje lopte kroz kos kao kod pomenutog despota

Posted
2 hours ago, mister-no said:

Šta je rekao 

Poceo da hvali trenera Pariza,u fazonu anonimus dosao i ocitao lekciju Zvezdi,da to tako treba da se radi a ne kako neko drugi radi.

Posted

Kako svi, sem nas, ubadaju te anonimus trenere i anonimus igrače...? Nama je postao zaštitni znak da ni neanonimusa ne možemo da ubodemo....

• Like 2
Posted
12 minutes ago, Azazelkg said:

Kako svi, sem nas, ubadaju te anonimus trenere i anonimus igrače...? Nama je postao zaštitni znak da ni neanonimusa ne možemo da ubodemo....

Govorimo o Parizu koji je medju 8 ekipa u celoj Evropi i koji godinama osvaja evropske trofeje, čak su i razvalili žestoko i finalistu evrolige Monaka.

Takodje Pariz je ekipa koja nema pritisak rezultata, niti ima navijače lude, ili ti neretko ,,navijače", pa je i lakše igrati u takvom okruženju i u takvom klubu.

Posted
14 minutes ago, Azazelkg said:

Sacekajmo veci uzorak od 1 tekme.

• Love 1
Posted

Sad mi čekamo da Sveropulos zaredja 2-3 poraza da bi mu dali otkaz. Kao da se to neće desiti pa hajde da budemo sigurni.  Čoveku je trebalo uručiti otkaz još posle Buducnosti,  a kap koja je trebalo da prelije času je Spartak. Sve ovo sada je laganje samih sebe. 

Ako mu je već spremljen otkaz onda mu uruči istog momenta, ne treba čekati sutra. On sam nece otići da ima obraza otišao bi sam ali posto nema on će biti tu i uživati svoj novi ugovor za koji se jedino izborio. Setite se samo da je najuren iz Makabija i da sam nije hteo da ode.

-40 i jos se traže neka opravdanja. Kao pripreme..pa ? Sto igraš,  što treniraš..čekaj zvanične utakmice ,tamo ćeš odjednom da proigras i budeš top.

Tri persone koje su najveći krivci za prošlu godinu ( Sveropulos, CMM, I cannan ) su i dalje tu, ali mi smo 'nate rekonstruisali tim tako što smo pomoćno osoblje i 14-15 igrače u timu oterali. 

Sad ce da nam svane..Još samo da se vrati onaj, još samo da dodje onaj, da protivnik igra sa dva igraxa ,I tu smo. Podrška janisu da nas po 1000 puta ubedi da ne zna.  

• Like 2
Posted
56 minutes ago, TB Told said:

To ne bi bila šok terapija nego klasično prinošenje žrtve i usmeravanje gneva navijača ka dežurnom krivcu tj treneru. 

Sama činjenica da se vodi rasprava o tome da li treba smeniti trenera nakon jedne pripremne utakmice, kao i da se vodila rasprava da li treba smeniti trenera u aprilu, govori o tome koliko je baš taj Čovićev populizam uzeo maha.

U praksi takve smene nikada nisu donele ništa, štaviše posle smene Obradovića i Ivanovića su usledile najgore EL sezone, a razlog je vrlo jednostavan čarobni štapići ne postoje.

Pa da ali isto tako smo imali dobru seriju kad je Duško došao i da nije bilo početnih 1-6 ili 1-7 u EL te sezone mi bi tada bili u top 8. 

Ne slažem se sa smenom trenera posle 3 meseca, ali Sfero je tu već sezonu i po. Videli smo kakvu košarku igramo i vrlo često je rolerkoster. A to je zato što zavisimo od trenutne inspiracije i individualnog kvaliteta pojedinaca, pa ako im je veče mi izgledamo dobro ili dobijamo, ako nije, mi smo kanal.

A u stvari treba da zavisimo od sistema igre, gde su uloge podeljene, gde i neki Miljenović ili Izundu mogu da odigraju svoje bitne uloge iako neće dati 20 poena kao Moneke ili Karter recimo. Dobro vođene ekipe dobijaju i kad pojedinci nisu baš na vrhuncu forme. Oni se stegnu u odbrani, traže poene iz tranzicije i ofanzivnog skoka, hrane se svakom loptom a onda dođe sigurnost..  

Posted

Sto se Sfera tice, jeste da izgleda besmisleno da se treneru da otkaz u pripremnom periodu, ali bolje sad nego u novembru. U slucaju da krene lose u el tada ga ne bi ni menjao kada je sve vec izgubljeno, bolje da se ne trosi lova na ispatu njegovig ugovora plus novi trener. Verujem da je Sfero jos uvek siguran pogotovo ako mu Tomic drzi ledja i podrzava ga.

Posted

Ma kakvo otpuštanje Sferopulosa, bukvalno mesecima da ne kažem godinama uprava kluba i sadašnji i bivši predsednik kluba govore da se radi o sjajnom treneru, kojeg cene, poštuju i koji ima potpuno poverenje naše uprave, plus su mu dali još 2 godine ugovor.

A imamo i licencu i potpuno novi tim, tako da i nije cilj kluba da ovu sezonu narednu pokidamo, nego da za 2 sezone ova ekipa legne, kao što u Partizanu očekuju da OVE sezone eksplodiraju, jer su prošlog leta doveli ceo novi tim i dodali ovog leta šta im još fali, verujem da i naši planiraju da narednog leta sačuvaju ceo ovaj sastav i samo dodaju kao Partizan ovog leta 2 do 3 igrača i pojačaju kvalitet tima..

A Sferopulos je ako ste čuli izjavio da mu je cilj da jednom Zvezdu odvede na final 4.

Prošle sezone je prvi put uveo u plej-in, naredne sezone je cilj top 8 prvi put u ovom formatu, a poslednje godine ugovora Sferopulou je cilj final 4 te poslednje godine kada mu ističe ugovor.

Makar je to plan Sferopulosa i uprave Crvene Zvezde.