Jump to content

End of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Meni se ovo ne sviđa već neko vreme, konkretno od Asvela, sa izuzetkom 3/4 protiv Zvezde. Žalgiris je preozbiljna ekipa, nema šta, i jače od nas su rutinirali. Jednostavno, neki igrači nisu dovoljno kvalitetni, i mora se ponovo praviti reset na kraju sezone. 

Graditi ponovo ekipu na potrebama Karlika Jonesa, probati zadržati Bongu. Ostekovski, Braun, bez komentara. Ne možemo se non stop žaliti na umor, pražnjenje, pa igraju i drugi u istom ritmu samo pod pritiskom da je svaka bitna, za razliku od nas. 

Čestitke Žalgirisu, ja navijam za njih u PO. 

Dule, žao mi je što ovo nismo pobedili za tebe. Početak utakmice, 20 hiljada ljudi preplavljeno emocijama, i još mnogo nas ispred malih ekrana. Mi smo tvoji, i ti si naš 🖤🤍 

• Like 2
Posted
15 hours ago, Ref4ever said:

Kao omaž najvećem i najvoljenijem treneru, spisak knjiga koje sam našao da ja predlagao da se pročitaju:

1. Primeri čojstva i junaštva-Marko Miljanov
2. Samom sebi-Marko Aurelije
3. Pisma-Dostojevski
4. Estetika otpora-Peter Vajs
5. Građa za pripovetke-Sinan Gudžević
6. Grk Zorba-Nikos Kazancakis
7. Korekcije-Džonatan Frenzen
8. Kako sam uništen od budala-Tul
9. Zen i samuraji-Suzuki
10. Starac i more-Hemingvej
11. Mobi Dik-Melvil
12. Bašta sljezive boje-Ćopić
13. Struktura krize-Ortega i Gaset
14. Na Drini ćuprija-Andrić
15. Tito-Ivo i Slavko Goldstein
16. Zbirka Nikite Staneakua
17. San ulice-Božo Koprivica
18. Hadrijanovi memoari-Jusenar
19. Kad su cvetale tikve -Dragoslav Mihailović
20. Grobnica za Borisa Davidoviča-Kiš
21. Enciklopedija mrtvih-Kiš
22. Zašto se niste ubili-Franka
23. Detinjstvo, dečaštvo, mladost-Tolstoj
24. Brisanje-Bernhard
25. Sloboda-Frenzen
26. Razgovor sa Josifom Brodskim-Vođkov
27. Zašto pišem i drugi eseji- Orvel

Ima još verovatno, ovaj spisak sam napravio pre nekoliko godina.

Hvala ti za sve, Dule!

Potaklo me da prelistam vodic za medije Partizan Mobtela iz sezone 03/04

Djuro Ostojic, Koki Perovic i Mladjan Silobad ne behu izgleda neki ljubitelji knjige. Gerald Brown je ocigledno imao previse brace i sestara da bi se time bavio, a i tek je dosao. Nije ni mladjani srednjoskolac Urke Tripkovic imao sta da kaze. Sta ce dete, tek su zavrsili bili sa obradom Gilgamesa.

Freddie House voli Hoops Dream. Kecman izdvaja Sidartu. Legenda Mire Kovac kaze Lagum. Pedja madafakin Materic izdvaja Majstora i Margaritu. Goran Cakic se odlucuje za High Fidelity. Nenad Krstic bira Lovca u zitu. Vule Avdalovic kaze Bludni sin.

• Like 2
Posted

Kašičica meda, kofa govana. Kašicica meda, kofa govana. Kašičica meda, kofa govana.

Ima li još neki klub na kugli zemaljskoj kome navijači ovako obeduju?

• Like 2
Posted

Večeras u Areni nisam konstatovao ništa što se tiče košarke. Isplakao sam se kao malo dete i utakmicu iskoristio da se emotivno stabilizujem i upristojim dovoljno da se vratim kući. Veliki si, Duško!

• Like 3
  • Love 8
Posted

Da li moguce da ovo posumljeno govedo od svih mogucih trenutaka izabere bas veceras da ovjavljuje na sva zvona kako je Carlik potpisao novi ugovor?

• Like 5
Posted

Nisam išao od Bajerna, tada zbog Želimira, sada zbog Duleta. 

Izuzetno emotivan oproštaj, ubiše nas sve. Bilo bi lepo da smo simbolično izduletovali pobedu, ali teško da je ova grupa kadra za tako nešto. 

Od famozne tuče u Madridu zaista previše tužnih i ružnih momenata. Želim nam svima malo radosnih. 

• Like 9
Posted

Veliki je bio Dule, jedan od najvecih u necemu za sta je bio rodjen!

Neverovatno koliko me je nervirao, a najvise zato sto je jako podsecao na mog pokojnog tatu, koji je bio Partizanovac naravno.

Mimika im je bila za neke stvari toliko slicna, da ja nisam mogla da verujem u nekim momentima.

I onda kako sam zasrevala ( starila 🙂 ) postajala sam sve svesnija njegove velicine!

Tezak dan za sve Grobare, cista emocija prisutna svuda i jos jedan dokaz o kakvom se coveku radilo ❤️ 

• Love 9
Posted

Zbogom generale Duško 🫡

Plakao sam kao kiša 5 minuta. Nisam još pogledao kako je to izgledalo na TVu, nemam snage. Gledao sam oko sebe ljude koji plaču, matori konji poput mene, suze same idu... 

Nema se šta reći o utakmici, čestitke protivniku. Žao mi je što nismo dobili ali nema pravde na ovom svetu i, kako reče General, život nema happy end.

Limar još jednom pokazuje ko je on zaista. Ne bi me iznenadilo da je dobio poziv koji nije mogao da odbije a koji mu je dao instrukcije šta treba i kada treba da objavi. Međutim, time više niko nije iznenađen, gađenje prema njemu samo još više prelazi u prezir. 

Karlik na naredne dve je vrlo dobar potez, samo što ne vredi mnogo bez prateće ekipe. A sinoć se dosta dobro videlo da, ukoliko imamo želju da stvorimo tim sa određenim ambicijama, moramo dosta toga da promenimo. Što bi Karlik rekao, potrebno je da okrenemo novi list. Odmah da navedem da sam protiv povratnika bilo kakve vrste, mi moramo da gradimo nove priče i nalazimo nove ljude, samo tako možemo pronaći neke nove ikone i ko zna, možda jednog dana nekog ko bi mogao da ispiše još jednu sjajnu stranicu našeg kluba, za koga zaista mislim da je poseban, a posebnim ga čine ljudi kao što je General, pojedini igrači a pre svega navijači.

• Like 10
  • Love 2
Posted
9 hours ago, NikadProtivŽelimira said:

Nisam išao od Bajerna, tada zbog Želimira, sada zbog Duleta. 

Izuzetno emotivan oproštaj, ubiše nas sve. Bilo bi lepo da smo simbolično izduletovali pobedu, ali teško da je ova grupa kadra za tako nešto. 

Od famozne tuče u Madridu zaista previše tužnih i ružnih momenata. Želim nam svima malo radosnih. 

isto... i necu ici vise...

izdvojte 3-4 min vremena da procitate..

https://volimpartizan.rs/partizan-dule-vujosevic-stolica-knjiga-zalosti-kritika-206202/?fbclid=IwY2xjawRFujNleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZA80MDk5NjI2MjMwODU2MDkAAR6KGFYQGetRBjv1pJxfkjSIthtbe903kDU411LBukehcEe9SilrkF9f4oWDCw_aem_fe4DmZ7HkMg7LWymvlpVuQ

• Like 6
  • Thanks 1
Posted (edited)

Nisam išao još od Trinkijeve sezone. Otišao bih na Milojev ispraćaj ali bio sam sprečen a za sinoć sam znao da moram da odem. Bar toliko dugujem vremenu provedenom uz Duletov Partizan. Videli ste kako je bilo, pamtiću emotivne stvari od sinoć a o onom lošem i o očekivano beskrupuloznom limaru neću sada.

Žalgiris nije bio spektakularan ali jeste organizovan i  pripremljen. Može se reći da su pametnim igrom u nekoj meri dali omaž Duletu. Iskažnjavali su nam svaku grešku i nedostatak u timu, iskoristili manjak raspoloživih i uopšte manjak upotrebljivih igrača kod nas sinoć. Želim im sreću u nastavku takmičenja. Žao mi je što nismo uspeli da dobijemo sve utakmice do kraja pa da se u velikom stilu oprostimo od EL, ali bilo bi lepo da se ekipa skupi za Baske i iščupa pobedu.

Dule bi prvi mrzeo malodušnost i apatiju kada je Partizan u pitanju, tako da guramo dalje, do boljih dana. Borba, bre!

Edited by Barkley#34
Slovo
  • Like 5
Posted

Ali kakvo je Ostoja djubre. Ej ti umesto da sacekas da prodje sve ovo oko Duleta....Uradis da se objavi produzenje Karlika?

Zasto da bi sebe vratio u prvi plan kako dobro radis?!

• Like 2
Posted

Veličanstven, dirljiv dostojanstven oproštaj od Duleta, Grobari. Dok sam posmatrao prenos i Arenu uz Morikonea i Gabi i njegov poslednji audio pozdrav...Teško bre.

• Like 5
Posted (edited)

1. Ostoja, smeće jedno neljudsko. Zar taj ćacizam ne može makar jednom da se zajebe, da makar greškom isprati momenat u kojem se klub nalazi i makar se greškom ne umeša u ispraćaj jednoj od 2 najveće trenerske legende u istoriji kluba? Jebote, pa šta rade tim ljudima kada uzmu člansku kartu ili kada odu u prostorije stranke? Kakva lobotomija i ispiranje mozga se tamo odvija? Zašto postaju svi do jednog hodajuća hrpa kerećih govana (izvinjavam se psima koji su daleko plemenitija vrsta od ćacadi) koja je izgubila osecaj za sve osim za svoj pacovski od-danas-do-sutra mentalitet "samo da je meni ok"? Ili su uvek bili govna koja sada ima sendvic i 2000 din da izadje iz rupe skrivanja svog karaktera?

2. Kao sto sam rekao prosle nedelje, dobra vest je za potpis, ali ako ne napravimo pravu i komplementarnu ekipu oko njega, uklucujuci i i direktnu mu izmenu sa klupe...dzaba trosimo novac, a i njegovo vreme.

Edited by Elevator Operater
  • Like 3
Posted

Potpis Karlika je svakako bio prioritet svih prioriteta što se tiče rostera za iduću sezonu. Situacija sa Bongom se neće dugo rešiti, zapravo on će biti u vazduhu sve do određenog datuma, kada ističe mogućnost aktiviranja klauzule za NBA klubove. Verujem da čak ni pošumljeni nije toliko lud da ga pusti u neki EL klub, jer boljeg igrača za ono što nam on donosi neće naći. Čujem da je zagrizao za Bogdanovića, ali ni to se neće znati dok Bogdan ne prelomi da li će odigrati desetu sezonu i time steći beneficije do kraja života za sebe i porodicu. Moje mišljenje je da će ga i dovesti na kraju, ali ne za narednu sezonu, već onu tamo. Ne sumnjam da će se juriti i Exum, malo jeftinih dodatnih poena prikupiti, bez obzira na zdravstveni karton.

Raskrstiti sa Sterlingom i Vošingtonom, prvi valjda ima ugovor i za narednu sezonu, a nisam ispratio šta se dešavalo prethodnih dana oko drugog, osim da je prešao kod zalizanog. 

Otom potom, bar je produžen najbitniji igrač, pa ćemo videti dalje šta će limar raditi u svojim bednim pokušajima da se opere

• Like 1
Posted

Ne znam. Boli me bas sto je otisao ovako. Nije samo gubitak i osecaj praznine koja se neminovno odmah pojavljuje. Snazno osecanje poraza, gorcine, duboke tuge. Sramota me je. Ne mogu sasvim da osvestim da je ovo sve od nas za sve ove godine sluzbe. How did it come to this, sto kaza Theoden. Svaki put kad pogledam ovih prvih 5 minuta, teze mi je nego prethodni put.

Sto kaze kednrick, valjda se svezalo toliko neke lose energije, karme, cega vec u poslednjih nekoliko godina. I na mikro i na makro nivou, i u klubu i oko kluba. U kosarci uopste. Mozemo li proziveti jos nesto magije pre nego i svako od nas ovde otputuje...

• Like 2
  • Love 2
Posted
13 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ne znam. Boli me bas sto je otisao ovako. Nije samo gubitak i osecaj praznine koja se neminovno odmah pojavljuje. Snazno osecanje poraza, gorcine, duboke tuge. Sramota me je. Ne mogu sasvim da osvestim da je ovo sve od nas za sve ove godine sluzbe. How did it come to this, sto kaza Theoden. Svaki put kad pogledam ovih prvih 5 minuta, teze mi je nego prethodni put.

Sto kaze kednrick, valjda se svezalo toliko neke lose energije, karme, cega vec u poslednjih nekoliko godina. I na mikro i na makro nivou, i u klubu i oko kluba. U kosarci uopste. Mozemo li proziveti jos nesto magije pre nego i svako od nas ovde otputuje...

Mozemo ako borba bre

• Love 1
Posted

Nisam ni ja za povratnike bas po svaku cenu. Jedino tu izuzimam 2 imena.

Zek Ledej jer bolju cetvorku tesko da cemo naci. I naravno Bogdan. Klasa, ali ja mislim da je jos uvek nedostizan za nas.