Jump to content

End of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted (edited)

@MarioKempes

Ta elitistička krilatica je zapravo nastala kao uvreda za navijače Zvezde, aludirajući na naziv cigani. Vremenom je postala deo identiteta navijača, urbani i buntovni, kontra priča, alternativa. Opstala je jer slogan deluje jednostavno i moćno, mi protiv svih, navijači su je lako usvojili. 

Vaš odgovor na to je da smo mi sekta. 

Zašto sam ovo ispisao; ovo su navijačke filozofije. 

A nešto sasvim drugo je filozofija i identitet klubova. A oni glase, Partizan je klub (SD) svih nacionalnosti, jugoslovenski i ponosimo se time. Zvezda je postala nacionalni simbol, klub širokih masa, gura srpski nacionalni narativ, ograđuje se od Jugoslavije. 

Jebe vas samo ta crvena petokraka. 

Ostalo ti je Barkli odgovorio. 

Edited by le piaf
  • Like 1
Posted

Koliko se sećam, Dule je zvao neke od nabrojanih.

Drugo, ne treba Partizan da oživljava ni JNA ni SFRJ, posebno ne po nacionalnom ključu. U njemu može da igra 12 Srba, 12 Bošnjaka, 12 Francuza ili 12 kariranih/na tufne, jedino je bitno da znaju lopte i da nisu bolidi.

• Like 2
Posted
1 minute ago, ScepanScekicSto said:

Eh kad bi Jabari bio nas najveci problem

Nesto bas sumnjam da postoji i jedna osoba koja ce probleme KKP smatrati okoncanim posle ovoga.

Dzabari je bio prva, preksupa, ni malo trivijalna domina.

Najbolje da posle svega ne trebamo da ga se resimo kako znamo i umemo.

Posted
1 hour ago, Barkley#34 said:

Ma da, ruke Srbima zavrtali i klečali na kukuruzu da budu bliski sa ovima. Strašne stvari.

Koliko su bile raširene priče o KK Kamerunu i Željkovom upropaštavanju domaćih talenata, pre bih rekao da se deo navijača nije pecao.

Ne znam kako me sa ovim nađe jer niti u životu imam stav, a ni ovde narativ, da su Srbi narod najstariji, naprotiv. A i alergičan sam na šovinizam sa svake strane.

Nisu Srbima ruke zavrtali, bratstvo je bilo nametnuto i neželjeno za sve pomenute narode, skoro podjednako. Mogli smo biti dobre komšije kao što smo sa Rumunima, a ne lažna braća (koja samo čekaju da tata izađe iz kuće, pa da se pošibaju) posle dva mučna velika rata. 

No, to svakako nije tema ovde, izvinjavam se, samo sam hteo da razjasnim svoj stav, pošto si me citirao.

Što se tiče Kameruna, odgovorio sam @le piaf na konstataciju da Kamerunci nisu dobrodošli u Zvezdi, a Nigerijci jesu, nisam komentarisao navijačka prepucavanja na tu temu. Inače, među navijačima koji dugo i pažljivo prate Zvezdu, dobrim delom u hali, taj narativ (Partizan=Kamerun) se nije posebno primio. Ja sam ga prvi put čuo od Tegeltije, a prilično sam redovan na utakmicama. Moguće da jeste među površnim ljudima na mrežama.

Paradoksalno, mi smo u sezoni 19/20 imali više stranaca i više tamnoputih igrača nego vi u toj "Kamerun" sezoni, pa su te priče svakako besmislene (ako dolaze sa ciganske strane).

Posted (edited)

Da sam na vasem mestu vise bih slavio odlazak Sterlinga - onakvo nepostovanje kluba i saigraca ne znam da li sam ikada video, vise se cimaju i vide je stalo da pobede ljudima na basketu ispred zgrade nego njemu. O tome sto je bio kolovodja za teranje Zeljka da ne pricamo

Dzabari em lud kao zvonce em propao kao zetan em svejedno da li je na tribinama ili Huventudu kad cete vi da placate

Edited by drperce
  • Like 1
Posted
3 minutes ago, drperce said:

Dzabari em lud kao zvonce em propao kao zetan em svejedno da li je na tribinama ili Huventudu kad cete vi da placate

Nije svejedno jer ako nešto odigra u Huventudu postoje šanse da ga neko uzme za sledeću sezonu, pa da se Partizan reši bar jednog dela njegove plate.

Da je ostao na tribinama do juna - ostao bi isto tako i sledeće sezone, a full kinta od Partizana redovno leže.

Posted

Znaci jos jedan krug 'nismo isti' price. 

Osim sto jesmo.

Mozda bi i mogla da se progura prica da nije upravo ove sezone postavljen najveci baner kako srpski sin Obilic kolje Murata sto cak ni nasima nije palo na pamet,  pevala se pesma 'svaka Turcin svaka bula zna', a pre koju sezonu se vredjao Musa na nacionalnoj osnovi, zbog cega je kasnije i odbio da predje u Partizan, zatim zastave Nema predaje kao i kod nas, itd itd.

Ako pricamo o tribini, stoka je tamo, stoka je vamo.

Ako pricamo o regulare ljudima, sa foruma itd, tu mahom nema brojenja krvnih zrnaca, cak znam jednog koji ce otvoriti dedinu rakiju od 20 god kada ode Davidovac iz kluba.

Posted
24 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Jeste li ovo Osetkovskog potpisali na jos godinu?

Mislim da je on i prethodnim ugovorom imao +1 ali TO, sad su ubacili i PO. 

1 hour ago, drperce said:

Da sam na vasem mestu vise bih slavio odlazak Sterlinga - onakvo nepostovanje kluba i saigraca ne znam da li sam ikada video, vise se cimaju i vide je stalo da pobede ljudima na basketu ispred zgrade nego njemu. O tome sto je bio kolovodja za teranje Zeljka da ne pricamo

Ne brinem se ja za Sterlinga, naci ce taj klub ako ga ne budemo zeleli da pokrije celu platu.

1 hour ago, Stiletto said:

Putuj igumane...

Koliko smo "zaradili" njegovim odlaskom?😎