Jump to content

Recommended Posts

Posted
43 minutes ago, kockooblastiŽelimir said:

Ne možeš znati, kada pokupiš 15-20 ljudi sa raznih strana, kako će funkcionisati kao celina. Makar bili monasi sa Hilandara ili Šao-Lina. 

I znaš  kako, svaki novi podkast sa nekim od igrača KKP, otkriva nove nivoe polupanosti, koje nemaju veze sa kulturološkim razlika, nego lepo vidiš da je lik u qurcu. To ne možeš čuti od skauta, njegovih bivših saigrača... jer i oni piju bromazepame dok ga slušaju kako kenja. Sve što je moglo krenuti po zlu, krenulo je. 

Ostoja će ostati dokle i ova vlast. I opet kažem, nije popularno, dobar je Ostoja šta su mogli da nam pošalju umesto njega. Sa ovom huntom, nema sreće ni nama, ni komšijama. Ni u svakodnevnom životu, ni u sportu. 

Ne slažem se. Željko je većinu ove ekipe imao na okupu i prošle godine. Iz nje je odstranio Ifea, a precrtao Nilikinu.

Na to su dodali par novih igrača, iako nije mogao da predvidi ovaj nivo raspada mogao je da ima ideju kakvi karakteri bi bili dobar dodatak na osnovu, a kakvi ne bi.

Na kraju, sve ovo je i indirektna posledica stanja u državi, te stvari se ne mogu odvojiti, iako ovi stranci sigurno ne kapiraju šta se dešava na političkom planu niti ih to zanima, nema šanse da se cela ova odvratna SNS energija ne preliva svuda.

I obratite pažnju kako su prošli i ostali sportski kolektivi ove godine. I sa neke strane mi je čak i drago, da sve što zavisi od SNS-a propadne i uruši se, da se malo trgnu i oni koje politika ne zanima, a lože se na sport.

• Like 4
Posted
1 minute ago, Dzep said:

Vezano za izvinjenja - potpuno si u pravu, ali bitno je kako, kada i gde se ona kažu. Zamisli sad novog predsednika koji izađe i sve uradi da objasni navijačima da su oni najvažniji i temelj kluba i izvini se, kako na rečima, tako na delima (Part+ besplatno, može cene sezonskih ili makar neke beneficije, redovna komunikacija sa sezoncima, šta ja znam, ima mnogo načina), makar bih ja to prihvatio kao korak u dobrom pravcu

Onda se skroz slažem sa tobom, samo nisam najbolje razumeo inicijalno. Naime, ovakva izvinjenja kao ovih 56 od Ocokoljića sinoć, od kojih ni iza jednog od njih ne stoji ništa, vama ne trebaju. Treba vam plan, organizacija i čvrsta ruka.

Ne znam koliko je to moguće, ali vi sa tih 10k+ sezonaca plus sigurno višestruko više članova kluba, niste zanemariva masa. Itekako biste mogli da imate neki sindikat unutar kluba.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Elevator Operater said:

Sve je to sjajno ako ti je ok da nam vise nikad ne dodje iole krsten igrac i da budemo gori od Albe i da nam se skrati licenca. Cuje se sve sto klub radi "na stetu igraca", ne zanima njih sto potencijalno Ostoja bušač nece vise biti tu i sto je atmosfera u tom trenutku zdravija, a klub dorastao.

U jednoj NBA ligi, igraci izbegavaju fransize koje pre toga nisu trejdovale svoje zvezde u njihove odabrane destinacije.

A onda zamisli da cuju kako EL klub ne da najboljim igracima da igraju EL. Ja sumnjam da ce cak dobaciti i do razumevanja statusa usred debljine i bezobrazluka Parkera, a kamo li dalje.

Da li postoji na svetu 12 kvalitetnih košarkaša koji bi pristali da dođu u klub, budu lepo plaćeni i potrude se da opravdaju novac i očekivanja?

Ne razumem te već danima, iskreno. Konstantno pišeš kako nijedan igrač neće doći zato što mu zvižde, zato što trener viče na njih, zato što se traži da se dovedu u pristojno stanje i da se ne blamiraju na terenu. Šta je sledeće, da im se ne sviđa boja dresa pa da mora da im se izađe u susret jer u suprotnom "niko neće doći".

Eto, koji je način da ovu grupu oligledno većinaki nezainteresovanih persona, da ne kažem nešto teže, klub privoli da igraju u skladu sa svojim mogućnostima i lepim novcima koje dobijaju?

• Like 1
Posted

Samo da vam kažem da vas potpuno razumem - slično sam se osećao 2016 kada je Peković preuzeo klub i oterao Duleta... Kvalitativno mi se može spročitavati da mi PSD nije bio dovoljno esenesovac, a Peković jeste, o ovom ološu iz GO sns da ne pričam, ali tu sad ulazimo u skalu... Ipak, tuga mi je zbog Žareta Paspalja, baš tužno i ružno.

• Like 3
Posted

Ova utakmica je jos jedan pokazatelj koliko manjka motivacije i zelje kod odredjenih igraca. Bonga i Nick su se makar  trudili i to uvek treba da se postuje.

Dilan i Bruno bukvalno u soku ljudi gde su dosli i proklinju dan kada su dosli u KK Partizan.

Shake decko nesnadjen u celoj situaciji generalno.

Dvojac bez kormilara, onaj sto ga ne zanimaju zvizduci i onaj sto ne voli da vicu na njega, kod njih odbrana ne postoji. Imaju solidnu on ball odbranu ali cim lopta napusti ruke igraca kojeg oni cuvaju odbrana prestaje. Odbrana je najvecim delom voljni momenat. Njih dvojica u odbrani off ball imaju 0 (citaj nula) volje.

I dosli smo do toga da nam je onaj sto ne voli da vicu na njega prva opcija u napadu (????) i zivimo i umiremo od njegovog suta. To je sve sto treba da znamo o trenutnom stanju u nasem klubu.

Ona mala pundjica kaze da je jedan od najboljih igraca u Evropi. To je to, kraj vica.

Onaj sto odbija da igra utakmice je povredjen, tako bar kaze trener. On je zasluzio raskid ugovora samo za odbijanje da igra utakmicu protiv Asvela. Tu je trebalo da se zavrsi njegova prica u KK Partizan.

Za Vanju ne znam sta da kazem, decko se verovatno trudi da objasni igracima o cemu se radi ali oni jednostavno ne zele nista da promene. Svakako nemamo pravu informaciju sta se desavalo ili sta se desava u svlacionici.

Mirko nije pustao pundjicu da igra ovu utakmicu, da li je to stvarno njegova odluka ili nije to ne znamo. Ali ako jeste onda svaka cast na nekoj vrsti bunta. Time je pokazao da ga jednostavno ne zeli u timu sa takvim stavom i takvim zalaganjem. Ni njegani svakog ko se bude ponasao tako.

Za sns cacije nema sta da se prica, to jednostavno treba da se istrebi iz svih pora naseg drustva. I njih i sve slicne njima ili sa slicnim namerama u buducnosti treba istrebiti i progoniti iz nase zemlje.

Vise nije ni bitno da li ce Partizan igrati Euroleague ili 2. MRL Centar, bitno je da bude zdravo okruzenje.

Ziveo Partizan!

• Like 12
Posted

Ne postoji način. Možeš ih kazniti za prekršaje poput nediscipline, ponašanja, ovo ili ono, ali ne doveka. I ne zato što loše igraju košarku. 

Zaštićeni su kao beli medvedi, ugovorima, sindikatima. 

Zato se i ponašaju kako se ponašaju. Ako ih nećeš, isplati svaku platu do kraja i raskini ugovor na svoju štetu. Ili ih drži na tribini, i opet plaćaj uredno. 

• Like 1
Posted
21 minutes ago, Barkley#34 said:

Da li postoji na svetu 12 kvalitetnih košarkaša koji bi pristali da dođu u klub, budu lepo plaćeni i potrude se da opravdaju novac i očekivanja?

Ne razumem te već danima, iskreno. Konstantno pišeš kako nijedan igrač neće doći zato što mu zvižde, zato što trener viče na njih, zato što se traži da se dovedu u pristojno stanje i da se ne blamiraju na terenu. Šta je sledeće, da im se ne sviđa boja dresa pa da mora da im se izađe u susret jer u suprotnom "niko neće doći".

Eto, koji je način da ovu grupu oligledno većinaki nezainteresovanih persona, da ne kažem nešto teže, klub privoli da igraju u skladu sa svojim mogućnostima i lepim novcima koje dobijaju?

Moje misljenje je da nece dolaziti igraci kojima spolja deluje da klub baca svoje igrace pod bus, zvizdanje i dranje su tu u trecem planu. A nije bas da su americki igraci poznati po nekom dubljem researchu (ili social iq) i tome da klub stavljaju ispred svog blagostanja i komfora, posto pricamo hipoteticki.

Rado bih voleo na delu da vidim Kockovu zelju, pa na leto da vidimo kako se odvija trziste i zainteresovanost bez da se neki mediokritet debelo preplati. Ali naravno da do toga nece doci.

Posted
16 minutes ago, le piaf said:

Ako ih nećeš, isplati svaku platu do kraja i raskini ugovor na svoju štetu. Ili ih drži na tribini, i opet plaćaj uredno. 

Ovo je i Jabari sinoć rekao sa onim "igraću ovde ili negde drugde, ali ja sam profesionalac." 

Posted

Paspalj je pre neki dan onim blamantnim nastupom zavrsio svoju karijeru bar u mojim ocima, a sinoc je to uradio i Mirko Ocokoljic. Ako ti neko naredi ne moze Parker, a mora Osetkovski, ti za mene nisi trener nego neciji pas, sto rece Paja Dudlac Bihalji za sebe pre neki dan. Da se razumemo ne branim Parkera, lik je medju tri glavna razloga naseg raspada, ali ne moze tebi kao treneru niko da sugerise ko moze, a ko ne moze ne bi li isforsirao neki raskid ugovora i ustedeo lovu. 

Dosli smo do toga da ipak Zeljko nije kriv za igru, sto je naravno svakom ko zna bar malo kosarke prilicno jasno bilo odavno, medjutim kriv je sto je sastavio ovakvu grupu pajsera u jednu nefunkcionalnu celinu. 

Partizan je ekipa koja ce imat gro sinocnih utakmica do kraja, ako je sa druge strane neko ko ce uci u iso pucacinu sa nama, ko ce zanemariti organizovanu kosarku i "natkurivati" se, takve utakmice mogu da se izvuku na neko ludilo Wash-a ili prangijanje Sterlinga, svi koji udju ozbiljno, organizovano i drze koncentraciju 40 minuta ce nas odvaliti od zivota. 

Dokle god jasu ovu nesrecnu drzavu kao jefitnu prostitutku, sns ce biti i u Partizanu. Svaki drugi scenario je neostvariv i nemoguc i nadati se tome je uzaludno gubljenje entuzijazma, strpljenja i zdravog razuma. Medjutim nisu ni ti ljudi iz sns sa druge planete, ako zanemarimo koristoljublje, malogradjanstinu i ostalih 75 negativnih karakteristika koje moras da imas da bi bio istaknuti clan te skupine mora da postoji medju njima bar tracak zdravog razuma. Taj promilcic zdrav razum kaze da je jedino resenje da Partizan ostane bar na pribliznom nivou na kom je bio ovih par Zeljkovih godina zamena Ostoje za neko drugo sns ili pritajeno sns govedo, Andrea Trinkijeri na mestu trenera, premestanje na tribine do kraja sezone bar jednog igraca kao kaznenu, ali i preventivnu meru. 

Sve ostalo bi znacilo gubitak sto ove vec otpisane sezone, ali i sledece jer ce priliv novca u ovakvom stanju biti nemerljivo manji. 

• Like 3
Posted
36 minutes ago, JPM said:

Ovo je i Jabari sinoć rekao sa onim "igraću ovde ili negde drugde, ali ja sam profesionalac." 

Naravno, svira njemu paja, važan mu je ugovor i to je to. Sudeći po ponašanju, svejedno mu je da li će ga odraditi na klupi, tribinama ili će đuskati na terenu lagani semi pro basket. I za to se i poziva na profesionalizam. Šteta što do sad nije naleteo na neko ogledalo, čisto da vidi kako izgleda zapuštena mečka. 

Sterling, Vašington, Parker, Tajrik, i bedni izgovor za kapitena Vanja, svi oni od reda treba da lete iz Partizana. Koliko danas. Ali ne može, nažalost. 

Posted

Treba napomenuti da smo sinoc opet doziveli blamantan period u igri gde je Virtus sa 54:52 otisao na 70:52. Znaci jos jedna 16:0 serija. Na 6 od 16 dosadasnjih EL tekmi smo doziveli neku ovakvu seriju.

• WOW 1
Posted
2 minutes ago, le piaf said:

Naravno, svira njemu paja, važan mu je ugovor i to je to. Sudeći po ponašanju, svejedno mu je da li će ga odraditi na klupi, tribinama ili će đuskati na terenu lagani semi pro basket. I za to se i poziva na profesionalizam. Šteta što do sad nije naleteo na neko ogledalo, čisto da vidi kako izgleda zapuštena mečka. 

Sterling, Vašington, Parker, Tajrik, i bedni izgovor za kapitena Vanja, svi oni od reda treba da lete iz Partizana. Koliko danas. Ali ne može, nažalost. 

Sto ljudi, sto ćudi. 

Ja bih, do pre sinoć, podpisao DW, Sterlinga i Tajrika na  5 godina. Jednom smo se zajebali kad to nismo uradili sa Lesorom, Ledejom, Panterom, Nanelijem... 

Posted
5 minutes ago, kockooblastiŽelimir said:

Sto ljudi, sto ćudi. 

Ja bih, do pre sinoć, podpisao DW, Sterlinga i Tajrika na  5 godina. Jednom smo se zajebali kad to nismo uradili sa Lesorom, Ledejom, Panterom, Nanelijem... 

Ne mora da se kaže da nekome "seva paja" a priori. Oni jednostavno nemaju taj osećaj za klub kakav imaju domaći igrači, i to je ok. Ono što nije ok je da sebe naziva profesionalcem, a bukvlano izgleda kao srednjovečna tetka sa punđom. Na terenu izgleda mlohavije od Davidovca bar 30%, uopšte ne pokušava da igra odbranu, uopšte ne pokušava da dođe do obruča u napadu, baca neke frljoke sa poludistance. E pa to prijatelju baš nije profesionalac već rekreativac sa ozbiljnim parama u džepu.

Zajebali ste se samo za Lesora. Punter i Ledej su igrali 3 sezone, puna kapa za stranca. Naneli mi se ne čini kao previše kvalitetna ličnost.

Posted

Postoje mnogi stranci koji su KKP osecali i osecaju jace nego masa domacih koja je prodefilovala kroz isti. Dakle, to prosto nije kriterijum za odvajanje zita od kukolja.

Tuzno je ovo, zaista. Ni p od profesionalizma, a o nekom ljudskom aspektu da ne govorim. Posebno je tuzno sto smo mi to sami dopustili. Ako se ne trgnemo sto pre, od Partizana koji znamo i volimo ce ostati samo daleka uspomena.

• Like 7
  • Thanks 1
Posted
45 minutes ago, kockooblastiŽelimir said:

Sto ljudi, sto ćudi. 

Od te trojice, možda sam tako razmišljao za Sterlinga. Birao između Bonge i njega čiji dres da kupim, i hvala Bogu, više je srcu bio ovaj što vrišti partizanštinu. Sad ga organski ne podnosim. 

Jedini koji me više iritira od geng bandita je Vanja. 

Posted
3 hours ago, kockooblastiŽelimir said:

U to ime, posle katastrofe u Kaunasu, treba pustiti klince na max EL, i ove vrhunske da igraju ABA, i to je to. 

bravo! Daj decu, a ove kese nateraj da za platu sede na tribinama i gledaju. 

2 hours ago, SamoFlacko said:

Za mene je najniži stepen pada jednog kluba nepoštovanje igrača prema njemu i prema dresu koji nose.

Mi smo zbog odnosa koji pokazuje jedan dio igrača Partizana prema klubu i prema navijačima (posebno sinoćna izjava Brauna da ga ne zanimaju navijači i njihovi zvižduci) pali u svakom smislu, gore nego kad smo gulili po nižim takmičenjima.

Ja vam garantujem da je ovako nešto izjavio u nekom grčkom ili španskom klubu, u roku od 24h bi bio sklonjen iz ekipe.

i ovo je veoma vazno. Kakvu mi poruku saljemo? Da ko dodje u Partizan moze da se ponasa kako mu dune? Neka onda ne dolazi niko, nemam problem s tim.

Posted
Just now, rodriguez said:

zašto klub ne da kapitensku traku bongi? barem da mu se oduži do kraja a i treba neko ko može pred navijače bez straha po rođeni život.

Zato što se kapitenska traka oduzima samo na osnovu teškog disciplinskog prekršaja, a Vanja je samo loš na terenu. To nije dovoljan osnov. Osim toga, Bonga možda nije autoritet u svlačionici.

Posted

evo ne znam, što bi rekli prijatelji slobodana miloševića: na ljutu ranu ljuta trava

što se svlačionce tiče u slučaju ferke bonga na tajrika, znam na koga bi stavio pare

Posted

Nisam mogao da ispratim konferenciju ćacpaljatm i trikolora, a posle kada sam mogao nisam imao volje. Ali ono što sam potkačio na forumu i X-u, dakle...

• nakon pobede u derbiju, gde je tim u 4/4 zaista izgledao na vrhuncu voljnog momenta i nadoknadio -16, gde su navijači podržali igrače i proslavili kao da je sve u redu...
  • trikolor odlučuje da za ponedeljak zakaže konferenciju za štampu, umesto da ćuti i puši i radi na svom exit planu, gde će odgovoriti na odgovore na svoje laži iznešene na režimskom juronjuzu
  • komunicira da je strašno poslovao, savesno, i sve su krivi igrači i sportski sektor
  • ćacpaljtm objašnjava kako Milton i Bald Eagletm nisu po njegovom ukusu i očekivanjima, želi bržu igru
  • takođe iskazuje nezadovoljstvo igrama dva skupa pojačanja u liku Šejka i Džabalebarija i priznaje da se radi na dovođenju Pejna (ima nešto u nauci o imenima)
  • bizarno grljenje Rade sa SK-a i usputno lupetaranje
  • polu-mistično najavljivanje Penja(nauka o imenima)roje

Sve to nakon šizofrenog perioda iz kojeg delimično ocokoljenitm uzimamo četiri pobede, a svega dva dana kasnije dobijamo ekstenziju zvižduka i nezadovoljstva upućeno ćacpaljutm i igračima, koji ispizdeni daju izjave o boljenju patke za zvižduke, profesionalizmu (spremnosti da sa tribina isprate svoje ugovore) i praktično brišu privid nekog povratka u normalnije tokove.

Znali smo i da su zli i da su glupi, ali ovoliko zli, glupi i pogubljeni... nestvarno.

• Like 6
Posted

Mozda ja kao dramim i to, ali ne znam, gledajuci i NBA i EL, kosarku uopste danas, pa i neke druge kategorije, sve vise mi se cini da je sama paradigma profi sporta kao takvog na izdisaju. Izgleda da smo dosli dotle da treba nanovo da je osmisljavamo i uopste ne znam kuda to vodi. Uvek sam za entertejnment, ali sve vise mi deluje kao da su klubovi i fransize podukcije, igraci glumci, a svi zajedno samo treba da nam prodaju taj neki projekat. Pa cak i kad je ocito sranje, mi cemo ga kupiti, potrcati u kinoTM, stavise. A ove druge stvari... Abitne su. Za glumce koji su se dobro pozicionirali uvek ce se naci neki drugi studio koji ce ih angazovati, cak i kad im je performans sranje i cela industrija zna da nemaju sta da ponude. Ali eto njih u novom filmu, mozda cak blokbasteru. Pa u sledecem. Dakle, industrija zabave. Pa zar nije i sport oduvek tu bio? Jeste, sigurno. Ali ne na ovaj nacin, ne ovako razvodnjeno i liseno svake sustine. A na kraju, mozda ja samo kenjam bezveze jer ne kosta nista...

• Like 9