Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, La mano de Dios said:

Dakle, Monako.

Vanja ne igra, Dzabari igra.Mirotic se raspada od pocetka sezone, jedina stvar koja ne funkcionise u Monaku ja bih rekao. 

Kod mene se igra najlaganiji plus na nedelioca sutra. 

• Like 1
Posted
Just now, kendrick duckworth said:

Kod mene se igra najlaganiji plus na nedelioca sutra. 

Razmisljao sam i ja o tome ali sam gledao Makabi-Monako i nema sanse da odigram nakon svega sto sam video kako se covek raspada, moze da udje al za mene su sigurniji pikovic Nedovic + i Petrusev + sutra.

Posted

Dzabari jedino da se rotira sa Sengelijom : )

Inace, jako sam neprijatno iznenadjen ovim saopstenjem - ove gluposti su uvek bile rezervisane za komsije

• Like 1
  • Ha-ha 1
  • Pumpaj! 1
Posted
22 minutes ago, Ludi za Poli said:

Saopstenje u maniru doktora robotike ne bi li se kako skrenula paznja sa dva zadnja poraza u EL i debelo zakasnjelog dovodjenja neophodnih pojacanja. 

+1. Samo još jedan pokušaj u nizu mazanja očiju navijačima ovim ćaci saopštenjima. Očigledno ih i dalje ima dovoljno koji gutaju, pa nema razloga da ne prodaju maglu

Posted
15 minutes ago, NikolaTest said:

Igra li Kalates ili ima zabranu protiv svojih? 

Monako je gospodski klub.

a i šta njemu da brane...?

...neka, sam ću.

• Ha-ha 5
  • Pumpaj! 1
Posted (edited)
26 minutes ago, Alek The Great said:

Jednima smeta sto Zeljko cuti zbog sudjenja, drugima sto se klub oglasava. Tesko je ugoditi grobarima.

Zamerke na sudjenje ne moraju biti javne i populisticke. 
Bukvalno sve sto radi klub u prethodnih par meseci je sramotno - ukljucujuci i ovo saopstenje.

Edited by wrach
  • Like 2
Posted
19 minutes ago, wrach said:

Zamerke na sudjenje ne moraju biti javne i populisticke. 
Bukvalno sve sto radi klub u prethodnih par meseci je sramotno - ukljucujuci i ovo saopstenje.

A kako bi ti inace znao da im ipak zameraju?

Posted
22 minutes ago, Alek The Great said:

A kako bi ti inace znao da im ipak zameraju?

sta me briga da li im zameraju? ako mi imamo lose sudjenje, cinjenica da su oni zamerali ili ne meni licno ne menja nista. 
cinjenica da oni pisu ovakva saopstenja koja su realno upucena vise domacoj javnosti nego bilo kome drugom - me iritira.

Umesto toga, mogli bi da se fokusiraju na cinjenice:
1. Da nemamo jebenog pleja, osim 37godisnjeg lika kog su doveli samo jer su morali
2. Da nemamo cetvorku, jer Zeks ne koristi Ostekovskog na toj poziciji, Pokusevskoj cini se koristi na svim osim na toj poziciji a uz to se luksuziramo sa najplacenijim igracem koji ima najmanji broj poena za ovih mesec dana
3. Da se ovo desava iz sezone uz sezonu - a sve uz prislonicka objasnjenja kako smo ozbiljan klub

da ne idem dalje. 

Posted

Generalno bih podelio sve ovo sto se desava u par crtica, a onda svako bira prema svojoj perspektivi sta zeli da uzme:

• Sto se tice pojacanja - Zeljko je sve ove godine dovodio high upside igrace, za koje se nadao da ce uspeti da im otkljuca pun potencijal a onda sa njima napraviti nesto vise (ocigledno je da sa svakim pojacanjem je veci fokus na osvajanju EL nego na "sigurnom" top 8 i osvajanju ABA. Znaci jako retko su se dovodili iskusni igraci iz drugih EL timova, od kojih znas sta ces da dobijes a ne mozes ocekivati neki rast u toku sezone, sa kojima mozes nadmasiti ocekivano. Sa tim u vezi, razumem zasto se toliko cekalo, narocito jer je na pocetku sezone delovalo da fali samo rezervni C, s obzirom da smo na 1, 2 i 3 imali 6 odlicnih igraca: Karlik, Dvejn, Sejk, Sterling, Vanja, Bonga od kojih je svako ocekivao ulogu i minute. Mnogi zaboravljaju da je u odnosu na proslu sezonu  bilo predvidjeno da Bonga igra maltene samo na 3, sto pomera sve ove 2/3 igrace poziciju ispod. Samim tim, ne mogu da zamerim klubu, medjutim, onda kad se Karlik povredio su morali da odrese kesu za Butlera, a ne da dugo cekaju pa onda dovedu Kalatesa (kog su mogli dovesti kad god). Slicna prica je i sa rezervnim C gde se doveo Bruno koji je bio dostupan i pocetkom leta - znaci opet su bili naivni u pregovaranju sa NBA igracima koje su pokusavali da dovedu i opet se ponavlja slicna prica kao sa Miroticem.
  • Sto se tice budzeta - razumem da vecina ljudi smatra ovaj tim jako skupim (sto i jeste posmatrajuci istorijski) ali je ovaj tim po budzetu verovatno opet oko 10e pozicije, sto uopstalom pokazuju i ocekivanja kladionica pre sezone - bili smo izmedju 9og i 11og mesta za osvajanje. To je ujedno i razlog zasto se toliko rizikuje sa pojacanjima (cekajuci i dovodeci likove koji imaju high upside), kako bi se nadoknadio taj jaz izmedju najbogatijih i ekipa sa srednjim budzetima. 
  • Sto se tice igre/rezultata - do pred Barsu rezultati su bili apsolutno ocekivani i da smo njih pobedili i dalje bi sada bili na sasvim odlicnih 4-5 (imajuci u vidu raspored). Ipak, igra je bila ono sto je brinulo i samim tim je nervoza postala ogromna kad su rezultati krenuli da ispastaju. Ipak, poslednje 2 utakmice (Barsa i Oly) mislim da smo stvarno dobro igrali i da su neke sitnice i nervoza ucinile da se utakmice izgube. Ono sto je zabrinjavajuce je sto smo obe utakmice igrali bez najskupljeg igraca koji nam je ujedno i najveci problem ove sezone. Sa tim u vezi, verujem da i sutra ako se krene nervozno, da ce kola lako krenuti nizbrdo a onda posledicno moguce i cela sezona. Jako je tesko kad treba da se vadis protiv ekipe kao sto je Monako, ali moraju dati sve od sebe pre svega igraci a onda i publika kako bi se prebrodila ta utakmica. Verujem da ako bi to uspeli da dobijemo,  da bi igraci poceli malo vise da veruju, a svi znamo da je samopouzdanje najbitnija stavka u sportu. Nakon ovog meca nam sledi serija od 4 domacinstva i 2 gostovanja, gde se stvarno moze ici uzlaznom putanjom i ako bi se pobedila vecina meceva, dosli bi na nekih 50% sto i jeste cilj. Ono sto svakako jeste porazavajuce je sto ekipa koja se samo nadogradila krece sa ovakom igrom na pocetku sezone, umesto da iskoristi uigranost i napravi dobar niz odmah na startu dok se ostale ekipe jos uvek traze.

Sve u svemu, mislim da nije toliko negativno stanje kakva je trenutno atmosfera oko kluba i da bi 1 pobeda uspela da preokrene koliko toliko taj sentiment. Kljuc za celu sezonu ostaje Jabari i nadam se da cemo to vec sutra moci da vidimo na delu.

• Like 2
Posted

@Magia

Prvo da podvučem da je šteta što se ti ne javljaš češće na ovoj temi.

Na konto tvog upisa iznad, kog smo igrača sa high upside-om na kraju doveli? Mislim, kapiram rezon, ali deluje mi kao da tražiš nit za koju bi se uhvatio i tako lakše svariš nesposobnost (ne)odgovornih. A u stvari ništa od toga se nije ni desilo. 

Opet imamo situaciju gde smo ostavili nekompletan roster sa evidentnim rupama; i koliko još sezona treba da gledamo ove zajebancije Obradovića i Savića? 

Tačno ko da iz svog džepa plaćaju igrače. Treba da gledam Kalatesa još 3 meseca kao jedinog pleja na rosteru, i Vošingtona od kojeg izgleda mi, zavisi cela sezona. Na brzog smo se konja kladili, samo što naš trči u pogrešnom smeru