Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
6 minutes ago, Zvezdinho said:

Najveci krivac je nas def.skok, i neagresivnost u odbrani. Protiv Turske sa sve Jokicem i Milutinovim u finisu nismo mogli loptu da uhvatimo.

Znaci Jokic uopste nije kriv sto je na utakmici u kojoj je Finska imala 20 ofanzivnih skokova, on kao startni centar imao samo 4 defanzivna skoka 🙄  On je kao startni centar sidro nase odbrane, 8 skokova na utakmci za igraca tog renomea je premala brojka.

Edited by Miki8
Posted

Sto se tice same utakmice, cak i uz nepostojeci gameplan i totalnu nepripremljenost koja je bila prisutna juce, ovo se moglo dobiti na suvi kvalitet samo da je bilo karaktera - kada ti protivnik uzme 20 skokova u napadu, jasno je da nemas ni k od karaktera i tu se svaka prica i analiza zavrsava. Jedino sto je verovatno vredno analize jeste Jokiceva nonsalantnost u odbrani na liniji za tri poena (prisutna i protiv Turske) i pitanje da li smo zaista toliko nenormalni da je to nas gameplan (da li zbog straha da nemamo nikakvu stranu pomoci ili nismo svesni da danas svi igraci sutiraju trojke) ili je prosto u pitanju njegova kurcobolja. 

Posle ovog debakla, vreme je da se neke stvari konacno prihvate posto se ponavljaju po ko zna koji put. Srbija ima dva vrhunska reprezentativca (sa naglaskom na reprezentativac a ne igrac): to su Bogdanovic i Jokic.

Srbija takodje ima odlicnog reprezentativca Avramovica koji ce uvek da da maksimum energije islo mu ili ne (za sta juce u drugom poluvremenu nije imao prilike, a Bog sami zna zasto) i ima igrace poput Dobrica i Marinkovica na koje se isto tako gotovo uvek moze racunati da ce dati sve ali koji prosto nisu kalibar igraca koji sami mogu napraviti razliku. 

Guduric nikad ali nikad nece biti odlican igrac reprezentacije. Ne ume da se snalazi kao ocigledna prva/druga violina (nakon izostanka Bogdanovica bilo je ocekivano da bude druga), ne ume da se bori sa pritiskom igranja za reprezentaciju i to treba prihvatiti.

Za Micica vazi isto samo jos izrazenije. 

Petrusev i Milutinov su dva igraca bez karaktera koji kada stvari ne idu kako bi trebalo, apsolutno nista nece doneti. Dodatno, Milutinov je na ovom prvenstvu konstantno izgledao kao da je malopre direktno istovaren na teren iz aviona. 

Nikola Jovic je super momak, ima sportskog bezobrazluka i "muda"  izuzetno je talentovan. Zavisi kako ce se odvijati njegov igracki razvoj i da li ce poprimiti malo na ozbiljnosti, ali to je trenutno najrealniji Bogdanov naslednik u reprezentaciji. 

Generalno je nedostatak tog karaktera nesto gde se najvise osetio nedostatak Bogdana. Jokic ocigledno nije lider u tom mentalnom smislu, Stefan Jovic, na moje iznenadjenje, isto rekao bih dosta povucen. O ostalima vec rekoh gore. Sa jednim Teovim "ajmo kuci, jebite se bre" ova utakmica sinoc bi bila dobijena. Svakako je vrlo verovatno da to ne bi bilo dovoljno u kasnijoj fazi protiv jacih protivnika, ali to je vec druga prica i zahteva dublju analizu u sta se ne bih upustao. 

• Like 4
Posted (edited)
14 minutes ago, Zvezdinho said:

Najveci krivac je nas def.skok, i neagresivnost u odbrani. Protiv Turske sa sve Jokicem i Milutinovim u finisu nismo mogli loptu da uhvatimo.

Samo sto Luka ima osvojeno zlato sa Slovenijom a Bogdan nema sa Srbijom.

Koje mu je osvojio Dragic. Imao bi i Bogdan barem jedno zlato da se Jovic nije povredio u polufinalu 2017 godine, i Dobric na pocetku finalne utakmice na SP. Doncic osim izborenih Olimpijskih igara u Tokiju, nije napravio nista znacajno do sada sa reprezentacijom Slovenije kao apsolutni lider .

Edited by Miki8
  • Like 1
Posted
28 minutes ago, Pero_Cameron said:

Sta je NIL?

Name, Image , Likeness

Sporazum koji omogućava koledžima u USA da plaćaju igrače debelim novcima 

Glavni razlog što većina naših mladih iole kvalitetnih igrača odlazi na koledže.

E sad ja iz reprezentativnog ugla mislim da će to biti dobro za nas valjda će se tamo neko naučiti da se krevelji , ali i da ima dozu bezobrazluka i samopouzdanja uz naravno najbitnije košarkaške fundamente 

Posted

Koliko je tim bio bez ikakvog plana govori i to da bekovi nisu bili sposobni ni da se rasire u stranu i puste jokica da igra sam, nego su konstantno skupljali u napadu muvali se oko jokica kome su pride dodavali loptu na 5-6 m od kosa.

Ne može Jokic sam , mora neko jos da se priključi, makar da odvuče protivnika u stranu i očisti put ka košu. Pojedinci su bili klasične muve bez glave. 

Pripremne utakmice zabraniti za javnost. Kakve p.materine arene , hajp,  lozenje....pojedinci se izduvali, postali šampioni priprema . Zatvorena vrata i treniraj, kad počne zvanično,  udri igraj. Evo dobili smo Sloveniju u Bgd, oni otišli u cetvrtfinale ...Da je sve bilo po planu mi bi sad sa Gruzijom igrali za polufinale...otvorilo se sve i pored poraza od Turaka. Ali nešto od početka nije bilo kako treba

Preveliki hajp,  pritisak , koji nisu uspeli da iskontrolišu.

Posted
2 minutes ago, Mairosu said:

neka promene zanimanje.

...Stvorena je takva atmosfera da je potrebno samo doći u Rigu i da nas čeka zlatna medalja. U prevodu samo da se pojavimo i zlato je tu. Nema ko nije govorio o tome. Ali ono najteže je ostalo na košarkašima da to sprovedu u delo. Ali teren je jedno.. 

• Like 1
Posted
4 hours ago, MrTripleDouble said:

Kratak je put od dam ti 100 evra ako izgubimo od ove Finske do ova ekipa je egal sa Finskom

Bolje da sam i presao taj put, nego da sam bio jedno obicno pesimisticno spadalo od samog starta tj. priprema, kada si jedini komentar u vezi reprezentacije imao koliko je Jokic debeo. Onda si sacekao mec sa Portugalom da isteras licne frustracije, i nisi bio zadovoljan ni pobedom, nego si samo useravao kosarkase. Onda si docekao svojih "pet minuta" kada su ispali da kazes svima kako si "bio u pravu". Jezim se od tipova poput tebe:

The_Simpsons-Jeff_Albertson.png

4 hours ago, MrTripleDouble said:

Posalji sad pare coveku ne budi cavulja, i prestani da se blamiras ovakvim postovima

Posto ocigledno imas potrebu da ispadnes smeker u drustvu, posalji mu ti 100e. Sigurno si zaradio kladeci se na poraz Srbije.

• Ha-ha 1
Posted

E moš misliti, ode ekipa sa Jokićem, Bogdanovićem, Micićem, i još 9 EL-NBA igrača koja je lani izgubila na loptu od najjačih Amera od '92. i ma'nit svet očekuje da uzmu zlato. Zaista šokantan razvoj događaja, ljudi ih videli kao prve favorite. A oni siroma pročitaše i poverovaše. Trebalo je zapravo da kažemo da nisu favoriti nizašta, da je ovo jedna prosečna ekipa, onda lepo odeš i izgubiš od Finske i svi srećni - jesmo rekli da su suv prosek? Eto, tražili ste i dobili ste.

Njihov posao je da igraju, naš posao je da se ložimo. Ako je došlo do toga da treba da uvodimo nekakve predturnirske ćutnje da nam se igrači ne uobraze, zadnje vreme došlo. Okriviti narod što se nadao da će igrači koji su objektivno najkvalitetniji konkurisati za zlatnu medalju je zapravo možda i ispravno, jer evo proverih upravo box score i narod dao 0 poena - narod je kriv.

• Like 12
  • Thanks 3
Posted
5 minutes ago, No name said:

...Stvorena je takva atmosfera da je potrebno samo doći u Rigu i da nas čeka zlatna medalja. U prevodu samo da se pojavimo i zlato je tu. Nema ko nije govorio o tome. Ali ono najteže je ostalo na košarkašima da to sprovedu u delo. Ali teren je jedno.. 

Stvorena je takva atmosfera bez dobrog pokrica. Iste probleme u igri smo imali i u nekim pipremnim mecevima. Utakmica sa Ceskom u Nemackoj je na primer mene dosta uznemirila. Koliko su lako dolazili do otvorenih suteva i kako su nam bez problema skidali ofanzivne skokve.

Posted

Ma to su besmislene price. Mi sa Bobom jesmo objektivno bili prvi favoriti, bez njega u top2 svakako. Od toga se ne moze pobeci. To sto nam basket nije bio ni za k, ne znaci da papiroloski nismo imali obavezu da uzmemo medalju. 

Evidentno jeste da smo dobar deo naseg rostera onako kolektivno precenili, u smislu kapaciteta da nas sebe preuzmu veci pritisak i ozbiljniju ulogu i odgovornost, medjutim to i dalje nisu neki rekreativci za koje je najnormalnija stvar da izgube od Finske u prvoj eliminacionoj utakmici.

• Like 6
  • Thanks 3
Posted

Mnogo je veliki žal za ovim prvenstvom. Zlato bi bilo prelepo:

- prvo pod imenom Srbija

- prvo sa repkom za Bogdana 

- zbog Karija pred penzijom

- za oproštaj Stefana Jovića 

- zbog prvenstva 2017. 

- zbog svih izgubljenih finala od 2008. na ovamo

- zbog prošlogodišnjeg polufinala sa Amerima

- da se MVP i NBA šampion Jokić okiti i reprezentativnim trofejom

- za Bogijeve suze 2017. i Dobrićeve 2024. 

Baš smo ga upropastili. Baš je teško. 

• Like 5
  • Tuzno 3
Posted

Ma kakav hajp

Nije bilo ni priblizno prosloj godini. Mnogo je ljudi okrenuto situaciji i sam nisam pomno pratio a obozavam kosarkasku repku.

Posted
19 minutes ago, diego said:

Bolje da sam i presao taj put, nego da sam bio jedno obicno pesimisticno spadalo od samog starta tj. priprema, kada si jedini komentar u vezi reprezentacije imao koliko je Jokic debeo. Onda si sacekao mec sa Portugalom da isteras licne frustracije, i nisi bio zadovoljan ni pobedom, nego si samo useravao kosarkase. Onda si docekao svojih "pet minuta" kada su ispali da kazes svima kako si "bio u pravu". Jezim se od tipova poput tebe:

The_Simpsons-Jeff_Albertson.png

Posto ocigledno imas potrebu da ispadnes smeker u drustvu, posalji mu ti 100e. Sigurno si zaradio kladeci se na poraz Srbije.

Ma jok, trebao sam da sirim laznim optimizam(kao ti laznu opkladu:lol_2:) i neutemeljeni hajp kad mi je bilo jasno u kojem pravcu sve ide.

bezi bre tamo da te ne vidim 😀

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
4 minutes ago, Mairosu said:

bgm jeste baš koronu spominjao

Ok, sinoć na konferenciji je samo virus spomenio, ne konkretno i koji. Možda se kasnije pojavila informacija o koroni

Posted
19 minutes ago, Mairosu said:

E moš misliti, ode ekipa sa Jokićem, Bogdanovićem, Micićem, i još 9 EL-NBA igrača koja je lani izgubila na loptu od najjačih Amera od '92. i ma'nit svet očekuje da uzmu zlato. Zaista šokantan razvoj događaja, ljudi ih videli kao prve favorite. A oni siroma pročitaše i poverovaše. Trebalo je zapravo da kažemo da nisu favoriti nizašta, da je ovo jedna prosečna ekipa, onda lepo odeš i izgubiš od Finske i svi srećni - jesmo rekli da su suv prosek? Eto, tražili ste i dobili ste.

Njihov posao je da igraju, naš posao je da se ložimo. Ako je došlo do toga da treba da uvodimo nekakve predturnirske ćutnje da nam se igrači ne uobraze, zadnje vreme došlo. Okriviti narod što se nadao da će igrači koji su objektivno najkvalitetniji konkurisati za zlatnu medalju je zapravo možda i ispravno, jer evo proverih upravo box score i narod dao 0 poena - narod je kriv.

To sto smo pre dve godine igrali finale nije nikakav garant da ćemo opet, kao što i nismo. Po toj logici i Brazil koji je pre nekoliko dana dobio Amere , sasvim sigurno treba da uracuna da će osvojiti medalju na narednom takmičenje bez obzira što su dobili  USA sa B timom, ali ipak su ih dobili jer je USA bila favorit i sa b timom. Sad tamo treba da krene lozenje ...

Ok, mi smo došli sa Jokicem, ali isto tako su turci došli sa Šengunom , Slovenci sa Doncicem, Grci sa Adetakumbom...svako sa svojim zvezdom, samo što pored njih imaš još 11 igraca u timu i ovo je timski sport a ne pojedinačnim.

Posted

Ko uopšte priča o tome šta će? Ja ti samo kažem da ljudi imaju PUNO PRAVO DA SE NADAJU NEČEMU, pogotovo ako na papiru to što piše odgovara percepciji tima koji može da konkuriše za najviše. Ništa što niko od nas sere ovde po internetima ne može i ne sme da utiče na konačne plasmane, to su laki izgovori. 

Spominješ Brazil, odlično. Evo ti primer u fudbalu. Brazil na svaki turnir ide sa očekivanjem da osvoji, pa makar im otišla ona đeca iz City of God. Zato što je Brazil - Brazil, taj dres su nosili i Pele, i Garrincha, i Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho i hiljadu drugih, i taj dres ima težinu i donosi očekivanja. Mi smo Brazil u košarci, i očekivanja će uvek postojati, i ko ne može da izdrži tu vrelinu nek izvoli van kuhinje što bi rekli američke kolege.

• Like 7
  • Thanks 1
Posted
24 minutes ago, Prijatelj Mitar said:

Jel tacno da su neki igraci imali koronu? Sad mi kaze Gospodja da je Kari to izjavio a nigde ne mogu da nadjem. 

Virus gospodja lose cuje.