Jump to content

Yellow - Coldplay afera i reakcije...

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, DameTime said:

Neću ako znam da je fašista. Ali možda se bondujemo na osnovu tog muzičkog ukusa, dam mu šansu i on se posle 6 meseci, što da ne i 6 godina, ispostavi kao fašista i đubre. Dakle, napravila sam potpuno pogrešnu procenu na osnovu njegovog muzičkog izbora (između ostalog). Poenta je da ništa od toga nije automatski garant da je taj partner pravi za nas. 

Ne, nego ces da uzmes sta ti treba, i van toga ce te boleti dupe za njega. To je pragmaticnost, na primer.

Ja znam za sebe da sam izrazito pragmatican, ne poznajem pragmaticniju osobu od sebe. I ne vezuje me nikakav izmisljeni drustveni konstrukt kao religija ili moral da bi me ogranicavala.

Posted
1 minute ago, Eddard said:

Au kako je mene moja onda zajebala 😂. Prodala mi se kao neka hard rokerka, posle par godina je bilo "paazi skime spavaaaaaaaš"!

Ovo kao da si moju sestru opisao. Jednostavno, muzika joj je očito nebitna, sluša sve što sluša partner. Nema muzički ukus.

Posted
1 minute ago, Eddard said:

😂

E jebiga, sad si se usro i u mene. Mene muzika ali apsolutno ne zanima u životu. Osim toga da moralno upitne izvođače ne dozvoljavam ako smem da biram. Ne slušam je, u kolima uključim neki radio prema trenutnom raspoloženju čisto da nešto svira dok me ne iznervira ili da ne drži budnim. Kod kuće ne slušam ništa. 

Ali zato veoma dobro znam šta volim da jedem 😎.

I dalje znas sta ti se trenutno svidja, znaci imas izgradjen ukus. Samo te mrzi da to razvijas i eksploatises.

Posted
4 minutes ago, McLeod said:

Drugo to sto si se ti trigerovala jer slusas moderan tres je druga stvar. Ne slusas SAMO TO.

To je poenta. Bukvalno za svaku sferu zivota mozes da izvuces analogiju. Uzmes da ucis nesto za skolu/faks i nije ti jasno i onda umesto da trazis objasnjenje ti ucis napamet. Pratis neki sport i sad dolazi neki igrac u tvoj tim, ti procitas vest i ne zanima te nista vise, gde je igrao, statsi, nesto o njemu ovako.

Radis pored nekog nikada niste ni procaskali kezual. Ne znas sta ti partner voli, koji mu je hobi, kako voli da provodi vreme, nisi se potrudio oko dinamike veze.

Povrsnost. Bez greske.

Sve to je moguće i ne mora uvek da bude tako. Poznajem gomilu ljudi koji se uopšte ne uklapaju u tvoj sterotip, slušaju sranje muziku, ili ne slušaju, ili ih uopšte ne zanima, a prosvećeni su i zainteresovani u drugim oblastima. 

Svesna sam da su ovi argumenti koga poznajemo nategnuti u najmanju ruku, ali cela diskusija je u takvom maniru.

Posted

Ja znam coveka koji na prvi takt prepoznaje Zorana Kulinu i Milanceta Radosavljevica, nema pojma sta je Iron Maiden ili Dzordz Majkl, za mene ne on po muzickom ukusu seljacina, ali on izgradjen ukus ima. To sto je kritican je potpuno druga prica.

• Like 1
Posted (edited)
32 minutes ago, McLeod said:

I dalje znas sta ti se trenutno svidja, znaci imas izgradjen ukus. Samo te mrzi da to razvijas i eksploatises.

Ali njega ne zanima šta sluša, po tvojoj definiciji je površan. 😁 

I zajebao si se u proceni, kao što bi se zajebao da si mene upoznao u nekom društvu, gde dolazim dok mi u tom trenutku iz slušalica vrišti kompletna diskografija Cece i Ace Lukasa, jer bi mislio da sam površna. 

Možeš ti da pretpostaviš nešto o nekome na osnovu toga, ali valja ostaviti prostora da ove stvari nisu samo 0 ili 1. Nekad su i 0.2. 

Edited by DameTime
Posted
44 minutes ago, McLeod said:

Pa to nije ukus ako jednog dana slušam Rock, drugog Country, trećeg Pop, četvrtog Severinu, pa onda nešto peto... To je definicija nemanja ukusa.

• Like 1
Posted

Nije ni jedno ni drugo. Nego biranja toga sta ti se svidja. Osoba koja bira narodnjake je za mene seljak, ali to ne znaci ni da je povrsna ni da nema ukus. Samo je ukus los. Ali osoba koja apsolutno ne zalazi dalje od mejnstrima u datom trenutku je povrsna.

Posted
4 minutes ago, McLeod said:

Nije ni jedno ni drugo. Nego biranja toga sta ti se svidja. Osoba koja bira narodnjake je za mene seljak, ali to ne znaci ni da je povrsna ni da nema ukus. Samo je ukus los. Ali osoba koja apsolutno ne zalazi dalje od mejnstrima u datom trenutku je povrsna.

Zašto pobogu? Zašto je teško prihvatiti da nekog određeni segment života ne interesuje? Kao da nekog koga uopšte ne interesuje sport označiš površnim. 

Posted
7 minutes ago, DameTime said:

Eeeerm... Na radio stanicama uglavnom ide mainstream 😂 Baš si pomerio stative u odnosu na početak diskusije.

Ne, ja sam od pocetka pisao isto a ti si se istrigerovala i ne citas.

4 minutes ago, Eddard said:

Zašto pobogu? Zašto je teško prihvatiti da nekog određeni segment života ne interesuje? Kao da nekog koga uopšte ne interesuje sport označiš površnim. 

Ne. Ako slusas muziku i znas pesme ali ti je potpuno svejedno sta ide trenutno i nemas odnos prema tome niti zapravo ides dalje i nisi nasao sta ti se stvarno svidja, ti si povrsan. Ovo nema veze sa tim, ti znas sta ti se svidja cim menjas stanicu.

Posted
36 minutes ago, DameTime said:

Možeš ti da pretpostaviš nešto o nekome na osnovu toga, ali valja ostaviti prostora da ove stvari nisu samo 0 ili 1. Nekad su i 0.2. 

Postoje samo 10 vrste ljudi.

Oni koji poznaju binarni sistem i oni koji ne poznaju. 😁

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted
6 minutes ago, McLeod said:

Ne, ja sam od pocetka pisao isto a ti si se istrigerovala i ne citas.

Ne. Ako slusas muziku i znas pesme ali ti je potpuno svejedno sta ide trenutno i nemas odnos prema tome niti zapravo ides dalje i nisi nasao sta ti se stvarno svidja, ti si povrsan. Ovo nema veze sa tim, ti znas sta ti se svidja cim menjas stanicu.

Jebiga, lakše je natezati se do sudnjeg dana umesto prihvatiti da si nekog nehotice označio površnim. Po svemu što je napisao o svom odnosu prema muzici, a u skladu sa tvrdnjom koju si izneo na samom početku, Eddard je površan.

Ne zanima ga muzika, šalta radio stanice na osnovu "trenutnog raspoloženja" i tu je izložen uglavnom mejnstrim muzici.

Pricam o ljudima koji ce da slusaju ono sto im se servira i nikakav kriticki odnos prema muzici nemaju.

Znači bez udubljivanja, kad ne mora uopšte ne sluša muziku kod kuće... Ta oblast kulture mu je potpuno nebitna.

Pritom, cak i ako im je muzika nebitna u zivotu i ne slusaju je kod kuce nikad, to ti je ekvivalent da nemas odnos prema onom sto jedes. I ne potrudis se da saznas sta ti se svidja, jedes nesto lepse. Povrsnost po definiciji.

E sad, pošto ga znaš sa foruma i (verovatno) nije površan, deflectuješ i upetljao si se u sopstvenu definiciju. 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, Eddard said:

Razmišljao sam da li da ti lajkujem post zbog ovoga 😂

Znala sam da ćeš da se uhvatiš za tu jednu reč. 😂

Ma ovo je iz Mekovog ugla... A šta ja mislim ću zadržati za sebe 😜

• Love 1
Posted
5 hours ago, McLeod said:

Nijednu partnerku nikada nisam prevario. Mene jesu nekoliko da znam

Znaci, dalabu 🙂

salim se

Respect. + za hrabrost da tako nesto javno kazes. 👍

Posted (edited)

Simpatičan "divorce attorney" iz NYC-a. Možda ima ekstremne stavove po nekim pitanjima... ali u svakom slučaju zanimljiv intervju.

Edited by Sen