Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted
6 minutes ago, crni96 said:

Šta mislite o ovom Ljanku Vojinović?? Prvi put čujem za lika 

Mislim da je to čista patka, ako misliš na ovo što ga povezuju sa nama. Brazilac srpskog porekla, deda mu Srbin. Igrao valjda par utakmica za mladu srpsku selekciju, da li do 19 ili do 21 godine, onda bio u Torinu čini mi se, pa se vratio u Brazil. Levonogi štoper. Mislim da je na dužoj pauzi zbog povrede. Nešto kao Rodrigao, taj kvalitet.

59 minutes ago, Plavi Dres said:

Ne mogu reći da je Šerif bolji od Arnautovića, ali je svakako nedostajao ovoj ekipi za Ligu Evrope. Pogotovo što Arnautović nije igrač za 90 minuta. A naši ga prodali gotovo za istu sumu za koju su ga kupili. 

Arnautovic je za klasu bolji igrač, fudbalski gledano. Šerif je velika radilica i meni je mnogo žao što je otišao. Marko je već u ozbiljnim godinama, i prilično potrošen igrač. Doduše, nikad nije imao prevelik radius kretanja. 

• Like 2
Posted

Naravno da Arnautović čisto fudbalski ima sve što Endiaj nema, bio bi nam bombonica da se fudbal igra 25-30 minuta.. Ovako, desi se Lil gde on uđe na poluvremenu i u 75. Minutu deluje mrtvo jer jednostavno nema snage za ovakav intezitet, a i kad ga ima oporavlja sa 5 dana po rečima trenera. 
Po meni, to veliko ime je trebalo da dođe iza špica ( bilo je tako i planirano) a da se napad koji brutalno funkcioniše ne dira. 

• Like 1
Posted
4 hours ago, crni96 said:

Šta mislite o ovom Ljanku Vojinović?? Prvi put čujem za lika 

Koliko se ostarilo kad Lijanko vec ima 30 godina a fudbal prate generacije koje se ne secaju hajpa u medijima koji je jedno vreme vladao oko njega i nastupa za Srbiju. 

• Like 6
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, Teleći sač said:

Koliko se ostarilo kad Lijanko vec ima 30 godina a fudbal prate generacije koje se ne secaju hajpa u medijima koji je jedno vreme vladao oko njega i nastupa za Srbiju. 

Druze, nisam guglao, mislio sam da ima 22 god ;). Vijeme leti, jebote.

• Like 1
Posted

Nešto sad čitam i razmišljam ovo oko Kostova gde je Zvezda navodno odjebala O.M gde su oni ponudili 17m a Terza kaže da vredi 25m ni cent manje.

Ako mađioničar nekako utopi Kostova za tih 25.000.000 evra, da li to potencijalno znači da ćemo i ostale klince prodavati po nekim većim cenama nego do sad? Čak iako nisu toliko talentovani kao Kostov? Da li ovo znači da je klub digao lesticu što se tiče mladih domaćih ili stranih igrača i da više neće igrač otići za 40%-50%-60% manju cenu nego što recimo vredi?

Posted

Zvezdin 81. rođendan slavi se 8. Marta od 16 h protiv Napretka. 
Jedan od “jačih” rođendana na kojem sam prisustvao je odigran protiv istog protivnika sada već davne 2010 godine. 
“Sever” pun i gromoglasno navija i pored rezultatskog zaostatka, uz tada potpuno novi navijački hit koji je neverovatno dobro grmeo tih godina, uz koji  je i pao prvi gol. ‘Ajde, igraj i bori se! 

• Like 1
Posted
13 hours ago, Summerfunk said:

Nešto sad čitam i razmišljam ovo oko Kostova gde je Zvezda navodno odjebala O.M gde su oni ponudili 17m a Terza kaže da vredi 25m ni cent manje.

Ako mađioničar nekako utopi Kostova za tih 25.000.000 evra, da li to potencijalno znači da ćemo i ostale klince prodavati po nekim većim cenama nego do sad? Čak iako nisu toliko talentovani kao Kostov? Da li ovo znači da je klub digao lesticu što se tiče mladih domaćih ili stranih igrača i da više neće igrač otići za 40%-50%-60% manju cenu nego što recimo vredi?

Po cemu smo to prodali za 40%-50%-60% manju cenu? Kako igraju nasi mladi igraci u inostranstvu posle Rajkovic-Grujic-Jovic generacije mozemo biti zadovoljni da uopste jos neki klub hoce da kupi nase omladince. Ali svakako se u danasnje vreme samo analizira igrac i njegove kvalitete i mane van i na terenu. Tu ni velika prodaja Kostova ni promasaje a la Lazetic i Mijatovic nece mnogo uticati na cenu drugih igraca. 

Posted

Golman Mateus.. 

Vrhunski u svom poslu, temperament koji tera svoje igrače da idu napred, kao što ona pesma kaže “ Gol, još samo jedan gol i onda bar još gol i tako dva, tri puta! Jer ti veliki si klub i ne igraš na bod, već igraš za rezultat” 

Na sve to i pored potresa mozga čovek dodje da podrži košarkaše. Veći Zvezdaš od mnogih koji su u novinama i izjavama prvi kako vole Zvezdu. 
Primer kakav karakter iskusnih treba tražiti i u budućnosti. Porodičan čovek bez mrlja u karijeri, posvećen treninzima, uz to da ima bar priblizan karakter kao Mateus! Legenda. 

• Like 2
Posted
On 3/7/2026 at 11:04 AM, Petkovic Miroslav97 said:

Golman Mateus.. 

Vrhunski u svom poslu, temperament koji tera svoje igrače da idu napred, kao što ona pesma kaže “ Gol, još samo jedan gol i onda bar još gol i tako dva, tri puta! Jer ti veliki si klub i ne igraš na bod, već igraš za rezultat” 

Na sve to i pored potresa mozga čovek dodje da podrži košarkaše. Veći Zvezdaš od mnogih koji su u novinama i izjavama prvi kako vole Zvezdu. 
Primer kakav karakter iskusnih treba tražiti i u budućnosti. Porodičan čovek bez mrlja u karijeri, posvećen treninzima, uz to da ima bar priblizan karakter kao Mateus! Legenda. 

Zar igrati na rezultat ne znaci da igras za bod ako ti treba bod? Mislim da su se tekstopisci malo zajebali 😂

Posted

Имам ту болест да сам и данас испратио Лил и да сам причао са својим унутарњим гласом како смо морали боље и другачије у узврату и да нам је ово била велика прилика за искорак.

• Like 1
Posted
6 hours ago, Kosjan Willavić said:

Natrpasmo Napredak za 20 minuta. Jeste da je Napredak najgori tim u ligi, ali bas je nekad dosadno koliko smo jaci od ostatka lige. To nas limitira i na evropskom nivou

Zar nije Zvezda ta koja je protiv smanjenja lige? Neko je pisao bio pre početka sezone da klub nije za tako nešto, a sigurno bi koliko toliko doprinelo i kvalitetu iste. Stvarno ne mogu da razumem poentu ovakve lige gde je više od pola ekipe realno na nivou nekog opštinskog tima. Ali ima malo i do drugih timova što ne igraju u Evropi i ne prave nikakve rezultate. Videli smo kako su svi prošli u Evropi. Kao da se trkaju Ferarri i Punto.

Mogla bi malo i država/savez da pomogne manjim klubovima na neki način. Ovo je opet onaj period kad Zvezda petardira svakog. Ali šta da se radi. Ima malo i do tih klubova, ne samo do Zvezda koja je neuporedivo iznad lige godinama unazad.

• Like 1
Posted

Лако је нама кад је држава иза нас. Видим Сандра Божић јуче дошла на стадион испред странке за рођендан. 

Posted
9 hours ago, Summerfunk said:

Mogla bi malo i država/savez da pomogne manjim klubovima na neki način. Ovo je opet onaj period kad Zvezda petardira svakog. Ali šta da se radi. Ima malo i do tih klubova, ne samo do Zvezda koja je neuporedivo iznad lige godinama unazad.

Drzava moze da ulozi malo vise novca u manje klubove cime bi se instant podigao kvalitet lige, ali to ne resava problem na duze staze. Na stranu sto je meni nelogicno da drzava ulaze u fudbal gde se vrlo lako moze zaraditi novac od transfera. 

Struka je veliki problem srpskog fudbala, pored naravno sumnjivih likova koji vode klubove i savez (ali ni njima nije u interesu da je kvalitet ovako nizak). Pocevsi od mladjih kategorija gde se radi sa decom, preko uvodjenja te dece u seniorski fudbal, pa do samog sefa strucnog staba prvog tima. Jako tanko i premalo trenera ima potreban kvalitet. Zvuci smesno, ali Rastavac, Lazetic, pokojni Nesko Milovanovic, Kiza Milinkovic i slicni su trenercine za ove danas. Da ne pricamo da je nekada i Miloje bio u Cuki, ili Marko Nikolic u Radu. Kakvi tek treneri prolaze kroz FKP koji treba da bude kandidat za titulu... Ne gotivim onog Fedju Dudica, ali je primer kako trener moze brzo da napravi ozbiljan sistem i vrati navijacima veru. Treba nam u ligi vise takvih trenera koji su prepoznatljivi po necemu, koji se nece dati tako lako izbusiti od strane uprave. 

Slazem se sa kolegom Petkovicem, treba da krenemo da pobedjujemo sa 7-8 razlike utakmice. Ma i 10. Da krenu svima da bride obrazi od sramote, pa mozda nekome dodje iz dupeta u glavu da bar nesto promeni na bolje.

Posted
1 hour ago, СтелаРоса said:

Drzava moze da ulozi malo vise novca u manje klubove cime bi se instant podigao kvalitet lige, ali to ne resava problem na duze staze. Na stranu sto je meni nelogicno da drzava ulaze u fudbal gde se vrlo lako moze zaraditi novac od transfera. 

Struka je veliki problem srpskog fudbala, pored naravno sumnjivih likova koji vode klubove i savez (ali ni njima nije u interesu da je kvalitet ovako nizak). Pocevsi od mladjih kategorija gde se radi sa decom, preko uvodjenja te dece u seniorski fudbal, pa do samog sefa strucnog staba prvog tima. Jako tanko i premalo trenera ima potreban kvalitet. Zvuci smesno, ali Rastavac, Lazetic, pokojni Nesko Milovanovic, Kiza Milinkovic i slicni su trenercine za ove danas. Da ne pricamo da je nekada i Miloje bio u Cuki, ili Marko Nikolic u Radu. Kakvi tek treneri prolaze kroz FKP koji treba da bude kandidat za titulu... Ne gotivim onog Fedju Dudica, ali je primer kako trener moze brzo da napravi ozbiljan sistem i vrati navijacima veru. Treba nam u ligi vise takvih trenera koji su prepoznatljivi po necemu, koji se nece dati tako lako izbusiti od strane uprave. 

Slazem se sa kolegom Petkovicem, treba da krenemo da pobedjujemo sa 7-8 razlike utakmice. Ma i 10. Da krenu svima da bride obrazi od sramote, pa mozda nekome dodje iz dupeta u glavu da bar nesto promeni na bolje.

Znam, fudbal je najprofitabilniji sport kad pogledaš. I svaka ekipa bi trebala sama za sebe da pravi pare i diže budžet. Ali od toga prosto nema ništa. Retko kad koji superligaš proda nekog igrača za krštene pare. I kad proda, pitaj Boga gde te pare završe. Ovo i jeste najveći problem. Ljudi koji su u klubovima. Ali mi smo mala zemlja, igramo dosadan i mnogima nezanimljiv fudbal, tribine skoro svuda prazne osim kad igraju CZ/Par po gostovanjima. Čitam šta ovi treneri i sportski direktori govore da oni imaju oko milion-dva miliona budžet dok recimo CZ ima x70 toliki. Niko im nije kriv, ali...

Ne znam kako FSS-u, državi ili bilo kome stručnom nije u interesu da se podigne kvalitet, da se vrate ljudi na stadione, da se prave novi igrači, da ne pobeđuje jedan tim sa petardom skoro svakog. Prvo što nije u interesu ni Zvezdi, jer je liga smejurija, pa i sami bivši igrači su to naglasili da je liga ultra dosadna i zna se ko će biti prvi. Samo je pitanje da li ćeš imati +10, +20, +30... 

Ja sam više mislio na to da bi mogla država da gurne pare u klubove kad se smanji liga na 10/12 ekipa. Da im se dovedu iole kršteni treneri, da im se malo poveća budžet da mogu da dovedu neke malo kvalitetnije igrače. Da im se da neka vrste podsticaja, vetar u leđa... A ne ovo gde se treneri samo menjaju iz kluba u klub. Kontam ja FSS/Država = ispumpavanje para, da im je to najbitnije, ali stvarno, ne znam kako neko može da gleda ovu ligu i bude zadovoljan... Čime? Mislim sve je u državi trulo, suludo je očekivati da će u fudbalu biti drugačije, ali eto, baš baš baš dosadna liga kad pogledaš. Ruku na srce, bila je zanimljiva do derbija 😄 Sad na -10 je valjda sve već jasno

• Like 1
Posted

Жалосно што је било јасно да ћемо преузети прво мјесто у фебруару мјесецу и кад смо 2 били

Posted (edited)

Koji ljudi da se vrate na stadion? 
Ozbiljnu publiku pre 15 godina je imala Zvezda, ( čuvena “mobilizacija” ) pre 20 čak ni ona nije imala pristojnu brojku.. 

@stelarosa

Koji pokojni  Nesko Milovanović? 
Živ je i onaj debeljan, a i ona legenda Radničkog iz Kg-a.

Edited by Petkovic Miroslav97
Posted

Нема држава шта да помаже било кога у великој мјери па и Звезду. Партизан је играо годинама европу, био годинама првак и на крају мућак? Државо помози? Ма ајде бре. Па и Војводина је избацила почетком 2010тих више играча него Звезда. Сјајне трансфере урадили, били на корак пар пута од групне фазе. И ништа урадили нису, чак су отишли корак назад.. били ван топ 4 у овој шљ лиги. Мађарски тајкун ТСЦ гледа ИМТ у леђа и бори се за опстанак. Није туд Звезда крива и ако смо сви ми исто паковање. Доће дани кад ћемо и ми плакати а погледај колико дуго играмо на евро сцени.

• Like 1
Posted (edited)
3 hours ago, Petkovic Miroslav97 said:

Nek’ urade nesto u evropi🫡

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Rendulić, Pavićević. Anđelković - Kovačević, Savićević - Katai, Vered, Parker - Orlandić.

CRVENA ZVEZDA: Radivojević, Ninkov, Tomović, Gaj, Marković, Bogdanović, Milijaš, Burzanović (od 64. Jaković), Koroman (od 64. Perović), Tričkovski (od 73. Subašić), Edgar

što ne uradi Zvezda nešto sa ovako sklepaim timom 

Edited by Perkos2