Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted

Da nisam gledao ovaj tim protiv Porta, Lila, i u još nekoliko utakmica gde se videlo da ume i može, pomislio bih da ne umeju bolje i da su samo jedna nesposobna ekipa lelemuda i polu-amatera.

OK, nema Arnautovića ali to je samo mali deo mozaika i deo šireg problema. Od ekipe projektovane za LŠ smo jedva zaslužili i LE sudeći po igrama u kvalifikacijama, a onda od ekipe koja dobije Lil za mesec dana do ekipe koju Vojvodina oduči na Mari od fudbala, i to drugi put zaredom.

Ono što hoću da kažem, je da je evidentno da ovoj ekipi fali mnogo više od Arnautovića da makar ovo jadno i bedno prvenstvo osvoji bez problema, i da u ovakvoj konkurenciji jednostavno mora da bude prva na tabeli. Da li je Miloje izgubio ekipu ne znam, ali izgleda da njegov autoritet medju pojedincima više ne postoji i da se oni više ne obaziru na njega, inače ne bi igrali za sebe i svoje neke ciljeve i imali ovakve sramne nastupe i ovakav odnos prema ekipi.

Uz dužno poštovanje, da je neko napisao da će nikad jadnije komšije, sa vrtićem od ekipe i priučenim trenerom bukvalno anonimusem biti jesenji prvaci bio bi proglašen ludim. Imam razumevanja za sve povrede igrača, ali u sezoni od 40 miliona prihoda od prodaje igrača nemam razumevanja ako je treneru bio dovoljno ovo što ima, a više puta je to javno tvrdio. Ako se ne pita za sastav ekipe, opet nemam razumevanja jer je to njegova odgovorost izmedju ostalog. Ako je ćutao i ćuti zbog nekih drugih razloga, tek onda nemam razumevanja. Kako god okreneš, odgovornost je na njemu.

Pišem u svakom komentaru bukvalno, da je Miloje kriv za našu krizu rezultata, za to kako izgledamo, kako nemamo igru, nemamo rutinu, sa hroničnim kondicionim problemima… Dese se tu bljesci kao izuzeci a ne pravila, da mu daju neki kredit i udahnu novi život, poput Lila, ali u široj slici mi ličimo na go q na terenu već mesecima i pogled na na tabelu super lige je dokaz tome sam po sebi.

Ono što je suština problema medjutim, je da odlazak Miloja neće ništa promeniti realno. Bar ne suštinski, na duži rok. Mi trenutno nismo klub koji se takmiči iz sportskih razloga, a naša uprava nema ciljeve koji imaju sportski rezultat kao krajnji cilj. Mi smo klub koji se trenutno takmiči kako bi promovisao decu od 17, 18, ili 19 godina, a naša uprava ima za cilj samo da se na bilo kakav način ušlepa u neko evropsko takmičenje, a onda rasproda sve iz kluba što hoda na dve noge sa jedinim ciljem da obrne što više miliona, odrasi što više prodaja sa masnim procentima i ilegalnim načinima i kriminalnim putevima što više napuni

svoje, i džepove svojih saučesnika koji parazitiraju na ovom jadnom klubu.

Da, želim Rijeru, Keka, pa čak i Stankelu za trenera, iskreno poželeo bih i Blagojevića ili kako se zvaše ovaj što su ga komšije otpustile, bez ironije smatram da je trenutno bolji trener od Miloja koji je stvarno postao mučan za gledanje i slušanje. Ali u suštini, i ne brinem se previše šta će da bude i gde ćemo na tabeli završiti, jer realno onda ispada da “navijam” da lopovi budi što uspešniji u svom poslu na račun upravo kluba koji volim i pratim skoro 5 decenija.

I to je iskren da budem, onaj najteži, i veći od svih poraza FK CZ na terenu. Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.

• Like 8
Posted
35 minutes ago, Polivalentni Stevica said:

Naletim prošle nedelje na čika Mišu Kosanovića,spreman kao zapeta puška da postavi taktiku kao protiv Arisa.

Formacija 9-1-0 

Sa Koromanom kao najisturenijem igračem 😂

Kao da igramo sa Realom u gostima i branimo 2:0 iz Beograda.. 

Ne ponovilo se, bole te godine jer smo imali igračkog kvaliteta, ali ne i stručnog.. 

Posted

"Bolovi koji muče Brazilca su baš veliki i tek sad postaje jasno zbog čega je Vladan Milojević rekao „ostali smo bez nekoliko igrača“. Verovatno je mislio na Bruna Duartea.

Ako se ispostavi da je tako, onda Crvena zvezda od napadača ima na raspolaganju samo Šavija Babiku."

Ovo je sve posledica ODLIČNOG prelaznog roka. Bez Arnautovića, Radonjića, Učene pa sad i Duarte na Šturm.

https://mozzartsport.com/fudbal/vesti/sve-veci-problemi-za-zvezdu-kraj-jeseni-za-radonjica-povredio-se-duarte-pred-grac/530251

Posted

Spali smo na to da nema ko da uđe u ligaškoj utakmici, imamo 13 igrača konkurentih. Otišli su Kanga, Ilić, Šerif nikakve zamene nisu stigle. 

Sve je ovo odraz očajnog prelaznog roka a u ligi više ne možemo da se provlačimo na Ivanića i Kataija 

Posted

Sve moze da se razume... Da ne znaš, da si ispustio tim, da se ne snalaziš... Ali da budeš ovolika ljiga, da ne smeš na pišanje da odeš ako ti se ne da dozvola... 

• Like 1
Posted

Imam utisak da su Avdića puštali na centaršut, ne znam da je ijednu loptu ubacio kako treba. On je tu najmladji, ne kazem da je najveci problem ali bas interesantan momenat.

Posted (edited)
2 hours ago, Sasha said:

Spali smo na to da nema ko da uđe u ligaškoj utakmici, imamo 13 igrača konkurentih. Otišli su Kanga, Ilić, Šerif nikakve zamene nisu stigle. 

Sve je ovo odraz očajnog prelaznog roka a u ligi više ne možemo da se provlačimo na Ivanića i Kataija 

zato nam je spisak igrača koje plaćamo poveliki 

Edited by Perkos2
Posted

FK Crvena Zvezda. Trenutno oličenje Vučića i SNS. Gomila lošeg kadra, bez kvalifikacija ali puni želje da se krade do poslednjeg dinara, do poslednjeg trenutka. Raspadaju se i nije pitanje hoće li se raspasti već je pitanje samo kad. Znaju i oni to. Kao što Vučić zna da gubi sledeće izbore. 

Posted

Ne znam da li ste ispratili, ali nas je Rijera odjebao zbog toga što ga ne interesuje Terzino "promovisanje" mladih igrača i Terzino punjenje džepova tim kombinacijama...

Sledeći trener posle Miloja, biće opet neki Miloje, koji će se pitati isto koliko i prase u mesari...

Dekija svi volimo, ali smo dobro videli da i on nije "gadljiv" na kompromise sa Terzom gde za uzvrat dobija građevinske dozvole po BG-u.

Ozbiljan trener sa autoritetom i integritetom svakako neće doći.. 

Posted
19 minutes ago, The_Big_S said:

Ne znam da li ste ispratili, ali nas je Rijera odjebao zbog toga što ga ne interesuje Terzino "promovisanje" mladih igrača i Terzino punjenje džepova tim kombinacijama...

Sledeći trener posle Miloja, biće opet neki Miloje, koji će se pitati isto koliko i prase u mesari...

Dekija svi volimo, ali smo dobro videli da i on nije "gadljiv" na kompromise sa Terzom gde za uzvrat dobija građevinske dozvole po BG-u.

Ozbiljan trener sa autoritetom i integritetom svakako neće doći.. 

Ne znam da li nas je Rijeira zbog toga odjebao, ali sam siguran da mu je neko već ispričao da od prvog dana priprema i prve utakmice u Evropi, on promeni dva cela tima i ostane škart. Verovatno je imalo nekog uticaja na odluku.

Pisao je Darjan pre par meseci da je ludak lik i da se zaljubio u neku tamo ribu, kaže oće da se skući u Celju pa i ne planira da ide odatle 😂 Plus vlasnik Celje-a nije hteo da ovaj ode, dao mu verovatno iste ili barem slične pare kao što smo mu mi nudili.

Nama ne gine Stankela, Milijaš ili neki stručnjak iz SLS-a. Dovesti stranca trenera i dati mu odrešene ruke se neće desiti. Onda Katai neće biti drugi strelac tima, Ivanić teren video ne bi, 80% ekipe bi kao Bahar preko poziva rekao da više ne mora da dolazi na treninge. A kako onda da se rade šeme i kombine? Deki je meni najrealniji. Voli da zida po Beogradu, klima glavom na Terzine odluke, domaći je (vrlo verovatno i najvažnija činjenica). Ispunjava sve da se opet vrati na klupu.

Posted

Ja ne znam koliko bi koštao pristojan trener iz inostranstva, ali bi kinta koja je otisla za one nesrecnike na slovo B i još poneke bila valjda sasvim dovoljna.

Posted
42 minutes ago, No name said:

Sve se crta da sledeći posao za Kataija bude kondicioni trener u zvezdi. 

Jasna je ironija, ali je nama losa kondicija jedan od vecih hronicnih problema a narocito izrazeno kod Miloja poslednje dve sezone.

Blamantno je gledati nas vec godinama kad udjemo u neku utakmicu da vrsimo visoki presing, sto potraje otprilike 10 minuta nakon cega krepamo. Nije samo ove godine, i nije (samo) do godina, to nam je trademark pod Milojem. Nama su ove sezone npr. isto snage za presing imali Ivanic i Milson, Katai i Radonjic, Babika i Olajinka - nakon cega uglavnom vise nisu sposobni da daju nikakav doprinos a narocito ne ofanzivni. Jedino je Serif tu pravio razliku a on je zamenjen Arnautovicem koji to vise ne moze sve i da hoce.

Isto vazi za sve linije - nasu odbranu sa Veljkovicem i Rodrigaom i da ne pominjem, a sredinu nam sad bez problema pretrcavaju i ubijaju tempom i klinci random domacih superligaskih ekipa. Kad god ne igra Krunic mi smo najobicnija kanta na sredini, a daleko od toga da je i on opravdao ocekivanja. Handel je dosao kao jedan od igraca sa odlicnim renomeom na svojoj poziciji, ubedjen sam da je u boljoj fizickoj spremi bio kad se pojavio na slikanju nego nakon polusezone trenaznog procesa kod Miloja. 

Nije slucajno ni sto nam se igraci cesto povredjuju. Ako je za razumeti KK zbog ludackog ritma koji namece EL i meceva na svaka 3-4 dana u proseku, sta opravdava nase fudbalere koji igraju ovu poluamatersku ligu niskog intenziteta igre i usporenog fudbala? Preoptereceni su?

Porazavajuce je kad vidim da Ludogorec npr. dovodi kondicionog trenera iz Premier lige, jer nisu zadovoljni domacim izborima. A svaki put kad smo igrali protiv njih pretrcavali su nas kao cunjeve, ali tako se radi ispravno - uvek stremis da sutra budes bolji nego juce. Svako ko stremi da bude sve konkurentniji u Evropi tako planira i radi, sto naravno ne vazi kod nas, gde je vecita stagnacija, status quo, mrtvo more... Mi se danas ne mozemo meriti ni sa njima po organizacionim i profesionalnim merilima, kamo li sa ekipama iz jacih evropskih liga.

Sto je nagore, kad je npr. Milijas kao jedan od nasih najnedisciplinovanijih igraca u zadnje dve decenije, covek solidnog talenta i Bogom dane levice, ali do zla Boga lenj, nedisciplinovan i slabe radne etike i covek koji je mogao mnogo vise da je radio mnogo vise umesto sto je pusio paklicu dnevno, dobio omladinsku ekipu da ih on trenira i uci, ne bi me iskreno iznenadilo ni da Katai bude irabran za kondicionog. To bi uostalom bio tako normalno za nas...

• Like 2
Posted (edited)

Aleksandar Katai je odigrao tek 21 minut u grupnoj fazi Lige Evrope jer mu ne prija tempo u kojem se igra na međunarodnoj sceni, kapiten Mirko Ivanić trenutno nije u formi koja ga je krasila tokom prethodnih sezona, a od srpskih fudbalera koji mogu da odgovore zadacima na boku Vladan Milojević ima još samo Luku Zarića (17) koji je u Bragi odigrao prvih devet minuta na evropskoj sceni.

😂 ....

Ako bi mogli lučani da nam budu protivnik, da im se skrene pažnja da ne trče, da im se veže jedna noga, da bi nas magiko mogao da se razmahne. Značilo bi nam za njegovu statistiku.

Eh sudbino golema...treba trčati...

Sprcali 20 miliona u prelazni rok , sad nemaju sa kim da igraju. Olajinku oterali,  Radonjica takodje, Serifa prodali, Lučić operisao krajnika i nema ga 3 meseca, Babika se nije snašao...itd...

Na sredini ne zna se ko je sporiji, da li Krunic, Hendel ili Elsnik....na krilima dva mrtvaka koja su još sporija od ovih u sredini ivanic i katai

..u spicu covek koga boli ona stvar da se cima po vukojebinama Arnautovic,  koji je navodno povredjen ( nista mu ne verujem) jer sutra da treba da igra za reprezentaciju Austrije bio bi itekako spreman za 90 min. 

Sklopiti ovako nesto moze samo duduk.

Kakve moroni vode klub , ovo knjige treba da pišu...

Edited by No name
Posted

Aj malo da promijenimo temu 😅

Sturm se takođe raspada, šta znam ja vjerujem da možemo do 3 boda. Evropa je, motivacije ne može da izostane.. realizacija ne smije da izostane, kakvi god da smo što se tiče šansi, bukvalno svaku utakmicu imamo bruku šansi. Ovo su utakmice gdje bi trebao Arnautović da pokaže zašto je doveden.

Posted

Штурм кући ове сезоне у лиги има скор 8 утакмица, 2 победе, 1 нерешену и 5 пораза, свега 7 бодова. У гостима са друге стране има 8 утакмица, 7 победа и 1 пораз и са 21 бодом је најнезгоднији гост у лиги.

Које сте ви срећаре то нису истине :lol_2: