Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, The_Big_S said:

Zna li neko nešto o ovom Mihailu Stevanoviću iz St. Gallen-a što ga najavljuju kao zamenu za Elšnika?

Jedino što vidim da ima 23 god i da tamo nije standardan.

Ne znam kako i gde ih samo iskopavamo?!?!

Igrao za naše mlađe selkcije, ako se ja dobro sećam više je desetka nego centralni vezni ali možda je vremenom i na toj poziciji proigrao, tanak sa fiziklijama, tehnički solidan. 

3 minutes ago, Sokmeniki said:

Joao Felix, Dewsbery-Hall, Jorgensen, Kellyman, Penders, Lavia, Nkunku, Disasi, Jackson, Ugochukwu, Washington, Fofana, Mudryk, Sterling, Koulibaly, Badiashile, Chukwumeka, Casadei, Aubameyang, Zakaria, Lukaku, Saul, Havertz, Werner, Chilwell, Ziyech, Mendy, Chalobah, Adarabioyo, Sancho, Veiga, Anselmino...

Fudbalski klub Celsi u zadnjih 5 godina, potroseno ~1.5 milijardi eura, koliko oni imaju promasaja?

koga za to briga na forumu vox92 na temi o FKCZ?

Posted
2 minutes ago, Perkos2 said:

koga za to briga na forumu vox92 na temi o FKCZ?

Ovo sam naveo da pokazem da za svaki klub na svijetu mozes naci dvocifren broj promasaja, da niko nije savrsen i da ne mozes samo tako nabrojati igrace da bi dokazao neki narativ.

Posted
1 minute ago, Sokmeniki said:

Ovo sam naveo da pokazem da za svaki klub na svijetu mozes naci dvocifren broj promasaja, da niko nije savrsen i da ne mozes samo tako nabrojati igrace da bi dokazao neki narativ.

Vidim šta vam je cilj da ukažete da ima i gorih poslovanja u svetu fudbala nego što je to slučaj u FKCZ, ali opet kažem koga briga za to, to su problemi tih klubova i njihovih navijača.

Ja bih imao pitanje za tebe i još par zastupnika te priče 

da li ste zadovoljni kako izgleda FKCZ u ovom trenutku ? 

ili vas teši to što na kugli zemaljskoj ima i gorih menadžera i uprava

• Like 1
Posted

Šteta za poraz protiv rivala sa Kipra. Čekamo sutrašnji žreb od 13h, danas se kompletira lista učesnika LE. Kolege forumaši, shvatio sam i razumem zašto sam banovan. Nisam poštovao kulturu dijaloga koja se ovde neguje. Promenio sam stav i želim da budem aktivniji kroz Zvezdine teme na drugi način. Sa analitičnim pristupom i pokušajem da razumem košarku i fudbal kao takve. Da se upoznam sa finesama igre. Voleo bih ukoliko neko zna, da me uputi na neke izvore da se tu obrazujem fudbalski i košarkaški. A onda da komentarišem sa vama mečeve ili transfere kluba koji volim i za koji navijam. Objavljivaću samo sadržaje sa zvaničnih sajtova košarkaške i fudbalske sekcije ili takmičenja u kojima se nadmeću. Pozdrav lajno, i drago mi je vratiti se. Moderatorima takođe upućujem izvinjenje.

Posted
12 hours ago, berti said:

Promašaji od pocetka Terze do kraja 2021. godine:

Avramovski, Onjilo, Salami, Parker, Verad, Matos, Bakajoko, Edson Silva, Ruiz, Fibel, Mouče, Adam Mičel, Viveiros, Frimpong, Rikardinjo, Kafu, Ebisilio, Garsija, La Para, Tomane, Zander, Spiridon, Falko, Bakajoko, Odada, Dioni, Živkovic, Kanjas

Dobri dolasci:

Vieira, Ibanjez, Donald Micel, Le Talek, Kanga, Boace, Ben, Degenek, Marin, Sanogo, Falcineli, Dragovic

Ohija je upropastio Terzino trange frange.

Sad treba dopuna za period od 2022. do danas. Kulibali i društvo

Onjilo nije Terzino pojačanje, on je stigao 2013. pred šampionsku titulu samo nije video mnogo terena u drugom delu sezone kada su se uigrali Mrđa i Dauda. Mislim da smo tu čak i u plusu na transferu jer je on posle pozajmice otkupljen i to valjda baš na Kipru.

Takođe, ne bih rekao da je Frimpong promašaj, a ne bih računao ni Viveirosa i Odadu koji su došli u omladince bez obeštećenja. Onda treba i domaće igrače računati koji su tako stigli, a mislim da je to besmisleno.

Vidim da si mahom izuzeo domaće igrače iz ovoga, ali recimo iz prvog Terzinog roka osim Avramovskog došli su Gavrić, Bosančić, Despotović, Planić, Mbođ, Predrag Đorđević, Stefan Đorđević, Antić. Jedino je Katai bio pogodak i Kahriman je imao smisla kao rezervni golman. Iako su bili jeftini, ostali su samo uzimali minute igračima iz OŠ koji su verovatno već bili bolji. Onda je u januaru pojačao konkurenciju sa Cvetkovićem, Orlandićem, Cakijem Stojanovićem, pomenutim Salamijem i Parkerom i veteranima Lukovićem i Anđelkovićem.

Generalno, bilo je znatno manje domaćih promašaja nego ranijih godina što je i razumljivo sa obzirom na opredeljenje, ali probalo se i omašilo sa Stefanom Miloševićem, Stefanom Ilićem, Hajdinom i moćnim Srđanom Vujaklijom za koga sam i zaboravio da je bio tu. Bilo je i nekih fantoma tipa Dejan Vidić i Draško Đorđević čime se čine usluge menadžerima što nije stalo do danas.

Što se tiče Elšnika, stvarno dobar lik, solidan igrač, ali zamenjiv. Čak mislim i da nam ne treba novi igrač tu, Krunić, Badžo, Kostov i Šljivić za ne daj bože u ligi je ok.

• Like 1
Posted (edited)
12 minutes ago, Perkos2 said:

Vidim šta vam je cilj da ukažete da ima i gorih poslovanja u svetu fudbala nego što je to slučaj u FKCZ, ali opet kažem koga briga za to, to su problemi tih klubova i njihovih navijača.

Ja bih imao pitanje za tebe i još par zastupnika te priče 

da li ste zadovoljni kako izgleda FKCZ u ovom trenutku ? 

ili vas teši to što na kugli zemaljskoj ima i gorih menadžera i uprava

U ovim okolnostima ja sam zadovoljan kako izgleda FKCZ, s obzirom da jedini prihod imamo od prodaje igraca i igranja Evrope veoma sam zadovoljan.

A sad da ja tebe pitam nesto? Sta mislis da mi imam jos neki prihod osim ova dva, kao vecina klubova na svijetu?

Da od karata umjesto par miliona imamo 10+ miliona, da umjesto 5 imamo 30 hiljada sezonaca, da umjesto 300 prodatih dresova godisnje imamo 30 hiljada, da svaki navijac na domacoj utakmici potrosi po 5-10 eura, na kokice, pice, hotdog, mozda neku majicu da kupi? 

Sta mislis da li bi onda morali prodavati igrace svaki prelazni rok, da li bi onda igrali svaku utakmicu kvalifikacija na rezultat i siguricu prolaz, ili bi mozda odigrali na gol vise protiv npr. Leha kod kuce, kada ti egzistencija ne zavisi od takmicenja koje igras?

E ovo je moje pitanje za tebe i par istomisljenika sto se cude sto ovako poslujemo i misle da pare same padaju sa neba.

Edited by Sokmeniki
  • Like 4
Posted
14 minutes ago, fradler said:

Ja imam utisak da Elsnik vec neko vreme ceka transfer i jos jedan izlet u beli svet, zasitio se Beograda i nase cemerne lige. Ovo sto igra od pocetka sezone je bas slabo i poluzainteresovano. Spor, nespreman, dekoncentrisan (onim imbecilnim penalom protiv Pafosa na Rajku nam je drasticno otezao posao), prekidi uglavnom uzasni... Generalno, njegove najbolje utakmice u dresu Zvezde su npr. na nivou ispodprosecnih partija Hvanga.

Drag momak i solidan igrac, ali prilicno bezbolna prodaja u ovom trenutku, cak i da ne dovedemo nikoga i pustimo mucenog Badja da uci zanat. Npr. gore pomenuti Kangva koga racunamo u teske promasaje je bolji igrac od Timija, samo nije dobio ni priblizno poverenje...

Hvang je liga za sebe.

Elšnik je izveo korner kojim je Spajić dao gol glavom Bodeu, Elšnik je protiv Benfike raširio linije sa levog beka i poslao dobar pas Šerifu gde je ovaj poslao još bolji Milsonu za gol. 

Generalno sve stvari koje navodiš su iz ove sezone gde igra loše ali generalno ima dobar prekid i viziju da sa svoje pozicije posalje pas ili se otvori za jos jednu liniju dodavanja. Baš je bias da se njegove igre ocenjuju samo po ovom letu.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Sokmeniki said:

U ovim okolnostima ja sam zadovoljan kako izgleda FKCZ, s obzirom da jedini prihod imamo od prodaje igraca i igranja Evrope zadovoljan sam. 

A sad da ja tebe pitam nesto? Sta mislis da mi imam jos neki prihod osim ova dva, kao vecina klubova na svijetu?

Da od karata umjesto par miliona imamo 10+ miliona, da umjesto 5 imamo 30 hiljada sezonaca, da umjesto 300 prodatih dresova godisnje imamo 30 hiljada, da svaki navijac na domacoj utakmici potrosi po 5-10 eura, na kokice pice, hotdog, mozda neku majicu da kupi? 

Sta mislis da li bi onda morali prodavati igrace svaki prelazni rok, da li bi onda igrali svaku utakmicu kvalifikacija na rezultat i siguricu prolaz, ili bi mozda odigrali na gol vise protiv npr. Leha kod kuce, kada ti egzistencija ne zavisi od takmicenja koje igras?

E ovo je moje pitanje za tebe i par istomisljenika sto se cude sto ovamo poslujemo i misle da pare same padaju sa neba.

Sve bi bilo isto maltene. Razlika bi bila što bi umesto Babike za 4 i Badža za 3.5 bila druga 2 random lika za 6 i 4.5 miliona i eto ti te razlike u kartama.

Ne znam na šta tačno misliš pod okolnostima, ali možda bi trebalo da uzmeš neke od njih u obzir i u tom slučaju sumnjam da bi mislio da je realno da 30,000 ljudi kupi novi dres od 100e svake godine.

I ja sam zadovoljan kako trenutno izgleda FKCZ s obzirom na okolnost da je gensek gospodin Zvezdan Terzić lice sa poternice tako da mi je čudno da uopšte ikakva para ostane u klubu.

Posted

5 milki za Elsnika je super posao. No, imam utisak da što veće prihode imamo sve lošije igrače dovodimo. Tako da novac nije nikakav garant, pogotovo s ovom upravom koja evidentno ne zna. 

Nadam se da će početi dovoditi igrače u vezi koji mogu da trče i imaju veliki radijus kretanja. Elšnik i Krunić su dobri na lopti ali ne mogu da trče. U Evropi to ne prolazi. 

Skauting nam je očajan. Umesto Glen Kamare, koji bi bio optimalno pojačanje za ekipu koja ima neke ambicije u Evropi, grunuli smo lovu za talenta iz Dunajske Strede. Dali smo 5 miliona za krilo koje osim brzine apsolutno ne zna ništa. 

Sad hoće ovog momka iz Švajcarske samo jer ima srpski pasoš i relativno je mlad. Vjerovatno za dz. I onda hoćemo ligu šampiona ili proljeće u Evropi?

Ne ide se u svatove bez k.

• Like 1
Posted
2 hours ago, The_Big_S said:

Zna li neko nešto o ovom Mihailu Stevanoviću iz St. Gallen-a što ga najavljuju kao zamenu za Elšnika?

Jedino što vidim da ima 23 god i da tamo nije standardan.

Ne znam kako i gde ih samo iskopavamo?!?!

Momak je ove godine odigrao ukupno 29 min. u dve utakmice i ulazio sa klupe u prvenstvu Švajcarske.

Dok je u Kupu odigrao jednu celu 90 min.

Koliko sam mogao naći po netu,većinom je igrao na mestu DM.

Posted

Nego, mi u principu i nemamo nekih igraca ciji odlazak bi nas narocito poremetio, pa da se sad kuka zbog Zvekijeve izvesne rasprodaje.

Sva limitiranost Serifa se videla u dvomecu sa Pafosom. Svaka njemu cast za borbu, tucu, gurku i iznudjene faulove, fizikalije su mu fakat premijerligaske, ali nama treba drugaciji spic. Brzi, spretniji sa loptom u nogama i bolji realizator. Posebno u konktekstu Lige Evrope, gde cemo moci fudbala da igramo. Cak i da ne dovedu zamenu, imamo Bruna, Arnautovica i ono dete za treceg spica, nije to tako lose.

Milosavljevic je pokazao/dokazao da je ozbiljan potencijal, ali i njegov odlazak mi je sasvim ok, a verujem da i Tvorza jedva ceka da tom prodajom nadoknadi novac koji mu je izmakao selidbom u LE. Malo bi nam zakomplikovalo situaciju sa bonusima, ali cisto igracki, svakako nije ni planiran za startera. Imamo tri ok stopera, Lekovic moze da prodje kao cetvrti u hijerarhiji.

Seol mi je ekstremno simpatican, ali objektivno nit smrdi nit mirise od prvog dana. Recimo da ofanzivno mirise, a defanzivno smrducka. Ocekivao sam njegove bolje partije u drugoj sezoni, nakon aklimatizacije, ali ocito nista od toga. Slicno Elsniku, odaje mi utisak coveka koji odradjuje posao i nada se transferu. I takodje, poput Timija, solidan je igrac, ali daleko od nenadoknadivog. Da mali Stankovic uhvati kontinuitet i rutinu, verujem da bi slicne partije pruzao. 

I to je manje-vise to, ne vidim ko bi jos mogao da nas napusti od igraca koji nesto vrede, osim Glazera, koji i treba da ode da brani negde. Sve u svemu, tim je krcat mediokritetima, ko god da ode - drugi mediokritet ce uskociti i ostacemo na priblizno istom nivou.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, fradler said:

Nego, mi u principu i nemamo nekih igraca ciji odlazak bi nas narocito poremetio, pa da se sad kuka zbog Zvekijeve izvesne rasprodaje.

Sva limitiranost Serifa se videla u dvomecu sa Pafosom. Svaka njemu cast za borbu, tucu, gurku i iznudjene faulove, fizikalije su mu fakat premijerligaske, ali nama treba drugaciji spic. Brzi, spretniji sa loptom u nogama i bolji realizator. Posebno u konktekstu Lige Evrope, gde cemo moci fudbala da igramo. Cak i da ne dovedu zamenu, imamo Bruna, Arnautovica i ono dete za treceg spica, nije to tako lose.

Milosavljevic je pokazao/dokazao da je ozbiljan potencijal, ali i njegov odlazak mi je sasvim ok, a verujem da i Tvorza jedva ceka da tom prodajom nadoknadi novac koji mu je izmakao selidbom u LE. Malo bi nam zakomplikovalo situaciju sa bonusima, ali cisto igracki, svakako nije ni planiran za startera. Imamo tri ok stopera, Lekovic moze da prodje kao cetvrti u hijerarhiji.

Seol mi je ekstremno simpatican, ali objektivno nit smrdi nit mirise od prvog dana. Recimo da ofanzivno mirise, a defanzivno smrducka. Ocekivao sam njegove bolje partije u drugoj sezoni, nakon aklimatizacije, ali ocito nista od toga. Slicno Elsniku, odaje mi utisak coveka koji odradjuje posao i nada se transferu. I takodje, poput Timija, solidan je igrac, ali daleko od nenadoknadivog. Da mali Stankovic uhvati kontinuitet i rutinu, verujem da bi slicne partije pruzao. 

I to je manje-vise to, ne vidim ko bi jos mogao da nas napusti od igraca koji nesto vrede, osim Glazera, koji i treba da ode da brani negde. Sve u svemu, tim je krcat mediokritetima, ko god da ode - drugi mediokritet ce uskociti i ostacemo na priblizno istom nivou.

Efekat Serifa se gubi kad mu je protivnik stoper koji ima iste fizicke predispozicije, u ovom slučaju Lukasen Pafosa. A ako ne može da iznudi faul i zagradi loptu onda je Serif pa skoro i igrač manje na terenu.

@Zadnji vezni Mi smo uz obeštećenje dali i procente od Stanica i Ilića za Stojica. Tako da smo taj mali plus posle direktne prodaje Stojica izgubili ovog leta kad nismo dobili procente od prodaje Stanica. 

• Like 1
Posted

Lol, izgleda da stvarno dovlace u klub nekakvog Spiridonovica Stevanovica sa kraja klupe bezvezne svajcarske ekipe. Nikad kraja mediokritetima i Mrkelinim trulim kombinacijama iz saveza i mlade repke.

Pretpostavljam da ce odlaskom Elsnika promovisati Badja u startera, a ovog dovode da zauzme Badjovo mesto na klupi.

• Like 1
Posted
12 minutes ago, fradler said:

Lol, izgleda da stvarno dovlace u klub nekakvog Spiridonovica Stevanovica sa kraja klupe bezvezne svajcarske ekipe. Nikad kraja mediokritetima i Mrkelinim trulim kombinacijama iz saveza i mlade repke.

Pretpostavljam da ce odlaskom Elsnika promovisati Badja u startera, a ovog dovode da zauzme Badjovo mesto na klupi.

Znači, kada u Ligi Evrope Krunić i/ili Bađo skupe kartone, ili ne daj Bože, povrede se, u prvu postavu će Kostov ili Šljivić..

Znači, i te nade da ćemo prezimeti u Ligi Evrope možemo komotno da otpišemo. 

Posted

Изненађен сам одласком Елшника. Очигледно је да је рингишпил укључен, видећемо ко ће све напустити екипу. Можда Милсон? Јел је Елшник знао неко време да ће бити продат?

1 minute ago, The_Big_S said:

Znači, kada u Ligi Evrope Krunić i/ili Bađo skupe kartone, ili ne daj Bože, povrede se, u prvu postavu će Kostov ili Šljivić..

Znači, i te nade da ćemo prezimeti u Ligi Evrope možemo komotno da otpišemo. 

Ако не презимимо пакује се Милоје. Мислим да ћемо имати функционалнији тим за следеће квалификације. Радоњић очигледно воли да сарађује са Арнаутовићем. Не верујем да ће тај како се већ зове Стевановић код нас. Пре бих рекао да ће Бајо да игра а на зиму да се договоримо са Грујићем.

Posted
2 minutes ago, suptil said:

Изненађен сам одласком Елшника. Очигледно је да је рингишпил укључен, видећемо ко ће све напустити екипу. Можда Милсон? Јел је Елшник знао неко време да ће бити продат?

Ако не презимимо пакује се Милоје. Мислим да ћемо имати функционалнији тим за следеће квалификације. Радоњић очигледно воли да сарађује са Арнаутовићем. Не верујем да ће тај како се већ зове Стевановић код нас. Пре бих рекао да ће Бајо да игра а на зиму да се договоримо са Грујићем.

Da brate, ali ko će da igra u slučaju da Krunić ne igra iz gore pomenutih razloga?

Ko nam garantuje da će Bađo da odigra išta ovu sezonu i da neće biti +1 na spisku onih 36 promašaja?

Slažem se da reper ne može biti utakmica sa Pafosom u Beogradu jer je tek stigao čovek, ali ono je bilo jezivo

Posted

Bas sam juče pisao da je ovo idealna situacija za rastanak sa Elšnikom. Hvala mu, bio je baš dobar prošle godine. 

Ove, je već dugo u kanalu. 
‘Ajde sad Olajinka i Milson. 
I obavezno da se dovede drugačiji profil od Elšnika na toj poziciji. 
Jednostavno igrač trkač koji pokriva ogroman deo terena, a da nije baš operisan od tehnike. 

Posted (edited)

@The_Big_S Из тог угла није ни тренерима лако да навреме синхронизују и уиграју екипу. Имамо двадесетак дана да се додатно уиграјуи добро тренирају. Волео бих да Сеол ипак остане. Мислим да ће дати шансу Бађу. Нама је потребна брзина на средини а он је има.  Уосталом видећемо. Јавиће се неко већ овде да додатно прецизира  како стоје ствари у екипи.

Edited by suptil
  • Like 1
Posted

Podcenjuje se LE...ok otišao Elsnik, verovatno ide još neko, ali mora da se dovede ozbiljna zamena,  kakvi rezervista iz Švajcarska koji nije skupio 3 utakmice ( ako je istina što se piše)..

Mogu pare da se zarade I kroz igranje LE ( pobede) ..plasman itd...Mnogi bi želeli da igraju LE , to bi im bio san...a mi se ponašamo kao da je to JSL.

Treba to ozbiljno shvatiti, inace ce nas neko rašrafiti kao Monako prošle godine ili Bajern,  pa će tek tad biti problem i pritisak.

Mi trenutno nismo za LS,I bolje da se što pre pomire sa tim a ne da se stvara atmosfera kao da su sve ladje potonule.

Ovde može samo Milojević da najebe jer će se banda sakriti iza njega u slučaju neuspeha i poraza.  On će biti prvi za odstrel.

• Like 1
Posted

Doveden za 1.5 milion, odigrao kvalitetno prošlu sezonu i dao ozbiljan doprinos, prodat za 5 miliona... Lista pogodaka bogatija za još jedno ime, haters gonna hate.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted

Koliko beše izgubljeno time što nismo ušli u LŠ. U startu je LŠ nekih 18 miliona evra, a liga Evrope, nekih 4-5, tako nešto. Što znači da smo prodajom Elšnika i Šerifa mi to de facto pokrili. Što se sad prodaju i drugi igrači?

Veljko mora da ostane. Fudbal se igra zbog ljudi, ljudi se vezuju za decu kluba. Mora da postoji nešto što te tera da ideš na stadion. To nešto je klinac koji voli klub. Poistovećujemo se sa njime.

Posted
3 minutes ago, JPM said:

Koliko beše izgubljeno time što nismo ušli u LŠ. U startu je LŠ nekih 18 miliona evra, a liga Evrope, nekih 4-5, tako nešto. Što znači da smo prodajom Elšnika i Šerifa mi to de facto pokrili. Što se sad prodaju i drugi igrači?

Veljko mora da ostane. Fudbal se igra zbog ljudi, ljudi se vezuju za decu kluba. Mora da postoji nešto što te tera da ideš na stadion. To nešto je klinac koji voli klub. Poistovećujemo se sa njime.

I ako kojim čudom ostane, a neće verovatno jer je doveden onaj Nigerijac, to će potrajati do nove godine...

Posted
4 minutes ago, JPM said:

Ulaskom u LE zaradili smo 8.6 miliona.