Jump to content

FK Partizan 2025/26 - Expendable Youth

Recommended Posts

Posted

Ne znam za Vosu, nisam ih puno gledao, ali mi ne zasluzujemo drugo mesto. Jbt, treniras 10+ godina i ne umes da sutiras kako treba. 

Realno, ovo je sad trebalo da bude faul i slobodnjak.

Posted

Ne znam sta da kazem, iskreno sam ocekivao ubedljivu pobedu Partizana. 
Čukarički je izašao u rezervnom sastavu pojačanom juniorima i opet kiks.. 

Ja kao laik vidim da je Đurđević podjednako loš gde god da igra, da Mateja ne može da igra levog beka nikada, da je Vukotića ugušio stavljanjem na levo krilo (ovaj zalepio Jovancica tamo i adios) , dok mu na klupi sede dva sasvim korektna vingera na toj poziciji. Partizan je bio znatno opasniji sa Vukoticem na svojoj poziciji. 
Ugrešić je isto katastrofalan, nije smeo da ga stavi u jednoj ovako bitnoj utakmici za FKP.. 

Posted
5 hours ago, zorex said:

Blagoje je toliki nemač pojma da je zaslužio dva otkaza u sezoni. 

Šta ti konkretno smeta? Ja imam nekoliko konkretnih zamerki u vezi poslednjih mečeva ali baš me zanima zašto tako misliš?

Posted

Da bacim i ja mojih five cents.

Ne mora ova sezona da bude nuzno losa za FKP ukoliko se prodaju Simic, Dragojevic i Ugresic, i ako se to ulozi u tim. Dakle ne nanovo forsiranje klinaca iz cista mira, vec da se napravi ekipica sa glavom i repom. Od prvog mozda i bude igrac (mada i to je na dugom stapu), ali drugi i treci su bas tankosava. Pogotovo Ugresic koji nit ima poziciju, nit ima bilo kakav izrazen kvalitet, sem sto je eto visok i tehnicar. Tu je i onaj Roganovic koji je prosecan bek, ali u deficitu te pozicije mozda i bude negde igrao, kao i onaj mucenik Gajic iz Zvezde. 

U svakom slucaju, mislim da vam ne bi bila steta da promenite svih 11 igraca, i trenera. Blagojevic je bio dobar u prvom mandatu, ali su ga malo presekli ovom smenom. Sam sebe je malo diskreditovao sto se tako brzo vratio i generalno ostavio sad dosta slabiji utisak. Ne deluje kao neki autoritet igracima sam po sebi, a sad verovatno jos manje nakon sto su ga setali tamo-vamo. 

Slobodan je valjda Zarko Lazetic, sumnjam da je nesto preterano skup, a pokazao je da moze da poslozi ekipu da na nesto lici u Superligi. Ima i brdo tih mid igraca koji su preko, pa i onih iskusnijih malo koji su partizanovci, i koji bi uz kvalitet doneli i taj momenat zelje da se pobedi Zvezda, jer ja to kod ove ekipe nisam video. Bas je Zvezda imala dobrog sparing partnera cele sezone. Ono malo da zapreti, ali da znas na kraju da ces da ga nokautiras cim se uozbiljis. Da se pojure Djakovac, Cumic, Nastasic i da ne nabrajam dalje, pa da se proba sa onim sto je Zvezda uradila 2017. godine kada je sklopila na papiru prosecnu ekipu, ali bas dobru homogenu grupu. 

Najveca greska bi bila da se nastavi sa ovim besomucnim forsiranjem prosecnih klinaca, i nekih upitnih igraca ala onaj Milic, Milovanovic i ostali, jer to je tacno ekipa za neko peto mesto u SLS, i verovatno ce sledece godine i zavrsiti tako, ako se ponovi eksperiment. 

Jbg, najlakse je doci i reci nemoguce je. A onda vidis ove sportske radnike koji se ni ne trude da naprave dobru ekipu, vec je grade uz gomilu kompromisa i dogovora. Proslo leto bilo kao e jbg mi zvali Brasanca, Ljajica ovog onog i nece. Kao da su to jedini domaci igraci koji bi digli Partizan. I onda ne dovedu otprilike nikog, vec im maksimum bude Sek koji veze sa zivotom nema.

Eto onaj Zukic kog navodno hoce Vojvodina je dobar igrac za Superligu, pitanje dal u FKP znaju ko je to uopste. Onaj bek Matic isto. Stojic sa Socijem ispao iz lige (jes da je bio u Zvezdi, al deluje da ga boli patka za to). Uz njih ubodes cetiri stranca, i imas cemu da se nadas. Pa nije ni Vojvodina napravila megatim, vec bas po tom receptu i opet je uspela kolko tolko da zapreti Zvezdi. 

• Like 1
Posted
10 hours ago, Barkley#34 said:

Šta ti konkretno smeta? Ja imam nekoliko konkretnih zamerki u vezi poslednjih mečeva ali baš me zanima zašto tako misliš?

Prvo što mi smeta je skor od povratka na klupu, 4-5-1 u finišu sezone je sramotno. I to smo imali po par poluvremena gde smo imali igrača više i ništa nismo uspevali da odigramo. Počinjemo utakmice sa Zdjelarom i Dragojevićem da bi smo šta, sprečili opasnu pas igru Čuke i OFK-e? Dalje, nedisciplina u igri, trzavice na treninzima, izmišljanje pozicija igračima. Stvarno se ne pravim da sam stručnjak za fudbal, samo ne vidim potrebe da Vukašin Đurđević igra bilo šta, a Vukotić levo krilo recimo. Generano, ispostavlja se da je prvi deo sezone bio uspešniji jer je Joca Milošević doktor fudbala, golove smo primali kao na traci, ali smo bar mogli da ih dajemo. Sada smo impotentni do bola, negledljivi.

Generalno, iako Mijatoviću verujem koliko i Baronu iz Kengura, prilično sam siguran da se u fudbal razume više od Rasima, Danka i Milke i da je video da sa Blagojevićem ne ide. Onaj cirkuzant je bio prelazno rešenje, ali očigledno niko nije računao kolika budala je u pitanju. Vraćanjem Blagoja nismo dobili baš ništa, treći bismo bili i sa Čakarom.

Žarko Lazetić, kao što reče kolega iznad, je slobodan i prosto moraš da vidiš sa njim da li bi bio zainteresovan da preuzme ekipu. I da se onda rilja i grebe za LK.

Posted

Teško će Žarko Lazetić dobiti šansu kod ove uprave pošto ne bi mogli da utiču na njega ko će igra, ne što je on baš toliko samostalan već što ima "leđa" što se kaže i van Partizana.

Da je lako voditi ovaj Partizan nije sigurno ali verujem da još ima trenera koji be se uhvatili u koštac sa svim problemima i radili i gradili tim, veći je problem među upraviteljima u klubu, one se ne slažu šta i kako dalje. 

Posted
20 hours ago, zorex said:

Prvo što mi smeta je skor od povratka na klupu, 4-5-1 u finišu sezone je sramotno. I to smo imali po par poluvremena gde smo imali igrača više i ništa nismo uspevali da odigramo. Počinjemo utakmice sa Zdjelarom i Dragojevićem da bi smo šta, sprečili opasnu pas igru Čuke i OFK-e? Dalje, nedisciplina u igri, trzavice na treninzima, izmišljanje pozicija igračima. Stvarno se ne pravim da sam stručnjak za fudbal, samo ne vidim potrebe da Vukašin Đurđević igra bilo šta, a Vukotić levo krilo recimo. Generano, ispostavlja se da je prvi deo sezone bio uspešniji jer je Joca Milošević doktor fudbala, golove smo primali kao na traci, ali smo bar mogli da ih dajemo. Sada smo impotentni do bola, negledljivi.

Generalno, iako Mijatoviću verujem koliko i Baronu iz Kengura, prilično sam siguran da se u fudbal razume više od Rasima, Danka i Milke i da je video da sa Blagojevićem ne ide. Onaj cirkuzant je bio prelazno rešenje, ali očigledno niko nije računao kolika budala je u pitanju. Vraćanjem Blagoja nismo dobili baš ništa, treći bismo bili i sa Čakarom.

Žarko Lazetić, kao što reče kolega iznad, je slobodan i prosto moraš da vidiš sa njim da li bi bio zainteresovan da preuzme ekipu. I da se onda rilja i grebe za LK.

Mislim da većina navedenog nije Blagojeva greška iako postoji sumnja da li sa njim može dalje. Iz drugog razloga, o tome ću kasnije.

Mi smo prošle godine u ovo vreme izgledali slično kao sada, sa bezveznim timom koji je Blagoje nasledio. Tada mu je na dušu stavljano ispadanje iz kupa uz tri puta 0-0 sa TSC-om, koji je bio bolji tim od nas, iako je nama obično teško da priznamo da je neki manje zvučan tim bolji.

Nakon toga, pripremio je ekipu da trči, otključao Miloševića (koji je bio loš prošlog proleća, delom zbog povreda i nepripremljenosti), unapredio Trifu, pronašao bitnu ulogu Jurčeviću i doveo Janisa. Posledično, koliko god i dalje bili limitirani, izgledali smo odlično nekoliko meseci. Kratka klupa i problemi u svlačionici (a uprava nije stala iza njega) uz nedostatak sreće su uzrok dva poraza nakon kojih je otišao. Šta je dalje bilo znamo.

Sada se tim resetovao na prošlo proleće, nema svih nabrojanih bitnih igrača za njegovu igru (Trifa je nominalno tu ali povređen uglavnom), klupa je i dalje kritično kratka, a fizički smo jadni. Ne žalim njega što se vratio, žalim nas što smo došli u situaciju da ponovo izgledamo ovako.

On je ponovo uspostavio igru, vidi se kakva-takva organizovanost, čvršći smo pozadi ali džabe kad nema s kim da odigra ono što želi. Bukvalno nema bekove, a Jurčević mu je bio bitan u napadu, pokretljivosti i energiji ekipe, dok je Rogan takođe bivao sve bolji. Zato ih sada izmišlja iz meča u meč. Đurđević je fijuk i nema pojma ali što neko reče na Brdu prekjuče on je pokretljiviji od cele sredine, što dovoljno govori o ostalima. Mnogo smo sporiji u trčanju, razmišljanju i odigravanju nego jesenas, pasovi su neprecizni, šutevi tragični.

Od letos je vidljivo da smo bolji kada imamo dvojicu defanzivnijih na sredini, samo što je Janis ipak pokretljiviji od Zdjelara pa se naizmenično sa Vanjom ubacivao napred i to je doprinosilo dinamičnijoj igri. Eto, i na derbijima smo bili kokurentniji dok smo čvršći na sredini. Čim izvede jednog i ubaci ofanzivnijeg igrača otvara livadu za komšiluk i kreće punjenje. Dalje, i u prvom mandatu je Vukotić išao levo kada uđe Natho ali uz sve pobrojane igrače i Miloševića koji je navlačio igrače na sebe, vraćao se po loptu, umeo da odigra a i otvarao je prostor drugima za šut spolja je rasla kreativnost ekipe i nije loše izgledalo. Sada je sve drugačije, pritom je i Trifa poluspreman, tako da smo i na krilima tanki. Ne mogu da zamerim Blagoju što ne možemo da damo gol, kada konstantno imamo inicijativu i posed, kružimo oko 16 ali jednostavno ne znamo šta ćemo dalje ili ne umemo da izvedemo zamišljeno. Don Karlo iz prajma ne bi smislio ništa bolje.

Ono što zameram Blagojeviću je povremena tvdoglavost i popuštanje upravi. Letos je zbog hajpa uprave da igraju samo klinci kasno ubacivao Janisa a to nas je možda koštalo jeseni u Evropi. Zatim, Sek kada izgubi snagu udeo pogrešnih odluka i poteza mu raste sa 90 na 99%, a Blagoje ga predugo drži na terenu. Mada, kao što rekoh, nije da ima neki izbor krila. Dalje, kada izvodi jednog sa sredine to je obično Vanja jer je Zdjelar bolji pozadi, ali tog trenutka nam ionako loše trčanje padne za 30%.

Na kraju, i Natho je pričao da Blagojević ne ume da priđe igračima, da ih podigne i motiviše, iako nema nikakvu zamerku na stručni rad, tu je sve sjajno. Zbog toga je verovatno i izgubio svlačionicu prvi put iako smo imali igru i rezultate, a kao što rekoh, niko nije stao uz njega, a zato se verovatno dešavaju i ovi incidenti. Moguće je da je to razlog zašto nema svetlu budućnost kod nas, ali ponavljam da mislim da je najzaslužniji za sve dobro ove sezone i što ovo loše nije još lošije i mislim da ćemo teško naći boljeg, ako se ne desi ovo što je Markos naveo - da neko mrdne dupetom i iskopa igrače sa potencijalom.

Tako da i dalje mislim da je Blagojević poslednji u nizu krivih za neuspehe ovog proleća i sezone u totalu.

• Like 3
Posted (edited)

Aj sad ta skupstina i trener pa da resimo ekipu do polovine juna. Iskreno se nadam da cemo se otarasiti nebitnih igraca i zadrzati neke momke. Natha vise nema, Zahid je vec otisao, Kostic ide. Prodaja Ugresica i Simica se ne bi osetila, a mozda se i od Vukotica mogu uzeti fini novci. Trifa je takodje zreo za odlazak. Ocekujem i da se resimo Djurdjevica i Zivkovica. Nadam se da se Sek ne vraca.

Sto se tice dolazaka Jovetic mora biti prioritet, a lepo bi legao i Nastasic. Ne znam kakve se sanse da dovedemo Vanju Vlahovica na pozajmicu sa pravom otkupa. Isto vazi i za Birmancevica kom ugovor istice dogodine. Iako bi ja voleo da dovedemo Marasa vec vidim da vracamo Mihajla Ilica jer nista nije igrao ove sezone. Kristijan je wet dream. Vreme je da dovedemo krstenog golmana i da platimo to, ali nema vajde od toga. Stole Dimitrievski bi bio odlican fit.

Ali neka moja zelja za narednu sezonu: Vulic - Roganovic, Nastasic, Maras, Jurcevic - Dragojevic, Birmancevic, Belic - Jovetic, Vlahovic, Saldanja.

Mada vecina ovih igraca ne moze doci pre 1.jula. Imali bi 2 nedelje da se uigraju.

Edited by Alek The Great
Posted

images?q=tbn:ANd9GcR1Ag6kH1H_ioVtRDFKegr

images?q=tbn:ANd9GcS6wlmdy5VF91v2jD6MXhU

Između radosti i tuge stalo je sedam godina, 289 utakmica, 83 gola i 74 asistencije. Više crnog nego belog je iskusio u našem klubu ali je uvek stajao čvrsto i čuvao vatru u oluji. Ogrejaće, obasjaće, kao juče na samom početku utakmice. Biće to i zahvaljujući tebi. Hvala, kapitenu! 

• Like 1
  • Love 2
  • Thanks 1
Posted
Posted
1 hour ago, Small Owl said:

Ljudi, ko je više ispravan od ove dvije struje tj. ko je manje neispravan, kakva su razmisljanja navijača Partizana? 

Raspoloženje Istoka i moje prema Mijatu je gromoglasno pokazano u subotu. Prema drugoj struji sam u fazonu "nit' smrdi nit' miriše". Bilo je jako loših poteza od novembra (frka oko Blagojevića, dovođenje onog nesrećnika, oslabljivanje tima na polusezoni, haos u mlađim kategorijama...) a ko je tu najviše kriv ne zna se zasigurno. 

Cenim da u ovom trenutku i situaciji nema realne treće opcije, osim detinjsstih ideja bivših igrača "da dođe neko i da se skupi novac". Za nedelju dana će se znati ko nastavlja a od toga kako će tim izgledati za nekoliko meseci i kakva će biti situacija u klubu videće se da li je doneta dobra odluka. 

Lično mislim da je Mijat hohštapler a da ova druga struja nema snagu da izgura klub na stabilne grane. Da li mogu makar da ga iznutra stabilizuju ne znam. 

• Like 1
Posted

Bio sam sinoć na predstavljanju monografije 80 godina Partizana. Odlično urađena knjiga. Preproučujem kupovinu. Bukvalno sažeta istorija kluba. Građa koja se skupljala 15 godina unazad.

Radili je: Miloš Šaranović, Igor Todorović Zgro, Aca Pavlović (crno-bela nostalgija) i novinar Spasoje Veselinović.

Bila prisutna ova neMijatova struja - Danko, Milka, Rasim...bili Natho i Sale Ilić...Vermez, Tumba, Bjeka, neki stari igrači sponzori i gomila navijača, uglavnom sa istoka JNA.

Lep događaj u bašti restorana. Klinci su mogli da se slikaju bez ikakve gužve sa poznatim ličnostima 🙂

• Like 1