Jump to content

VN V. Britanije 2025, Silverston

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, Xpert said:

Zasluzena kazna za Piastrija. Opasan i nepotreban manevar.

Kazu da je dobio 10 jer je kisa pa je jos veci rizik, inace bi bilo 5.

Posted
11 minutes ago, Dzoni_m said:

Jel su resili da kazne Piastrija zato sto je jurio deltu opet? Izgleda da svi moraju da prodju kroz istrgu jer Max ne ume lepo da vozi iza SC-a

Ne, kazu da telemetrija kaze da jeste ubrzao pa odjednom ukocio.

Ali isto kazu da je 10 sekundi prestrogo.

Just now, Drago said:

Mclaren je izgleda jedini podešen za kišu. 

I Ferrari ali su sjebali Carlija.

Posted

Jel ono Lekler izleteo sa staze da bi izbegao Hamiltona koji se bacio na putanju kada je izlazio iz boxa?! 😬

Posted (edited)

Bravo Hulk! Prvi podijum u karijeri!

Mclaren u svom univerzumu, bice opasne bitke do kraja sezone.

@Hulk

Bronze_Medal_Meme_Banner.jpg

Edited by Xpert
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Posted

Mi standardno klovnovi, ne bismo pobedili ni da su jedini bolidi na stazi. 
red Bullov drugi vozac je vise trosak nego korist, jedino da Maxa kloniraju, jer svi ostali su totalno neupotrebljivi. 

a i najvaznije danas, svaka cast Hulku, zasluzio je ovo nakon toliko godina. Neka uziva u trenutku, jos kad se doda da je krenuo kao 19., nagrada je jos vaznija

Posted
1 hour ago, Hertzog said:

Mi standardno klovnovi, ne bismo pobedili ni da su jedini bolidi na stazi. 
red Bullov drugi vozac je vise trosak nego korist, jedino da Maxa kloniraju, jer svi ostali su totalno neupotrebljivi. 

a i najvaznije danas, svaka cast Hulku, zasluzio je ovo nakon toliko godina. Neka uziva u trenutku, jos kad se doda da je krenuo kao 19., nagrada je jos vaznija

Stardandna trka za Ferrari kada je kisna staza.Godinama unazad bolid ne uspeva da zagreje gume kako bi bili konkurentni u kisnim uslovima.

Posted (edited)

Nemacki komentatori u transu……brate Hulk je 100 god u F1 i jedva nabo konacno podijum. Ne vidim ja to kao preteran uspeh. Ne znam cemu odusevljenje tim covekom, po meni cist prosek. 

Edited by Dzoni_m
Posted

Hulkenberg vazi za jednog od najboljih vozaca koji nikad nije dobio sansu u konkurentnom timu.

Verovatno su zato svi srecni za njega.

Posted

Kako mi je drago za Hulka, skoro kao ja da sam uzeo. Odavno je zasluzio ovo, plus sto je danas odvezao doktorski, a i strategija je bila vrhunska, sve u pravo vreme.

Pjastri je po zvanicnoj telemetriji usporio sa 200 i nesto (cini mi se 220) na 52, pritisak na pedalu kocnice je bio 60 necega (poslednji koji je istrazivan za istu stvar, valjda Rasel ove godine, i koji nije kaznjen je imao pritisak na pedalu kocnice 30, dakle duplo njeznije, to su sve podaci od komentatora sa Skaja), sve zajedno u kisnim uzlovima zasluzena kazna, iako istovremeno apsolutno razumem njegovu frustriranost.

Ono sto ne razumem je poslednji pit stot Rasela, Alonso je prvi otisao u boks, po njemu se videlo da je jos rano za slikove i oni uprkos tome idu u boks, potez u rangu Ferarijevih stratega.

Plave gume treba ukinuti, a bolidi bi morali imati led diode preko celog zadnjeg krila, cime bi se bar malo popravila vidljivost.

Posted (edited)

Piastrija je zeznuo SC jer je ubrzao niz pravac, pa onda prekasno iskljucio svetla. Naravno, nije trebao tako snazno da koci, bilo je vremena da se SC skloni, ali to je odluka u delicu sekunde.

Edited by momohyoideus
Posted
9 minutes ago, Hertzog said:

Pa Russel je sam trazio da predju na slikove, procenio je da su uslovi na stazi dovoljno dobri da se to uradi. 

Tacno. 

Samo sto tvrdi slikovi na mokroj stazi gde je tesko zagrejati gume na radnu temperaturu nisu nikako dobra ideja, a to je bila odluka tima. Za meke je mozda bilo prerano - videli smo da su crkavale pre kraja trke ovima koji su se odlucili za njih - ali da su ga makar stavili na srednje pa bozepomozi. Ovako em preran prelazak na slikove em na najgoru mogucu varijantu.

Sto se tice Pjastrija kazna apsolutno opravdana, mada 10s je mozda preterano s obzirom da je to kazna koja je nedavno raspisana za nekoliko redova velicina tezi prekrsaj namernog zakucavanja u protivnika. No, 5 sekundi ne bi garantovalo pobedu Norisu i smanjenje zaostatka u sampionatu a potrebno je da se podignu tenzije jel'da, kao 2021. kad je rezija radila sve u 16. Ovo ipak nije sport nego zabava nalik sportu kao sto nam je receno iz FOM onomad, tako da ne treba da ocekujemo previse.

Drago mi je zbog Hulka jer mu se vratilo za neke ranije nesrecno izgubljene rezultate.

Od drugih vesti glasine kazu da bi ovo mogla biti poslednja Kolapintova trka za Alpin - spominje se Botas od sledece trke?