Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Čočo said:

Svaki ozbiljan tim ima rotaciju od 4 kvalitetna i srazmerno kvalitetu plaćena beka. I ostali jedan do dva beka da pokriju rupe. Po vašim zamislim nama na poziciji Larencakisa treba da igra Kenan od 1+ miliona. 

Ili ce to mesto da uzme karter sa manjom platom? Ko to moze da zna? Dovesti jos jednog beka pa ko se pokaze najbolje igrace najvise. Nije toliko komplikovano.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, Čočo said:

Svaki ozbiljan tim ima rotaciju od 4 kvalitetna i srazmerno kvalitetu plaćena beka. I ostali jedan do dva beka da pokriju rupe. Po vašim zamislim nama na poziciji Larencakisa treba da igra Kenan od 1+ miliona. 

Gos, Furnije, Wolkap, Vildosa, Dorsi, Evans, Mitru Long, pa i Mekisik.. 

A evo i komšije koje po vama uvijek imaju idealan roster, Karlik, Nilikina, Washington, Lundberg, Sterling, tek onda Lakić, Bošnjaković, evo sad doveli Miltona i ako niko još nije otišao.. 

Posted (edited)

Ovo šta trenutno imamo a tu računam i Bokija. I bez ove najrecentnije najave @Markoss

da tražimo igrača na spoljnoj poziciji je zasigurno naš najjači roster ikada sklopljen. E sad za šta će isti biti dovoljan ostaje da se vidi. Nadam se bar nekoj konkurentnosti u EL i dopadljivijoj igri. Bit će super ako napravimo i mali iskorak u istoj. 

Edited by bodo
  • Like 1
Posted (edited)

Uvek bi pre birao Nedovica za igrača rotacije nego Cannana.

Ako se neko seca početka sezone kada je Nedovic delovao iz drugog plana , ulazio u igru, imao je baš dobar početak. Udje, napravi simultanku, I tako u krug, baš ono što treba da radi druga opcija što je on trebalo da bude.

Problem je nastao kada je Sveropulos počeo da diže minutazu i izjednačava sa minutazom Cannana koji je trebalo da bude prva opcija i nosi igru i Nedovica.  Tada nastaje problem, jer Cannan ne daje apsolutno ništa, i Nedovic koji očigledno ne može da bude nosilac, pa dolazi do problema na bekovskoj liniji.

Verujem da bi Nedovic pristao da ove sezone bude opcija sa klupe i da igra za manje para u odnosu na Cannana. Samom Nedovicu  bi  više prijala ova opcija sa klupe gde bi se smanjila očekivanja, nego što će to biti sa Cannanom. 

Edited by No name
Posted
1 hour ago, Disfruto said:

Svaki ozbiljniji tim ima rotaciju jacu od 4 beka.

Ovo nije tačno i lako je proverljivo. 

• Like 2
Posted
27 minutes ago, Guru said:

Ovo nije tačno i lako je proverljivo. 

Prosle sezone

Panata: Nan, Slukas, Grent, Brown, Grigonis(povredjen), Kalaicakis

Real: Kampaco, Feliz, XRM, Abalde, Musa, Ljulj

Oly: Walkup, Goss, Vildoza, Furnije, Dorsi, Larencakis, Mitrolong, Evans(povredjen), Mekisik

Fener: Baldvin, Zagars, Hall, Guduric, Mekalum, Wilbekin(povredjen)

Monako: Okobo, James, Strazel, Calates,Loyd, Tarpi

Partizan: Carlik, Lundberg, Nilikina, Brown, Washington, Vanja

Armani: Manion, Dimitrijevic, Bolmaro, Brooks, Kozer, Tonut

Efes: Larkin, Thompson, Bryant, PJ, Bobua.

Sta nije tacno?

Posted
4 minutes ago, Disfruto said:

Prosle sezone

Oly: Walkup, Goss, Vildoza, Furnije, Dorsi, Larencakis, Mitrolong, Evans(povredjen), Mekisik

Sta nije tacno?

Koliko poena u rukama su imali ovi pojedini igrace koje si nabrojao , posto kazes da su kvalitetni ? 

Npr iz Armanija , Reala , Pante , Monaka , OLY ?

• Like 1
Posted

Sve zavisi od kvaliteta i provjerenosti igrača... Ako imaš 4 legitimna EL "startera" onda ti 5. i 6. igrači mogu biti neki mladi osigurači...mi trenutno imamo dva igrača od kojih znamo šta da očekujemo, imamo debitanta u EL i rizično pojačanje iz NBAa koje može biti najbolji igrač, ali i promašaj... Tako da mislim da nama itekako treba još jedna kvalitetna opcija na 2. Sezona nikada duža, i sigurno će biti povreda...a i minuta će biti za svakoga...

Posted
5 minutes ago, Disfruto said:

Prosle sezone

Sta nije tacno?

Igrači koji su bili povređeni celu sezonu nisu bili u rotaciji... jer su bili povređeni, logično. Naveo si i igrače koji su primarno trojke. Naveo si i igrače koji zapravo nisu bili u rotaciji, posebno ne osnovnoj. Preskočio si nekoliko bolje plasiranih timova jer ti se ne uklapaju u narativ, a uvrstio neke lošije plasirane. Naveo si samo prošlu sezonu.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Guru said:

Igrači koji su bili povređeni celu sezonu nisu bili u rotaciji... jer su bili povređeni, logično. Naveo si i igrače koji su primarno trojke. Naveo si i igrače koji zapravo nisu bili u rotaciji, posebno ne osnovnoj. Preskočio si nekoliko bolje plasiranih timova jer ti se ne uklapaju u narativ, a uvrstio neke lošije plasirane. Naveo si samo prošlu sezonu.

I kada se oduzmu povredjeni i dalje je sira rotacija od 4. Kakve veze ima ko je u rotaciji? Pa jedan Dorsi se ne skida u Olimpijakosu a kod nas bi mogo biti starter. Bolje plasirani timovi koje sam preskocio su Barselona jer su im se bekovi ispovredjivali i nisu doveli zamenu, Pariz koji je imao mvp pleja i Bajern koji je imao najboljeg strelca EL a i puni su bekova bili. Primarno trojke koje mogu i na 2 sto bi i nama odgovaralo da nismo vec popunili tu poziciju.

Ne znam sta pokusavas da kazes, da je 4 beka dovoljno? 

Posted
25 minutes ago, Disfruto said:

Prosle sezone

Sta nije tacno?

Od ovih 6 bekova Armanija osim Bruksa bilo kog drugog da smo doveli bio bi ovde ispljuvan. Slicna situacija je i u Partizanu i Oliju. Uvek je tudja trava zelenija

Posted

Kako mislite da dodje bek a da se prevashodno ne otarasimo Kenana, sto je izvesno da se nece desiti.

Kenan sigurno nece biti 3. bek sa milionskom platom, a za Kartera sumnjam da je dolazio zbog te uloge.

Sto se pre pomirimo s tim, bice nam lakse.

Graham,Kodi,Miljenovic

Karter,Kenan,Radosic

S tim sto pretpostavljam da ce Graham pokupiti neke minute na 2.

Da je idealno, nije, ali za bekovsku liniju od prosle sezone je avion.

• Like 1
Posted (edited)

Samo je na papiru bolja, bolje izbalansirana. Videćemo šta će pokazati Grejm i Karter. Avion je bila i prošle sezone sa Kenanom i Kodijem pa ove jedva čekamo da ih se otarasimo.

Nama će celu priču da promeni tek povratak Bolomboja. Ali do tada će Sferopulos da bude bivši. 

Edited by Čočo
  • Like 3
Posted

Prosle sezone

Sta nije tacno?

Sve i da je tacno svi ovi timovi osim komsija imaju znatno vece budzete od nas i nisu u nasoj zoni, sto se mi lozimo to je druga stvar.

Posted (edited)

Toliko mi je ovo bilo zabavno, da sam morao na odmoru da se ulogujem. Kao prvo, stalno se potencira da Kenan sa milion i dvesta hiljada nece biti treci bek, a ja pitam zasto ne? Ako za poziciju beka imas za tri igraca x para, onda da li je bitno da li ce Karter koji zaradjuje kao treci bek biti prvi, a Kenan treci ili na primer dodje taj ,,prvi" bek za 2 miliona, a Kenan i Karter pokidaju sezonu, a on corak. Tj, da bi mozda plasticnije objasnio: lupam, ako imas 3 miliona za tu poziciju, a Kenan ima 1.3 miliona, Karter 700 hiljada i dovedes beka za milion (a verujem da nece doci za vise od ovoga sto je ostalo), da li je bitno ko je prvi, a ko 6 bek, ako se sve uklapa u budzet. Mozes misliti Kenan nece igrati 3 beka. Covek je vrhunski placenik.

Sto se tice ovoga sto je @Disfruto napisao u svom spisku, to potvrdjuje @Guru tezu. Uglavnom su na spisku 4 beka i pomocno osoblje, a za vecinu bi ovde bila pljuvacina da su kojim slucajem potpisali za nas.

Edited by VISOKOLETAC
Posted
20 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Toliko mi je ovo bilo zabavno, da sam morao na odmoru da se ulogujem. Kao prvo, stalno se potencira da Kenan sa milion i dvesta hiljada nece biti treci bek, a ja pitam zasto ne? Ako za poziciju beka imas za tri igraca x para, onda da li je bitno da li ce Karter koji zaradjuje kao treci bek biti prvi, a Kenan treci ili na primer dodje taj ,,prvi" bek za 2 miliona, a Kenan i Karter pokidaju sezonu, a on corak. Tj, da bi mozda plasticnije objasnio: lupam, ako imas 3 miliona za tu poziciju, a Kenan ima 1.3 miliona, Karter 700 hiljada i dovedes beka za milion (a verujem da nece doci za vise od ovoga sto je ostalo), da li je bitno ko je prvi, a ko 6 bek, ako se sve uklapa u budzet. Mozes misliti Kenan nece igrati 3 beka. Covek je vrhunski placenik.

Sto se tice ovoga sto je @Disfruto napisao u svom spisku, to potvrdjuje @Guru tezu. Uglavnom su na spisku 4 beka i pomocno osoblje, a za vecinu bi ovde bila pljuvacina da su kojim slucajem potpisali za nas.

Slazem se ali kod nas je pomocno osoblje preneiskusno i ne ocekuje se da igraju. Kod nas je specificno jer mi prvog beka nemamo, ali ukoliko bi imali ne znam da li bi iko pljuvao tu vecinu.

Posted
2 minutes ago, Disfruto said:

Slazem se ali kod nas je pomocno osoblje preneiskusno i ne ocekuje se da igraju. Kod nas je specificno jer mi prvog beka nemamo, ali ukoliko bi imali ne znam da li bi iko pljuvao tu vecinu.

Larenzakis je pomocno osoblje kao sto je bio i Lazic. Da li je trebalo da ga ostavimo? Kazes nemamo prvog beka, a ja pitam ko to kaze? Sta ako Sferopulus opet vidi Kenana u toj ulozi? 

Prvo da se vidi sa kojim sastavom pocinjemo sezonu, pa mozemo komentarisati sve ostalo.

Posted
2 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Larenzakis je pomocno osoblje kao sto je bio i Lazic. Da li je trebalo da ga ostavimo? Kazes nemamo prvog beka, a ja pitam ko to kaze? Sta ako Sferopulus opet vidi Kenana u toj ulozi? 

Prvo da se vidi sa kojim sastavom pocinjemo sezonu, pa mozemo komentarisati sve ostalo.

Opet i da ga vidi kao prvog beka onda nek dovede jos jednog bekapa. Fali 1 igrac nek on sam odredi dal prvi drugi treci.

Posted
43 minutes ago, Čočo said:

Samo je na papiru bolja, bolje izbalansirana. Videćemo šta će pokazati Grejm i Karter. Avion je bila i prošle sezone sa Kenanom i Kodijem pa ove jedva čekamo da ih se otarasimo.

Nama će celu priču da promeni tek povratak Bolomboja. Ali do tada će Sferopulos da bude bivši. 

Pitanje je i kada će Bolomboj da se vrati, dok se on vrati I krene uopšte da trenira jačim intenzitetom pa počne da igra, ko zna gde ćemo mi biti rezultatski. Ne bi se ja uopšte oslanjao na Bolomboja.  Posle tolike pauze sigurno će trebati mnogo vremena da uhvati ritam. 

Sveropulos će svakako biti bivši posle uvodnih nekoliko kola, ili u nekom periodu kada bude ušao u minus fazu. On je svakako na tankom ledu posle kriminalne prošle sezone, gde je bilo pitanje da li će on da leti ili veći deo igračkog kadra. Pošto se klub odlučio da većina igrača ode, onda je sledeći on ukoliko nekom magijom ne poslozi kockice i ekipa krene jako. Ali čisto sumnjam. On je ispunio svoj cilj da mu se produži ugovor.

Cannan je isto tako na tankom ledu i kod uprave i kod navijača. Ako kojim slučajem ostane, prvi je na spisku kod uprave da ide,  a i on je osoba koja je dobila najači zvizduk od svih na terenu ( Spartak plej off) od strane navijaca, ...tako da ja njih dvojicu uopšte ne bi stavljao u projekcije za celu sezonu.

Pošto smo se kao navijači dobro "izduvali" prošle sezone , sad su i očekivanja splasnula bar po priči ljudi u okruženju, možda i ispadne sve ovo dobro kad se nemaju neka ocekivanja.

Svakako se kreće nekako od nule, došlo je do restarta, dobar deo ljudi koji su bili tu godinama više nije ( Lazic,Luka,Teo,verovatno i Nedovic..) , veliki deo nosioca igre će biti stranci...pa da vidimo

• Like 1
Posted

A mozda samo Kenan u proslogodisnjem nasem timu nije mogao da igra vrstu igre koju je igrao u Uniks ili OLY , pa je to bio njegov problem . 🙂

• Like 1
Posted

Kakve veze ima ko je u rotaciji?

:classic_biggrin:

Pa početna teza je bila:

3 hours ago, Disfruto said:

Svaki ozbiljniji tim ima rotaciju jacu od 4 beka.

Igrači koji su propustili celu sezonu zbog povrede, ili igrači koji su skupili ukupno 12 minuta u EL nisu bili u rotaciji, simple as that, a o kvalitetu i doprinosu ostalih bi se isto moglo diskutovati... Takođe, ovaj deo:

Bolje plasirani timovi koje sam preskocio su Barselona jer su im se bekovi ispovredjivali i nisu doveli zamenu, Pariz koji je imao mvp pleja i Bajern koji je imao najboljeg strelca EL a i puni su bekova bili.

... je pokazatelj da ipak nisu svi ozbiljniji timovi imali jaču rotaciju od 4 beka, a to su pritom samo primeri iz prošle sezone.

2 hours ago, Disfruto said:

Ne znam sta pokusavas da kazes, da je 4 beka dovoljno? 

Kao što se može videti iz priloženog - nekima je dovoljno i 4... a nekima nije dovoljno ni 7. To pre svega zavisi od kvaliteta i kompatibilnosti nosilaca i toga da li je trener uspeo da ih maksimizuje, ako je to slučaj rekao bih da je čak i poželjno imati baš 4 beka u rotaciji + pomoćno osoblje koje uglavnom neće ni igrati EL, te da sve preko toga samo pravi nepotrebnu gužvu i dovodi do suludih situacija kao na primer:

2 hours ago, Disfruto said:

jedan Dorsi se ne skida u Olimpijakosu, a kod nas bi mogao biti starter

• Thanks 1
Posted (edited)

Gde ste nasli 4 beka? Kad ih imam 6, a mozda i 7-8. I tu ne racunam Jaga i Nedovica.

Grejm, CMM, Miljenovic

Kenan, Karter, Radosic

Plus Nwora i Dobric, kojima nije mesto na poziciji beka, ali ih nasi ocigledno vide.

Edited by Dzonii
Bag, dupli post...
  • Like 2
Posted

Ma za Kenana u ovim godinama i nakon onakve prošle sezone je idealna uloga nekog trećeg beka, a sad da li ima 500 hilj ili 1.3 miliona to je manje bitno sa ovakvim budzetom.

To stoji, ako imaš 4 beka baš kvalitetna i ako su dobro uklopljeni uz pomoćno osoblje je sasvim dovoljno. Samo problem je što ova naša 4 baš i nisu, dva od prošle god bi se vjerovatno i riješili da možemo, Graham je odličan igrač ali pitanje kako će to sve izgledati, Karter već dugo u evropi, ne vjerujem da će kod nas odigrati sad neku sezonu bolju od prethodnih u okruženju dosta lakšem za igru, tako da po meni ovdje je itekako potreban još jedan bek. A bolje ga sad dovesti dok i ima nekog izbora nego kasnije našu čuvenu doselekciju. 

Posted
14 minutes ago, Guru said:

Igrači koji su propustili celu sezonu zbog povrede, ili igrači koji su skupili ukupno 12 minuta u EL nisu bili u rotaciji, simple as that, a o kvalitetu i doprinosu ostalih bi se isto moglo diskutovati... Takođe, ovaj deo:

To sto je neko klupiran ili poslat na tribine apsolutno nista ne znaci, jer su oni na raspologanju kad god treneru padne na pamet da ih koristi. Bolje svakako nego da ih nema uopste.

16 minutes ago, Guru said:

... je pokazatelj da ipak nisu svi ozbiljniji timovi imali jaču rotaciju od 4 beka, a to su pritom samo primeri iz prošle sezone.

Svi ti timovi su imali najbolje od najboljih. Punter, Shorts, Edwards....

17 minutes ago, Guru said:

Kao što se može videti iz priloženog - nekima je dovoljno i 4... a nekima nije dovoljno ni 7. To pre svega zavisi od kvaliteta i kompatibilnosti nosilaca i toga da li je trener uspeo da ih maksimizuje, ako je to slučaj rekao bih da je čak i poželjno imati baš 4 beka u rotaciji + pomoćno osoblje koje uglavnom neće ni igrati EL, te da sve preko toga samo pravi nepotrebnu gužvu i dovodi do suludih situacija kao na primer:

Kvalitet i kompatibilnost koji su sa nasim bekovima nepoznati. Ali nije nepoznato da od njih 4 jedan je dobar u odbrani da cuva centra u svicu  a sve ostalo tanko.

Pritom i u napadu treba 1v1 napadac na 3 nivoa.