Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Mene prosto bas briga da li je neko stranac ili ne,butno mi je da daje sve od sebe i da se ne stedi ala Sabazz i Nedovic kad treba da igra odbranu. To mi se gadi,pogledam Nedovica koga bas briga da se iscima i onda na istom mestu na parketu vidim Bolomboya koji daje poslednji atom snage za nas tim i sta da kazem? Svaka cast Nedovicu ili bilo kome pored takvog stranca? Svi su dosli da zarade lovu sad neko se iscima vise neko manje.

• Like 3
Posted

@mister-no Na ovom forumu pojedini ljudi toliko bezobzirno, trolerski, insistiraju na kritikama domacih a neki na kritikama stranih igraca, da nije ni cudo sto se takva slika stvorila. Prosto mora da se shvati da je emocija jedno a racio potpuno druga stvar. Klub MORA da ima najbolji tim koji je u mogucnosti da kupi, u svakom trenutnku, igracki, karakterno, na svaki drugi nacin. Mi, kao navijaci, mozemo da si dozvolimo emociju, ali klub ne, on se upravlja samo u cilju rezultata. Tako da je taj ekstrem, sa jedne strane narativ "jedini pravi srpski klub"isto poguban kao i ovaj trenutni narativ KK Nigerija. Prosto, nacionalnost je tu nebitna. Ono sto je bitno je da postoji neki omladinski pogon, ne da bi u njemu igrali samo Srbi, ali da bi igrali mladi koji jednostavno vrlo cesto vise pruzaju nego sto su placeni. To je prosto finansijski interes kluba. Sa nacionalnoscu nema nikakve veze.

• Like 1
Posted

Od politike što više domaćih igrača i 3, max 4 stranca i ponosnog isticanja koliko njih razume kada krene Marš na Drinu, do rostera sa 11 stranaca i to u svega nekoliko sezona... Prilično radikalan zaokret, može se reći i iz krajnosti u krajnost, potpuno razumljivo je da će deo navijača biti neprijatno iznenađen takvim razvojem situacije i da će im ovakav koncept smrdeti na plastiku... Al' i ovakva Evroliga je realno plastika, a mi hoćemo po svaku cenu da je igramo i budemo konkurentni u njoj, tako da se i na ovo može gledati kao na prilagođavanje najvažnijem takmičenju u kome učestvujemo. :default_coffee:

• Like 12
Posted

Upravo je taj šok zaokret uzrok nezadovoljstva. O tome i pričamo. A to se može izbeći. Sad je urađeno to, ok, ali treba ovakve radikalne promene rostera što više izbegavati, ako ništa drugo onda bar zbog toga što kad ovako radiš praktično nemaš nikakav temelj na duže staze, svi su tu godinu dve maks.

Posted
1 hour ago, JPM said:

Ok, ova godina je reset, komsije su to uradile prosle godine. Sada mi. Videcemo kako ce to da izgleda.

kakav reset?

koliko igraca iz prosle sezone je zvanicno otislo?

reset je valjda nesto sto se uradi planski i sa idejom

mi smo se za sada resili 2-3 igraca koji svakako ne bi ostajali(daum, rokas, teo)

otisao je jedan kog smo zeleli da zadrzimo(petrusev)

imamo jos 4-5 kojih bismo se resili ali ne znamo kako

a imamo i jednog kog smo pre 2 meseca produzili a sad bi da ga pedaliramo

sto se dolazaka tice, opet smo prvo potpisali tzv backup opcije, pa onda celo leto jurili 2-3 nedostizna kapitalca...i standardno ispusili

ja tu ne vidim apsolutno nikakav plan

• Ha-ha 1
Posted
13 minutes ago, NikadProtivKaline said:

kakav reset?

Jedino tako mogu da nađem logiku u ovome što se radi, neku. Sve ostalo vodi na kolosek budaletina koje ne znaju šta će s parama.

Posted
18 hours ago, VISOKOLETAC said:

Pocinje vec malo sve da mi ide na zivce. Hteli ste promenu, dobili ste promenu i sada kao opet ne valja. Koje smo to bekapove doveli? Nama sem mozda jednog dobrog defanzivnog beka  ne treba vise igraca. Imamo Kodija koji je planiran za prvog pleja, doveden je Gream, Doveden je Karter. Imas Kalinica na tri, doveden je Nvora kao bekap, doveo si Monekea sa prvu cetvorku i Odzeleja za bekapa. Bolomboj kao prvi centar i Rivero i Izundu kao bekap. Na sve to imas jos Miljenovica, Kenana, Dobrica, Davidovca i Plavsica kao trece opcije (ili vec druge).

Gleda se neki bek i ne vidim razloga da se tu zuri. Moze on i da se saceka malo, ako ce biti neko ko pravi razliku.  Karter je vrhunski potpis i vidim da ga ovde svi potcenjuju.

Micic je covek hteo, ali je trazio mnogo para ( a u kakvoj je formi, moze se lako desiti da ni ne ide ua EP, jer ima 10kg viska), Guduric je bio dogovoren za ozbiljne novce jos u februaru i iskoristio nas je, sto bi se reklo tu smo za svaki slucaj ili ti sigurica. Za Bonsa ne znam, ali sigurno niko nije pricao sa Bizlijem. Petrusev je covek napravio po jedno dete zeni i ljubavnici, pa je morao da bezi iz Beograda da bi spasao brak inace bi sada bio u sastavu (kada vec moram da tracarim). 

I sada, molim te mi objasni koji je to igrac prvo doveden kao bekap?

Ако је све било договорено са Гудурићем и Петрушевим, као што тврдиш, како онда можеш да кажеш да Картер и Риверо нису доведени као бекап опције? Планирали смо дакле два играча који би били стартери, што ће рећи да су ова двојица аутоматски пројектована за резерве. За Боломбоја је речено да се враћа јануара, тако да он никако не може да буде први центар, јер ћемо ми до тад да одиграмо већ 19 од 38 утакмица, а онда ће он полако да улази у форму. Позиције 1,3 и 4 су много боље него прошле године. На два нам фали дефанзива и шут за три, а позиција центра нам је вероватно најгора убедљиво у ЕЛ. Ако не оде Митровић, вероватно ће он опет бити први центар до повратка Боломбоја.

• Like 1
Posted

po meni, glavni problem u toj prici oko domacih igraca ovog leta je drcela napravio tako sto je isao all-in na ove kapitalce(vasa, gudura) gde je svakako bila mala sansa

tesko da mi mozemo do najboljih domacih igraca da nam budu EL nosioci, tu i ne igraju ulogu samo pare, neki jednostavno ne zele da budu u ovom blatu ili taoci SNS njuski u klubu

naravno, pre toga je covic kasnio sa osvezavanjem te domace osnove, koji u danasnjoj EL zvezdi mogu da budu samo neki role playeri

najveca greska tu je davanje debelih trogodisnjih ugovora kobri, kumari, luki i dedi kakve ne bi dobili nigde vise(sem mozda kumare)

• Like 3
Posted

Meni se ne sviđaju timovi ni Zvezde ni Partizana. Pričamo da smo zemlja košarke, a u dve startne petorke nećemo imati domaćeg igrača. Toliko o tome, više volim da bude pola pola nego ovako ali šta je tu je. O ukusima ne treba raspravljati

Posted
2 minutes ago, alokin said:

Toliko o tome, više volim da bude pola pola nego ovako ali šta je tu je. O ukusima ne treba raspravljati

Ali upravo je to i poenta. Ti kao navijač imaš pravo da nešto više voliš. Klub treba da radi isključivo racionalno. Po programu, u pravcu nekog postavljenog cilja. 

• Like 1
Posted
2 minutes ago, JPM said:

Ali upravo je to i poenta. Ti kao navijač imaš pravo da nešto više voliš. Klub treba da radi isključivo racionalno. Po programu, u pravcu nekog postavljenog cilja. 

Slažem se

Posted
33 minutes ago, Vonko Normalni said:

Ако не оде Митровић, вероватно ће он опет бити први центар до повратка Боломбоја.

eN_sOB.gif

Posted

Slažem se da nema dostupnih domaćih kapitalaca, ali stvarno teško mogu da svarim jedanaest stranaca u prvih 12.

Kažem ponovo, razumem i ova druga mišljenja, i naravno poštujem, samo što ja lično teško mogu da se srodim sa ovom ekipom.

• Like 1
Posted

Jednostavno ako nemaju kvaliteta ne trebaju ni da igraju jer su domaci.

Na klubu je da osposobi te mladje kategorije koje bi trebale da filtriraju i oblikuju igrace za sistem koji klub forsira(a tesko ce klub bez sistema koji je na oruk da to uradi).

Pa tek onda kroz par godina da prodje....

Nisam za to da se daje sansa jer je eto mlad i domaci vec ako se to zasluzi.

Mi smo cinili medvedju uslogu ovim nasim domacim igracima sa pricom igracete jer je l te domaci ste....

I to se provlacilo...A ulaganja sve veca i ocekivanja sve veca a oni ostali na istom nivou....

Ako imas kvalitet tu si ako ne jbg.

Pa u EL klubovi poput Fenera, Reala, Barse, ranije CSKA su imali maksimalno 1-2 u rotaciji domaca igraca....

Nije da oni nisu hteli vec jednostavno nemaju.

A pogotovo danas kad top tier talenti vec sa 17-18 godina odlaze u NBA.

A u Evropi ostaje B tier i nedaj boze C tier pa se mora sa tim raditi.

• Like 2
Posted

Nije da nismo jurili najbolje domaće što ima na tržistu. Ali definitivno trenutna Srbija, sa ovima na vlasti, nije poželjna destinacija, za Vasu, Marka, Filipa i ostale Nikole. Zato će igrati stranci i epizodisti Dobrić, Davidovac i sl. Ja nemam ništa protiv, neka ova sezona bude eksperiment. 

Posted
1 hour ago, Vonko Normalni said:

Ако је све било договорено са Гудурићем и Петрушевим, као што тврдиш, како онда можеш да кажеш да Картер и Риверо нису доведени као бекап опције? Планирали смо дакле два играча који би били стартери, што ће рећи да су ова двојица аутоматски пројектована за резерве. За Боломбоја је речено да се враћа јануара, тако да он никако не може да буде први центар, јер ћемо ми до тад да одиграмо већ 19 од 38 утакмица, а онда ће он полако да улази у форму. Позиције 1,3 и 4 су много боље него прошле године. На два нам фали дефанзива и шут за три, а позиција центра нам је вероватно најгора убедљиво у ЕЛ. Ако не оде Митровић, вероватно ће он опет бити први центар до повратка Боломбоја.

Ti si napisao da smo prvo doveli bekapove, pa onda jurili prve opcije, a ja sam ti napisao da to nije tacno. To su samo floskule. Ako si imao prvog pleja, ostao ti primarni bek od prosle godine, prvu trojku, doveo kao prvo pojacanje prvu cetvorku, dogovorio sve sa Petrusevom i ostao ti je Bolomboj, ko je tu doveden kao bekap?

Na poziciji dva  je doveden vrhunski kosarkas, ali mi hocemo jos bolje, pa to i trazimo, ali bi stvarno bilo lose da sa tim potpisom zatvorimo Kartera. Kazes na dva nam fali sut, a imas Kartera i Kenana.

Meni je drago da ti znas kada se vraca Bolomboj. Mozes li da nam otkrijes ko ti je izvor posto ja nigde nisam video ko i kada je rekao kada se vraca(mozda je to i problem)? To da ce Rivero, Izundu, Plavsic biti najgora u EL je bas jaka izjava i bas me interesuje na osnovu cega to tvrdis.

Posted
13 minutes ago, forumko topic said:

Nije da nismo jurili najbolje domaće što ima na tržistu. Ali definitivno trenutna Srbija, sa ovima na vlasti, nije poželjna destinacija, za Vasu, Marka, Filipa i ostale Nikole. Zato će igrati stranci i epizodisti Dobrić, Davidovac i sl. Ja nemam ništa protiv, neka ova sezona bude eksperiment. 

Nazalost nema veze sa vlascu. 

Posted
18 minutes ago, forumko topic said:

Zahvaljujući ovima na vlasti i njihovim tajkunima igramo EL i imamo ovoliki budžet, tako da neka druga i bolja Srbija koju (valjda) svi priželjkujemo sigurno ne bi bila poželjnija destinacija za igrače koji hoće da igraju Evroligu i imaju milionske ugovore.

• Like 13
Posted
37 minutes ago, Don Dusko said:

A pogotovo danas kad top tier talenti vec sa 17-18 godina odlaze u NBA.

Ovo je tačno, ali i za to ima lek. Ok, sa 18 godina ne možeš da ga zadržiš ali ako imaš korektan odnos sa igračima možeš da praviš dil da kad ne prođu tamo, dođu kod tebe na razgovor. Što opet nije loše, jeste da svi hoće u NBA ali ne mogu svi da se zadrže, tamo ima de facto 30 klubova a i baza Amerikanaca se povećava. A šta fali, doći će ti već igrač sa iskustvom od 23-24. I dalje mlad i upotrebljiv.

Posted
8 minutes ago, Guru said:

Zahvaljujući ovima na vlasti i njihovim tajkunima igramo EL i imamo ovoliki budžet, tako da neka druga i bolja Srbija koju (valjda) svi priželjkujemo sigurno ne bi bila poželjnija destinacija za igrače koji hoće da igraju Evroligu i imaju milionske ugovore.

Ja im nisam zahvalan. Pre bih da ne igramo EL, nego da živim u tajkunskoj Srbiji. 

• Like 6
Posted

Svaka prica o "losoj" domacoj osnovi se uvek moze oboriti podsecanjem na Radonja sezone kada smo usli u Top8 i igrali svaku tekmu na 1,2 lopte sa novim sampionom CSKA i sledece nadomak Top8 u novom sistemu gde je Darusafaka dobrano vestacki pogurana sa 3 pristojna stranca i poprilicno prosecnim domacim igracima (Jovic, Dangubic, mladi Guduric, Rebic, nesnadjeni Micic, Mitrovic, Milko Bjelica, Tejic, Lazic i mozda jos neki ne secam se vise), znaci ne top tier domaci igraci.

Sada sa znatno vecim budzetom i gomilom stranaca godinama vec ne dolazimo ni do tog nivoa.

Znaci da nikakvi "zli" domaci igraci nisu uzrok losih rezultata nego nepostojanje sistema i plana igre i pravca u kom klub treba/hoce da ide.

Sto ukratko znaci da ako imas plan kako da u ekipi iskoristis cepanicu Dangubica a nemas plan kako da iskoristis elitnog sutera Cannana koji je pritom 10 puta skuplji, dovedi Dangubica molim te.

• Like 1
  • Ha-ha 2
  • Tuzno 1
Posted (edited)

Kada pogledamo gde nam igrači iz prošle sezone odlaze, a ovi što ne odlaze, nemaju baš ni gde da odu, a da je klub bolji od Zvezde, možemo reći da je prošlogodišnji skor fantazija.

Nama od Kampaca i Vildoza, niko nije otišao u veći klub od Zvezde.

Edited by BojanaCZV
  • Like 7
Posted
3 minutes ago, BojanaCZV said:

Kada pogledamo gde nam igrači iz prošle sezone odlaze, a ovi što ne odlaze, nemaju baš ni gde da odu, a da je klub bolji od Zvezde, možemo reći da je prošlogodišnji skor fantazija.

Nama od Kampaca i Vildoza, niko nije otišao u veći klub od Zvezde.

Ne branim klub ali dobar deo tih igraca je mogao da igra EL samo kod nas pa je logicno da posle zavrse negde nize.

Posted
2 minutes ago, Disfruto said:

Ne branim klub ali dobar deo tih igraca je mogao da igra EL samo kod nas pa je logicno da posle zavrse negde nize.

ne vidim uopste kako bi to mogla da bude odbrana kluba, naprotiv

• Thanks 2
Posted

Posle neko zna da priča za Sferopulosa ovo i ono, lik bio bez povredjenog Bolomboja u finišu sezone na deobi 4. i 5.mesta bez ubedljivo najznačanijeg igrača koji fazon zbirno propustio prva 3 meseca i plus poslednjih 6 kola evrolige, a Zvezda i uz kradju sudija bila na rekordnom skoru 18-16, to što je Sferopulos uradio je umetnost, a sada ima duplo bolju ekipu, nego što je imao prošle sezone.

• Like 4