Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)

Je l može neko ko je bolje upućen i ko prati da mi da odgovor na pitanje zašto je Graham u sezoni 2022/2023 odigrao 73 utakmice u NBA sa prosečno 20min po meču a već naredne sezone 2023/2024 odigrao tri puta manje utakmica (ukupno 23) sa skoro prepolovljenom minutažom (13min po meču)? 

A već naredne sezone ispao iz NBA i u sezoni 2024/2025 odigrao svega 8 utakmica u G ligi, jel povreda u pitanju?

Kao što već jednom rekoh, ne pratim NBA pa neko ko zna i može da mi odgovori. Jer čitanjem samih podataka uviđa se ozbiljan pad u poslednje tri sezone a s obzirom da je prošle sezone odigrao samo 8 utakmica, ako nije u pitanju povreda to je zabrinjavajući podatak. Bojim se scenarija koji su već viđeni više puta u Evropi gde se dovodi ispušena muštikla u ko zna kakvom fizičkom stanju koja će nas samo ojaditi za ozbiljne pare a onda otići u Kinu ili Japan. 

Edited by Čočo
P. S. Lepa stvar je videti da je otvorio fondaciju za pomoć zajednici i deci. Loša stvar za nas je što se poslednjih godinu dana više bavi time nego košarkom.
Posted
57 minutes ago, Čočo said:

Je l može neko ko je bolje upućen i ko prati da mi da odgovor na pitanje zašto je Graham u sezoni 2022/2023 odigrao 73 utakmice u NBA sa prosečno 20min po meču a već naredne sezone 2023/2024 odigrao tri puta manje utakmica (ukupno 23) sa skoro prepolovljenom minutažom (13min po meču)? 

A već naredne sezone ispao iz NBA i u sezoni 2024/2025 odigrao svega 8 utakmica u G ligi, jel povreda u pitanju?

Kao što već jednom rekoh, ne pratim NBA pa neko ko zna i može da mi odgovori. Jer čitanjem samih podataka uviđa se ozbiljan pad u poslednje tri sezone a s obzirom da je prošle sezone odigrao samo 8 utakmica, ako nije u pitanju povreda to je zabrinjavajući podatak. Bojim se scenarija koji su već viđeni više puta u Evropi gde se dovodi ispušena muštikla u ko zna kakvom fizičkom stanju koja će nas samo ojaditi za ozbiljne pare a onda otići u Kinu ili Japan. 

Nije povreda, nije lose fizicko stanje. Ove sezone je odigrao nekih 5 utakmica u G Ligi. Ali ne znam sta je u pitanju 😄

Posted

Dosta njih odigra 5-6 sezona na vrhuncu forme i onda se ugase, tj. većina je takvih, manji broj je onih koji odigraju 10+ sezona.

• Like 1
Posted

Jednostavno svi timovi u kojima je bio su u rebuildu i popinjeni. Njemu treba lopta u rukama da bi imalo koristi od njega. Ja sam npr bio sokiran kada su ga Hornetsi skrajnuli skroz, a on im bio drugi igrac ekipe. Slicna stvar i sa Spursima. 

• Like 1
Posted

Kolege su odgovorile gore ali da dodam: u NBA postoje neke pravilnosti za te role igrače. Potrebno je da si baš dobar i konstantan u svojoj ulozi da bi ostao dugoročno u ligi, ili da imaš dosta sreće sa ekipom u kojoj si da nemaš mnogo konkurencije. Svake godine dolaze novi mlađi igrači, što si stariji obično imaš i jače ugovore pa timovi žele takve veterane da zamene igračima na slabijim ugovorima. To što je Graham imao jaku statistiku u Šarlotu ne znači previše ostatku lige jer je Šarlot tih godina (kao uostalom i sada) kanta od ekipe koja je čekala svoje spasioce sa drafta. Meni je Graham gotivan igrač, može ozbiljno da se zapali šuterski i na NBA nivou, ali realno suviše je on jednodimenzionalan (pogledajte hajlajtse, sve same trojke, kao da gledam hajlajtse Canaana) i skroman fizički da bi tamo napravio neki veliki trag, a nije baš Steph Curry. I mnogo bolji igrači od njega su propadali naglo, tj. postajali marginalni u NBA.

Stvarno ne znam u kakvom je trenutno stanju, ali je inače igrač koji je tehnikom i šuterski na NBA nivou. Takođe, mislim da je u karijeri više igrao na SG tj kao egzekutor, posebno u poslednjih nekoliko godina, i na ovim klipovima iz Pelicansa uglavnom ga vidimo kako igra uz nekog plejmejkera, najčešće uz Alvarada jer su njih dvojica ulazila sa klupe. 

Posted

Pa Graham i jeste neka 2/1 prica, lezi mu uloga koju je teo imao, da neko prevede loptu, a da on izlazi u egzekuciju i kreira moze za sebe i druge

Plus je odlican u catch and shoot situacijama 

• Like 3
Posted
3 hours ago, Čočo said:

Nije imao sreće sa timom u smislu da je došao u Sparse koji su u to vreme krenuli u tankovanje za Vembija + su imali dosta mladih bekova koje treba razvijati i koji su onda dobijali šansu. Te tankerske ekipe su gasile i superstarove po celu sezonu kad krenu da tankuju a ne Grahama.

Graham u NBA može da bude 8-9 igrač u solidnoj ekipi da uđe povremeno, pa ako se zapali super.

Već su ljudi pisali , nema atlecizam i visinu za NBA , voli da pripali trojku sa svih mogućih pozicija , ali baš zbog tog ispodprosečnog atlecizma često su to teški šutevi. Skil i šut na nba nivou, ostalo više za Evropu.

Ima sličnih bekova po nba koliko hoćeš, ali ono što mene raduje i što njega izdvaja je da lik nije mentol, da je dobar za trening , svlačionicu, da ga treneri gotive,bar takav glas ga bije , videćemo ako dođe kod nas.

Druga stvar, on svašta nešto ume iz pika i mislim da baš može da nam otčepi pozicioni napad, a nije operisan ni od igre bez lopte.

• Like 5
Posted
2 hours ago, Babaduka said:

Pa Graham i jeste neka 2/1 prica, lezi mu uloga koju je teo imao, da neko prevede loptu, a da on izlazi u egzekuciju i kreira moze za sebe i druge

Plus je odlican u catch and shoot situacijama 

Graham nikako nije 2 jer kada nema loptu u rukama beskoristan je. Kompatibilan je samo sa bekovima koji ne zahtevaju puno lopte u rukama. Čist score first plej.

Posted
38 minutes ago, VISOKOLETAC said:

On je odbio. U obrazlozenju se zahvalio i naveo da mora da se sprema za EL 🤣

imaš li link neki

Posted
44 minutes ago, Disfruto said:

Graham nikako nije 2 jer kada nema loptu u rukama beskoristan je. Kompatibilan je samo sa bekovima koji ne zahtevaju puno lopte u rukama. Čist score first plej.

Apsolutno nije istina u svojoj karijeri je vise bio 2 ili guard, nego cisti plej, na kanzasu je Frank Mason igrao sa njim i on je bio plej, mada su obojica bili guard pozicija, niko nije cisti plej, u Sarlotu je u najboljoj sezni bio plej, kad je dosao Lamelo vise dvojka.

U Pelikansima isto kombo guard igrao sa Alvaradom dosta

Do duse najbolje dve sezone je odigrao kao plej, ali ne kao score first plej, nego je nasao idealan balans jer je imao po 7.5 asistencija

Posted
4 minutes ago, Babaduka said:

Apsolutno nije istina u svojoj karijeri je vise bio 2 ili guard, nego cisti plej, na kanzasu je Frank Mason igrao sa njim i on je bio plej, mada su obojica bili guard pozicija, niko nije cisti plej, u Sarlotu je u najboljoj sezni bio plej, kad je dosao Lamelo vise dvojka.

U Pelikansima isto kombo guard igrao sa Alvaradom dosta

Do duse najbolje dve sezone je odigrao kao plej, ali ne kao score first plej, nego je nasao idealan balans jer je imao po 7.5 asistencija

U ovom timu nije kompatibilan sa CMM-om pa bi morao da igra pleja, moze da provede i neke minute bez lopte ali vecinu vremena mora da ima loptu kod sebe da bi bio produktivan. Sto se tice score first pleja slazem se da je pronasao balans ali i dalje prvo gleda kos pa kada napravi prednost izbacuje pas. Nije sebican sto je mi se jako svidja.

Posted
4 minutes ago, Disfruto said:

U ovom timu nije kompatibilan sa CMM-om pa bi morao da igra pleja, moze da provede i neke minute bez lopte ali vecinu vremena mora da ima loptu kod sebe da bi bio produktivan. Sto se tice score first pleja slazem se da je pronasao balans ali i dalje prvo gleda kos pa kada napravi prednost izbacuje pas. Nije sebican sto je mi se jako svidja.

Kako nije, pa bas na ne sutera fizikalca ide suter ovaj da probija ovaj da pali

Ja sam siguran da ako dodje ce igrati zajedno neke minute

• Like 1
Posted

2/1 je Karter, Graham je PG bio i ostao, to što ima odličan šut i ima šta da ponudi i u igri bez lopte ga ne čini primarno dvojkom, kao što ga ne čini ni to što je kroz karijeru bio u petorkama sa još jednim PG-om. Undersized dvojka je Markus Howard, Carsen Edwards, pa i Kenan, oni naravno ne mogu ni na igrici da dobace do 7 apg uz ovakav ast/to ratio... A i ne znam čemu komplikovanje - ako dođe Graham igraće on i CMM na 1 i možda neke minute odigraju i zajedno u petorci i to je to, sigurno ne dolazi da primarno igra 2, posebno jer se traži još jedan igrač na toj poziciji pored Kartera (i Kenana).  

• Like 4
Posted
4 minutes ago, Guru said:

2/1 je Karter, Graham je PG bio i ostao, to što ima odličan šut i ima šta da ponudi i u igri bez lopte ga ne čini primarno dvojkom, kao što ga ne čini ni to što je kroz karijeru bio u petorkama sa još jednim PG-om. Undersized dvojka je Markus Howard, Carsen Edwards, pa i Kenan, oni naravno ne mogu ni na igrici da dobace do 7 apg uz ovakav ast/to ratio... A i ne znam čemu komplikovanje - ako dođe Graham igraće on i CMM na 1 i možda neke minute odigraju i zajedno u petorci i to je to, sigurno ne dolazi da primarno igra 2, posebno jer se traži još jedan igrač na toj poziciji pored Kartera (i Kenana).  

Slazem se nego je bilo price da je iskljucivo pg i da je beskoristan od lopte, ali da ja se nadam da ce poneti fizivko stanje i motivisanost u Zvezdu i verujem da ce lagano biti u rotaciji ispred CMM

No nasa centarska linija ako ostane ovakva a Boki boj se ne oporavi na pocetak sezone nece valjati

Nasi su bas trebali da na ovu kompoziciju traze defanzivca fizikalca a ne ove trutove centre od pre 20 godina

Posted

Graham, CMM

Karter

X, Kenan

Ako je X neki primarno dobar defanzivac, koji uz to ume nešto i da pogodi (uopšte ne mora da bude skupocen) ovo bi mogla da bude prilično respektabilna bekovska linija.

• Like 1
Posted

Дођосмо до тога да ће Коди бити бекап кец, што је за сваку похвалу и предуслов за клупски искорак.