Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Admiral said:

Kad smo kod odlazaka, Daum ce u Japan kako stvari stoje.

Stranci posle nas bas tesko ostaju u EL… Tobi, Hanga, Holand, Martin , Bentil, Daum, Trej.. 

Mozemo da diskutujemo o kvalitetu i svemu ostalom, ali valjda je jasno sto se Yagu i Kenanu ne ide nigde.

Pa da, ali opet mnogo stranaca je posle nas otišlo baš u bolje ekipe i skuplje i zaradili dosta veću lovu nego kod nas, poput: Vildoze, Kampaca, Lorenca, Berona, Pantera....

Posted
59 minutes ago, JPM said:

Ja ti upravo kažem da će to biti Carter. Na jedinici će se rotirati CMM, Yago i Carter, na dvojci Nwora, Carter i Canaan, na trojci Nwora, Ojeleye i Kalina, na četvorci Moneke, Kalina i Ojeleye, na petici po svemu sudeći Rivero, Izundu i Moneke. Dakle ima puno rezona da rotacija bude ovakva. To su 10 glavna igrača za rotaciju.

1. Cody, Yago

1/2. Carter

2. Canaan

2/3. Nwora

3/4. Ojeleye, Kalinić

4/5. Moneke

5. Izundu, Rivero

10 igrača za rotaciju cele sezone. Plus imamo Miljenovića na 1, Radošićana 2,  Dobrića 3/2, Davidovca 3/4. Plavšića na 5. 

Da li je ovo mnogo jak tim? Ne. Ali svakako jeste konkurentan tim i nema kukanja. Ako Sfero ovo ne ume da ukomponuje onda nije ni za kurac. Dovoditi sad nove igrače na sve ovo čisto da bismo se kurčili je zaista bezveze. Ako pak iskoči neko dostupan, ok.

Ovo je tim za 15 mesto,a ako to Sfero ne ukomponuje,onda stvarno nije ni za k...

Posted
1 minute ago, liv7 said:

Ovo je tim za 15 mesto,a ako to Sfero ne ukomponuje,onda stvarno nije ni za k...

Kako je za 15. mesto a prošle godine je tim bio slabiji pa završio kao deseti? Ili misliš da je Pariz imao igrački jači tim? Ili Bajern?

Nije sve u imenima, nije sve na papiru.

Naši nosioci ove godine treba da budu CMM, Nwora, Moneke. Od toga kako oni odigraju, zavisiće mnogo toga.

Posted
2 minutes ago, JPM said:

Kako je za 15. mesto a prošle godine je tim bio slabiji pa završio kao deseti? Ili misliš da je Pariz imao igrački jači tim? Ili Bajern?

Naši nosioci ove godine treba da budu CMM, Nwora, Moneke. Od toga kako oni odigraju, zavisiće mnogo toga.

Nwora i Carter bi trebalo da budu najveća iznenadjenja i oni nisu zenit svoj dosegli i očekuje se ove godine kada su u najboljim godinama igračkim da u evroligi prvi put pokidaju i izbore se za prvu petorku u evroligi i u proseku da postižu dvocifren broj poena..

Moneke i Kalinić su 2 najveće zvezde u našoj ekipi, ali ulaze u godine posebno Kalina, pa mislim da neće imati toliko sjajnu sezonu kao ni Odželej..

Posted
2 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Pa da, ali opet mnogo stranaca je posle nas otišlo baš u bolje ekipe i skuplje i zaradili dosta veću lovu nego kod nas, poput: Vildoze, Kampaca, Lorenca, Berona, Pantera....

naravno, ali mislim da Facu i Vildoza ipak ne pripadaju toj grupi zbog renomea koji su imali pre dolaska kod nas. 

Svakako naveo sam ovo zbog razvoja situacije sa Yagom i Kenanom, jer objektivmo sansa da ih otpremimo je samo izvan Evrope. Eventualno Gedra moze da ostane u EL.

• Like 1
Posted

Kalinić teško da će biti lider u smislu minuta, ako sve bude bez povreda, neće on biti taj koji vuče.

Zašto misliš da Ojeleye neće biti dobar. Lik je jak kao stena i ima 30 godina, u decembru 31. Ima taj u rezervoaru još 3-4 odlične sezone. Nemoj da gledaš zadnju sezonu u Valensiji, tu nešto nije štimalo sa trenerom.

Posted

Mislio sam, jer je igrao eurokup, jer nije u zenitu karijere, jer polako i godine idu i u Valensiji nije igrao i ni blizu nije izgledao kao pre 3-4 godine kada takoodje u EL njegove ekipe nisu uradile nista znacajnije, zbog toga sam više mislio..

Posted
7 minutes ago, JPM said:

Euroliga je ove godine jaca,Kalinic i Kenan su jos stariji,Bolomboj nece igrati barem do februara,a kad i ako zaigra,naivno je pomisliti da ce to biti nivo od pre..Nwora tek treba da dokaze da li moze da bude nosilac..

Posted

Ja sam drugačijeg mišljenja. Mislim da su Moneke, Nwora, Ojeleye, Izundu i Carter igrači koji će da grizu sledeću sezonu, ne svi iz istih razloga ali mislim da svi imaju itekako za šta da se dokazuju. Ako je išta dobro, to je da sada nismo sklopili olinjalu, matoru ekipu bez motiva.

1 minute ago, liv7 said:

Nwora tek treba da dokaze da li moze da bude nosilac..

Ovo je tačno ali su on i Semi baš upgrade u odnosu na Rokasa i Dobrića. 

• Like 1
Posted

Inače Izundu je sada ne baš u cipelama Bolomboja, ali recimo da je najveća nepoznanica i stranac koji je kao pre 2 godine Bolomboj igrač sa najmanje očekivanja navijača i najmanje smo se radovali njegovom dolasku, a ustvari mislim da mi želimo od Uzundua napraviti Bolomboja, samo mladju verziju na narednih nekoliko sezona.

Ne znam da li je to izvodljivo da nešto dobro odigra Izundu, ali iskreno bih baš voleo da posle Bolomboja najzad opet ubodemo dobrog centra i da se pokaže prvi put i on na velikoj sceni i zapravo postane prvi plejmejker, a Plavšić ako ostane da pruži maksimum, pa ako Rivero bude opet povredjen da i od Plavšića bude nešto i u EL...

• Like 1
Posted
1 minute ago, JPM said:

Ja sam drugačijeg mišljenja. Mislim da su Moneke, Nwora, Ojeleye, Izundu i Carter igrači koji će da grizu sledeću sezonu, ne svi iz istih razloga ali mislim da svi imaju itekako za šta da se dokazuju. Ako je išta dobro, to je da sada nismo sklopili olinjalu, matoru ekipu bez motiva.

Ove godine trud nece biti dovoljan za rop 10.Treba i kvalitet.

Posted
1 minute ago, liv7 said:

Ove godine trud nece biti dovoljan za rop 10.Treba i kvalitet.

Treba naravno, kvalitet može da bude i jedinstvo u timu, kako tim klikne. Ne postoji samo individualni kvalitet, a imamo čak i to. Jedino smo zasrali, dobro ne jedino, velike su to userotine, oko Nedinog ugovora i ovo očijukanje sa Petruševim što je rezultiralo Riverom.

Ja imam sasvim ok poverenje u ovaj roster. Hajde da vidimo šta momci mogu. Ne bih žurio i srljao, a ako bi bilo prlike da se dovede neko na 2/1 ok. Ljudi spominju Lonija Walkera. Niko da spomene da je Žalgiris sa njim imao užasan skor.

• Like 1
Posted
Just now, Zvezdaš96 said:

Inače Izundu je sada ne baš u cipelama Bolomboja, ali recimo da je najveća nepoznanica i stranac koji je kao pre 2 godine Bolomboj igrač sa najmanje očekivanja navijača i najmanje smo se radovali njegovom dolasku, a ustvari mislim da mi želimo od Uzundua napraviti Bolomboja, samo mladju verziju na narednih nekoliko sezona.

Ne znam da li je to izvodljivo da nešto dobro odigra Izundu, ali iskreno bih baš voleo da posle Bolomboja najzad opet ubodemo dobrog centra i da se pokaže prvi put i on na velikoj sceni i zapravo postane prvi plejmejker, a Plavšić ako ostane da pruži maksimum, pa ako Rivero bude opet povredjen da i od Plavšića bude nešto i u EL...

Druze,verujem da volis Zvezdu,i da si dobronameran,ali porediti ocekivanja od Bolomboja i Izundua?! Bolomboj je kod nas dosao u 29 godina,isto onoliko koliko sad ima Izundu,samo sto se "kalio" u CSKA i Olimpijakosu,a ovaj drugi u FMP..Dopada mi se,generalno,optimizam kao osobina,ali ovaj tvoj je najblaze receno preteran.

• Like 6
Posted

Mislim da mi pored mladosti, atletike, energije koju poseduju svi igrači koji su ovog leta došli i želje, da poseduju i kvalitet.

Da se razumemo, ni ove sezone nas ne vidim na final 4(prosle sezone smo u jednom trenutku bili na deobi 4.mesta na fazon 8-10 kola pre kraja što je naš najveći uspeh u istoriji kluba u EL za sada), alii i da ostane ovakva ekipa, ja vidim Zvezdu ako se sve kockice poslože kao ekipu koja juri i sva 3 domaća trofeja i koja do poslednjeg kola juri plej of, a na fazon kolo-dva pre kraja obezbdjujemo makar 10.mesto u najgorem slučaju.

Znači stepenik po stepenik, Sferopulos ima još 2 godine ugovora kod nas i rekao je da mu je cilj da jednom uspe Zvezdu odvesti u top 4.

Odveo nas je u top 10, naredne sezone u top 8 dakle stepenik više, što znači da u poslednjoj godini mandata njegovog kada se ova ekipa uigra i nadogradi narednog leta, možemo čak i taj top 4 napasti i tako se oprostiti od Sferopulosa i uspešno ovaj ciklus odraditi, pa dovesti Alimpijevića ili Sašu Obradovića za poslednju sezonu u kojoj imamo A licencu, da dodatno nadogradi tu ekipu i napadne i jedino što nam fali, a to je EL!

• Ha-ha 1
Posted
Just now, JPM said:

Nije se Izundu kalio u FMP, nego u Galatasaraju. Čemu preterivanje?

Ne preterujem.U FMP je bio 2 godine,jednu u Galatasaraju.Proveri koliko je Bolomboj imao Euroliga sezona PRE dolaska kod nas.Nije tesko.

• Like 2
Posted
1 minute ago, JPM said:

Nije se Izundu kalio u FMP, nego u Galatasaraju. Čemu preterivanje?

Izundu deluje meni kao ok materijal, ako ga se sećaš još u FMP je imao odličnu statistiku, čak sam bio u čudu iskreno da nam je falio centar i da Čović nije njega primetio i doveo ga u Zvezdu još pre 3-4 godine da proba, ili kada već..

Sada smo ga doveli na rizik, jer imamo 3 godine licencu i verujem da je cilj da budemo u priči za plej in ili prvi put u ovom sistemu da odemo u top 8, a daa naredne 2 sezone, druge i treće godine licence napadnemo top 4 ili čak i finale ili trofej EL, i nadograditi tim koji imamo, zato smo i odoveli atletski snažnije, željnije igrače, koji mahom nisu loši i defanzivnoo, samo sa bekom da se pogodi i top..

Posted
1 minute ago, liv7 said:

Ne preterujem.U FMP je bio 2 godine,jednu u Galatasaraju.Proveri koliko je Bolomboj imao Euroliga sezona PRE dolaska kod nas.Nije tesko.

Pa ni upoređivanje nije bilo direktno kvaliteta Bolomboya i Izundua već nada da će Izundu imati outbreak sezonu kod nas poput Bokija. I nije zgoreg reći da mnogi nisu bili oduševljeni Bokijem koji je bio treći centar sa vrlo limitiranim ulogama pre dolaska kod nas. On je kod nas eksplodirao, neka tako bude opet, pa ćemo videti za koliko je to dovoljno.

Ja se kod Izundua plašim ispadanja u odbrani i glupih faulova. Ni malo se ne plašim za efort, ofanzivni skok i box out. Čovek je stena.

• Like 1
Posted
Just now, JPM said:

Pa ni upoređivanje nije bilo direktno kvaliteta Bolomboya i Izundua već nada da će Izundu imati outbreak sezonu kod nas poput Bokija. I nije zgoreg reći da mnogi nisu bili oduševljeni Bokijem koji je bio treći centar sa vrlo limitiranim ulogama pre dolaska kod nas. On je kod nas eksplodirao, neka tako bude opet, pa ćemo videti za koliko je to dovoljno.

Ja ne poredim kvalitet,vec ocekivanja.Na osnovu cega se moze ocekivati da 29 star centar kome je vrh karijere Fiba liga sampiona,odigra kao Bolomboj?Voleo bih da neko navede slican primer.Da neko u 29 godini,kao Fiba centar dodje u Evroligu i postane ligitiman euroliga igrac?Nisam protiv Izundua,ako je alternativa Mitrovic ili nedaj boze Plavsic,ali ako treba da glumi bekap centra...

• Like 1
Posted
1 minute ago, liv7 said:

Ja ne poredim kvalitet,vec ocekivanja.Na osnovu cega se moze ocekivati da 29 star centar kome je vrh karijere Fiba liga sampiona,odigra kao Bolomboj?Voleo bih da neko navede slican primer.Da neko u 29 godini,kao Fiba centar dodje u Evroligu i postane ligitiman euroliga igrac?Nisam protiv Izundua,ako je alternativa Mitrovic ili nedaj boze Plavsic,ali ako treba da glumi bekap centra...

Pa nije ni kolega poredio kvalitet, već nadu da će u Zvezdi Izundu da pokaže dosta više nego do sad. Kao što je i Bolomboy pokazao dosta više nego do tad. A za koliko će to biti dovoljno, videćemo. NIko ni od Bokija nije ovo očekivao zar ne? A bio bi još bolji da nije baksuzne Morače. Tako da, iako se generalno slažem da ni Izundu ni Rivero nisu za startere ambiciozne evroligaške ekipe, ne trebamo sad da očajavamo. Videćemo gde će nas put dovesti, potrebna je podrška i vera, i da igrači dobro shvate svoje uloge.

Bez ikakve potrebe da omalovažavam igrače Pariza, ali sem Šortsa koji je dobio jasnu ulogu lidera, i Hifija koji je dobio jasnu ulogu šutera bez morala, svi ostali igrači te ekipe su bili vodonoše. Kada se to uklopi dobro, onda je jedina bojazan od dugotrajne povrede baš Šortsa.

Tako da, da ponovim, od nekog padanja u mentalne ambise nemamo koristi. Ako već Filip ne ostaje onda imamo tri centra do povratka Bokija. EC nivo, da, ali u dobroj organizaciji i Bill Wnnington i Luk Longli su bili korisni, zar ne?

Posted (edited)

Ne znam čemu toliki hejt prema parnjaku centara Rivero-Izundu?

Gledajući njihove highlights 24/25 rekao bih da su naši našli dva komplementarna centra,

koji nisu isti i dopunjavaće se.

Obrazložiću ukratko:

Rivero u reketu poene pravi preko polaganja lopte,

Dok Iznudu većinom prikucava (zakucava) i lomi obruč.

Imajući u vidu ove dve stvari nemamo razloga ni pravo da kritikujemo dvojac iz sportskog sektora,takođe komplementaran,

Jedan ima bradu i cvikere,drugi je ćosav i bez naočara.

Ljudi rade posao,druga je stvar što smo mi prohtevni i bezobrazni pa u godini nikad većeg budzeta tražimo neke centarsko-pokretljive košarkaše koji 

mogu da svičuju,pokriju i zaštite reket i sve što pomenuta dvojica iznad mogu.(pišemo Bolomboy).

Sad malo zbilje....možda nije popularno mišljenje,ali neko pomenu da je Filip potreban Zvezdi i Zvezda njemu.

Mišljenja sam da je više potrebna Zvezda njemu,ako želi da se košarkaški razvija i da radi na sebi i svojoj igri.

Dosadašnje iskustvo u njegovoj karijeri mu to i pokazuje.

Uopšte ne plačem za njim,nego za izgubljenim vremenom dok smo se sa njim natezali.

Edited by Zadnji vezni
Posted

Setimo se da je i Cirbes jedino u Zvezdi bio fantastičan i posle toga i pre toga, nigde ni blizu, možda će i Izundu iznenaditi pa postati kod nas sjajan igrač, dajmo mu šansu opet ponavljam pa ćemo videti.

Plavšiću isto dati šansu makar u aba ligi na tom nivou je bio super, a Rivero jeste luda glava, ali je energičan i uvek je željan košarke, borbe, dokazivanja, tako daa makar nije mračnjak svakako možda i za svlačionicu Rivero bude dobar, latino je kao i Luca Vildoza na primer, vrela krv što kažu..

• Like 1